Dodaj do ulubionych

Pozamaciczna?

31.05.05, 10:00
Jestem podlamana.
Wychodzi mo od om 5 tc. Ostatnie pare dni plamilam i bolal mnie brzuch.
Plamienia niewielkie, ale geste i raczej ciemnobrazowe (nie ma jak
szczególowy opiswink. Poszlam do gina- wczoraj a on:
- wykonal usg dopoch. na którym nie widac pecherzyka, jest za to jakis plyn w
obrebie macicy
- kazal zrobic bete z krwi
- powiedzial, ze krwawienia i bóle moga wskazywac zarówno na biochemiczna jak
i na pozamaciczna
- mam przyjsc z wynikami bety
- pierwsza bete mam - bardzo niska - moze wskazywac na bardzo mloda
- jutro bede miala druga, zobaczymy czy rosnie

Plamienia juz ustaly, ale dalej mnie pobolewa. Co wy na to? Czy jest szansa?
Mam czarne mysli. Dodam, ze w lutym mialam poronienie zatrzymane i zabieg w
10tc.

Magda
Obserwuj wątek
    • j04nn4 Re: Pozamaciczna? 31.05.05, 10:06
      kochanie nie denerwuj sie, jeżeli jest to pozamaciczna to niestety trzeba,
      będzie ją usunąć niestety. \dziecko poza macicą nie rozwinie się. Jeżeli to
      jest młoda ciąża to do końca 3 tyg HCG nie wykryje tak było u mnie. Dopiero w 5
      tyg zobaczyłam na usc pęcherzyk. Może twoja ciąża jest młodsza niż wykazuje
      wyliczenie z @ tak miała moja koleżanka 2 tyg opoznienia tez podejrzewali
      pozamaciczną, ale na szczeście okazało sie, że ciąża 2 tyg pózniejsza.
      Pozdrawiam i trzymajcie sie mam nadzieje, że wszystko bedzie oki Asia i 35 tyg
      Maja
    • olik128 Re: Pozamaciczna? 31.05.05, 10:11
      Opowiem ci przypadek mojej koleżanki. Była w ciąży, bardzo mocno krwawiła, więc
      leżała na patologii. Podejrzewano ciążę pozamaciczną. Lekarze szykowali ją do
      zabiegu a ona uparła się po raz kolejny na usg. Zrobiono jej (któreś z kolei,
      bo miała je co chwilę) i okazało się że jest to żywa istotka, która dzisiaj ma
      15 lat i jest cała i zdrowa. Myśl pozytywnie i trzymaj się. Pozdrawiam.
    • esse1 Re: Pozamaciczna? 31.05.05, 10:20
      Teoretycznie w 5 tygodniu powinno byc widac pecherzyk, ale w praktyce roznie
      bywa. Brzuch Cie boli jednostronnie czy cały dół? Mialam pozamaciczną, ledwo
      zrobilam test zaczelo sie wlasnie brazowe plamienie. Ból był tyko raz, przez
      ok.godzine, po lewej stronie - przeszywajacy, nie przypominał żadnego znanego,
      aż dretwiała mi noga. trzy dni pozniej jechalam na izbe przyjec z krwawieniem,
      bóle brzucha jak przy @. Wg om wychodzil mi własnie 5 tc. Ogladali mnie długo,
      róznymi aparatami robili usg, a pecherzyka nie było widać. Poniewaz jednak, jak
      stwierdzili lekarze,na tym etapie to jest możliwe, szybko zrobili bete. Wynik
      chyba 116, zostałam w szpitalu, po 2 dniach beta spadla, wyszłam do domu ze
      stwierdzeniem poronienia wczesnej ciąży. 2 tygodnie poźniej kontrolne badania
      wykazały znów wysoka betę, szpital, laparoskopia - okazalo się, ze byla ciąża
      pozamaciczna, zbyt wczesna zeby ja wykryc na usg, sama obumarła. 3 m-ce po
      zabiegu dostałam zielone światło na dalsze starania, miesiąc poźniej już byłam
      w ciąży. Teraz mamy 20 tygodni i jest ok.
      Wiesz, zdrugiej strony to rzeczywisty wiek ciąży zalezy tez przecież od daty
      owulacji - jeżeli miałas poźno, to ciąża jest młodsza, niż wskazuje to om i
      może te plamienia i bole związane sia z implantacja a nie z czyms niepokojącym.
      Na pewno jeszcze powtórzysz usg dla pewności. Trzymam kciuki! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka