Dodaj do ulubionych

Ból kręgosłupa

02.01.06, 12:42
Częśc dziewczyny od 2 dni mam okropny ból pleców i nie wiem co z tym
zrobić.Próbowałam kłaść się na podłogę, ale to nic nie daje. znacie może
jakiś sposób na pozbycie się bólu.23tc
ja i MAJKS
Obserwuj wątek
    • kgaw Re: Ból kręgosłupa 02.01.06, 13:34
      Jedyne co mogę poradzić to masowanie bolącego miejsca. Słyszałam też że ciepłe
      okłady również są polecane. Prócz tego godne polecenia są też ćwiczenia
      rozciągające miednicę.
    • aneczka-85 Re: Ból kręgosłupa 02.01.06, 13:44
      hej. no niestety nie mam dobrych wiesci. ja jestem w 28tc i moj kregoslup od
      bardzo dawna daje mi sie we znaki,chyba od 4miesiaca,dlatego musialam
      zrezygnowac z pracy. mi lekka ulge przynosi masaz,no ale przeciez nie zawsze
      jest komu go zrobic,niezawodna jest ciepla kapiel a na dluzsza mete rezultaty
      przynosza cwiczenia.Nie polecam lezenia na podlodze poniewaz kobiety ciezarne
      nie moga lezec na wznak,
      • dyzurna Re: Ból kręgosłupa 04.01.06, 08:32
        i mnie dokuczaja bole plcow (24 tc) jeszcze przed ciaza mialam problemy z rwa kulszowa. dla mnie najgorsza jest pozycja siedzaca, jak stoje to jest ok. sproboj masci borowinowej -pozdrawiam
        • krejezi Re: Ból kręgosłupa 04.01.06, 09:24
          Masażyk wykonany przez osobę która się na tym zna polecam P. Agnieszkę (
          warszawa)www.studiozdrowia hbz.pl
    • anilka Re: Ból kręgosłupa 04.01.06, 09:55
      mam taki przepis na masażyk polecony przez gina - mnie trochę pomógł. Usiądż na
      krześle tak, by oparcie było z boku, nogi w lekkim rozkroku, ręce wyciągnięte i
      oparte na oparciu krzesła stojącego przed tobą. W tej pozycji ktoś może ci
      masować plecy, ale delikatnie. Gin powiedział, że nie wolno wykonywać żadnych
      masaży na leżąco, w tym okresie kręki i inne stawy są już lekko rozluźnione i
      łatwo byłoby coś uszkodzić , a ulga przy takim masażu byłaby chwilowa i
      później
      bolało by bardziej.
      ps. mam super gina, kiedy idę na wizytę zadaję mnóstwo pytań, on odpowiada na
      wszystkie, a ostatnio robił mi nawet rysunek, wyjaśniający dlaczego w ciąży są
      bóle kręgosłupa smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka