vica11 27.01.06, 11:10 W wynikach badania moczu wyszlo mi białko 25 mg/dl. Czy któraś z Was wie co to może oznaczać? Dostałam skierowanie na kolejne badanie moczu za 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ggosiek Re: Białko w moczu...? 27.01.06, 13:19 zatrucie ciążowe, ale od oceny jest lekarz prowadzący Odpowiedz Link Zgłoś
vica11 Re: Białko w moczu...? 27.01.06, 14:08 dzięki - jutro ide do drugiego lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
monisiak83 Re: Białko w moczu...? 27.01.06, 14:58 zgadzam sie z tym, to objaw zatrucia ciazowego. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mamarazydwa1 Re: Białko w moczu...? 27.01.06, 16:34 Ja miałam 40 mg/dl. Nie bój się o zatrucie ciążowe - 25 to mało. A poza tym jak jest zatrucie to czujesz się źle, masz wysokie ciśnienie i puchniesz. Też się wystraszyłam, ale skoro 40 to mała wartość to 25 tym bardziej Kontroluj sobie ciśnienie 3 x dziennie i notuj wyniki - na tej podstawie lekarz może powiedzieć więcej. A białko w takiej ilości może sie pojawić przy złym pobraniu moczu tzn. przy dostaniu sie do próbki śluzu z pochwy. Trzymaj się I nie martw na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Białko w moczu...? 27.01.06, 16:39 Nie zawsze białko oznacza gestoże może też świadczyć o stanie zapalnym ukł.moczowego. Po drugie gestoza może też występować z pojedyńczymi objawami i niekoniecznie muszą towarzyszyć temu nadciśnienie i obrzęki. Może byc gestoza EPH czyli obrzęki-nadciśnienie-białkomocz,ale może też być EP - obrzęki-białkomocz etc.lub tylko E lub P lub H. pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
vica11 Re: Białko w moczu...? 27.01.06, 16:55 Dzęki za otuchę bo już się lekko zestresowałam. Wogóle dzisiaj mam cieżki dzień... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Białko w moczu...? 27.01.06, 16:57 Każdy je ma Ja porobiłam jeszcze dodatkowe badania w kierunku ew.gestozy i wyniki były ok. Więc zażywam sobie ziołowy lek Urinal na zakażenioa ukł.moczowego i białko znikło,a wyniki super dobre. pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś