Dodaj do ulubionych

plamienie a ciąża

27.07.06, 22:22
potrzebuję Waszej pomocy.Słyszałam,że na początku ciąży często może się
zdarzyć że wystąpi plamienie podobne do okresu. chciałam się zapytać jak to
naprawdę wygląda. mój okres spóźnił się 5 dni po czym trwał jeden dzień (był
średnio skąpy i jakoś inaczej intensywniej bolało mnie podbrzusze),no i teraz
w sumie nie wiem,czy moja nadzieja bycia w ciąży była złudna czy nie. prosze
rozwiejcie moje wątpliwosci
Obserwuj wątek
    • agga28 Re: plamienie a ciąża 27.07.06, 22:27
      Dlaczego nie zrobisz testu? Ja miałam plamienie w terminie miesiączki, ale już
      wiedziałam, że jestem w ciąży. Tak czy inaczej zawsze trzeba zgłosić to
      ginekologowi. Plamienia na tym etapie zdarzają się często ale nie są 100%
      fizjologią.
      • ella251 Re: plamienie a ciąża 27.07.06, 22:33
        ale jak to możliwe że można być w ciązy pomimo takich objawów? mnie interesuje
        jak takie plamienie wygląda,jak bardzo jest podobne do miesiączki
        • agga28 Re: plamienie a ciąża 27.07.06, 22:35
          u mnie było to skąpe plamienie, wystarczyłaby jedna wkładak na cały dzień
          • ella251 Re: plamienie a ciąża 27.07.06, 22:36
            mhm,dziękuje bardzosmile
            • polcia_raxa Re: plamienie a ciąża 28.07.06, 07:43
              Ja zaszłam w ciążę na poczatku listopada okres spóźnił mi się około 2 tygodni
              czyli na poczatku grudnia miałam takie krwawienie zaczęłam brac tabletki anty i
              w II dzień swiat stwierdziłam, ze ja chyba jednak jestem w ciąży coś tak czułam
              wewnetrznie (mimo ze zrobiłam 2 testy w odstepach 2 tygodniowych, które wyszły
              negatywnie) i odstawiłam tabletki - okresu brak, poszłam do apteki k upiłam 3
              test i wyszedł pozytywnie. Na poczatku stycznia zaczęłam plamić - lekarz
              unieruchomił mnie w łóżku na miesiąc bo w ciązy okresu nie ma! wróciłam do pracy
              i akurat po miesiącu znowu zaczęłam tym razem krwawić dośc obficie kapało ze
              mnie do sedesu, strasznie sie bałam ze poroniłam, pojechalismy do szpitala i
              okazało sie ze jest wszystko ok ale znowu mnie położyli do łóźka i dali hormony
              na podtrzymanie.
              Ostatnie krwawienie miałam w 14 tygodniu ciązy - moim zdaniem to był okres bo
              pojawiał sie zgodnie po miesiącu w tym samym dniu. Teraz jest wszystko ok (39
              tc)i czekam na rozpakowanie wink, ale jedna rada zasięgnij porady specjalisty za
              każdym razem kiedy bedziesz plamiła, bo to sie może oakzac coś gorszego...

Olivia

• agulka1001 Re: plamienie a ciąża 28.07.06, 15:17
                a jaki kolor??ja mialam brazowe,chociaz lekarz mowil,ze widzi krew w
                srodku,teraz mam zółto-brazowe!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka