Dodaj do ulubionych

Little People

25.11.03, 12:08
Czy warto kupić, czy Wasze dzieci bawią się farmą lub pociągiem z serii
Little People?
No właśnie co będzie bardziej interesujące dla rocznego szkraba (i czym
będzie się bawił też za kilka miesięcy) FARMA czy POCIĄG?.

Pewno już o tym było, ale nie udało mi się jakoś odnaleźć tego wątku

Pozdrawiam serdecznie
m
Obserwuj wątek
    • agnysek Re: Little People 25.11.03, 12:48
      przyłączam się do pytania - choć trochę po fakcie bo zakup już jest i czeka na
      pawlaczu.
      • mimiw Re: Little People 25.11.03, 13:39
        Czesc, My troche sobie przywiezlismy Little Tikes z zagranicy.
        Tak naprawde to podoba mi sie bardziej to niz mojemu 2 letniemu synkowi.
        On puszcza samochodziki( mamy 100cm garaz) no i rzuca wszedzie zwierzatka( mamy
        Zoo i farme ).
        Te zabawki sa bardzo fajne, jest wszelka ich roznorodnosc,mozna je laczyc na
        rozne sposoby ale sa zdecydowanie dla starszych dzieci.
        Takich ktore odgrywaja juz scenki itd.
        U nas wiekszosc jest w pudlach i poczeka na 3 urodziny...
        Pozdrawiam, Mimi
      • monifi Re: Little People 25.11.03, 15:08
        a możecie mi powiedzieć jakie są ceny takich zestawów?
        Właśnie się zastanawiam co kupić mojemu 2-letniemu synkowi pod choinkę.
        Pozdrawiam
        Monika
        • agnysek Re: Little People 25.11.03, 15:12
          na www.tanimarket.pl jest promocja na farme i pociag sa w cenie 149zł - gdzie
          indziej nie wiem - podobno w smyku 179zł
          • monifi Re: Little People 25.11.03, 15:18
            dzięki, za odpowiedź. Tylko co lepsze dla dwulatka farma czy pociąg?
            Sam mi chyba jeszcze nie powie co by wolał.
            Pozdrawiam
            Monika
    • edytkus Re: Little People 25.11.03, 19:20
      Moja corka (15 m-cy) ma na razie zoo, arke Noego i minivana. Nie ma ulubionego
      zestawu, bawimi sie wszystkimi tak samo. Jak ktos wyzej napisal zestawy mozna
      laczyc, ja do tego celu zamowilam specjalna mate na podloge. Polecam te
      zabawki, w naszych byly kasety video z bajkami z postaciami (one wszystkie maja
      imiona!) z zestawow, ktore Alexandra uwielbia ogladac (Bob budowniczy
      wysiada smile), nawet namiot z pilkami mamy z motywem Little People smile. Dla
      rocznego dziecka bardziej polecam farme, ja co prawda farme kupilam z serii
      Megabloks ale wygladaja podobnie wiec na tej podstawie oceniam przydatnosc wink
      Farma ma domek, ludziki, zwierzatka ale najwieksza frajde sprawi dziecku...
      plotek smile)) a pociagiem maluch nie umie jeszcze sie bawic. Moim zdaniem pociag
      lepiej potraktowac jako uzupelnienie kolekcji niz od niego zaczynac. Zabawki sa
      solidnie wykonane etc. tylko latwo je pogubic sad
      • magi007 Re: Little People 26.11.03, 11:47
        Hej
        a gdzie można kupić arke Noego, zoo i minivana ???
        pozdrawiam
        magi
        • ursgmo Re: Little People 26.11.03, 15:23
          magi007 napisała:

> Hej
          > a gdzie można kupić arke Noego, zoo i minivana ???
          > pozdrawiam
          > magi
          W USA wyłącznie, może jeszcze w UK ale np. w Niemczech nie mają, i na razie
          się nie spodziewają. Ja kupuję za pośrednictwem znajomego Z Chicago a trochę
          przywiozłam z Niemiec. Wogóle tych zestawów jest znacznie więcej niż dotychczas
          wspomniane farma czy kolejka :domek - willa ( 2 rodzaje) , garaż ( 2 rodzaje),
          wesołe miasteczko ,straz pożarna, myjka samochodowa, zestaw budowlany , main
          street ( główna ulica), port lotniczy , przedszkole , gabinet lekarski ,
          zestawy walentynkowe i wielkanocne ,samochodziki , samolociki , łódkę,
          specjalne świateczne itd. Także inne rzeczy z tymi motywami: kasety video ,
          ubranka buciki , duże dmuchane zabawki np. domki, telefony , gry, i całe
          mnóstwo innych. Niestety miną całe wieki zanim ktoś to do nas sprowadzisad
          Nie wiem czy któraś z Was pamieta , ale ok. 5 lat temu też przed gwiazdką były
          już u nas w sprzedaż w Smyku i farma i domek , rozeszły się błyskawicznie i
          więcej się nie pojawiły . Ja się wtedy nie załapałam niestety.
          tu można zobaczyćinne zestawy:
          www.fisher-price.com/us/littlepeople/
          • agnysek Re: Little People 28.11.03, 09:05
            z tego co mi wiadomo w polsce dystrybuowane są jedynie: farma, pociąg, stacja i
            zestawy do farmy
            są w sieci np na www.tanimarket.pl
          • magi007 Re: Little People 28.11.03, 10:04
            Ojej !!!!!!!!!!!!
            Arka Noego jest fantastyczna !!!!!!!!!
            Z dodatkowymi zwierzakami byłaby pełnia szczęścia .... pytanie tylko do końca
            dla kogo wink)))
            I cena nie byłaby pewnie taka odstraszająca ......
            Ach jaka szkoda, że u nas to pewnie będzie do zdobycia jak moje dziecko pójdzie
            do szkoły wink
      • ma.pi Re: Little People 28.11.03, 19:45
        edytkus napisała:

> Farma ma domek, ludziki, zwierzatka ale najwieksza frajde sprawi dziecku...
        > plotek smile)) a pociagiem maluch nie umie jeszcze sie bawic. Moim zdaniem
        pociag
        > lepiej potraktowac jako uzupelnienie kolekcji niz od niego zaczynac. Zabawki
        sa
        >
        > solidnie wykonane etc. tylko latwo je pogubic sad

Edytkus, zapewniam Cie, ze roczne maluchy wiedza jak sie bawic pociagiem. Mam
        chlopakow i jeszcze siedziec nie umieli a juz po domu "ciuch ciuch" jezdzilo.
        Zalezy od dziecka.
        A Little People polecam. Dzieciaki lubia zabawki z tej serii. Sa tez ksiazeczki
        z dekturowymi figurkami, ktore przeklada sie ze strony na strone. Tez swietna
        zabawa.

Pozdr.
        • anno234 Re: Little People 28.11.03, 21:45
          A my mamy telefon Little people i jest super.
          Raz juz nawet był w wannie ale działa..Ufff.
          No i mamy kasety. Bardzo fajne bajeczki ale po angielsku, moglby ktos je
          przetlumaczyc.., Ale bardzo, bardzo prostym jezykiem.
          Ale co do zabawek figurkowych to niestety czekają.Choc planuje dokupic ZOO na
          urodziny bo jest sliczne...
          Chyba sie doczekają...Jak narazie kolekcjonuje zestawy sama.
          A co do pociagu to wiele zalezy czy dzidzia ma rodzenstwo.My np nie mamy i maly
          absoltunie nim sie nie bawi ( mamy fisher price i little tikes no i lego) chyba
          ze przyjdzie 5 letnia kuzynka.Wtedy sie super razem bawia.
          No to tyle. Pozdrawiam, Anka

• ursgmo Re: Little People 28.11.03, 22:40
            anno234 napisała:

> A my mamy telefon Little people i jest super.
            > Raz juz nawet był w wannie ale działa..Ufff.
            > No i mamy kasety. Bardzo fajne bajeczki ale po angielsku, moglby ktos je
            > przetlumaczyc.., Ale bardzo, bardzo prostym jezykiem.
            > Ale co do zabawek figurkowych to niestety czekają.Choc planuje dokupic ZOO
            na
            > urodziny bo jest sliczne...
            > Chyba sie doczekają...Jak narazie kolekcjonuje zestawy sama.
            > A co do pociagu to wiele zalezy czy dzidzia ma rodzenstwo.My np nie mamy i
            maly
            >
            > absoltunie nim sie nie bawi ( mamy fisher price i little tikes no i lego)
            chyba
            >
            > ze przyjdzie 5 letnia kuzynka.Wtedy sie super razem bawia.
            > No to tyle. Pozdrawiam, Anka
            >
            > Aniu, czy mogłabyś napisać czy to jest ten telefon
            www.fisher-price.com/us/products/product.asp?id=3164
            i co on robi? Właśnie piszę ostatnie przedświąteczne zamówienie dla znajomego w
            Chicago i też mi się podoba ten telefon ale nie mogłam się zdecydować.
            Pozdrawiam
            Urszula
            • kacperka5 Re: Little People 01.12.03, 15:38
              Nie jestem Ania ale ja ma ten telefon.
              Polecam Ci go bardzo bo mamy kilka telefonow min Vtech i Chicco ale ten- moj
              Mateuszek lubi najbardziej.
              Co on robi?- ma bardzo duzo funckji.
              Teraz dokładnie nie pamiętam ile ale sporo min dziecko moze nagrac swoj numer
              telefonu i sie go uczy, ma podswietlane klawisze, odłosy, muzykę, uczy sie
              zawodów i ogólnie co robią dani ludzie.Jest od 3 lat ale ja mam młodsze dziecko
              i sie juz nim bawi. I ta słuchawka sie zdejmuje- wyglada jak komorka.
              Naprawde ten telefon robi bardzo duzo i dzieci go lubia. Polecam Ci go Ulu.
              Pozdrawiam, Zuzia
            • kacperka5 do ursgmo 01.12.03, 15:51
              Czesc, ale najbardziej to polecam to:
              www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B000063XLB/qid=1070290166/br=1-15/ref=br_lf_t_15//104-6701864-6060714?v=glance&s=toys&n=3020971

Magic Screen Learning Pal
              by Playskool
              Pozdrawiam , W razie pytan pisz na kacperka5@gazeta.pl bo wiekszosc naszych
              zabawek kupujemy w USA. Zuzia
              • edytkus Re: do ursgmo 01.12.03, 17:05
                A ja polecam to:
                www.amazon.com/exec/obidos/tg/stores/detail/-/toys/B000067P6G/qid%3D1070294644/sr%3D11-1/ref%3Dsr%5F11%5F1/103-9190926-2031815
    • ursgmo Re: Little People 01.12.03, 17:22
      Dzięki dziewczyny smile
      Ja polecam te :www.amazon.com/exec/obidos/tg/stores/detail/-
      /imaginarium/B00005BHK7/qid%3D1070295458/sr%3D11-1/ref%3Dsr%5F11%5F1/104-
      8009139-3031149
      i tu włączcie głośnikii naciśnijcie - demo
      www.fisher-price.com/us/sesame/products/product.asp?cat=demo&catcode=demo&pg=1&id=23492
      SUPER!
      • edytkus Re: Little People 02.12.03, 06:12
        ursgmo napisała:

> Dzięki dziewczyny smile
        > Ja polecam te :www.amazon.com/exec/obidos/tg/stores/detail/-
        > /imaginarium/B00005BHK7/qid%3D1070295458/sr%3D11-1/ref%3Dsr%5F11%5F1/104-
        > 8009139-3031149
        > i tu włączcie głośnikii naciśnijcie - demo
        > www.fisher-price.com/us/sesame/products/product.asp?cat=demo&catcode=demo&pg=1&id=23492
        > SUPER!

W jakim wieku jest Twoje dziecko?
        Mojej malej ten Elmo w sklepie sie za bardzo nie podobal, na urodziny dostala
        skaczaco-spiewajacego Tygryska ktorego lubi:
        cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3159819496&category=2597
        Na zabe jest juz za duza ale wciaz kupuje jej zabawki firmy Leap Frog, sa
        bardzo fajne i zawsze ciesza sie powodzeniem (chociaz mi uszy wiedna po jakims
        czasie), polecam LeapStart Learning Table:
        www.amazon.com/exec/obidos/tg/stores/detail/-/toys/B000062XQ8/qid%
        3D1070341664/sr%3D11-1/ref%3Dsr%5F11%5F1/103-9190926-2031815

Na swieta jest nowy Elmo ktory sklada zyczenia i mozna nagrywac wlasny tekst:
        www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B0000DZE8Z/qid=1070341865/sr=1-
        39/ref=sr_1_39/103-9190926-2031815?v=glance&s=toys
        • ursgmo Re: Little People - do edytkus 02.12.03, 08:57
          Mój synek ma 21 miesięcy , mam jeszcze córę ale już dużą bo prawie 7 letnią.
          Maluch nie dostał jeszcze tych zabawek ale parę razy dziennie ciagnie mnie za
          rękę pod komputer i woła "emo emo". Zresztą jest ogromnym wielbicielem
          wszelkich maskotek szczególnie takich które "coś" robią. W tym roku większość
          zabawek mam własnie z USA . Nie wiem gdzie ja takie bedę kupować jak znajomy na
          wiosnę wróci sad Co za wybór i te ceny , ech.......
          Szkoda że w Warszawie nie ma porządnego sklepu z zabawkami , takiego jak
          Toys"r"us . Ja widziałam w Wiedniu i Berlinie , może to nie to co amerykański
          ale dla mnie i tak super.
          • edytkus Re: Little People - do edytkus 03.12.03, 04:07
            ursgmo napisała:

> Mój synek ma 21 miesięcy , mam jeszcze córę ale już dużą bo prawie 7 letnią.

Moja mala wlasnei skonczyla 15 m-ac wiec tez zabawki do ktorych linki podalam
            raczej dla dwulatka sie juz nie nadaja. Za to dla corki polecam lalki American
            Girl (oczywiscie jesli bawi sie lalkami), ktore sa super. Niedawno na
            Manhattanie otwarto sklep firmowy w ktorym jest nawet teatr gdzie zywi aktorzy
            sa przebrani za owe lalki, jest tez prawdziwy salon pieknosci dla lalek surprised
            Niestety drogo - ja juz kazlam mezowi zaczac oszczedzac na przyszlosc smile)
        • kacperka5 Re: Little People 02.12.03, 12:28
          Czesc,
          Mam pytanie. Ja tez lubie serię LapFrog ale mamy narazie tylko bebenek.
          Maluchy go lubia.
          Bardzo interesuje mnie globus oraz ksiazeczka elektroniczna. Czy masz moze
          ktoras z tych zabawek i mozesz mi opisac jak one dzialaja?

Niestety u nas Elmo nie cieszy sie powodzeniem.Mamy tez Erniego.

Zuzia
          • edytkus Re: Little People 03.12.03, 04:14
            kacperka5 napisała:

> Czesc,
            > Mam pytanie. Ja tez lubie serię LapFrog ale mamy narazie tylko bebenek.
            > Maluchy go lubia.
            > Bardzo interesuje mnie globus oraz ksiazeczka elektroniczna. Czy masz moze
            > ktoras z tych zabawek i mozesz mi opisac jak one dzialaja?
            >
            O, a moje dziecie za bebenkiem nie przepada sad Na globus jest za mala wiec a z
            ksiazek elektronicznych tejze firmy mam tylko ta:
            www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B000067818/qid=1070421027/sr=1-95/ref=sr_1_95/103-9190926-2031815?v=glance&s=toys
            Teraz juz sie znudzila ale kiedys byla bardzo popularna smile (dostawalam juz od
            niej bialej goraczki).
            Ja przed zakupem zabawek sprawdzam,jesli to mozliwe, jakie maja opinie na
            www.toysrus.com i jak dotad tylko ten bebenek nam nie wyszedl wink
            • ursgmo Re: Little People 03.12.03, 09:32
              dziewczyny a znacie może tą:
              cgi.msn.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2208020370&category=1382
              lub tą ( może spóźnione bo juz zamówiłam , ale jestem ciekawa)
              cgi.msn.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3161140978&category=38287#ebayphotohosting

• edytkus Re: Little People 03.12.03, 18:43
                Niestety, nigdy nie widzialam.
              • maginda Re: Little People-do ursgmo 04.12.03, 09:54
                Bardzo zainteresowałyście mnie kupowaniem zabawek w Stanach. Zobaczyłam też, że
                na ebay-u są fajne oferty. Ale nigdy tego nie robiłam i nie mam pojęcia jak się
                do tego zabrać. Będę wdzięczna za wskazówki.
    • ursgmo Re: Little People 01.12.03, 17:28
      Żaba źle się wpisała , więc jeszcze
      raz:www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B00005BHK7/104-8009139-
      3031149?
      v=glance&n=507846&s=imaginarium&m=A1PA6795UKMFR9&me=A1PA6795UKMFR9&vi=pictures&i
      mg=14#more-pictures
    • maginda Re: Little People 02.12.03, 10:34
      Dziewczyny, mam pytanie. Jak Wy te zabawki "transportujecie" ze Stanów do
      Polski? Pocztą? Jakie są opłaty i co z cłem?
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka