kaska_8888 13.08.04, 15:17 Czesc, Jestem w 8 tygodniu ciazy i mam zaparcia (problem z pojsciem do toalety). Czy macie jakis dobry sposob na rozwiazanie tego problemu?? prosze o rady w tym kierunku. Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justas16 Re: ZAPARCIA:) prosba o pomoc 13.08.04, 15:27 Witaj, znam ten ból. Mi pomagały (tylko) gotowane jabłka i kompot z jabłek. Myślę, że śliwki też są dobre. No i rano na czczo szklanka wody (może być z łyżeczką miodu). Pozdrawiam Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: ZAPARCIA:) prosba o pomoc 13.08.04, 16:43 Suszone śliwki i wszystkie inne suszone owoce. Najlepsze podobno suszone jagody, ale nie mam pojęcia skąd je wziąć, u nas w domu zbierane i suszone były własnoręcznie i traktowane jak drogie lekarstwo... ale od lat już ojciec nie zbiera jagód, a zresztą, sezon na nie już się skończył. Mnie wszystkie suszki bardzo pomagały na wzdęcia, a na zaparcia oprócz suszek... własna toaleta w domu, na której można usiąść! Na wakacjach męczyłam się strasznie, chociaż niby było ładnie i czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
azia2004 Re: ZAPARCIA:) prosba o pomoc 13.08.04, 16:47 Witaj, mnie chyba pomagaja: - zero czekolady (lub tylko troche) - winogrona - picie duzej ilosci wody - wyeliminowanie bialego pieczywa i zastapienie pelnoziarnistym - duzo owocow sliwek suszonych nie cierpie, zwlaszcza jak tyle swiezych pysznosci dookola. Pozdrawiam i udanej.... diety Odpowiedz Link Zgłoś
iga.ma Re: ZAPARCIA:) prosba o pomoc 13.08.04, 20:40 rodzynki, słyszałam że pomagają, zapytaj lekarza, są podobno jakieś syropy na tę dolegliwość dla kobiet w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
akkf Re: ZAPARCIA:) prosba o pomoc 13.08.04, 23:16 wszystkie rady sa dobre, ale niestety moga, jak w moim przypadku, do konca nie pomoc, szczegolnie jak bedziesz musiala brac zelazo... cenne rady z netu zebralam jak bylam w ciazy, przesylam Ci na priv... pzdrwm Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ania11134 Re: ZAPARCIA:) prosba o pomoc 22.08.04, 13:10 świeże jabłuszka lub pieczone, kisiel dwa razy dziennie(rano i wieczorem), picie wody mineralnej niegazowanej w sporych ilościach. Wypróbuj ten kisiel. Odpowiedz Link Zgłoś
skaluz Re: ZAPARCIA:) prosba o pomoc 22.08.04, 13:17 Czesc, mi pomaga kawa Inka z duza iloscia mleka, pije co rano i od razu daje efekt. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiiik Re: ZAPARCIA:) prosba o pomoc 22.08.04, 13:41 A gdyby ci te wszystkie rady dziewczyn nie pomogły to moze czopki glicerynowe lub syrop Normalac Lactulosum. to poleciła mi moja kolezanka ,której tak jak mi zmiana diety niewiele pomogła. Odpowiedz Link Zgłoś
agga1976 Re: ZAPARCIA:) prosba o pomoc 22.08.04, 23:31 musli, suszone sliwki, jablka, duzo wody minerlanej, a jak juz nic nie pomaga to czopki glicerynowe pozdrawiam Agga + 33tyg Malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
basia027 Re: ZAPARCIA:) prosba o pomoc 23.08.04, 03:02 jabłka{gotowane,pieczone,surowe},sliwki{suszone lub powidła lub konfitura ze sliwek},kefir lub jogurt naturalny,miód rozcienczony z woda{wypic na wieczor- efekt bedzie rano}mozna tez zapytac sie w aptece o syrop homeopatyczny{nie pamietam nazwy}.pozdrawiam-mama justynki{24.10.2003}i adrianka{09.10.1998} Odpowiedz Link Zgłoś
kati1977 Re: ZAPARCIA:) prosba o pomoc 23.08.04, 08:44 ja miałam duże problemy już przed ciążą, naturalne sposoby nie pomogły, lekarka zaleciła mi ksenę tą łagodniejszą, pomaga, ale o takich środkach musi zadecydować lekarz, nie są zalecane w I trymestrze, ale ja stosowałam, bo inaczej się nie dało, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abc26 Re: ZAPARCIA:) prosba o pomoc 23.08.04, 10:27 na czczo sok z gejpfruitow (najlepiej swiezo wyciskany) lub owoc codziennie. Najlepiej pic/jesc regularnie Odpowiedz Link Zgłoś