Dodaj do ulubionych

Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką!

08.07.05, 13:51
Dziewczyny, czekam do poniedziuałku z robieniem testu zeby juz mieć pewność,
żeby się nie denerwować. Jutro albo nawet dziś powinnam mieć @ i dziwnie boli
mnie brzuch, dodam ze nigdy przed @ mnie nie boli, @ zaskakuje mnie zaqwsze,
brzuch zaczyna boleć dopiero w trakcie @. Teraz jest inaczej, boli od dwoch
dni, ale właściwie nie jest to duży boł nawet może nie ból a uczucie pewne
ugniatania w okolicach pępka. Doskonale wiem że nawet jeśli jestem w ciąży
to w pierwszych dniach zarodek jest tak mały że nie ma co ugniatać, nie
mniej jednak czuje coś takiego właśnie czy miałyście tak? BARDZO BYM CHCIAŁA
BYĆ W CIĄŻY ALE NIE CHCĘ SIĘ NIEPOTRZEBNIE Wkręcic,a cały weekend jeszcze
przede mna. dzieki za odp!
Obserwuj wątek
    • ania19821 Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 08.07.05, 13:52
      Myslę że możesz już zrobić test. Mi wyszedł pozytywnie w 30dc.
      • ajfla Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 08.07.05, 14:04
        Hej!
        Zrób test!!! Ja wprawdzie zrobiłam w dniu spodziewanej @ (ale mam nieregularne
        więc to różnie mogło być) i wyszedł negatywny, ale byłam rozczarowana, bo
        właśnie się nakręciłam, chyba czułam, że jestem... 3 dni później 2 kreseczki smile
        Teraz są takie testy, że wcześniej wykrywają (z wyjątkamismile radzę zrobić już,
        nie będziesz się denerwować smile ale jak wyjdzie negatywny, to też się nie łam,
        tylko poczekaj. Mój szczęśliwy test: Pre test smile Pozdrawiam i życzę
        powodzenia!!!
        • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 08.07.05, 14:17
          No ale ja robilam test kilka dni temu i wyszedł negartywnie, to był taki super
          czuły 10mlU/ml ale zdawalam sobie sprawe ze to i tak za wczesnie, nie chce dzis
          dlatego, chce jak juz bedzie pewnosc. Ja właśnie czuje ze jestem...to uczucie
          wbrzuchu i senna jestem troche ale czy aby takie objawy moga pojawić się tak
          wcześnie? Test zrobie w poniedzialek, tez mam nie do konca regularne cykle
          dlatego wole te 3 dni poczekac. A Tobie gratulujesmile Moze za jakis czas, a moze
          juz za chwile dołącze do was juz tak w 100% smile))
          • ajfla Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 08.07.05, 14:20
            No to jak masz stalowe nerwy, to poczekaj smile Ja też miałam ten super czuły
            test, ten pierwszy to był Quick View (chyba tak to się pisze...)
            Pozdrawiam!
            Daj znać jaki wynik smile
            • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 08.07.05, 14:46
              No wolę taksmile Ale patrząc na Twój przypadek widzę że możliwe że jestem w ciązy
              zwłaszcza że naprawdę to czuję , ten brzuch i tak ogólnie, a wcześniej nie
              czulam. No ale nie napisałyście o tych najwcześniejszych objawach, miałyście
              jakieś? podobne były do moich? smile
              • ajfla Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 08.07.05, 15:00
                ja pierwsze objawy miałam takie, że byłam zmęczona i nic mi się nie chciało. No
                i wszystko mnie drażniło, doszłownie wszystko i wszyscy smile i osłabiona byłam.
                To były bardzo wczesne objawy.
                • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 08.07.05, 15:01
                  ja wczoraj polozylam sie spac o 20tej!!!! smile Dam znać w poniedziałeksmile Czuje ze
                  bedą dwie kreski, nie wiem na czym to polega ale to czuje.
                  • ajfla Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 08.07.05, 15:08
                    tylko zrób rano test, wtedy jest najpewniej!!!
                    • anet77 Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 08.07.05, 15:40
                      Mnie zawsze trochę przed okresem boli brzuch i wtedy też mnie tak bolał a
                      okresu nie dostałam. Test robiłam 3 razy, w odstępach co parę dni. Dwa pierwsze
                      wyszły negatywnie a trzeci już pozytywnie. Powodzenia.
    • niuta3 Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 08.07.05, 15:53
      Mnie też bolał brzuch przed oczekiwana miesiączką ,no i jestem w 17 tygodniu . Zycze szczęścia . A z tym testem to bym poczekała, bo jak czytałam pozostałe odpowiedzi to testy nie dawały 100% pewności . Do cierpliwych świat należy.
      • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 08.07.05, 19:49
        D<zieki za rady!!! Wyjezdzamy na weekend a po weekendzie zrobie test i
        napisze!smileMilego weekendu wszystkim <wam i malym kruszynkom tez smile
        • kaonias Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 09.07.05, 10:38
          hey,
          jeste w podobnej sytuacji, też nie mogę się doczekać. Od jakiegoś czasu mnie
          mdli i dziwnie jakoś się czuję, ale nie wiem czy to nie podświadomość, bo
          bardzo chciałabym być w ciąży. Mam nadzieję, że w poniedziałek obydwie
          będziemy mogły przekazać wszystkim cudowną wiadomość
          Pozdrawiam
    • cracotte Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 09.07.05, 21:21
      qqqqqqqqqqq
    • iwa_k81 Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 10.07.05, 23:38
      ja czekam do środy, test już kupiłam i bardzo mnie kusi ale powiedziałam sobie
      że poczekam, też mam dziwne objawy bolą mnie piersi (nigdy wcześniej nie bolały)
      jestem senna zmęczona i ten dziwny posmak w ustach. A może to sobie wmawiam bo
      bardzo chcę dzidzi??? Chciałabym już wiedzię pozdrawiam- iwa
      • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 11.07.05, 09:50
        Zrobiłam dziś test ale niestety w aptece był tylko ten mniej czuły 25mlU/ml a
        dziś powinnam dostrać @ i nie mam ale test też nic nie pokazał, uzbroję się w
        cierpliwość i jeszcze poczekam. A jak nie teraz to będzie później smile
        A jak Wy?
        • karolinazajac Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 11.07.05, 11:37
          Jutro powinnam dostać @ i chciałabym żeby jej nie było. Powiedz mi, czy kiedyś
          przed miesiączką widziałaś u siebie ciemniejsze plamki na bieliźnie?
          • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 11.07.05, 11:51
            Nie, u mnie jak się zaczyna to już na całego, jeśli masz jakieś nietypowe
            plamienie to to może być dobry znak, zagnieżdzanie się zarodka w macicy, wtedy
            włąśnie może dojść do lekkiego plamienia. Zyczę powodzenia! smile Ja ciągle nie
            mam @ smile
            • karolinazajac Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 11.07.05, 11:55
              Bardzo dziękuję za słowa otuchy, strasznie się przestraszyłam i nie mogłam
              spać. Teraz jakoś mi lżej smile @ może być... za jakiś rok!!!
              • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 11.07.05, 12:11
                daj znać jak już będziesz coś wiedziala! Ja też dam znać, ale poczekam jeszcze
                kilka dni z kolejnym testem, dziewczyny pisały że w dniu oczekiwanej @ test im
                często wychodził negatywny, a kilka dni później już dwie kreski, więc trzeba
                uzbroić się w cierpliwość. I trzymam kciuki za Ciebiesmile
                • kaonias Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 11.07.05, 15:40
                  u mnie niestety też wyszedł negatywnysad Ale chyba się troszeczkę pośpieszyłam,
                  poczekam jeszcze ze 2-3 dni i kupie test Quick View - podobno jest lepszy od
                  niektórych strumieniowych. Życzę cierpliwości i.. dobrych wyników..
                  Pozdrawiam
                • leni_wa Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 11.07.05, 15:45
                  ja robilam test w 33 dc. wyszedl pozytywny.do wczoraj strasznie bolal mnie
                  brzuch.tak jakbym miala mega okers. za 3h mam gina. bardzo sie boje, ze cos jest
                  nie tak. z objawow to bola mnie piersi, sa zaczerwienione. plamienia nie mam.
                  raczej wciaz czuje sie mokra, ale sluzu brak. jak wloze palec do srodka to jest
                  taka mleczna wydzielinka. trzymajcie kciuki za moja wizyte. mam nadzieje, ze i
                  Wam sie uda.
                  pozdrawiam Was serdecznie!
                  • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 11.07.05, 15:49
                    Now iec mam dokładnie to samo tyle że ja jestem dopiero w 30 dc, @ brak a test
                    wyszedl negatywny, ale jak pisalam ten malo czuly - 25 mlU/ml. I ciagle wydaje
                    mi sie że leci mi krew i łażę do łazienki co pięc minut i nic, śluz identyczny
                    jak piszesz. Piersi bolą i brzuch też od trzech dni. Trzymam kciuki!
                    • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 11.07.05, 15:50
                      Acha, napisz jeszcze jak długie masz cykle zwykle. Dzieki!
                      • leni_wa Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 11.07.05, 16:03
                        cykle mam totalnie nieregularne.tzn. do grudnia mialam tak 32 dniowe. od kilku
                        mies. mam od 42 do 50 wiec sama juz nic z tego nie rozumiem. dzisiaj zapadnie
                        wyroksmile
                        • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 11.07.05, 16:12
                          Tylko Ci jeszcze powiem, żebys sie nie denerwowała niepotrzebnie, że dziś
                          lekarz może nic nie stweridzić, tak było z moja znajomą , dopiero w
                          piećdziesiątym któryms dniu cyklu powiedział, że jest w w ciąży, wcześniej nic
                          nie bylo widać, w sensie, nawet w takim badaniu ginekologocznym, a niedawno
                          urodził sie zdrwoy i duży syneksmile Wiec podejdź do tej wizyty z dystansem, to
                          jeszcze bardzo wcześnie, ciąża pewnie jest skoro test tak wykazał ale nie
                          zdenerwuj sie jak lekarz nic jeszcze nie zobaczy.

Powodzenia!
                    • ewelinamg Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 11.07.05, 16:10
                      Witaj xixx!
                      Proponuję wuluzowanie! Wiem ze teraz jest mi łatwo to mówić bo jestem w 11tc,
                      ale uwierz, przechodziłam przez to wiele razy. O dziecko staraliśmy sie 2 lata
                      i sie udało. I wirzę że to tobie sie też uda!! smile Ja miałam dostać @ ok 29 dc,
                      w tym dniu wyjechałam z dziećmi na zieloną Szkołę i naprawde nie miałam czasu
                      myśleć o @. Po przyjedzie 39 dc zrobiłam test i wyszły dwie upragnione
                      kreseczki!! Byłam wtedy najszczęśliwszym człowiekiem na świecie..... do momentu
                      aż zobaczyłam wyniki za dwa dni dokładnego badania betaHCG - ujemny. Świat mi
                      sie zawalił. Dalej czułam że jestem w ciąży chociaż test był negatywny i
                      najbliźsi mnie pocieszali. Nawet mój gino twierdził ze niewielka jest szansa na
                      to zeby pomylili sie z wynikiem. Powtóżyłam test beta HCG za 48 godz i
                      oczywiście pokazał ze jestem w ciąży, nasteny test i badanie potwiedziły wynik
                      pozytywny. okazało sie że ANALITYCY MEDYCZNI TEZ SIE MYLA!!!!!!!!
                      Pozdrawiam
                      • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 11.07.05, 16:19
                        Dziekismile łatwo mówic...ale spróbuje smile Pozdrawiam!
                        • ewelinamg Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 11.07.05, 16:21
                          masz racjemnie jest JUZ łatwo mówić, ale zobasz bedą wkońcu DWIE KRESECZKI
                          Pozdr
                • karolinazajac Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 07:27
                  Udało się wczoraj NIE MIEĆ @? Pozdrawiam!!!
                  • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 09:29
                    Ciągle nie mam @, jak tak dalej pójdzie test zrobie jutro lub w czwartek smile Co
                    u Ciebie?
                    • karolinazajac Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 10:05
                      Ja też jeszcze nie, ale u mnie @ zwykle przychodzi koło południa więc dalej się
                      boję...
                      • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 10:15
                        Daj znać mimo wszystko, jak nie teraz to później, a ja wierzę że teraz może się
                        udać. U mnie już dzień spóźnienia, plus te dziwne objawy, i spać mi się chce
                        non stop, ale to można zwalić też na upał. Dziś nawet do kina nie mam siły iść
                        po pracy, pojadę do domku i spać. Wczoraj przysnełam w metrze. Trzymam kciukismile
                        • karolinazajac Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 10:24
                          Mnie właściwie najbardziej to piersi bolą, a nigdy takich objawów nie miałam.
                          Dlatego się zastanawiam czy to może już... smile Dzięki za wsparcie!!!
                          • karolinazajac Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 10:37
                            xixx, skąd jesteś?
                            • invicta1 Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 10:43
                              metro w naszym pieknym kraju jest tylko w Warszawie
                            • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 10:43
                              Z Warszawy, a Ty?
                              • karolinazajac Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 10:44
                                Ja też smile
                                • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 10:45
                                  Hej hjej! Fajniesmile Jakby sie okazalo ze obie w tym samym czasie zaszłyśmy w
                                  ciąże to możemy sie dzielić emocjami, przeżyciami i porównywać nasze stany smile
                                  Gdzie mieszkasz? W której częsci W-wy? Ja okolice Galerii Mokotów.
                                  • karolinazajac Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 10:47
                                    We Włochach.
                                    • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 10:48
                                      Więc nie tak daleko smile
                                      • karolinazajac Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 10:51
                                        No tak smile Ale super!
      • gocha_sz Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 16:25
        Nie chciałabym tu zabrzmiec pesymistycznie, ale jak ktos czeka na ciąże to
        wszytkie objawy nagle sie pojawiają, a znikają jak test okazuje się negatywny.
        Ja już tak niestety miałam dwa razy i teraz staram się nawet nie myśleć o
        dziecku, żeby poraz kolejny się nie rozczarować.
    • ally23 Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 10:55
      mam bardzo podobne objawy-bol w dole brzucha od kilku dni, piersi wrazliwe
      bialy mleczny sluz czesto widoczny tez na zewnatrz
      czuje ze powinnam zatestowac ale podswiadomie boje siesmile
      • karolinazajac Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 10:56
        ally23, czego się boisz?
        • ally23 Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 12:21
          bałam sie negatywnego testu ale...
          zupelnie niepotrzebnie bo przed chwilka zrobilam i jest pozytywny!
          moja radosc nie zna granic
          • karolinazajac Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 12:30
            ech, zazdroszczę...
          • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 12:32
            Gratulacje!! smile
          • agnieszka26a Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 13:19
            Bardzo bardzo gratuluje.
      • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 11:01
        Ale chciałabys być w ciży czy raczej nie? Ja bym chciała mimo że spróbowaliśmy
        pierwszy raz, tak dość spontanicznie. Oboje bysmy chcielismile
    • agnieszka26a Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 11:15
      Witajcie dziewczyny!
      Tak czytam Wasze wypowiedzi z jaką nadzieją oczekujecie na ciąże. Ja również na
      nią oczekuje. Od kilku lat staram się o dziecko i zawsze porażka. Teraz mija 10
      dzień od spodziewanego @. Wczoraj zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Jutro o
      18 mam wizyte u ginekologa. Ale do tego czasu chyba zwariuje od moich
      pozytywnych inegatywnych myśli. Trzymam za Was wszystkie kciuki i bądzcie
      pozytywnej myśli. Pozdrawiam.
      • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 11:36
        Dzieki! A ja trzymam za Ciebie smile mam nadzieje że tym razem wszystko pójdzie
        po Twojej myśli!
        • karolinazajac Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 13:48
          xixx, póki co jest oki big_grin
          • iwonek34 Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 16:36
            jestem kolejna na liście "oczekuję, jestem po terminie, a test jest negatywny".
            jestem 4 dni po terminie @, nic w tym kierunku sie nie dzieje, nic nie boli,
            tylko biust mam mega spuchniety, a dwa testy, wczoraj po poludniu i dzis rano
            pokazały, że nie ma ciąży. zaraz oszaleje z nerwów. ale po przeczytaniu tej
            masy listów troche mi ulżyło i może nie wszystko przepadło.mam nadzieje dla Was
            i dla mnie.... do nastepnego testu smile lub @ sad
          • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 16:40
            No i u mnie tez smile
            • malina.majka Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 17:55
              Powodzenia dla wszystkich starajacych siesmile Malina i 31t Maya
              • ajfla Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 18:00
                Dziewczyny!!! Może po prostu zrobicie sobie od razu bHCG z krwi i będziecie
                wiedziały na 100%. Testy z moczu są dużo mniej wiarygodne. To tylko taka rada.
                Pozdrawiam i życzę powodzenia!!!
                Magda
    • biedroneczka83 Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 18:05
      Kobitki to i ja dolaczam. Ale @ ma przyjsc do mnie 23 dopierosad Przytulalismy
      sie z mężulkiem w 12 dniu cyklu pozniej jakos tak nie bylo jak. Dzis mam 17
      dzien cyklu ale nie wiem czy jakbysmy dzis sprobowali to czy juz nie za pozno.
      Moje cykle sa 28, 29 lub 30 dniowe. Juz pisalam o tym w oddzielnym poscie, ale
      moze tu mi pomozecie. Czy w 12 niu moglam zajsc? Tak strasznie bym chciala. A w
      dole brzucha mi bulgota jakby sie gotowalo. Klucia jajnikow nie mialam jak
      zazwyczaj w srodku cyklu, wiec czy moze byc taka mozliwosc ze skoro doszlo do
      zaplodnienia to poprostu juz nie kluja jajniki jak na owulacje? Jej ku jakie
      mam nerwy normalnie na męża sie wsciekam bez powodu. Pocieszcie
      • iwonek34 Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 12.07.05, 21:42
        Biedroneczko,we wszystkim czym czytalam o owulacjach i cyklach stosuja proste
        rownianie: ilosc dni cyklu przez dwa i cztery dni w tyl i do przodu. np: cukl
        28 dni, polowa to 14. odejmij 4 to 10 i dodaj 4 to 18. tak wiec miedzy 10 a 18
        dniem czylku teoretycznie mozesz zajsc w ciaze w cylku 28-dniowym. biorac pod
        uwage zywotnosc plemnikow 48 godz. brzmi to logicznie. wiec radza probowac
        najsilniej wlasnie w takich dniach. takze w 12 dniu to mozliwe. kup sobie test
        owulacyjny, jakies 34 zeta. tam masz tabele kiedy robic pomiary. po jakichs 2-3
        miesiacach masz jasnosc jak uklada sie Twoj cylk. trzymam kciuki. pa
    • karolinazajac Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 13.07.05, 07:27
      xixx, robiłaś dziś test? Ja już nie wytrzymałam i zrobiłam... Pozdrowionka!!!
      • mia80 Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 13.07.05, 08:55
        Dołączam do grona. Dziś jestem w 27 dc przy cyklach 33 dniowych. Wczoraj nie
        wytrzymałam i zrobiłam test od Ewy, ale niestety pojawiła się tylko jedna
        kreska... Boli mnie podbrzusze, wczoraj całe popołudnie przespałam, mam
        napuchnięte i wrażliwe piersi, ale.... wszystkie te objawy miałam w poprzednim
        cyklu. Okazało się, że zwiastują one jedynie @. Oby tym razem było inaczej -
        tempka rosnie super!
        • karolinazajac Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 13.07.05, 08:58
          Powiedz, jak się zmienia temperatura w ciąży? Bo ja zupełnie nie wiedziałam i
          tylko owulację ustaliłam na jej podstawie.
          • mia80 Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 13.07.05, 08:59
            Spójrz na mój wykres, mam nadzieję, że da się go otworzyć
            • karolinazajac Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 13.07.05, 09:01
              Pokazało się tylko "login".
            • mia80 Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 13.07.05, 09:02
              No niestety nie wiem jak to zrobić, ale w przeciągu ostatnich dni tempaka
              podskoczyła mi z 35,90 do 36,80. To chyba ładny wynik. Kilka dni po owulacji
              temperatura podwyższa się o kilka kresek i utrzymuje się, a potem wzrasta. W
              dniu spodziewanej @ powinna spaść, jeśli nie to może to oznaczać tylko jedno...
              • karolinazajac Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 13.07.05, 09:05
                Wobec tego wszystko na dobrej drodze smile
                • iwonek34 Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 13.07.05, 09:17
                  no niestety mnie sie tym razem nie udało, ale nie trace nadziei na kolejny raz.
                  trzymam za Was kciuki i bede sledzic jak nam idzie.
                • dodadada Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 13.07.05, 09:28
                  Karolinko temperatura podnosi się na drugi dzień po szczycie i utrzymuje się do
                  kolejnej miesiączki na podwyższonym poziomie, jeśli natomiast jesteś w ciąży
                  trochę dłużej a potem normuje się. Pozdrawiam Dorota
      • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 13.07.05, 10:31
        No i jaki wynik???? Ja zrobie w piatek, mam nierewgularne cykle, nie chcę się
        denerwować. Ciągle nie mam @ smile
        • karolinazajac Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 13.07.05, 12:52
          Dwie krechy jak wół!!! Jak tylko zobaczyłam i uwierzyłam to pobiegłam do męża i
          budzę go: Krzysiu, Krzysiu, PATRZ!!! I on zobaczył to samo big_grin
          • gocha_sz Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 13.07.05, 16:37
            Śledzę sobie wasze rozmowy i cieszę się, że nie tylko ja dostaję do głowy w
            oczekiwaniu,że @ nie przyjdzie smile
            Ale to co chciałam napisać to gratulacje dla Karoliny!!! (ps.zazdroszczę)
    • biedroneczka83 Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 13.07.05, 16:44
      Gratuluje i zazdroszczesmile A ja w tym miesiacu tylko jedna szanse mialam i
      pewnie nic z tego nie wyszlo bo to byl 12 dc sad pozniej mezowi odbilo i zaczal
      uwazac sad smutno mi i plakac sie chce
      • bobby5 Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 13.07.05, 19:04
        Hej dziewczyny,

Czytam z zaciekawaieniem wasze wypowiedzi i musze sie Wam pochwalic, ze dzisiaj
        tez zrobila test i wyszly dwie kreski, mialam nie robic jeszcze, ale wiecie jak
        to jest z cierpliwoscią jak sie na cos czekasmile, maz jeszcze nic nie wie, czekam
        jak wroci z pracy.
        Trzymam kciuki i pozdrawiam
        kasia
        • karolinazajac Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 14.07.05, 07:48
          Kasiu, gratulacje!!!! Mój mąż dowiedział się wczoraj jeszcze zanim budzik
          zadzwonił smile Ale napisz jak Twój małżonek zareagował.
    • agnieszka26a Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 13.07.05, 18:55
      witajcie! na początku chciałam podziękować tym któe trzymały za mnie kciuki i
      pogratulować tym co udało się zajść w ciąże. Mi niestety nie udało się. Wczoraj
      dostałam @ i musiałam odwołać dzisiejszą wizytę do gina.
      • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 14.07.05, 09:18
        Nie martw się, następnym albo jeszczenastępnym razem się uda smile Ja ciągle nie
        mam @ juz 5 dni, brzuch boli mnie jak w czasie okresu już od 9go lipca, więc
        liczę że jestem a test robimy w piaqtek żeby mieć już pewność. Jednak jak się
        okaże że się nie udało, spróbujemy poprostu w tym miesiącu. Liczę że się uda
        Tobie i mnie smile
        Pozdrawiam!
        • karolinazajac Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 14.07.05, 09:20
          Trzymam za Was kciuki!!! smile
        • iduka a jaki test? 14.07.05, 09:45
          mam pytanie - jaki test ma czułość 10ml? bo wszystkie które używałam miały
          czułość 25. mogłabyśpodać nazwę? poszukałabym w aptece, żeby móc zrobić za pi
          razy oko 2 tygodnie smile)
          • xixx Re: a jaki test? 14.07.05, 09:53
            Ten który ja kupiłam nazywał sie bobo-test ale musisz na pudełku sprawdsić czy
            wykrywa juz stężenie 10mlU/ml (ma niebieskie pudełko) bo jest też tej samej
            firmy w żółtym pudełku i już jest typowy - 25mlU/ml, dostałam gi w pierwszej
            aptece do której weszłam więc mysłałam że jest ogólnie dostępny ale potem gdy
            chciałam kupić drugi, nie mogłam znaleść, dziś poszukam właśnie takiego czułego
            w aptekach, możliwe że inne firmy też maja takie czułe, wtedy cena też jest
            wyższa ok 16 zł.

Pozdrawiam!
            • karolinazajac Re: a jaki test? 14.07.05, 09:56
              xixx, Ty jutro testujesz? Podziwiam Twoją cierpliwość!!!
              • xixx Re: a jaki test? 14.07.05, 10:04
                Wiesz, nie chce się zdenerwować niepotrzebnie, jutro mam nadzieję juz pokaże
                100% wynik, a dziś wyruszam na polowanie na test 10mlU/ml. Trzymaj za mnei
                kciuki smile Ale jak się nie uda jutro poprostu spróbujemy następnym razem, to nie
                koniec świata, jak tak myślę to się uspokajam smile Jak się czujesz jak juz
                wiesz , że masz maluszka w brzuchu?
                • karolinazajac Re: a jaki test? 14.07.05, 10:08
                  Naprawdę super! Już spokojniejsza (choć do pierwszego usg to chyba jeszcze
                  trochę niepewności jest), ale tak szczęśliwa dawno nie byłam. Krzyś też się
                  cieszy smile
                  Zresztą, poczekaj do jutra i sama się przekonasz smile
                  • xixx Re: a jaki test? 14.07.05, 10:21
                    A powiedz mi, jaki test robiłaś, jakiej firmy i jaka to była czułośći ile mniej
                    więcej dni po zapłodnieniu?

Juz się nie moge doczekać testu, mimo że wiem ze jak nie teraz, to nastepnym
                    razem, to i tak bardzo sie denerwuję.
                    • karolinazajac Re: a jaki test? 14.07.05, 10:24
                      PRE-TEST, czułość 25, jakieś 15 dni po zapłodnieniu, 1 dzień po tej co jej nie
                      było.
                      • xixx Re: a jaki test? 14.07.05, 10:26
                        Widzisz a my próbowaliśmy 2 i 3 lipca więc powinnam jeszcze poczekać do
                        poniedziałku, no ale nie dam rady, mam dziwne cykle, dlatego taka niepewność.
                        mam nadzieje że bedzie oksmile
                        • karolinazajac Re: a jaki test? 14.07.05, 10:31
                          No niby przytulanko było później, ale już jesteś dobrze po terminie @. A kiedy
                          miałaś poprzednią?
                          U mnie cykle po pigułkach są bardzo regularne, owulacja wypada mi dokładnie w
                          połowie, a @mogłam podać z dokładnością do trzech godzin.
                          • xixx Re: a jaki test? 14.07.05, 10:35
                            Poprzednia miałam 11 czerwca więc też wychodzi ze po ternminie juz grubo, ale
                            moje cykle nie sa bardzo regularne, dlatego te nerwy. A 2 tyg od zapłodnienia
                            minie w niedzielę/poniedziałek, jak ten czas się dłuży! Chciałabym bardzo
                            zobaczyć te dwie kreseczki smile
                            • karolinazajac Re: a jaki test? 14.07.05, 10:41
                              A jak wyliczałaś termin tej @?
                              Ja Cię bardzo dobrze rozumiem że taka niepewność moźe wykończyć. Mam nadzieję
                              że Ci się uda i będziemy dwie brzuchate smile
                              Miło by było mieć w pobliżu znajomą ciężarówkę.
    • agnieszka26a Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 14.07.05, 10:46
      Witajcie!
      Dziewczyny trzymam za Was kciuki. Zajrze za pare dni dowiedzieć jak Wam poszło
      i czy macie upragnione dzieciątka w brzuszkach. Fajnie jest podzielić się
      między sobą takimi informacjami. Ja dzisiaj idę poprawić sobie humorek jakimiś
      zakupami. Pozdrawiam.
      • karolinazajac Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 14.07.05, 10:47
        Bardzo dobry sposób na poprawę humoru, popieram smile
    • biedroneczka83 Pocieszcie bo zwariuje 14.07.05, 16:41
      Dziewczyny pocieszcie bo zwariuje sad Tak pragne miec dziecko. Przytulanko z
      mezem mielismy tylko raz (12 dc jak juz wczesniej pisalam) Ale mam taka skryta
      nadzieje ze mimo wszystko sie udalo, a z drugiej strony mam okropnego dola i
      wydaje mi sie ze nic z tego. @ ma przyjsc dopiero 23 to wieki cale. Brzuch mnie
      ciągnie tak w dole jak na @ ale poza tym to nic wiecej nie czuje. ALe sama nie
      wiem czy to z nerwow. Poprostu wariuje.
      • xixx Re: Pocieszcie bo zwariuje 14.07.05, 16:50
        Ja tez czułam tylko te ciągnięcia w dole brzucha jak w czasie @, nadal je czuje
        bo to młodziutka ciąża, i tez próbowalismy tylko dwa dni, 2 i 3 lipca. Oprocz
        brzucjha moze bylam lekko senna ale mozna to bylo tez zwalic na upaly wiec bądz
        dobrej mysli! smile

Pozdrawiam!
        • biedroneczka83 Re: Pocieszcie bo zwariuje 14.07.05, 17:43
          Och a testowalas juz? bo jakos nie moge znalezc tej wypowiedzi czy zobaczylas
          dwie kreseczki, tyle tu postow ze moze ten przeoczylam... Dzieki za slowa
          otuchy. Ja niestety musze jeszcze poczekac z testowaniem...jeszcze ponad
          tydzien. My probowalismyy 7 lipca. Czyli tydzien temu, takze nie wiem czy juz
          po tak krutkim czasie moglyby byc jakies oznaki. Ale od wczoraj mam zgage i
          uczucie pustosci w zoladku mimo ze niedawno jadlam, no i to lekkie prawie
          niezauwazalne ciagniecie w dole brzucha. JA juz glupia wczoraj malenkie body
          kupilam, bo poprostu nie moglam sie oprzec... To silniejsze ode mnie, mam
          wrazenie ze jak juz zaczne kupowac, to szybciej sie uda... glupia koza ze mnie,
          ale to emocje!!!
          • agnieszka26a Re: Pocieszcie bo zwariuje 14.07.05, 19:57
            Dziewczyny trzymam za Was kciuki i życze Wam z całego serca aby Wasze wyniki
            testu były pozytywne. Trzeba byc cały czas dobre myśli. Powodzenia.
          • karolinazajac Re: Pocieszcie bo zwariuje 15.07.05, 07:42
            Żadna głupia koza, tylko normalna kobieta z instynktem macierzyńskim! Moim
            zdaniem to najpiękniejsze co może być smile A tamto przytulanko naprawdę może
            zaowocować. Rozumiem Cię, że strasznie trudno wytrzymać, ale biedroneczko,
            jeszcze troszeczkę...
            A xixx wczoraj pisała o swoich dwóch kreskach w innym wątku.
            Pozdrawiam i trzymam kciuki!!!!
          • xixx Re: Pocieszcie bo zwariuje 15.07.05, 09:57
            Czesc!

Tak test robilam wczoraj i dzis rano, wczoraj zaczełam nowy wąttek nawet: "Dwie
            kreski! Nie mogę uwierzyć! " mialam dwie kreski ale ta ciążowa blada, dziś rano
            też była blada ale była, ale dopiero w niedzielę miną dwa tyg od zapłodnienia a
            wczytałam sie że do tego czasu może wogóle nie być widać wieć myślę ze jest ok:-
            ) I czuję tą ciązę w sobie smile Ja mialam owulacje nie w połowie cyklu a pózniej
            21 - 22 dc.

Życzę Ci powodzenia! I daj znac!
            • xixx Re: Pocieszcie bo zwariuje 15.07.05, 10:05
              A co do tego body to ja...wczoraj kupiłam maleńkączerwoną bluzeczkę w 5 10 15 ,
              z długim rękawkiem z żyrafą i lwem jadącymi na rowerze...nie mogłam się
              oprzećsmile A taka bluzeczka jest uniwerslana dla chłopaczka i dziewczynki,
              korciło mnie jeszcze na sukienkę, taka śliczna zieloniutka z kwiatkiem, no ale
              jak będzie chłopaczek to mu krzywde zrobię każąc mu biegać w sukience, więc
              sobie odpuściłam smile))

Trzymam kciuki! smile
              • martina.15 Re: Pocieszcie bo zwariuje 15.07.05, 11:30
                gratulacje! ja tez sie rozgladam za fajnymi ciuszkami ale cos nam podpowiada ze
                bedzie girl, wiec za sukieneczkami tez patrze smile to jedna z fajniejszych rzeczy
                w ciazy, zakupy smile

tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20730;125/st/20060215/k/36a4/preg.png
    • biedroneczka83 Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 15.07.05, 16:31
      Moje body jest zolte w kubusie puchatki i tygryski, rowniez uniwersalne
      malenkie i piekne. Bedzie mojje dzieciatko wygladalo jak malenki kurczaczek.
      Oj zeby tylko sie udalo. zeby tylko... A Wam serdecznie gratuluje 2 kreseczeki
      i szczerze mowiac zazdroszcze
      • xixx Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 15.07.05, 16:41
        Kiedys będzie napewnosmile jak nie teraz to za miesiąc czy dwa, zyczę powodzenia!
        I daj znać jak juz coś będziesz wiedziała.
    • biedroneczka83 Re: Ważne, na chwile przed oczekiwana miesiączką! 18.07.05, 17:14
      Moja @ ma przyjsc 23 zeby nie przyszla trzymajcie kciuki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka