Dodaj do ulubionych

Jak spędzacie czas w ciąży?

14.06.06, 20:15
Dziewczyny, podzielcie się swoimi uwagami jak spędzacie ten niezwykły czas:
pracujecie czy jestescie na urlopie? Szykujecie wszystko dla dziecka czy
czytacie, odpoczywacie... Robicie coś szczególnego? ja jestem w 7 miesiącu,
ma swoją firmę, więc pracuję, chociaż coraz mi ciężej smile Pozdrawiam, Agata.
Obserwuj wątek
    • lamatha Re: Jak spędzacie czas w ciąży? 14.06.06, 20:20
      Hej, jestem w tej komfortowej sytuacji, ze nie pracuje. Normalny dzien pracy
      zony w domu, gotowanie i sprzatanie, chociaz coraz mniej tego bo coraz ciezej.
      Sporo spaceruje, czytam ksiazki bo to pierwsze dziecko, ucze sie jezyka
      niemieckiego. Sporo rzeczy dla syna juz mam, ale jeszcze nie poprane, wydaje
      mie sie ze za wczesnie. Zaczne w polowie lipca. Ciesze sie brzuszkiem, bardzo
      kocham lokatora smile
      M i
      • agattka5 Re: Jak spędzacie czas w ciąży? 14.06.06, 20:25
        Ja pracuję, ale przygotowuję się do egzaminu na aplikację. Powoli, powoli, ale
        idzie. Trzymam kciuki za Twój niemiecki.A.
        • hippa1 do agattka5 14.06.06, 21:45
          Agatko, trzymam za ciebie kciuki z całej siły. Ja w zeszłym roku przeżywałam
          stres ale związany z egzaminem końcowym na aplikacji radcowskiej. A na jaką
          zdajesz Ty? szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie takiego stresu jak w zeszłym
          roku będąc w ciąży - chociaż kilka moich koleżanek pisemne egzaminy pisało w
          ciązy a ustne zdawało już po urodzeniu. Ja decyzję o dziecku odłożyłam na po
          egzaminie i teraz jestem w 33tc. Staraj się przede wszystkim nie stresować i
          podejść do tego w miarę na luzie!!! Pozdrawiam ms
          • agattka5 Re: do agattka5 15.06.06, 13:21
            Cześć, zdaję na aplikację radcowską-egzamin jest 8 lipca.Pewnie wiesz, że są
            teraz nowe zasady (pytania układa Min.Spraw.) więc nie wiadomo czego oczekiwać
            (łatwiejszych pytań????) Jestem 3 lata po studiach, ale zjemuję się prawem w
            swojej firmie doradczej-więc nie jest najgorzej,ale wiadomo, że definicje i
            szczegóły trzeba powtórzyć...
    • elska79 Re: Jak spędzacie czas w ciąży? 14.06.06, 22:34
      ja całymi dniami szydełkuję!teraz robię zazdroski(w biedroneczki) na 2 metrowe
      okno w sypialni.potem coś dla dzidzi zrobie do łózeczka itak czas mi zleci!a
      zaczynam 6 miesiąc.zaczynam już przestawiać meble tzn.słownie,mąż już się tym
      zajmuje.robię też porzadki w domu-ogólne.wieczorkiem spacerek! jest pięknie
      • eliszka25 Re: Jak spędzacie czas w ciąży? 14.06.06, 22:52
        tez nie pracuje, ale nie ze wzgledu na ciaze. robie to, co zwykle w domu, czyli
        sprzatanie, gotowanie itp. poza tym czytam sobie, glownie gazety dotyczace
        ciazy, porodu i opieki nad niemowlakiem, bo to moja pierwsza ciaza. poza tym
        robie komplecik - kurteczke i spodenki - na drutach dla maluszka. urodzi sie pod
        koniec wrzesnia, wiec moze sie przydac smile.
        • karolisia26 Re: Jak spędzacie czas w ciąży? 15.06.06, 10:48
          a ja juz kiedys zaczynałam podobny wątek ale pytałam się Was jaki macie sposób
          na nudę, ja to nie pracuję bo nawet nie mogę, taką mam pracę, siedzę na forum i
          staram się dowiedzieć czegoś na temat mojego dzidziusia, odwiedzam koleżanki, na
          szczęście jeszcze mogęsmile a jestem w 24tc i czekam na synkasmile
        • kami75 Re: Jak spędzacie czas w ciąży? 21.06.06, 17:50
          ja pracuje, ale staram sie ostatnio juz tak nie wysilac. mam zamiar, o ile bede
          sie dalej czuc ok, pracowac do konca lipca. termin mam na koniec wrzesnia.
          rzeczy juz troche mam dla mojej dzidzi. ile czego dziewczyny kupujecie na
          poczate. wszyscy mowia ze dziecko tak szybko rosnie ze nie oplaca sie duzo
          ciuszkow kupowac. no i ktos tam jeszcze cos obiecal pozyczyc. ale nie
          chcialabym w sumie liczyc na innych bo potem zostac moge na lodzie. tak jak z
          ubraniami ciazowymi. moja dobra kolezanka mi obiecala pozyczyc, ja zwlekalam z
          zakupami, a ona zamilkla jakos tak... ja zaczelam kupowac rzeczy jakies dwa
          miesiace temu. dzieki temu ze zaczelam wczesnie lapie same promocje! w h&m
          wysprzedaja grubsze rzeczy a ja na jesien wlasnie takich potrzebuje. dziek temu
          sobie oszczedzam, bo kupuje 50% taniej fajne rzeczy.
          napiszcie prosze co i ile kupujecie na poczatek.
          pozdrawiam
    • elfik31 Re: Jak spędzacie czas w ciąży? 15.06.06, 11:16
      jestem na zwolnieniu od 7 tygodnia, bo jestem w ciąży określonej
      jako ''wysokiego ryzyka'' głownie wypoczywam, sporo leżę, czasem spaceruję.
      Najwięcej czasu spędzam przed TV i na czytaniu książek. Teraz czeka mnie
      przeprowadzka do większego mieszkania i bardzo się boję czy dam radę z tym
      wszystkim - pakowanie, sprzątanie itd.
    • katrina40 Re: Jak spędzacie czas w ciąży? 15.06.06, 13:19
      Ja nieszety musze jeszcze pracowac, ale najgorzej jest dziewczyny jak jest
      goraco i puchna nogi to mozna zwariowac.A wczoraj prawie nie zemdlalam w
      pociagu,pierwszy raz tak mialam.Ale dzisiaj juz jest lepiej!Zazdroszcze tym
      ktorzy sa w domu,bo masz wiecej czasu dla siebie i dzidzi.Czasu wolnego to nie
      mam za duzo ale sie staraam tez miec przyjemnosci!Karolisia26 ja tez jestem w
      24 tg.Trzymajcie sie Kobitki!!!
      • agattka5 Re: Jak spędzacie czas w ciąży? 15.06.06, 13:24
        Dzeiwczyny-dzięki za odzew. Miło jest pomyśleć, że ktoś o tej porze też
        pracuje, albo stara się przeżyć ten upał...
        • karolisia26 Katrina40 15.06.06, 14:47
          jak chcesz pogadać to to jest moje gg 8979724
    • olik35 Re: Jak spędzacie czas w ciąży? 20.06.06, 18:27
      Ja normalnie, chodzac do pracy codziennie, wracajac ok. 20 do domu, w weekandy
      chodze plywac na basen kryty... Teraz tak sobie mysle, ze chyba zaczne powoli
      kupowac wyprawke dla dziecka , bo to juz 7. miesiac. Czesto jestem zmeczona
      tak, ze nic mi sie juz nie chce i marzy mi sie z jakis tydzien czy dwa wolnego.
      Moze uda mi sie wyzebrac ze dwa tygodnie przed planowana data porodu.
      Chcialabym moc odpoczac i jakos tak coc troche skupic sie na tym wszystkim co
      mnie czeka.
    • fajnamama101 Re: Jak spędzacie czas w ciąży? 20.06.06, 18:37
      Pracuje na pół etetu , studiuje- obecnie wkuwam do 2 egzaminów i wychowuję
      dziecko ( 3 latka)Oczywiście prowadzę jeszcze cały dom
    • roymiro1 Re: Jak spędzacie czas w ciąży? 20.06.06, 18:39
      Ja nie pracuje, studiuje zaocznie właśnie kończy się sesja. Na codzień zajmuje
      się domkiem i trochę pomagam w firmie męża. Nawet jakbym pracowała w zawodzie
      to mogłabym te 4 godziny przedm monitorem, poza tym moja rpaca była stresująca
      także pewnei byłabym na zwolnieniu od początku.Staram się czytać dużo, zczynam
      chodzić na basen. Dopiero odetchnę trochę po tym weekendzie bo już koniec
      szkoły. W październiku zaczynam pisać pracę magisterską także będzie co robićsmile
    • dodkowska Re: Jak spędzacie czas w ciąży? 20.06.06, 18:52
      ja chodziłam do szkoły do konca niej czyli do 8 miesiaca ten ostatni spadzam w
      domciu niezabardzo moge sie ruszac wiec leze(jest to całkiem przyjemne choc
      czasami nudne)
      • rastanka Re: Jak spędzacie czas w ciąży? 20.06.06, 20:38
        Je jestem w drugim miesiacu, opiekuje sie dziecimi siostry mojego nazreczonego
        w anglii. A w sierpniu i wrzesniu tancze w spektaklach atnca wspolczesnego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka