anetta_ka1 02.01.06, 12:42 Częśc dziewczyny od 2 dni mam okropny ból pleców i nie wiem co z tym zrobić.Próbowałam kłaść się na podłogę, ale to nic nie daje. znacie może jakiś sposób na pozbycie się bólu.23tc ja i MAJKS Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kgaw Re: Ból kręgosłupa 02.01.06, 13:34 Jedyne co mogę poradzić to masowanie bolącego miejsca. Słyszałam też że ciepłe okłady również są polecane. Prócz tego godne polecenia są też ćwiczenia rozciągające miednicę. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka-85 Re: Ból kręgosłupa 02.01.06, 13:44 hej. no niestety nie mam dobrych wiesci. ja jestem w 28tc i moj kregoslup od bardzo dawna daje mi sie we znaki,chyba od 4miesiaca,dlatego musialam zrezygnowac z pracy. mi lekka ulge przynosi masaz,no ale przeciez nie zawsze jest komu go zrobic,niezawodna jest ciepla kapiel a na dluzsza mete rezultaty przynosza cwiczenia.Nie polecam lezenia na podlodze poniewaz kobiety ciezarne nie moga lezec na wznak, Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: Ból kręgosłupa 04.01.06, 08:32 i mnie dokuczaja bole plcow (24 tc) jeszcze przed ciaza mialam problemy z rwa kulszowa. dla mnie najgorsza jest pozycja siedzaca, jak stoje to jest ok. sproboj masci borowinowej -pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krejezi Re: Ból kręgosłupa 04.01.06, 09:24 Masażyk wykonany przez osobę która się na tym zna polecam P. Agnieszkę ( warszawa)www.studiozdrowia hbz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anilka Re: Ból kręgosłupa 04.01.06, 09:55 mam taki przepis na masażyk polecony przez gina - mnie trochę pomógł. Usiądż na krześle tak, by oparcie było z boku, nogi w lekkim rozkroku, ręce wyciągnięte i oparte na oparciu krzesła stojącego przed tobą. W tej pozycji ktoś może ci masować plecy, ale delikatnie. Gin powiedział, że nie wolno wykonywać żadnych masaży na leżąco, w tym okresie kręki i inne stawy są już lekko rozluźnione i łatwo byłoby coś uszkodzić , a ulga przy takim masażu byłaby chwilowa i później bolało by bardziej. ps. mam super gina, kiedy idę na wizytę zadaję mnóstwo pytań, on odpowiada na wszystkie, a ostatnio robił mi nawet rysunek, wyjaśniający dlaczego w ciąży są bóle kręgosłupa Odpowiedz Link Zgłoś