zaga25 07.04.05, 19:33 Jestem załamana. Rozpoczynam 6 miesiąc i już przytyłam 12 kg. W ciągu ostatniego miesiąca 6 kg. Wcale tak dużo nie jem. Lekarz coś mówił o zatrzymywaniu wody przez organizm. Co w takim wypadku robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keysy1 Re: 6 miesiąc i 12 kg 07.04.05, 19:44 Nie przejmuj się - niektóre kobitki tak mają. U mnie 19 tc i mam 10 kg do przodu (wcześniej ważyłam 52 kg, 170 cm wzrostu) a teraz jestem kulka. To moja druga ciąża , w pierwszej przytyłam 26 kg i później szybko zrzuciłam. Mi lekarz teraz powiedział żeby trzymać dietę bez soli, nie zajadać się słodyczami, jeść małe porcje i częściej, jeść dużo owoców (ale nie kilogram mandarynek słodkich) , dużo warzyw itp. Ale to trudne do wdrożenia. Mnie się wydaje że mało jem a tu waga rosnie Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: 6 miesiąc i 12 kg 07.04.05, 20:15 ja jestem w 24tc i przytyłam 5-6kg - zamiast zwykłej soli używam sól niskosodową wysokomagnezową (ze sklepu ze zdrową żywnością), przestałam jeść pieczywo i jem warzywka i owoce, mleko czasem żółty ser - tylko nie jestem w stanie pohamować ochoty na słodyyyyczee staram się dużo chodzić, miszkam na 5 piętrze i wchodzę i schodzę po schodach właśnie dlatego żeby nie tyć po tych słodyczach i jak na razie waga się względnie trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
gnpolec Re: 6 miesiąc i 12 kg 07.04.05, 20:06 wiem, że może łatwo mi mówić (skończony 7mc i +9kg, w 1szej ciązy total+11kg a nie powiem, żebym sobie czegokolwiek w tym słodyczy odmawiała) ale dziewczyny z głodu nie przybiera sie na wadze, z normalnego jedzenia tez nie +6kg w miesiąc jako efekt zatrzymania wody w organiźmie wskazywałby raczej na patologię metabolizmu bo gdzie niby miałaby ta woda (6kg=6l wody) się zatrzymać? woda zazwyczaj zatrzymuje się w ostatnich tygodniach , stąd obrzęki zazwyczaj nóg i niestety nie wszyscy potrafią łatwo zrzucić 25kg, niektórym sporo z tej ciążowej wagi zostało, to nie jest regułą, że co przyszło to pójdzie bo wtedy odchudzanie nie tylko pociążowe byłoby pestką życzę zdrówka i wytrwałości Odpowiedz Link Zgłoś