jola-zet 31.01.06, 10:05 Na pewno powstała lista z rzeczami niezbędnymi, jakie trzeba zabrać na poród, ale jakoś nie mogę tu jej znaleźć - możecie podesłać mi link, albo wypisać co zabrać ? Rodzę niedługo drugie dziecko ale pewnie już połowę zapomniałam . Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania_szala torba do szpitala 31.01.06, 10:47 ja te zbym byla chetna na liste rzeczy ktore trzeba zabtac an porod i na te kilka dni po porodzie do szpitaal, bo znalazlam linki ale wszystkie byly pokasowane, nie wiem dlaczego... to moja pierwsza ciaza i nie mam pojcia co ze soba wziac ... pozdrawiam... tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;12;29/st/20060313/dt/6/k/f641/pre Odpowiedz Link Zgłoś
tofcio Re: torba do szpitala 31.01.06, 11:01 ponieważ jestem świezo upieczoną mamą to wszystko mam na świeżo. Do szpitala przygotowywałam się długo i muszę powiedzić, że na prawdę miałam wszystko oto moja lista dla mamy 3 koszule rozpinane z przodu szlafrok kapcie i klapki pod prysznic 2 duże ręczniki i 1 mały kosmetyki tantum rose + butelka z dzyndzkiem u góry np po PowerRide podkłady Bella ja miałam 2 op., krązki laktacyjne, biustonosz do karmienia suszarka do włosów ładowarka do telefonu skarpetki rolka ręcznika papierowego swoje sztućce i kubek woda mineralna niegazowana dla dzidzi zestaw ubrankowy - ja miałam na poczatek 3 (koszulka kaftanik śpiochy skarpetki) pieluchy chusteczki do pupy miałam też recznik dla niego i kosmetyki ale sie nie przydały 4 pieluchy tetrowe swoje rzeczy miałam zapakowane do torby a na rzeczy dzidz kupiłam małą plastikową skrzyneczkę zamykaną i ona sobie stała pod łóżkiem jeżeli się na coś przydałał to fajnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: torba do szpitala 31.01.06, 12:18 dodalabym jeszcze: poduszke do karmienia (kupilam rewelacyjna z gabki w ksztalciew polksiezyca - super sie sprawdza; 45 zl ale to najlepiej wydane pieniadze) notatnik gdzie bedziesz mogla notowac kiedy i z ktorej piersi dziecko jadlo (zwlaszcza w nieprzytomnej nocy sie przydaje), lub notowac uwagi o dziecku czy spisywac gratulacyjne smsy na pamiatke zamiast rozpinanych polecam choc jedna specjalna koszule do karmienia z takimi przecinkami na piersi - zwlaszcza w szpitalyu ale i w domu daje poczucie intymnosci ( jak kupilam dwie lepsza w sklepie internetowym Szafa mamy za ok. 57 zl i druga na targu/kleparzu za 25 zl) Polecam tez kupic w aptece kore debu do polewania krocza - najlepiej wysusza i albo prosic by ktos donosil przygotowana w termosie albo koniecznie zaczac kuracje w domu - lepsza od tantum rosa pozdrawiam 12-dniowa mama Odpowiedz Link Zgłoś
anulkau Re: Lista - co zabrać na poród 31.01.06, 11:30 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=co+do+szpitala&ile=15&sort=data_desc&spojnik=and&forum=585&poz=0&A_szukaj=temat&x=8&y=7&zywe=2 Odpowiedz Link Zgłoś
jola-zet Re: Lista - co zabrać na poród 31.01.06, 11:58 właśnie o takie ściągi mi chodziło - wybiorę z tego co mi się przyda - dzięki ;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
beata197112 Re: Lista - co zabrać na poród 31.01.06, 12:37 nie zapomnij też dokumentów typu dowód osobisty,książeczka zdrowia,karta ciąży i ostanie badania.Ja miałam też własną maszynkę do golenia i lewatywę jednorazową oraz krem na popękane brodawki. Pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
natkakomorows Re: Lista - co zabrać na poród 09.01.26, 18:15 Jeśli ktoś szuka praktycznego rozwiązania do pakowania walizki do porodu, to warto zerknąć: 👉 www.hyggiepack.pl Czasem dobra organizacja naprawdę robi różnicę 🤍 Odpowiedz Link Zgłoś