jopowa 14.02.05, 08:36 Czy ktoś z Was słyszał, że lekarz pomylił się co do płci płodu - powiedział, ze chłopak, a była to dziewczynka? (bo wiem, że w drugą stronę zdarzają się pomyłki, ale o takiej nie słyszałam) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimpek_sadelko Re: pomyłka na USG 14.02.05, 08:38 jakies 3 lata temu moja sasiadka miala tak. dwa razy mowili jejze to chlopak a urodzila corke, bala sie ze jej dziecko podmienili, bo na usg mial byc syn Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka31 Re: pomyłka na USG 14.02.05, 08:40 I w jedną i w drugą stronę zdarzają się pomyłki. Na tym forum było kilka takich już wątków...i różnie to wyglądało. Ja miałam mieć dziewczynkę a urodziłam synka )) Odpowiedz Link Zgłoś
jopowa pimpek 14.02.05, 08:43 naprawdę? Ale chyba nie ma co wiązać z tym wielkich nadziei... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: pimpek 14.02.05, 08:47 jopowa napisała: > naprawdę? Ale chyba nie ma co wiązać z tym wielkich nadziei... fakt faktem, ze lekarza najlepszego nie miala, kilka lat temu tez sprzet byl gorszy, ale pamietam jej szok po porodzie, moze dlatego tak przezywala, bo jedna core juz miala i syn mial byc do "pary". Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: pomyłka na USG 14.02.05, 09:10 W ubiegłym roku lekarz pomylił się co do płci u żon 2 moich kolegów z pracy. Sprzęt był bardzo dobry, lekarz też, badania robione prywatnie w Warszawie usg 3D z bajerami. Lekarz twierdził,że będą chłopcy, a urodziły się dziewczynki. Kolega potem opowiadał nam wrażenia po porodzie i swoje zaskoczenie, gdy odcinał pępowinę. Pewnie gdyby sam nie był obecny przy porodzie, to podejrzewałby zamianę noworodków. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
podym1 Re: pomyłka na USG 14.02.05, 09:39 U mnie osobiście w pierwszej ciąży lekarz poiedział, że będzie chłopiec. Urodziła się dziewczynka. teraz jestem w drugiej ciąży- dla odmiany ma byc dziewczynka. zobaczymy już niedługo. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
jopowa Re: pomyłka na USG 14.02.05, 12:06 własnie mój lekazr ma dosyć dobre USG i duże doświadczenie Odpowiedz Link Zgłoś
pastoris1 Re: pomyłka na USG 14.02.05, 09:44 A ja opowiem wam jeszcze ciekawsza historie, prawdziwa bo rodzinna!!! Mianowicie jakies 19 lat tem na swiat przyszło dziecko! Lekarz krzyknol ma Pani chlopca a ze szpitala wyszla z moja kuzynka, która serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamr Re: pomyłka na USG 14.02.05, 10:54 Ze mną było podobnie. Położna powiedziała mamie: "Śliczny chłopczyk, proszę pani", a lekarz szybciutko: "Ależ siostro, przecież to dziewczyka". Położna potem stwierdziła, że przez tzydzieści lat praktyki zawodowej taki błąd jej się nie zdarzył))) A poważnie, w poprzedniej ciąży za każdym razem wychodziła dziewczynka (trzem różnym lekarzom na czterech różnych sprzętach) i rzeczywiście, moja córcia niebawem skończy 5 lat. Teraz ma być chłopiec, badania były robione przez dwóch różnych lekarzy, ale ciągle na tym samym sprzęcie. Więc chyba będzie Tadzio)) Pozdrawiam Agnieszka, mama Marianny (5 lat) i Tadzia (33 tc.) Odpowiedz Link Zgłoś
bartolina2 Re: pomyłka na USG 14.02.05, 12:38 .........a ja mialam miec córcie i mam-teraz mam miec Bartusia a czy bede okaze sie w kwietniu!!!!!!!!!!! POzdrawiam Kwietniowe przyszle mamy Odpowiedz Link Zgłoś
cruk Re: pomyłka na USG 14.02.05, 14:04 smieje sie ze "celowalismy" na chlopaka , do zaplodnienia doszlo tuz po owu i wewnetrzne przekonanie ze bedzie chlopak, potwierdzilo 3 roznych lekarzy (w tym 2 dr obecne podczas USG) na roznym sprzecie - myslicie ze mogli sie wszyscy pomylic? ) bede przeszczesliwa mama bez wzgledu na plec Malenstwa i tak zartuje, ze pewna to bede jak juz sie urodzi Odpowiedz Link Zgłoś
adag Re: pomyłka na USG 14.02.05, 14:29 Mam nadzieję,że mój gin się nie myli, za każdym razem od 12t widać chłopca, a jestem w 33t, mam nawet zdjęcie, niby, jego jąderek, które już zeszły do woreczka, ale jak ten lekarz to widzi to ja nie wiem. W każdym razie gdyby się pomylił to byłby szok, to pierwsze dziecko w mojej rodzinie najbliższej od 23 lat, pierwszy wnuk i wszyscy się już nastawili na Wiktorka. Odpowiedz Link Zgłoś
e_stella Re: pomyłka na USG 14.02.05, 19:17 Ja. Koleżanka przekonana, ze będzie synek (USG co miesiąc bo praktykująca położna) urodziła dziewuszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka31 do jopowa 15.02.05, 12:15 Widzę że bardzo zależy Ci na takiej pomyłce ))) Ale lepiej nastaw się na chłopca, najwyżej mile się zdziwisz, niż jakbyś miała się rozczarować (wiem to z własnego doświadczenia). Kto wie..... Odpowiedz Link Zgłoś
ola_la_la Re: pomyłka na USG 15.02.05, 12:22 Koleżanka urodziła w zeszłym tygodniu. Lekarz mówił, że będzie dziewczynka, urodziła SYNA )) Zdarza się Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: pomyłka na USG 15.02.05, 15:08 Siostra mojego TŻ - w pierwszej ciąży lekarz nie był pewien podczas USG, stawiał raczej na dziewczynkę i urodziła się dziewczynka. W drugiej ciąży podczas 3 badań USG był granitowo pewny, że chłopak ("rzadko aż tak wyraźnie widać" hehehe). Efekt był taki, że ja urodziła drugą córkę, to mała przez prawie dwa tygodnie nie miała imienia, bo nikt takiej ewentulaności nie brał pod uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
jopowa Re: pomyłka na USG 16.02.05, 14:28 no to rzeczywiście "wyraźnie" było widać) Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: pomyłka na USG 16.02.05, 16:05 mi w 20 tygodniu lekarz powiedzial, ze chlopiec...mam nawet siusiaka nagranego na kasete, wiec chyba nie moze byc pomylki??No bo siusiak to siusiak, nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
jopowa Re: pomyłka na USG 17.02.05, 14:16 właśnie dlatego pytałam i okazuje się, ze nie w 100% siusiak to siusiak Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re:do jopowa 17.02.05, 14:44 no i po wczorajszym usg, robionym przez innego lekarza, nadal siusiak....siusiak to siusiak, problem tylko z jajczetami!!!No bo siusiaka to chyba z niczym innym nie mozna pomylic, zwlaszcza jak pieknie wystaje spomiedzy nozek!!!!Pozdawiam. Kasia 34tc Odpowiedz Link Zgłoś
pela83 Re: pomyłka na USG 17.02.05, 14:22 Tak. Przez dwa miesiące myśleliśmy,że urodzę córeczkę, trzy tygodnie przed porodem dowiedzieliśmy się,że to chłopak Mój synek do domu przyjechał w różowej wyprawce... Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka25 Re: pomyłka na USG 19.02.05, 15:10 A u mnie gin na każdym usg powtarzał że małe się skrzętnie ukrywa. Dopiero w szpitalu (w 8 m) powiedziano miże to dziewusia. Jak Już byłam u gina w 9m to potwierdził płeć. Piszę to bo myślę że nie mówił tego specjalnie poprostu nie chciał się pomylić (tak myślę) Odpowiedz Link Zgłoś
mama75 Re: pomyłka na USG 19.02.05, 15:47 kolezanka rodzila jakies dwa lata temu i na kazdym USG byla mowa, ze na 100% bedzie facet, a tu buch - dziewucha. Kumpela byla wyraznie zawiedziona. U mnie tez widac siusiaka jak sie patrzy, ale wole miec przygotowane imiona i dla chlopca i dla dziewczynki. Ubranka kupuje w zolym kolorze i tak tez chce wymalowac pokoik jak juz wyladuje u meza. Pomimo siusiaka nagranego na kasecie cos mi mowi, ze to bedzie dziewczynka, a moje przeczucia niezwykle czesto sie sprawdzaja. Hahaha - ostatnio przyjaciolka przyslala mi smsa, zebym sprawdzila swoja poczte, a ja juz wiedzialam ze w mailu mnie poinformuje, ze jest w ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
m.arcy Re: pomyłka na USG 19.02.05, 16:15 Kiedy urodziłam córkę, moja sąsiadka ze szpitalnego łóża poszła rodzic syna, a wróciła z porodówki z córką Nie była zmartwiona, bo powiedziała, że dziewczynki sa fajniejsze. Lekarz (jej prowadzący, a pracujacy w szpitalu), troszke się zmieszał, ale powiedział, że najważniejsze, żeby zdrowa była Odpowiedz Link Zgłoś