Dodaj do ulubionych

skracajaca sie szyjka macicy-po czym poznac???

04.05.06, 20:25
dziewczyny mam pytanie po czym poznac, ze szyjka sie skraca.Jestem obecnie w
33t4dc i rozwarcie na ok 1 cm.
Bo odkad dowiedzialam sie, ze mam rozwarcie sama badalam czy sie nie
powieksza.
(oczywiscie sterlylnie czyste rece, i ta sama pozycja)
I dzis "wsadzilam palec" i bylam w szoku, ze juz jej dotknelam. Czy to
znaczy, ze sie skrocila????
ps. jesli komus to pytanie wyda sie glupie, to z gory przepraszam,
pozdr
Obserwuj wątek
    • iskierka261 do k.wita 04.05.06, 21:27
      mi jak sie szyja skracała do odczówałam duży nacisk na pęcherz,większy niż
      zwykle,oraz małej ruchy zaczełam odczówać coraz niżej. Mam pyt. do Ciebie w
      jakiej pozycji mierzysz sobie rozwarcie i czy zalecił Ci to Twój gin?
    • sloneczko2812 Re: skracajaca sie szyjka macicy-po czym poznac?? 04.05.06, 21:44
      Na ostatniej wizycie lekarz stwierdził u mnie skróconą szyjkę, ale o rozwarciu
      nic nie mówił. Obecnie jestem w 35 tyg, do gina idę w poniedziałek, od pewnego
      czasu zauważyłam u siebie: obniżył mi się brzuch (poznałam po pępku, jest o
      wiele niżej), coraz częściej chodzę do ubikacji, ruchy odczuwam już
      zdecydowanie coraz niżej, dziecko napiera na pęcherz. Ponadto kłuje mnie tam w
      dole, tak jakby szyjka się rozwierała (takie jest tylko moje odczucie) i w nocy
      odczuwam bóle w dolnej części brzucha (skurcze również ale niebolesne).
      Najlepiej jeśli szyjkę zbada lekarz (ja nigdy tego sama nie robiłam bo nie wiem
      jak oraz nie wiem po czym poznać szyjkę, czy mam daleko wkładać te palce?).
      Zobaczę co nowego u mnie się działo przez ten okres 3 tygodni jak nie byłam u
      lekarza. Zyczę Ci aby ta szyjka nie skracała się za szybko. Pozdrawiam.
    • maja305 Re: skracajaca sie szyjka macicy-po czym poznac?? 04.05.06, 21:50
      U mnie w 33tc stwierdzono rozwarcie 1,5cm -wczesniej lekarz mnie informowal ze
      skraca mi sie szyjka macicy-trafilam do szpitala bo mialam skurcze ale na
      szczescie wszystko ustalo.Wydaje mi sie ze ja to odczuwalam jako takie silne
      klucie w szyjke-bardzo nieprzyjemne+ skurcze macicy( czeste napinanie
      brzucha).Dotrwalam jednak do 40tc i tydzien temu urodzilam sliczna coreczkesmile
    • danuskad1 Re: skracajaca sie szyjka macicy-po czym poznac?? 05.05.06, 09:29
      U mnie było tak jak u maii. Na dziś mam termin i cisza.
      • misspigy Re: skracajaca sie szyjka macicy-po czym poznac?? 06.05.06, 09:11
        ja mam skróconą szyjkę od ok 25 tc... i nic! Jestem na zwolnieniu, ale nie
        czuję żadnych objawów.

W pierwszej ciaży nie miałam skróconej szyjki i ciążę znosiłam o niebo lepiej.
        teraz mam skurcze, kolki nerkowe, rozejście spojenia, wymioty (w 30 tc) itp. no
        i jeszcze ta szyjka... aaa no i wielki chyba ze 3 razy większy brzuch niż za
        pierwszym razem!! Ale to z szyjką nie ma nic wspólnego wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka