mocherek1 02.02.06, 11:20 Witam...brałam progesteron od 16 do 25dc i od tego czasu bardzo bolą mnie piersi i są powiększone...czy ktoś biorący ten hormon miał podobny problem...będę wdzięczna za informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malinka255 Re: progesteron 02.02.06, 11:21 16-25 dc-dzien ciazy czy tydzien? Ja biore tez, ale piersi od tego nie bola, piersi bola od tego, ze wszystko sie w nich zmienia, przygotowuje do karmienia itd. Rosna, to bola. malinka Odpowiedz Link Zgłoś
brunette23 Re: progesteron 02.02.06, 12:45 ten progesteron który brałaś działa tak samo jak progesteron który jest w organiźmie od owulacji do miesiączki i przygotowuje macicę i resztę ciała do zagnieżdżenia się zarodka... jeśli zwykle przed miesiączką miałaś powiększone i bolące piersi to już wszystko rozumiesz... dodatkowy objaw zajścia w ciążę przy spóźniającej się miesiączce to powiększone i bolące piersi pod wpływem działania progesteronu... pozdrawiamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mocherek1 Re: progesteron 02.02.06, 18:19 dzięki za informacje...jestem na tym forum pierwszy raz i nie uściśliłam informacji dc chodziło mi o dzień cyklu...dwa dni temu powinna pojawić się miesiączka a tu tylko takie dwie małe plamki no i te strasznie nadal bolące piersi...jak jest przerwa po braniu progesteronu aby można było zrobić test...dzięki za odpowiedzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka1978 Re: progesteron 02.02.06, 18:55 Ja miałam podobnie,ale bez plamek i okazalo się,że będę MAMĄ )))) Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mocherek1 Re: progesteron 02.02.06, 19:21 dzięki za informację...też bym tak chciała...to wszystkiego naj życzę... Odpowiedz Link Zgłoś