Dodaj do ulubionych

Jak myślicie zaszłam czy nie?

19.09.05, 14:54
Kochane cały czas o tym myślę a jest za wcześnie na zrobienie testu
ciążowego. Od 10-09-05 do 19-09-05 miałam dni płodne a 18-tego kochałam się z
mężem. Był to 17 dzień cyklu. Nie wiem czy wypada tak pisać ale-pełny wytrysk
do tego pozycja "od tyłu".Jak myślicie zaszłam czy nie?
Obserwuj wątek
    • jbasko Re: Jak myślicie zaszłam czy nie? 19.09.05, 14:55
      a jak długie masz cykle?
      i który to miesiąc starań?
      • kylie81 Re: Jak myślicie zaszłam czy nie? 19.09.05, 15:12
        Cykle mam co 28 dni. Właśnie nie wiem jak to jest- gdyż do tej pory się nie
        staraliśmy i nie wiem jakie jest prawdopodobieństwo tego
        wczorajszego "szleństwa" naszego. Jedni się starają i nic a inni jeden raz i
        dzidziuś. Czekam, aż minie tydzień i idę do aptekismile
        • anulaaa Re: Jak myślicie zaszłam czy nie? 19.09.05, 15:14
          tym bardziej trudno jest cokolwiek stwierdzić jeśli wcześniej nie obserwowałaś
          cyklu...
          przy cyklach 28-dniowych jeśli wszystko jest ok owu jest koło 14dnia ale reguł
          nie ma..
          obserujesz śluz i mierzysz temp.?
    • florentyna_12 Re: Jak myślicie zaszłam czy nie? 19.09.05, 15:06
      Dzewczyno, a skąd my możemy wiedzieć, czy zaszłaś... Poczekaj jeszcze trochę i
      zrób test w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki. A swoją drogą trochę mi
      ręce opadły przy czytaniu Twojego postu i jeszcze ten opis...
      • anulaaa Re: Jak myślicie zaszłam czy nie? 19.09.05, 15:10
        dokładnie...wybacz ale jasnowidzów z tego co wiem tunie masmile)
        trzymaj się dzielnie i cierpliwości-w dzień spodziewanej @ lub po tym dniu(jeśli
        nie przyjdzie) zrób test

***to już28tc***
        • eps Re: Jak myślicie zaszłam czy nie? 19.09.05, 15:20
          Nie wiem czy któraś z nas widzi przyszłośc w kryształowej kuli smile
          No ja nie mam takiego daru więc nie wiem czy jesteś w ciaży, tym bardziej nie
          nadaje się na eksperta bo jak sama byłam to nie wiedziałam o tym 2 dni po
          zapłodnieniu to po pierwsze.
          Po drugie czasami, nawet jak trafia sie w dni płodne, prawidłowo owulujesz,
          plemniki tez są w porzadku a jednak kobieta uparcie nie może zajść w ciaże. Tak
          wiec to że miałaś dni płone, partner skończył w środku to jeszcze nie klucz do
          sukcesu. Do tego żeby zaskoczyło potrzeba czegoś więcej, nie wiem niestety czy
          któraś z nas wie czy Ty to cos wiećej miałaś i zaszłaś w ciażę.
          Bądz cierpliwa i zrób test w dniu @ lub po terminie, Nie gnaj do apteki po test
          za 7 dni bo nawet jak będziesz w ciaży to test też moze jeszcze nic nie wykazać.
    • jbasko Re: Jak myślicie zaszłam czy nie? 19.09.05, 15:16
      wiesz, przy cyklu 28 dni, większe prawdopodobieństwo zajscia w ciaże jest w 113-
      16 dniu cyklu, ale to nie wyklucza Twojego zajścia w ciażę. Ja mam cykle 35 dn.
      i zaszłam w ciażę w 19 dniu cykle, pozdrawiam, daj znać
    • kylie81 Re: Jak myślicie zaszłam czy nie? 19.09.05, 15:17
      Przepraszam.Może mogłam tak nie pisać.Tutaj jest anonimowość i dlatego
      tak...komuś prosto w oczy nigdy bym się tak nie zapytała.
      • anulaaa Re: Jak myślicie zaszłam czy nie? 19.09.05, 15:18
        dobrze,że spytałaśbig_grin tylko to jest jedo z tych pytań na które żadna z nas nie
        zna odpowiedzibig_grin
      • kokons Re: Zrób test! 19.09.05, 15:47
        Zrób test!!!

Zanim zrobisz test ciążowy, sprawdź, jaka jest jego czułość. Oznacza się ją w
        jednostkach IU/l.
        * IU/l mniejsze niż 500 - ciążę można wykryć od 10. dnia po zapłodnieniu;
        * IU/l 500-800 - od 2. tygodnia po zapłodnieniu;
        * IU/l 1000 - dopiero od 3. tygodnia po zapłodnieniu.

Zapamiętaj, kiedy test był dodatni i jaka była jego czułość, a określisz
        prawdopodobną datę zapłodnienia oraz ustalisz termin porodu.

Instrukcja obsługi

Jeśli chcesz dowiedzieć się, czy jesteś w ciąży, możesz zrobić sobie test o
        każdej porze dnia i nocy - po prostu ot tak, od ręki. Ale czy na pewno warto?
        Aby wynik był jak najbardziej wiarygodny, trzeba zbadać "zagęszczony mocz". W
        tym celu należy w dzień przed wykonaniem testu nie pić zbyt dużo. Najlepiej
        badać mocz ranny - zaraz po wstaniu z łóżka. Robi się to na kilka sposobów w
        zależności od rodzaju testu.
        Wlej kilka kropli moczu w przeznaczone do tego okienko kontrolne - tzw. test
        płytkowy, np. PRE-TEST, ok. 13 zł (wynik po 3 minutach); Bobo-test, około 12 zł
        (wynik po 3-5 minutach).
        Umieść końcówkę absorbującą w strumieniu moczu na kilka sekund i poczekaj aż
        cała się nasyci - tzw. test strumieniowy, np. Clear Blue, około 24 zł (wynik po
        1 minucie); Blue Test (wynik po 3 minutach), około 11 zł.
        Choć zabrzmi to może banalnie - pamiętaj o tym, aby przed przystąpieniem ?do
        dzieła? bardzo uważnie przeczytać instrukcję obsługi testu, którą znajdziesz w
        każdym opakowaniu. W tak ekscytującej chwili łatwo jest bowiem o tym zapomnieć,
        źle przeprowadzić test, czy też błędnie odczytać jego wynik.

Więcej nie umiem pomóc. Powodzenia!)

• mija4walles Re: ja za pierwsszym razem 19.09.05, 16:00
          staralismy sie o dziecko w czerwcu , mam cykle 28 dni , 2 czerwca mialam
          ostatni okres 9 czerwca bylismy u ginekologa popytac o to i owo , powiedzial ze
          mozna wiec 14 czerwca udalo mi sie zajsc w ciaze od razu po zaczeciu staran to
          nasze pierwsze dziecko ale test pokazal ciaze dopiero po miesiacu ani dnia
          wczesniej
          pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka