Dodaj do ulubionych

siara tak wcześnie?

25.02.05, 11:16
Jestem w 27 tc i zaczęła mi lecieć siara z piersi zwłaszcza w nocy i rano. czy
to normalne? Czy nie za wcześnie na takie wycieki? Nie jest tego wiele ale
koszulkę brudzi. Czy jest ktos kto miał podobny problem. Czy powinnam coś z
tym zrobić? Proszę o podpowiedzi. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • aniaj79 Re: siara tak wcześnie? 25.02.05, 11:23
      Witaj Aniu!

Nie martw się niczym! U mnie siara pojawiła się już w 21tc, przestraszyłam się
      bardzo i skontaktowałam z lekarzem. Okazuje się, że u niektórych kobiet
      laktacja może zacząć się tak wcześnie i nie jest to nic niepokojącego! Moja
      siostra, która urodziła 2 tyg temu miała podobny problem od 20tc... Niestety
      jest to troszkę przykre i uciążliwe ale takie są uroki ciąży wink Moja gin
      powiedziała, że jeżeli "wycieki" będą bardziej obfite najlepszym wyjściem będą
      wkładki laktacyjne. Wiem, że to trochę wcześnie i że u niektórych kobiet
      laktacja zaczyna sie dopiero parę minut po porodzie, ale uwierz nie jest to nic
      niemormalnego smile

Pozdrawiam

Ania 22tc
      • aniazurawska Re: siara tak wcześnie? 25.02.05, 11:33
        Bardzo dziękuję za odpowiedź. Życzę zdrówka Tobie i Twojemu Maleństwu. Pozdrawiamy
        • emilia_en Re: siara tak wcześnie? 25.02.05, 12:21
          Hej zaczynam dziś 28tc i wczoraj też zauważyłam plamki na koszuli, z tego co do
          tej pory wyczytałam to jest normalne, pozdrawiam Emilia
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: siara tak wcześnie? 25.02.05, 13:25
      no ja mam siarę od około 15t i lekarka mówi że tak też się może zdarzyć ...
      w sumie są takie dni kiedy nic nie cieknie a np wczoraj to się lało i lało i
      ogromne plamy na bluzce zostały ;-(((

Asia i dzidziusiek 20t
    • mama75 co to wlasciwie jest ? 26.02.05, 14:35
      wyciagne troche tego posta, bo mam pytanie.
      Dzisiaj rano zauwazylam plamy na mojej pizamce w okolicach piersi. Wyglada na
      to, ze wycieklo troche tzw. "siary". Szczerz mowiac lekko sie podlamalam, bo
      nie wyobrazam sobie zebym od 20 tc zaczela produkowac pokarm.
      Czy moze ktos napisac - co to wlasciwie jest ?
      Czy zdarza sie, ze teraz troszke sie wydostanie, a poznieje bede miala spokoj ?
      Czy jesli teraz sie wydostalo, to tak bedzie do konca ciazy ?
      Czy siara jest poczatkiem produkowania pokarmu ? A jesli tak, to co dalej ?

Jutro podjade do apteki i zaopatrze sie w jakies wkladki (chyba to sie nazywa
      wkladki laktacyjne), zeby nie zmieniac co chwila stanikow i koszulek :]

Z gory dzieki za jakiekolwiek podpowiedzi na nurtujace mnie pytania smile
      • sofi84 Re: co to wlasciwie jest ? 26.02.05, 16:05
        no coz ja mam ten problem od okolo 19 tc is zczerze powiedziawszy nie ustępuje.
        czasami w nocy sie budze bo mi mokro. wydaje mi sie ze wycieka mi tego calkiem
        sporo i tez najwiecej cieknie wieczorem i w nocy wlasnie. jest to plyn
        przypominajacy raczej metna wode niz mleko. czasami ma kolor mleczny czasami
        zoltawy. niestety zaczyna mi sie 36tc i przez caly czas mam z tym problemy
        czasami nawet mam wrazenie ze wycieka tego systematycznie coraz wiecej (nie
        popadajmy w paranoje - nie mowie o litrach ale jest tego wystarczajaco duzo
        zeby bylo bardzo uciazliwe). moze i bedziesz miala spokoj zycze CI tego ja mam
        tego spokoju po troszeczku coraz mniej i nie sadze zeby teraz raptem cos sie
        zmienilo. podobno to wlasnie piersi sie nastawiaja na dzidzie.
        mowie jak jest ze mna zycze Ci jak najlepiej wydaje mi sie jednak ze to chyba
        sprawa indywidualna
        pozdrawiam
        • zmonika1982 Re: co to wlasciwie jest ? 26.02.05, 16:18
          ja mam od 20tc ale pojawia mi sie czsami kilka kropli raz na jakis czas, wiec
          nawet nie zakładam wkładek bo nie mam takiego obkwitej siary
    • driadea Re: siara tak wcześnie? 26.02.05, 18:02
      Ja mialam, niestety, od 16 tc. wszystko było i jest w porządku (karmię piersią
      już 17 miesiąc, ale nie sądzę aby to miało coś wspolnego).
      Pozdrawiam. Aga
      • dziubaskowa Re: siara tak wcześnie? 26.02.05, 18:22
        hej!!!
        dzis jakczytam te nasze posty to stwierdzm zeprzez caly okres mjej ciazy a
        jestem w 35 tyg. te posty sa identyczne i mamy te same problemy. Jamialam mleko
        w 20 tygodniu i tez sie przestraszylam mialam identyczne odczucia i post co tysmile
        Jak to fajnie sie czyta jak ty juz to przeszlassmile
        Wiem od lekarza ze siare mozna miec juz w 4 miesiacu i ie jest to nic
        niepokojacego a wrecz przeciwnie to swiadczy o tym ze bedziesz "mleczna"smile to
        chyba dobrzesmile jakmasz jeszcze jakies pytania sluze pomoca na gg 4007733
        Trzymajcie sie brzuchatki
        agata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka