Dodaj do ulubionych

Dni płodne POMOCY

04.09.05, 11:40
Witam serdecznie staramy się o dziecko juz 2 cykl i nic a mam nierularne cykle teraz mialam cykl 35 dni. Prosze policzcie mi kiedy mam dni płodne Dziekuje z gory
Obserwuj wątek
    • sotto_voce Re: Dni płodne POMOCY 04.09.05, 11:49
      Warto wejść na forum naturalne planowanie rodziny. Trochę obserwacji i będzie
      sukces. Radzę tylko nie przyznawać się do wiary w kalendarzyk (na tę wiarę
      wskazuje prośba "policzcie..."), bo Cię wyśmieją. No i życzę oczywiście miłych
      i pomyślnych starańsmile))
      • xixx Re: Dni płodne POMOCY 04.09.05, 12:47
        Nie można tego wyliczyć bo to wcale nie jest tak, że zawsze owu wypada w połowie
        cyklu. Polecam testy owulacyjne (ja kuiłm je na allegro za ok 3 zł za sztukę) i
        obserwację śluzu, to już powinno wystarczyć zeby zorientować się kiedy i czy
        wogóle masz owu. Dodatkowo można mierzyć temperaturę ale to już męczące bo treba
        robic wykresy i mierzyć ja codziennie rno o tej samej porze.

Pozdrawiam!
        • agness79 Re: Dni płodne POMOCY 04.09.05, 12:58
          Witaj w klubie!! Ja tez staram się z mężem od 2 cykli i...nic sad Mam cykle
          dosyć regularne (30-33 - dniowe), ale i tak jakoś nam nie wychodzi.Powodzenia w
          działaniach!!
          • kuncwotek Re: Dni płodne POMOCY 04.09.05, 16:21
            w encyklopedii Larousse jest napisane, że w przypadku wydłużonego cyklu ( 35
            dni ) owulacja następuje w 21 dniu od początku miesiączki. Spróbuj! Mam
            nadzieję, że Ci się uda. Pozdrawiam wink

-----
            tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;0;126/st/20050930/dt/6/k/479a/preg.png
            • basiss Re: Dni płodne POMOCY 04.09.05, 19:48
              kuncwotek serdeczne dzieki ja juz mam na tym punkcie obsesje dzis przeczytalam na forum ze jedna z Pan poszla na jeden miesiac po tabletki anty bo wtedy ma co 28 dni i dni plodne czyli w dniu 14. Dzieki goraco sprobuje w tym czasie za twoja rada. Buziaczki paaaaa
              • indra2 Re: Dni płodne POMOCY 04.09.05, 20:41
                Ja mam dłuższe cykle 32-33 dniowe i owulację ok. 20-21 dnia. Zaobserwowałam to
                na podstawie temperatury (robiłam wykresy) i zaszłam w ciążę właśnie w 21 dniu
                cyklu.
                Pozdrawiam
                aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka