Dodaj do ulubionych

Ciąża a wiek

08.05.06, 14:56
Mam pytanie może ktoś się orientuje bo tak wyczytałam - czy u kobiety która
rodzi 1 raz a ma już po 35 r. ż. standardowo robi się cesarkę??
Obserwuj wątek
    • tweety_bird Re: Ciąża a wiek 08.05.06, 15:06
      Ponoć zależy to od lekarza. Ale są większe szanse na cc niż przed 35 rokiem
      życia. Jeśli lekarz będzie uważał, że psn jest ryzykiem z powodu wieku matki, to
      zrobi cc.
      • ewa_bb Re: Ciąża a wiek 08.05.06, 17:52
        ja mam 36 lat , jestem w ciązy i lekarz absolutnie nic nie mówił o cc. Jeśli
        beda wskazania inne to tak , ale nie wiek
      • margonik Re: Ciąża a wiek 09.05.06, 15:23
        Prawdę mówiąc nie bardzo rozumiem, czemu wiek 35 lat miałby być czynnikiem
        ryzyka przy porodzie siłami natury. Mam prawie 34 lata i nie jestem jeszcze
        staruszką smile Może poród w wieku 45, czy 50 lat, ale 35?
    • oleska16 Re: Ciąża a wiek 08.05.06, 21:36
      To zależy od tego w jakim stanie jest mama i bobas(jego ulozenie). Ja obecnie
      mam 36 lat. Jest to moja pierwsza ciąża i kolezanka która te ciaze prowadzi nic
      na ten temat nie mówiła bym duchowo szykowała sie na cięcie.
    • renate_s Re: Ciąża a wiek 09.05.06, 09:38
      Czesc!Mam 35 lat jestem w 4 mies. 1 ciazy.Lekarka jak na razie nic nie mowlila
      o cesarce.Dwie znajome po 35 i 36 lat urodzily niedawno silami natury wiec
      powinno byc Ok.Jestem zdrowa , czuje sie swietnie!Trzymaj sie!Nie jestes
      jedyna "staruszka" w ciazy!Mieszkam w Austrii, wiec pozna ciaza nikogo tu nie
      dziwi(DLA MNIE TO NAPRAWDE CZAS OPTYMALNY!)
      W polsce gin chcial mi od razu w 2 mies przepisac leki na podtrzymanie ciazy
      (!!!!) Tylko dlatego ze mam te 35 lat, mimo ze jestem zdrowa , nigdy nie
      poronilam i nie pamietam kiedy ostatnio bylam chora..........Mam nadzieje, ze
      urodze normalnie, bo wlasciwie dlaczego nie...?
    • gk102 Re: Ciąża a wiek 09.05.06, 09:54
      Mam 35 lat,jestem w 12 tyg.ciązy, wczoraj lekarza mi powiedział że mam lepszą
      kondycję niż niejedna 20-stka, jesli nie bedzie wskazań medycznych, na pewno
      poród będzie siłami natury. Pozatym 30 latki - czy czujecie się staro??? bo ja nie!!
    • babata1 Re: Ciąża a wiek 09.05.06, 11:18
      Hej, ja też mam 35 lat, jestem w 7 tc i jest to moja pierwsza ciąża. Wcale nie
      czuję sie staro! Wręcz przeciwnie, ta ciąża dodaje mi skrzydeł (wszyscy wokół
      już chyba zwątpili, że kiedykolwiek będę mieć dziecko winki czuję się z nią
      świetnie!
      Pozdrawiam was wszystkie! 3majmy się 3dziestki!!!
    • babata1 Re: Ciąża a wiek 09.05.06, 11:20
      A może założymy własne forum? Forum 3dziestek? Co Wy na to?
      • dworska1 Re: Ciąża a wiek 09.05.06, 14:33
        Jestem jak najbardziej za. To moja 1 ciaza, a rodzic bede niedlugo przed 33
        urodzinami.
        • kasiak37 Re: Ciąża a wiek 09.05.06, 14:42
          a ja mam 37 lat i co?smileco prawda to 3 ciaza 13 tydzien.mam dwoje "staruchow " w
          domku 18 i 16 latek.wcale nie czuje sie staro!!!smile
    • basiek13 Re: Ciąża a wiek 09.05.06, 15:13
      Ja mam 35 i 27t ciązy. To moje drugie dziecko ale pierwsze rodziłam w 30 roku
      życia. I bardzo bym chciała aby moje córki tez zostawiły sobie macierzyństwo na
      po 30.Pozdrawiam
      • basiek13 Re: Ciąża a wiek 09.05.06, 15:14
        Aha koniecznie chcę rodzić sn!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka