Dodaj do ulubionych

testy ciążowe

12.07.05, 12:38
Witam,pomozcie, nie wiem kiedy mozna zrobic sobie test ciążowy,żeby był w
miare wiarygodny.Czy np. tydzien po ewentualnym "zajsciu" moze juz cos
wykazac?? Pomozcie!!
Obserwuj wątek
    • teresska Re: testy ciążowe 12.07.05, 12:41
      Produkty dostępne na rynku polskim

Feri Test (Cormay, 8 zł) - test paskowy, wykrywa ciążę w 14 dni po
      zapłodnieniu, należy wykonać go rano, na wynik pomiaru czeka się 5 minut.

Contrast (Genzyme Diagnostic, 11 zł) - test płytkowy, wykrywający ciążę po 12
      dniach od zapłodnienia, wynik pomiaru uzyskuje się po 4 minutach.

Pink Test (Veda Lab, 10 zł) - test płytkowy, wykrywa ciążę po 2 tygodniach od
      zapłodnienia, na wynik pomiaru czeka się 30 sekund.

Pink Test Disptick (Veda Lab, 8 zł) - test paskowy, wykrywa ciążę po 2
      tygodniach od zapłodnienia, wynik uzyskiwany jest po 30 sekundach, dla
      potwierdzenia wyniku negatywnego, warto poczekać 5 minut.

Quick View (Quidel, 10 zł) - błyskawiczny test płytkowy do wykonania rano,
      stwierdza ciążę już po 6 dniach od zapłodnienia, na wynik pomiaru czeka się
      minutę.

Clearview (Unipath, 13 zł) - płytkowy test ciążowy, wykrywający ciążę w
      pierwszym dniu spodziewanej miesiączki, na wynik pomiaru czeka się 5 minut.

Clearview hCG II (Unipath, 14 zł) - płytkowy test ciążowy, wykrywający ciążę po
      tygodniu od zapłodnienia, na wynik pomiaru trzeba poczekać 5 minut.

Clear Blue (Unipath, 22 zł) - test w postaci flamastra, wystarczy umieścić go
      pod strumieniem moczu na 5 sekund, wynik pomiaru uzyskiwany jest po 3 minutach.

Wiecej na www.dziecko-info.com/planowanie_ciazy/jak_sprawdzic.shtml
    • aga_ada Re: testy ciążowe 12.07.05, 12:43
      radzę zrobić test najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki(lub kilka dni po),
      wcześniej może pokazać negatywny pomimo ciąży......u mnie tak
      było......cierpliwości....
    • yarpen111 Re: testy ciążowe 12.07.05, 12:49
      Dziekuje bardzo za pomocsmileStarsznie jestem niecierpliwa, chcialabym juz
      wiedziecsmile)
      • a_pynia Re: testy ciążowe 12.07.05, 16:11
        Ja wykonałam test (Bobo-test, wykrywa ciążę po 6 dniach od zapłodnienia)
        tydzień po "barabara" (co nie jest równoznaczne z zapłodnieniem) i wyszedł
        negatywny. Drugi test (pre-test, też od 6 dnia po zapłodnieniu) robiłam w dniu
        spodziewanej miesiączki (cykl 26 dniowy) i wyszedł ??? niby negatywny, ale dało
        się zauważyć jakby cień drugiej kreski (może to autosugestia?). Dziś kupię i
        jutro rano zrobię test po raz trzeci (6 dni po spodziewanej @). Jak gdzieś
        czytałam, poziom HCG jest bardzo różny i jest to możliwe, że nawet kilka dni po
        spodziewanej miesiączce jest na tyle niski, że test go nie wykryje. Więc
        niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka