Dodaj do ulubionych

PO TERMINIE!!!!!!!!!!

02.12.04, 17:25
Witajcie jestem tydzień po terminie porodu, byłam dzisiaj na ktg i wszystko
ok, ja zaczynam się martwić kiedy w końcu urodzę, czy nic złego nie dzieje
się z dzidzią?, już mnie męczy to czekanie, szpitale przepełnione powiedzieli
mi że jak do przyszłego tygodnia nie urodze to mnie położą na patologii buuuu.
Obserwuj wątek
    • isabela_1974 Re: PO TERMINIE!!!!!!!!!! 02.12.04, 17:35
      Mało dzieci rodzi się w terminie, jeśli Cię to pocieszy wink Spróbuj domowych
      sposobów typu: cieplejsze kąpiele albo seks smile
    • 24kasia24 Re: PO TERMINIE!!!!!!!!!! 02.12.04, 19:44
      Głowa do góry! Maluszkowi po prostu jest dobrze u mamusi w brzuszku. Około 70%
      kobiet rodzi po terminie. Ja moją córcie urodziłam 9 dni po terminie. Do
      szpitala miałam zgłosić po tydzień po terminie, w poniedziałek planowali
      wywoływanie czego się bałam bardziej niż samego porodu a Niunię urodziłam w
      niedzielę. Doskonale Cię rozumiem że denerwujesz się że termin minął, czekanie
      jest naprawdę stresujące, sama to przeżyłam i wiem co czujesz. Ale dla mnie
      najgorsze były teksty pod tytułem ; to ty jeszcze nie urodziłaś? urodziła już
      ta kasia wreszcie czy nie? Ala teściowa była najlepsza w tych tekstach: no ja
      nie wiem na co ty jeszcze czekasz, już dawno powinnaś urodzić. Wierz mi
      chciałam ją udusić! tydzień po terminie to naprawdę nic strasznego, wiem że
      łatwo się mówi. Nic się nie martw, lada dzień dzidzia się pojawi. Ja bardzo
      tęsknię za wibrującym brzuszkiem. Trzymam za Was kciuki! Pozdrawiam. Kasia i 5
      miesięczna Oliwia
      • kamila99 Re: PO TERMINIE!!!!!!!!!! 02.12.04, 19:57
        A jak to jest z płcią? Po terminie częściej rodza się dziewczynki czy chłopcy?
        Córkę urodziłam w 38 t.c Teraz oczekuję chłopca. Ciekawe jaak to generalnie u
        was się ułożyło? Czy jest jakaś reguła czy tylko i wyłącznie trzeba to
        rozpatrywać indywidualnie. Z obserwacji zauważyłam ,że chłopcy których znam
        urodzili się po terminie.
        Może któraś z was ma parkę i podzieli sięjak to było w przypadku "obu płci a
        jednej matki".
        • mkrac Re: PO TERMINIE!!!!!!!!!! 02.12.04, 21:19
          Ja urodziłam po terminie, dokładnie 8 dnia po. jest to dość częste przy
          pierwszym dziecku, urodziłam dziewczynkę. Jeżeli chodzi o płeć to słyszałam że
          częściej dziewczynki zwlekają, ale to tylko takie gadanie i nie zawsze się
          sprawdza. Moim zdaniem nie ma pewności.
          • 24kasia24 Re: PO TERMINIE!!!!!!!!!! 02.12.04, 21:50
            Duża rzesza osób twierdzi że częściej chłopcy rodzą się po terminie ale ja w
            to nie wierzę, tak jak że po wyglądzie brzusia można stwierdzić czy to
            chłopczyk czy dziewczynka. Mnie wszyscy wkoło mówili że będzie chłopczyk,a mam
            córcię. No i wszystkich przepowiedników zatkało. Zdania są podzielone.
            • paneta75 Re: PO TERMINIE!!!!!!!!!! 03.12.04, 23:18
              a ja urodzilam 10 dni po terminie, dziewczynke,
              pozdrawiam Aneta mama 8 miesiecznej Asi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka