Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Hokeiści Finlandii w finale MŚ

IP: *.chello.pl 12.05.07, 16:38
    No coz, tak to juz bywa, ze wygrywa ten co na zwyciestwo nie zasluzyl. Kto
    ogladal mecz, ten dwie dokladnie oczym mowie. Rosjanie nie zdecydowanie
    przewazali, mieli o wiele wiecej sytuacji , strzalow etc, natomiast glowna
    bronia finow byly ataki lokciami...zreszta wystarczy popatrzec na statystyki
    tego meczu, jak rowniez calego turnieju. Rosjani grali piekny, szybki,
    techniczny, mozna by nawet zes - filigranowy hokej.Natomiast Finladia , to
    przede wszystkim silowe ataki.No nic, zobaczym kto sie zmiezy z finami w
    finale.Stawiam na Kanade.
    Obserwuj wątek
      • Gość: jam.jest.autor Hokeiści Finlandii w finale MŚ IP: *.chello.pl 12.05.07, 16:41
        No cóż, tak to już bywa, ze wygrywa ten co na zwycięstwo nie zasłużył. Kto
        oglądał mecz, ten wie dokładnie o czym mowie. Rosjanie zdecydowanie
        przeważali, mieli o wiele więcej sytuacji , strzałów etc, natomiast główna
        bronią finów były ataki łokciami...zresztą wystarczy popatrzeć na statystyki
        tego meczu, jak również całego turnieju. Rosjanie grali piękny, szybki,
        techniczny, można by nawet żeś - filigranowy hokej.Natomiast Finlandia , to
        przede wszystkim siłowe ataki.No nic, zobaczmy kto sie zmierzy z finami w
        finale.Stawiam na Kanadę.
        • Gość: Duhless Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ IP: *.autocom.pl 12.05.07, 20:16
          Zgadzam się!
          Niestety Rosji sie nie udało a komentować tych, którzy maja kompleksy rosyjskie,
          nie jest warte mojego czasu.
          • Gość: hipis Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ IP: *.aster.pl 12.05.07, 22:01
            Masz rację Rosjanie byli beznadziejni...
          • Gość: am hokej = balet ? IP: *.aster.pl 12.05.07, 23:41
            nie wiedziałem że w hokeju ocenia się styl!

sądziłem że jak drużyna nie potrafi strzelać goli to nie zasługuje na zwycięstwo.
        • Gość: quelet Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ IP: *.hypair.net 12.05.07, 23:15
          Zasłużył, żasłużył... To nie gimnastyka artystyczna, wygrywa ten, kto strzeli
          więcej bramek, w tym przypadku Finowie.
        • Gość: Ethelen Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ IP: *.aster.pl 12.05.07, 23:38
          jam.jest.autor -> chyba sobie jajca robisz. Jak chciałeś sobie pooglądać balety
          to trzeba było się nastawić na jazdę figurową. Integralną częścią tej
          dyscypliny są twarde uderzenia o bandę i lód. Rosjanie o tym doskonale wiedzą,
          bo obserwując Owieczkina chociażby w grze klubowej to za baletnicę ciężko go
          uznać. Rosjanie byli po prostu słabsi. Nie potrafili wykorzystać przewagi,
          którą Finowie dawali raz za razem, zwłaszcza w pierszych 2 tercjach. Fakt -
          Suomi miała miażdżącą defensywę, co potwierdza tylko jej słuszność w finale.
          A czerwonym - dobrze im tak. Papa Putin obetnie im fundsze na zgrupowania.
        • Gość: RTZ Plecionka się splotła IP: *.fbx.proxad.net 13.05.07, 00:56
          Skoro Rosjanie grali tak filiganowo to i wyszło figlarnie.
      • Gość: Ari hahahahaha :DDDD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 16:42
        A Ruscy tacy byli pewni siebie, już się zastanawiali, czy zagrają w finale z
        Kanadą czy ze Szwecją... A takiego wała! :D
        Forza Suomi!!! :)
        • Gość: Vitu Perkele Hehe, z ominięciem kompleksu IP: *.ists.pl 12.05.07, 19:51
          Fajny jest rosyjski hokej. Po prostu nieskuteczni byli, a 90% hokejowej drużyny to bramkarz, jak mawiał Włodzimierz Sz. Finlandia znowu wygra turniej z pominięciem szwedzkiego kompleksu :).
          • halfoat Re: Hehe, z ominięciem kompleksu 12.05.07, 20:25
            ostatnio Rosjanie pełnią w hokeju taką samą rolę jak Hiszpania w piłce nożnej,
            niedługo zaczną powtarzać powiedzenie "gramy jak nigdy przegrywamy jak zawsze"
            • Gość: Ja szkoda mi Rosji, byli lepsi .............. IP: *.0.251.72.1dial.com 13.05.07, 02:58
              halfoat napisał:

> ostatnio Rosjanie pełnią w hokeju taką samą rolę jak Hiszpania w piłce nożnej,
              > niedługo zaczną powtarzać powiedzenie "gramy jak nigdy przegrywamy jak zawsze"
              >
              • Gość: hrb Uszaszowski A mi ich nie szkoda... IP: *.VIC.netspace.net.au 13.05.07, 08:38
                PRZEGRALI ZASLUZENIE, BO W HOKEJU LICZA SIE BRAMKI A NIE STYL.
      • Gość: jam.jest.autor zawsze byles taki? czy to po wypadku jakims? IP: *.chello.pl 12.05.07, 16:48
        nie czytuje zbyt często tego forum, ale mimo to już kilka razy natrafiłem na twe
        idiotyczne, nacjonalistyczne wypowiedzi.Polska dla polaków, co?
        • mil1231 hehe -ruscy to nie nacjonaliści- wręcz przeciwnie! 12.05.07, 16:51
          zdeklarowani międzynarodowcy!hehehe. porostu nie znosze CCCP. po tym co nam
          robia jest to w pełni uzasadnione- to państwo rozbojnicze- juz wszedzie o tym
          wiedzą.
          • Gość: jam.jest.autor opamietaj sie czlowieku... IP: *.chello.pl 12.05.07, 17:12
            > zdeklarowani międzynarodowcy!hehehe. porostu nie znosze CCCP.

Co do tego wszystkiego ma hokej?

> po tym co nam
            > robia jest to w pełni uzasadnione- to państwo rozbojnicze- juz wszedzie o tym
            > wiedzą.

Jesteś zaślepiony stereotypami i nienawiścią z nich płynąca.Nie potrafisz
            odzielać rożnych dziedzin życia.Wiesz o czym to świadczy? O niskim poziomie
            wykształcenia, a nawet inteligencji.Nie potrafisz obiektywnie spojrzeć na
            sytuacje a świat oceniasz bazując na emocjach.Malo tego, w każdą swoją
            wypowiedzią potwierdzasz tezę istnienia głęboko zakorzenionych kompleksów wzg
            Rosjan.
            • Gość: am Re: opamietaj sie czlowieku... IP: *.aster.pl 12.05.07, 23:51
              Gość portalu: jam.jest.autor napisał(a):

> > zdeklarowani międzynarodowcy!hehehe. porostu nie znosze CCCP.
              >
              > Co do tego wszystkiego ma hokej?
              >
              kibicuje przeciwnikom cccp
              > > po tym co nam
              > > robia jest to w pełni uzasadnione- to państwo rozbojnicze- juz wszedzie o
              > tym
              > > wiedzą.
              >
              > Jesteś zaślepiony stereotypami i nienawiścią z nich płynąca.Nie potrafisz
              > odzielać rożnych dziedzin życia.Wiesz o czym to świadczy? O niskim poziomie
              > wykształcenia, a nawet inteligencji.
              lub przeciwnie, o wysokiej. wiedza i wykształcenie pozwala mu na świadome
              określenie wartości, dążenie do celów i wybranie środków dążenia do nich.
              > Nie potrafisz obiektywnie spojrzeć na
              > sytuacje a świat oceniasz bazując na emocjach.
              sport nie jest obiketywny. na pewno nie od strony kibica.
              > Malo tego, w każdą swoją
              > wypowiedzią potwierdzasz tezę istnienia głęboko zakorzenionych kompleksów wzg
              > Rosjan.
              polacy zawsze będą mieli kompleks rosji. nigdy nie zapomną im historii.
              • Gość: viper Re: opamietaj sie czlowieku... IP: *.subscribers.sferia.net 13.05.07, 01:03
                vivat suomi!!!
            • akkj Re: opamietaj sie czlowieku... 13.05.07, 13:29

> Jesteś zaślepiony stereotypami i nienawiścią z nich płynąca.Nie potrafisz
              > odzielać rożnych dziedzin życia.Wiesz o czym to świadczy? O niskim poziomie
              > wykształcenia, a nawet inteligencji.Nie potrafisz obiektywnie spojrzeć na
              > sytuacje a świat oceniasz bazując na emocjach.Malo tego, w każdą swoją
              > wypowiedzią potwierdzasz tezę istnienia głęboko zakorzenionych kompleksów wzg
              > Rosjan.

Ci debile komustyczni propagandyści ludobójcy KGB-owskiego Putina zupełnie
              oszaleli. Wysłali na forum do GW stado kundli, żeby uprawiali bolszewicką i
              wielkomoskiewską propagandę nawet przy okazji meczu hokejowego. Nic sie od
              dziesięcioleci w tym zbrodniczym państwie nie zmienia. Tyle, że niedługo
              upadnie. Na szczęscie.
          • Gość: Natalka [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 17:28
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • sfuj_hlop Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ 12.05.07, 16:52

> No coz, tak to juz bywa, ze wygrywa ten co na zwyciestwo nie zasluzyl.
        (...)

Autorze, pamiętaj, że zawsze wygrywa lepszy. A że ktoś tam gra "pięknie, szybko,
        technicznie", nie o to przecież chodzi w tej grze! Widać za mało grali "pięknie,
        szybko i technicznie", bo nie strzelali bramek. :(
        Brawo Suomi!!! I kolejna porażka Rosji; 1-siatkówka, 2-piłka ręczna, teraz 3-hokej.
        • Gość: jam.jest.autor Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ IP: *.chello.pl 12.05.07, 17:04
          > Autorze, pamiętaj, że zawsze wygrywa lepszy.

Jestem niemal przekonany, ze gdyby na miejscu Rosji byla w tym meczu Polska, a
          na mejscu Finow- Rosja, to we wszystkich polskich mediach, a tym bardziej na
          forach bylby lament, jacy to Rosjanie brutalni, ze graja "antyhokej" itd.I
          wszystko w kolorystycze politycznej oczywiscie.

> A że ktoś tam gra "pięknie, szybko technicznie", nie o to przecież chodzi w
          tej grze!

NIe wiem jak duzo ogladasz hokej, ale dla mnie wlasnie oto chodzi.Tak samo w
          pilce noznej.Kogo wolimy- ogladac Brazylie czy Wlochow?

> Widać za mało grali "pięknie szybko i technicznie", bo nie strzelali bramek. :(

W calym turnieju strzelili ich 40, najwiecej ze wszystkich zespolow. Zreszta tym
          samym finom strzeli w fazie grupowej 5 goli.

> Brawo Suomi!!! I kolejna porażka Rosji; 1-siatkówka, 2-piłka ręczna, teraz 3-ho
          > kej.

Oby nasi mieli tyle sukcesow co oni.

generalnie, peace.
          • sfuj_hlop Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ 12.05.07, 17:23

> NIe wiem jak duzo ogladasz hokej, ale dla mnie wlasnie oto chodzi.Tak samo w
            > pilce noznej.Kogo wolimy- ogladac Brazylie czy Wlochow?

Akurat Brazylia na ostatnich MŚ grała kiepsko i nieefektownie, a najlepszym
            meczem mistrzostw był półfinał Niemcy-Włochy.

> W calym turnieju strzelili ich 40, najwiecej ze wszystkich zespolow. Zreszta ty
            > m
            > samym finom strzeli w fazie grupowej 5 goli.

Ale stracili aż 4.

> > Brawo Suomi!!! I kolejna porażka Rosji; 1-siatkówka, 2-piłka ręczna, tera
            > z 3-ho
            > > kej.
            >
            > Oby nasi mieli tyle sukcesow co oni.
            >

Nasi sportowcy w ostatnim czasie mają większe sukcesy niż Rosjanie. Jako że
            jesteś rusofilem może więc lepiej powiedz: "żeby oni/nasi mieli takie sukcesy
            jak Polacy". Przypomnę ci tylko polskie wicemistrzostwo świata w siatkówce i
            piłce ręcznej.
            • bibicz Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ 12.05.07, 17:26
              > Nasi sportowcy w ostatnim czasie mają większe sukcesy niż Rosjanie. Jako że
              > jesteś rusofilem może więc lepiej powiedz: "żeby oni/nasi mieli takie sukcesy
              > jak Polacy". Przypomnę ci tylko polskie wicemistrzostwo świata w siatkówce i
              > piłce ręcznej.
              a w hokeju to w ogole jestesmy potega. w porownaniu z nami ruscy sie w nhl nie
              licza. malkin i owieczkin sa przereklamowani, nie to co nasi czerkas i oliwa
              • mil1231 akurat w hokeju jesteśmy duuużo słabsi- fakt 12.05.07, 17:28
                • Gość: Natalka Re: akurat w hokeju jesteśmy duuużo słabsi- fakt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 17:34
                  słabsi?,daj spokój,to dno((
                  • mil1231 dnem są tacy jak ty. we wszystkich innych 12.05.07, 17:36
                    dyscyplinach (poza tenisem w którym CCCP niestety jest potęgą) są za nami - nie
                    ukrywam że cieszy mnie to.
                    • Gość: Natalka Re: dnem są tacy jak ty. we wszystkich innych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 17:38
                      no włąśnie, chodzi tyłko o co o Rosję,czy o cieżką pracę tych ludzi,nawet
                      szacunki nie macie ,wstyd, ale to do was nie dojdzie,malolaty
                      • Gość: jam.jest.autor Re: dnem są tacy jak ty. we wszystkich innych IP: *.chello.pl 12.05.07, 17:41
                        Daj spokoj, dziewczyno.Ten mil... to jest wlasnie typowy troll.Zobacz ile juz
                        postow "bez tresci" wyprodukowal on w tym watku.Zapewne czlowiek przepelniony
                        flustracja, bo mu sie cos w zyciu nie udalo, albo ktos go skrzywdzil bardzo.
                        szkoda tracic slowa i czas na takich. Mam tylko nadziej, ze jednak myslacy maja
                        wiekszosc w naszym kraju.
                        • Gość: Natalka Re: dnem są tacy jak ty. we wszystkich innych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 17:48
                          Właśnie też tak mysle)) to chyba dzieciak przy komputerze ))) Pozdrawiam.
                    • Gość: am2007 Re: dnem są tacy jak ty. we wszystkich innych IP: *.chello.pl 12.05.07, 23:11
                      a koszykówka :D
                    • Gość: Kotek Re: dnem są tacy jak ty. we wszystkich innych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 01:51
                      > dyscyplinach (poza tenisem w którym CCCP niestety jest potęgą) są za nami

Akurat! Wydaje mi się że we wsystkich dyscyplinach nie zespolowych są jedni z
                      lepszych. Ilę zdobywamu medali na olimpiadach a ilę oni?
                    • Gość: A Mil- ja wiem ze jesteś błaznem,ale daj juz spokój. IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.05.07, 18:20
                      Mil- ja wiem ze jesteś błaznem,ale daj juz spokój.Ty się w każdym niemal poście kompromitujesz. Rosjanie są od nas słabsi? To jak oni to robią ze na każdej jednej olimpiadzie są w pierwszej 3 klasyfikacji medalowej a my poza 10? Przejrzyj na oczy i nie zaśmiecaj forum nacjonalistycznym bełkotem.
            • mil1231 i kierowcę F1...ruscy 100 lat będą na swojego 12.05.07, 17:28
              czekac, kiedyś probowali wepchnąć jednego -Zlatko Zlubin'a ale nikt go nie
              chcial- był taki cienki, że nawet w teamie Minardi 2002 nie mógł zastąpic
              Malezyjczyka Alexa Yoonga, najsłabszego kierowcę F1 od wielu lat.

no a trochę poza sportem też EURO 2012 wprawiło ich we wściekłość...
            • Gość: viper Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ IP: *.subscribers.sferia.net 13.05.07, 01:10
              przecież on nie jest rusofilem tylko politrukiem FSB dyżurującym na odcinku:
              polskie media !
              • Gość: jam.jest.autor Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ IP: *.chello.pl 13.05.07, 15:09
                > przecież on nie jest rusofilem tylko politrukiem FSB dyżurującym na odcinku:
                > polskie media !

brawa da tego pana!

ps. czasami sie nie dziwie, ze za ministra edukacji mamy giertycha.
      • Gość: pol Re: Widzisz Puti czy u siebie z finlandią czy IP: 195.136.49.* 12.05.07, 17:02
        na wyjeżdzie z estonią czy czeczenią dostajecie bęcki i co tak podskakujesz
        gdyby nie ropa i gaz to z wami nikt by sie nie liczył. Przed rosją nikt nie
        powinien miec respektu oprócz białorusi.150 mln ludzi mniej produkuje niż 10 mln
        Holandia i to ma być mocarstwo
        • bibicz Re: Widzisz Puti czy u siebie z finlandią czy 12.05.07, 17:23
          bredzisz.. co ma polityka i ropa do hokeja???
      • Gość: j-23 Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ IP: *.hsd1.pa.comcast.net 12.05.07, 17:11
        Tys jest Jasko.
        >Rosjanie"nie zdecydowanie przewazali"- to cytat z twojej wypowiedzi
        i w zwiazku z tym odpadli. Brawo Finlandia.
        • marek10004 dień pobiedy - ale nie rosyjskiej 12.05.07, 17:27
          No taki afont sprawić swojemu nowemu generalissimusowi. To teraz ich Putin
          zaatakuje gazem.
      • stix Towarzysza Putina szlag trafi. 12.05.07, 17:20
        I o to chodzi.
        • Gość: Natalka Re: Towarzysza Putina szlag trafi. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 17:31
          Chyba masz gazy i bija ci do głowy, człowieku sport jest najlepszą frajdą na
          świesie,i nie chodzi o gaz czy ropę to wy o tym myślicie, a Rosja ja ma i to jej
          sprawa.i nie pchajsie do ich koryta,to ich sprawa.
          • Gość: remiksz Re: Towarzysza Putina szlag trafi. IP: *.streamnet.pl 12.05.07, 17:35
            U kacapów sport zawsze był związany z polityka, vide cuda w skoku o tyczce na
            olimpiadzie w 1980 i to co stawało się ze sportowcami, którzy przegrali ze
            zgniłym zachodem.
            • Gość: Natalka Re: Towarzysza Putina szlag trafi. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 17:41
              Mam takie wrażenie, ze to siedzi jedna osoba i klepie w kółko to samo, nudy do
              budy.Ludzie, tu nie ma co robić, niech sobie płuję ...powodzienia
      • Gość: konka3030 Re: widać że masz z ruskimi malo styczności... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 17:27
        A co ma do tego sport!!
      • bibicz Re: ma, ma- nawet więcej niz ci sie wydaje.. 12.05.07, 17:31
        to oswiec mnie panie wielki znawco, bo mi sie wydaje ze hokej to po prostu
        wybitnie trudna gra zespolowa w ktorej jezdzi sie na lyzwach i strzela gumowym
        krazkiem do bramki. to jest strasznie polskie, takie wyolbrzymianie wszystkiego
        i przenoszenie calej historii i polityki na sport. mnie to meczy.
        • mil1231 jak cie meczy to nie czytaj- ja państwa ruskiego 12.05.07, 17:34
          nie znoszę - i dopoki nie pewne sprawy nie ulegna zmianie- nie mam zamiaru
          udawac że CCCP to normalne państwo. to chore biedamocarstwo, które jest wielkim
          zagrożeniem dla Europy Środkowej, a Polski w szczególności.

Ty uważasz, inaczej, w porządku.
          • Gość: am2007 Re: jak cie meczy to nie czytaj- ja państwa ruski IP: *.chello.pl 12.05.07, 23:14
            a może to da się wyleczyć ?
            • Gość: hrb Uszaszowski Nie z takimi lekarzami jak Putin... IP: *.VIC.netspace.net.au 13.05.07, 08:45
              Putin to prowokator, ktory umie tylko bruzdzic i zakrecac kurki.
      • Gość: Natalka Re: dziecko, nie unoś sie bo ci się mleko zwarzy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 17:32
        Nieudacznik!!
      • Gość: jam.jest.autor płacą tobie za to trolowanie? IP: *.chello.pl 12.05.07, 17:35
        Powiec mi jaki masz cel plując tutaj cały czas na ten naród? Co chcesz osiągnąć,
        pokazać? Za cholere nie potrafię pojąc jak można być tak ograniczonym
        światopoglądowo.
      • Gość: gigi Alleluja!, kacapy dostały po dupie. IP: *.chello.pl 12.05.07, 17:57
        Mało co mnie tak cieszy, jak sytuacja gdy kacapy dostają w tyłek. Brawo Finowie,
        .. komuchów!
      • r.p.mcmurphy hokej - sport dla holoty, a najwiekszej holoty na 12.05.07, 18:03
        swiecie zabraknie w finale, bo odpadla w polfinale z Finlandia - coz za szkoda,
        nie bedzie tych "filigranowych smaczkow" w wydaniu wysublimowanych
        intelektualistow, najlepszych synow zlodowacialego intelektualnie spoleczenstwa
      • Gość: pidżi do autora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:28

> No coz, tak to juz bywa, ze wygrywa ten co na zwyciestwo nie zasluzyl....
        >Rosjani grali piekny, szybki,
        > techniczny, mozna by nawet zes - filigranowy hokej

W hokeju na zwycięstwo zasługuje ten kto strzela więcej bramek niż przeciwnik,
        czyż nie tak? to przecież nie jazda figurowa.
      • czechhand Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ 12.05.07, 19:15
        Gratulace Finům, Suomi jde pro zlato !!! Rusové můžou jít do p....e :-))
        • Gość: das boot Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ IP: *.hsd1.md.comcast.net 12.05.07, 19:37
          powodzenia finowie! mam nadzieje, ze dyktator putin mial kiepska noc. :)
        • Gość: as Re: ruski szykowali sie na złoto bo go dawno nie IP: 195.136.49.* 12.05.07, 19:40
          mieli i znowu nie wyszło. Brawo FINLADIA, łUżKOW MER MOSKWY był wkurw ten
          przyjaciel putina z Kgbi oto chodzi.Odkąd zrezygnowali z naszego mięsa jakoś im
          nie idzie czyby żle się odżywiali.
        • Gość: Duhless Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ IP: *.autocom.pl 12.05.07, 20:13
          Wlasnie tak napisales bo Rosjanie wygrali Czechy....

• Gość: qrt Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ IP: *.chello.pl 12.05.07, 20:37
            Gość portalu: Duhless napisał(a):

> Wlasnie tak napisales bo Rosjanie wygrali Czechy....
            >

W jaki języku to było?
      • Gość: Felix Wielka szkoda IP: *.elpos.net 12.05.07, 19:46
        powtórzyła się niestety sytuacja z olimpiady w Turynie, tyle że tym razem
        Finowie pomogli sobie faulowaniem kolanami i łokciami :-/ Sbornej pozostaje
        nadzieja na zdobycie 3 miejsca.
      • bazyliszek4 "piękna" gra Rosjan... 12.05.07, 19:48
        w Turynie też wszyscy zachwycali się jaki to piękny hokej grają Rosjanie, ale
        gdy przyszło do gry o medale to przez 120 minut półfinału i finału nie
        potrafili strzelić nawet jednej bramki. teraz znowu pokazali swoją indolencję
        strzelcką - nie ma tu nic filigranowego, to raczej nieudolność pod bramką
        rywala.
      • Gość: Aska Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.05.07, 19:56
        >Rosjani grali piekny, szybki,techniczny, mozna by nawet zes - filigranowy hokej.

Co to jest filigranowy hokej? Mozesz wytlumaczyc?
        • Gość: am2007 Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ IP: *.chello.pl 12.05.07, 23:17
          pamiętam obrzydliwy hokej w wykonaniu Finow na Olimpiadzie- chamskie wejście i
          wtłoczenie najepszego Czecha w bandę. Ten wsztrząs mózgu, a FIn- czy ławka kar,
          czy coś w tym stylu. I głównie gra faulami. Od tej pory nie przepadam za fińską
          drużyną.
          • Gość: jam.jest.autor Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ IP: *.chello.pl 13.05.07, 14:50
            > pamiętam obrzydliwy hokej w wykonaniu Finow na Olimpiadzie- chamskie wejście i
            > wtłoczenie najepszego Czecha w bandę. Ten wsztrząs mózgu, a FIn- czy ławka kar,
            > czy coś w tym stylu. I głównie gra faulami.

W komentowamym meczu przeciez bylo podobnie.Schastlivy (kapitan) nie wyszedl na
            lod po pierwszej tercji, bo dostal kontuzji po faulu na nim.Malkin po ktoryms
            faulu przez jakis czas (do zmiany) ledwo jezdzil po lodzie.
          • Gość: jam.jest.autor Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ IP: *.chello.pl 13.05.07, 15:38
            Bylbym zapomnial, jeszcze Markov przeciez zostal kontuzjowany po...faulu fina
            :)Taki to byl mecz.
        • Gość: jam.jest.autor Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ IP: *.chello.pl 13.05.07, 14:45
          > Co to jest filigranowy hokej? Mozesz wytlumaczyc?

Pewnie , ze moglbym ,tylko troche czasu mi szkoda. Moze po prostu przyklad dam:
          www.youtube.com/watch?v=ZEEHriYW2Ho
          Wlasnie tak oni grali.
      • Gość: ura Finlandia mołodcy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 21:00
        Finlandia ura,ura,ura...!!!Kacap go home!
      • dr_pitcher Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ 12.05.07, 22:05
        "wygrywa ten co nie zasluzyl"
        gdyby zasluzyli, tzn byli efektywni i strzelali gole to by wygrali
      • innuitca Tylko KANADA 12.05.07, 22:58
      • Gość: rose Re: Hokeiści Finlandii w finale MŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 01:36
        finom zwyciestwo w tych nistrzostwach nalezy sie przede wszystkim za niesluszna
        porazke w mojej opinii w finale Igrzysk olimpijskich w Turynie ze Szwedami,
        osobiscie czekam na rewanz Suomi za tamta porazke...zwlaszcza ze wedlug praw
        logiki pogromca faworyta staje sie sam faworytem...
      • Gość: heniek____ no autor posrany na całego co to post postem pogan IP: *.toya.net.pl 13.05.07, 01:44
        ia... trzeba było nauczyć braci jak sie bramki strzela w przewadze, albo jak je
        sie w osłabieniu łokciami strzela. Widzisz maładiec granie łokciami to w tym
        sporcie regfuła za która nie daję sie kartki czerwonej a jedynie kary
        czasowe... wtedy zdaje sie dużyna a przewadze ma hmmmm dużą przewagę i tak była
        z Rosją...moim zaniem nawet zbyt wielkie fory z tymi karami, ale coż to wina
        Finów , ze ruscy nie zdłali strzelić kilku bramek...ich wina bo byli lepsi...
        biełyje rozy biełyje rozy ..... szto z toba sdieał snieg i marozy... umysł Ci
        stępił :-P
        • Gość: Taxan Re: no autor posrany na całego co to post postem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 02:06
          Boże co za debile są na tym forum!
          Qu.. krew mnie zalewa jak przedstawiciele narodu nieudaczników sportowych
          opowidają jak to trzeba grać w hokeja.
          Czy jest jakiś znany polski sportowiec?
          Malysz uprawiający sport którego żaden normalny czlowiek nie uprawia?
          Wielki sukces Kubicy? Qu.. 15 miejsce w wyścigu?
          100-tne miejsce w klasyfikacji medalowej na każdej olimpiadzie?

• Gość: Wielki Ja Heniek to burak, daj mu spokoj. IP: *.0.251.72.1dial.com 13.05.07, 03:01
            Heniek, wypiles i piszesz glupoty. Az dziwne ze takich burakow wpuszczajo na
            forum.
            • Gość: Midwesterner Po angielsku: IP: *.proxy.aol.com 13.05.07, 05:40
              Russia is Finnished!
      • zbigniew_wos Hokeiści Finlandii w finale MŚ 13.05.07, 08:48
        Ruscy trenować na Saharze w kulki na wiekie bramki.Putin nie pomoże!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka