Dodaj do ulubionych

34 tydzień-bóle brzucha

21.10.09, 19:48
W pn dopadły mnie bóle brzucha takie jak na @. Żadne ciepłe kąpiele, ciepłe
okłady, tabletki rozkurczowe nie pomagały. W końcu po kilku godzinach puściło.
We wtorek byłam u lekarza i stwierdził, że może maleństwo chce już się rodzić.
Kurcze powiedzcie mi jak bolą te skurcze? Większość osób mówi że to jak przy
@. Czy to znaczy że to były właśnie skurcze. Trochę z czymś innym kojarzą mi
się skurcze-z czymś gwałtownym, powtarzającym się co parę minut, a ten ból był
ciągły, jak przy @.
Obserwuj wątek
    • aklojkajolka Re: 34 tydzień-bóle brzucha 22.10.09, 09:58
      chyba nie da się wytłumaczyć jak odczuwa się skurcz, @ przy tym to pestka chyba,
      że ma się szczęście smile czasem macica pracuje/trenuje i to można wcześniej
      odczuć. Mnie mały zestresował też gdzieś w 34 tygodniu, miałam 6 skurczy
      trwających 40 sekund co 40 minut a urodziłam dopiero w 41 tygodniu i te skurcze
      też nie były takie jak te kiedy poród się zaczął. Nie chciałam wierzyć koleżance
      gdy mi powiedziała "kiedy to się zacznie poznasz, tego nie da się pomylić ani
      przegapić" teraz wiem że miała rację. Kiedy zacznie się poród na prawdę będziesz
      wiedzieć i nie chodzi mi o to że jest to tak straszne czy tak boli. Jest inne,
      zaskakujące, czasem gwałtowne ale jakoś znajome..
    • julia.777 Re: 34 tydzień-bóle brzucha 22.10.09, 12:24
      Witaj
      Ja tez mialam takie bole i tez oprocz tego bolal mnie brzuch przed 33 tyg nawet jakies prawie 2 godz. a potem wlasnie tak jak na miesiaczke... moja gin mowila ze moze juz tak sie dziac ale tylko raz dziennie ja mialam to wiecej razy i dala mi skierowanie do szpitala ze moze zagrazac mi porod przedwczesny..a wtedy bylo stanowczo za wczesnie...polezalam od czawrtku w nocy do wtorku porobili badania dostalam 1 kroplowke tabletki ktg...i wypuscili skrcze juz sie nie pojawialy.. i do domu zalecenia brac luteine dopochwowo wiec nie chche starszyc tylko radze..by tego nie lekcewazyc niewiem jak dokladnie Cie boli ja opisalam tylko swoj przypadek dodam ze od poczatku mojej ciazy wsio u mnie bylo ok . pozdrawiam cieplutko trzymaj sie obecnie jestem juz w 36 tygwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka