aniake1 20.07.09, 15:43 Dziewczyny, mam problem, na rynku jest kilka materacy, kokosowe, lateksowe, piankowe i mieszanki....to jest moja pierwsza dzidzia, nie mam pojęcia który wybrać, chciałabym najlepszy! Mogłybyście mi coś doradzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aphoper1 Re: materac do łóżeczka 20.07.09, 17:12 Polecam zapytać na forum zakupy: forum.gazeta.pl/forum/f,583,Zakupy.html Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka09 Re: materac do łóżeczka 20.07.09, 18:45 ja polecam kokosowo-gryczany,sprawdził sie przy pierworodnej teraz tez taki wybrałam Odpowiedz Link Zgłoś
agatarus Re: materac do łóżeczka 21.07.09, 10:09 hej!my wybraliśmy kokos-pianka, do końca pierwszego roku dziecko śpi na części kokosowej, potem można przekręcić. Panie w sklepie odradzały nam kokos-gryka, bo nie każde dziecko chce potem spać na części gryczanej, bo po dotknięciu w środku są kuleczki i nie każde dziecko to lubi Odpowiedz Link Zgłoś
supermania Re: materac do łóżeczka 21.07.09, 10:21 Ja wybrałam lateksowy średniotwardy dwustronny firmy Janpol. Lateks napewno nie uczuli. U mnie sprawdza się super od 7 miesięcy i żadnych odkształceń Zresztą dobre materace rehabilitacyjne są właśnie lateksowe lub termoelastyczne ale tych raczej nie robią dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
sz-alo do Supermania 21.07.09, 12:15 Ja też słyszałam, że obecnie najbardziej polecane są materace lateksowe lub z pianki termoaktywnej. Supermania, własnie przymierzamy sie do kupna takiego jak Ty materacyka z Janpolu. Czy masz może informację czy on jest w 100% ze sztucznego lateksu czy ma jakąś domieszkę naturalnego (jeśli ma to ile procent)? Będę bardzo wdzięczna za informację Odpowiedz Link Zgłoś
supermania Re: do sz-alo 21.07.09, 19:35 Nie mam pojęcia. Ja kupowałam na allegro, ale zadzwoń do firmy napewno Ci powiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
monintka Re: materac do łóżeczka 21.07.09, 10:29 My kupiliśmy kokos-pianka-gryka. Najważniejsza jest twardość materaca, tzn, jak przyciśniesz ręką powinien w marę sprawnie wracać do pierwotnego kształtu. Odpowiedz Link Zgłoś
laurah Re: materac do łóżeczka 21.07.09, 10:30 My również zakupiliśmy kokosowo-gryczany. Posiada odpowiedni atest i pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
markus0123 Re: materac do łóżeczka 21.07.09, 12:47 Wpisz w google coś takiego: materace dla niemowlaków Poczytaj co tam pisze, i zobaczysz że w zasadzie nigdzie nie są polecane materace gryczano-kokosowe i że powinno się kupować lateksowe albo na bazie pianki termicznej. Materace gryczano-kokosowe są polecane bo są tanie, ale czy są dobre?? Zastanów się ile ty byś przeleżała na twardym materacu i teraz pomyśl, że dziecko przez dłuższy okres po prostu leży tak jak go położysz i ile ono musi leżeć na czymś twardym. Osobiście jestem z żoną akurat na etapie kupowania łóżeczka i materaca. Wolę kupić tańsze łóżeczko (np: za 250-300 zł a nie za 450 czy 500 zł) a dołożyć tą różnice i kupić lepsze to co jest ważniejsze czyli właśnie materac i odpowiednią pościel. Odpowiedz Link Zgłoś
aniake1 Re: materac do łóżeczka 22.07.09, 08:06 No teraz jeszcze bardziej mi się pomieszało...większość kobiet kupuje gryczano-kokosowe, moje koleżanki również. Dotarłam do opinii P.Zawitkowskiego - on mówi że najlepsze są lateksowe ale te są drogie ponad 300zł więc myślę że mimowszystko kupię jednak gryka- kokos. Dziękuję za odp i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
markus0123 Re: materac do łóżeczka 22.07.09, 09:33 i doktor miał rację. Spokojnie kupisz materac lateksowy w przedziale 250-350 zł. Zdaje się, że te z firmy Janpol kosztują koło 270 zł i chyba nie są takie złe. Poszukaj tańszego łóżeczka i lepiej wyłóż pieniążki na coś bardziej przydatnego. Jak my patrzyliśmy na łóżeczka to płacisz np: 80 zł więcej tylko za to, ze na łóżeczku od strony zewnętrznej (dziecko i tak tego nie widzi) wyryte są trzy gwiazdki i księżyc - lepiej kupić bez tego a gwiazdki kupić za 10 zł w formie naklejek - i już masz więcej pieniedzy na coś bardziej przydatnego Odpowiedz Link Zgłoś
markus0123 Re: materac do łóżeczka 22.07.09, 09:36 Tu jest bardzo dobrze, wszystko ujęte. www.twoja-sypialnia.pl/materace_dla_dzieci/ Odpowiedz Link Zgłoś
toka78 Re: materac do łóżeczka 22.07.09, 12:32 Dzięki za podrzucenie tego tekstu. Otwiera oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
agnestom1 Re: materac do łóżeczka 22.07.09, 13:07 Faktycznie mądry artykuł.Żyłam w przekonaniu iż kokos gryka pianka to najlepszy rarytas dla dziecka,teraz muszę się zastanowić,bo jednak lateksowe materacyki są niestety dużo droższe, a tu tyle wydatków. Odpowiedz Link Zgłoś