mineko1 23.12.05, 12:28 Kiedy miałyście zakladany szew, lub krążek na szyjkę macicy? Tzn. ile miala długości.Ja jestem w 12 tyg i moja ma 28mm. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamila22-1985 Re: kiedy szew na szyjkę 23.12.05, 12:36 ja mialam zakladany krazek w 25tc a moja szyjka miala wtedy 23mm.bardzo szybko sie zaczela skracac bo 3tygodnie wczesniej miala 39mm Odpowiedz Link Zgłoś
kkalina75 Re: kiedy szew na szyjkę 23.12.05, 14:18 Ważne jest tempo skracania szyjki, nie tylko jej długośc. Ja w 14 tygodniu miałam 25 mm, w 16 tygodniu zaledwie 20mm - skróciła się za duzo i za szybko więc załozono mi szew. Teraz jestem w 36 tyg szyjka ma cały czas 20mm i mocno trzyma w przeciwienstwie do szwu, który jak określił inny lekarz nie spełnia już swojej roli. Widać załozony źle albo zupełnie bez sensu. Gdybym miała przechodzić to jeszcze raz skonsultowałabym sie z lepszym specjalistą przed zabiegiem. Za tydzien zdjęcie szwu i mam przeczucie ze jeszcze bede długo łazic i pewnie przenoszę Odpowiedz Link Zgłoś
maciupeq1 Re: kiedy szew na szyjkę 23.12.05, 16:36 Moja żona jest w 14tc i szyjkę ma 1,5 i dr po badaniu stwierdził, że nie ma co panikować i szwu zakładać. Kwestia jest tego typu, jaka była długość szyjki wcześniej, jak szybko się skraca itp. Odpowiedz Link Zgłoś