yarpen111 12.07.05, 12:38 Witam,pomozcie, nie wiem kiedy mozna zrobic sobie test ciążowy,żeby był w miare wiarygodny.Czy np. tydzien po ewentualnym "zajsciu" moze juz cos wykazac?? Pomozcie!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teresska Re: testy ciążowe 12.07.05, 12:41 Produkty dostępne na rynku polskim Feri Test (Cormay, 8 zł) - test paskowy, wykrywa ciążę w 14 dni po zapłodnieniu, należy wykonać go rano, na wynik pomiaru czeka się 5 minut. Contrast (Genzyme Diagnostic, 11 zł) - test płytkowy, wykrywający ciążę po 12 dniach od zapłodnienia, wynik pomiaru uzyskuje się po 4 minutach. Pink Test (Veda Lab, 10 zł) - test płytkowy, wykrywa ciążę po 2 tygodniach od zapłodnienia, na wynik pomiaru czeka się 30 sekund. Pink Test Disptick (Veda Lab, 8 zł) - test paskowy, wykrywa ciążę po 2 tygodniach od zapłodnienia, wynik uzyskiwany jest po 30 sekundach, dla potwierdzenia wyniku negatywnego, warto poczekać 5 minut. Quick View (Quidel, 10 zł) - błyskawiczny test płytkowy do wykonania rano, stwierdza ciążę już po 6 dniach od zapłodnienia, na wynik pomiaru czeka się minutę. Clearview (Unipath, 13 zł) - płytkowy test ciążowy, wykrywający ciążę w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki, na wynik pomiaru czeka się 5 minut. Clearview hCG II (Unipath, 14 zł) - płytkowy test ciążowy, wykrywający ciążę po tygodniu od zapłodnienia, na wynik pomiaru trzeba poczekać 5 minut. Clear Blue (Unipath, 22 zł) - test w postaci flamastra, wystarczy umieścić go pod strumieniem moczu na 5 sekund, wynik pomiaru uzyskiwany jest po 3 minutach. Wiecej na www.dziecko-info.com/planowanie_ciazy/jak_sprawdzic.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ada Re: testy ciążowe 12.07.05, 12:43 radzę zrobić test najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki(lub kilka dni po), wcześniej może pokazać negatywny pomimo ciąży......u mnie tak było......cierpliwości.... Odpowiedz Link Zgłoś
yarpen111 Re: testy ciążowe 12.07.05, 12:49 Dziekuje bardzo za pomocStarsznie jestem niecierpliwa, chcialabym juz wiedziec) Odpowiedz Link Zgłoś
a_pynia Re: testy ciążowe 12.07.05, 16:11 Ja wykonałam test (Bobo-test, wykrywa ciążę po 6 dniach od zapłodnienia) tydzień po "barabara" (co nie jest równoznaczne z zapłodnieniem) i wyszedł negatywny. Drugi test (pre-test, też od 6 dnia po zapłodnieniu) robiłam w dniu spodziewanej miesiączki (cykl 26 dniowy) i wyszedł ??? niby negatywny, ale dało się zauważyć jakby cień drugiej kreski (może to autosugestia?). Dziś kupię i jutro rano zrobię test po raz trzeci (6 dni po spodziewanej @). Jak gdzieś czytałam, poziom HCG jest bardzo różny i jest to możliwe, że nawet kilka dni po spodziewanej miesiączce jest na tyle niski, że test go nie wykryje. Więc niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość... Odpowiedz Link Zgłoś