kannama 12.06.09, 21:02 czy ktoś posiada może fotelik ramatti 9-18 kg z pasami krzyżowymi? Musze przesadzić mojego 9-miesieczniaka i nie wiem czy bedzie odpowiedni-wyprofilowanie itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mynia0 Re: fotelik ramatti 12.06.09, 21:19 a co to sa pasy krzyżowe? ja mam rammatiego, pewnie z takimi o jakie Ci chodzi, ale pierwsze słyszę Odpowiedz Link Zgłoś
paclan Re: fotelik ramatti 12.06.09, 22:43 Ja mam taki fotelik i osobiście się w nim nie mieszczę. Poza tym pasy są za ciasne. ogólnie nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: fotelik ramatti 13.06.09, 09:48 on ma po prostu pasy zapinane na krzyż, chyba dopiero od tego roku jest w sprzedazy Odpowiedz Link Zgłoś
teane Re: fotelik ramatti 13.06.09, 09:54 my mamy ramatti taki standardowy model i jestem z niego zadowolona. jest szeroki, moj 3 latek spokojnie sie w nim miesci. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: fotelik ramatti 14.06.09, 00:14 a pokaż może ten fotelik na jakiejś netowej fotce ja mam tez taki standardowy model i naprawde jest bardzo szeroki, starsza córka jeździła w nim mając 3, 5 roku, a potem przesiadła się do innego, żeby odstąpić ramattiego siostrze. jak wybierałam, był to jeden z obszerniejszych fotelików. zadowolona jestem, jedyne, co mi nie podchodzi to sposób montowania tego fotela, jest dość skomplikowany, ale jak sie raz zamontuje, to jest ok. nie wyciągam go z auta, więc w sumie i sposób montazu teraz mi nie przeszkadza. ale gdybym musiała wyciągać fotelik i montowac co chwilę, to by mnie trafiło na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: fotelik ramatti 14.06.09, 20:39 www.bajkowy-market.pl/Ramatti_FORMULA_fotelik_samochodowy_od_9_do_18kg_z_systemem _ISOFIX_grey_p489.html wygląda tak o Odpowiedz Link Zgłoś
man-tao Re: fotelik ramatti 21.06.09, 12:07 ja wlasnie chce taki kupic, i czytam opinie na ten temat, wlasciwie wszedzie jest zachwalany; moja znajoma uwaza ze wlasnie ten system z krzyzowymi pasami jest rewelacyjny i bardzo ulatwia podroz malego brzdaca Odpowiedz Link Zgłoś
topolino77 Re: fotelik ramatti 14.06.09, 23:28 ja ma ten fotelik od 3 miesiecy i na poczatku mało nie zabiłam męża za zakup a teraz nie oddałabym go za nic. Po pierwsze Karolina sie w nim nie poci!!!! przejechaliśmy trasę Warszawa - Dębki w upale i wyszła z niego sucha a nie z mokrymi plecami, po drugie faktycznie chyba jest bezpieczniejszy - oczywiście powinnam to podać jako pierwszy punkt, ale to mąż zajmoje sie bezpieczeństwem a ja użytkowaniem )). Jedna wada - nie zapniesz pasów jak jesteś w zaawansowanej ciąży, znaczy zapniesz ale gimnastyka jest niezła. Aaaa, nie zrażaj się tym ze na poczatku długo trwa zapinanie, po kilku razach jest już szybciutko. Jak masz jakieś pytania pisz , jak bede wiedziałą to chętnie odpowie, Teraz zastanawiam sie nad Ramatti dla synka, bo ten fotelik który mamy teraz niestyt jest do d. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka_2008 Re: fotelik ramatti 15.06.09, 09:12 Dla mnie zapięcie też jest ok. W drugim samochodzie mam fotelik normalnie zapinany klamrą i ciągle łamię sobie paznokcie! Za to Ramatti pod tym względem jest super - tylko tak jak mówi Topolino, trzeba się przyzwyczaić.. A co do bezpieczeństwa to wszystkim pokazuję ten filmik ram00s.wrzuta.pl/film/0PNnUEKIknH/raport_o_bezpieczenstwie_fotelik ow_dzieciecych Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: fotelik ramatti 15.06.09, 13:51 dziekuje za odpowiedzi, chciałam jeszcze dopytać jak jest kątem oparcia w stosunku do siedzenia? wygodnie dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś
lea-77 Re: fotelik ramatti 17.06.09, 00:15 My też go mamy i też sobie chwalimy. Nawet nie wiedziałam że to polski producent. No proszę, naprawdę dobry i jeszcze na dodatek rodzima produkcja. Teraz będę go polecać jeszcze żarliwiej - chyba mi się lokalny patriotyzm włączył )) Odpowiedz Link Zgłoś
man-tao Re: fotelik ramatti 17.06.09, 18:23 tak, tak polski producent, ostatnio nawet na tvn turbo był program o produkcji tego fotelika na prawde fajna sprawazaciagne meza do sklepu mam nadzieje ze sie skusi Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: fotelik ramatti 24.06.09, 09:59 Właśnie go kupiłam przez net, fajny, dziecko rewelacyjnie przypiete, tylko mało odchyla sie oparcie. Nie mam porównania, może w wiekszości fotelików tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś