Gość: gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 13:28 Witam mam skurcze skróconą szyjkę i leżę biorę luteinę chciałam żeby lekarz zapisał mi magnez bo twardnieje mi brzuch ,ale on powiedział że jak biorę luteinę to nie przepisze... Dlaczego??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
montenegrina Re: PILNE 14.01.10, 13:32 Magne b6 mozna kupic bez recepty w kazdej aptece...czytalas ulotke luteiny?moze nie mozna jej brac z magnezem...A jakis inny srodek na przeciwskurczowy ci nie zapisze??Skoro masz ciagle skurcze... Odpowiedz Link Zgłoś
maallaa_net Re: PILNE 14.01.10, 13:37 A ja biorę luteinę na noc 2 tabl. i do tego łykam 2xdziennie 2 tabl. Mg z wit. B6. Takie zalecenie lekarza. Ciekawa sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PILNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 13:53 nie czytałam ulotki ale z tego co wiem mnóstwo kobiet bierze lutinę i łyka magnez dlatego zaciekawiło mnie dlaczego niby ja nie mogę i czemu nie można ich łączyć .. Odpowiedz Link Zgłoś
a_lex Re: PILNE 14.01.10, 13:59 w ulotce luteiny nie ma nic na temat interakcji z magnezem ani przeciwwskazania do jego zażywania. ja brałam luteinę przez miesiąc, teraz będę znów brać, a do tego zestaw witamin z magnezem - moja gin nawet sama poleciła elevit (chociaż wolę feminatal) może Twój lekarz stwierdził, że nie ma potrzeby, bo luteina zapobiega skurczom i twardnieniu macicy, więc nie chciał dublować. ja biorę magnez, bo mam skurcze łydek. Odpowiedz Link Zgłoś