Dodaj do ulubionych

Za mały brzuch?

28.07.06, 13:05
Jestem dość dużą dziewczynką (160 cm i 87 k w 37tc) ale brzuch mam stosunkowo
niewielki (w porównaniu do znajomych np). Termin po ostatnim USG wyszedł mi na
19 sierpnia ale po ostatnim badaniu gin pomierzył mi brzuch i powiedział ze za
mały wiec jeszcze sobie troche pochodzę i moge urodzic grubo po 20-tym. Nie
pamietam tylko ile mu tam tych cm wyszło. Jestem zaskoczona bo wydawało mi się
ze wielkość dziecka nie zalezy od wielkosci brzucha (jeszcze są wody, łożysko
itd).
Obserwuj wątek
    • dodkowska Re: Za mały brzuch? 28.07.06, 13:29
      to powinnas sie cieszyc pozniej nie bedziesz miała zwisającego brzucha ja mam
      120 w pepku i jest odromny wcale sie nie ciesze z tego powodu bo pozniej bedzie
      on bardzo obwisły
      • adzia18 Re: Za mały brzuch? 28.07.06, 13:32
        Ostatnio przyglądałam się jednej dziewczynie, czy jest w ciąży. Po rozmowie z
        nią dowiedziałam się , że ma termin za tydzień. Urodziłam dwoje, ale jestem w
        szoku do tej pory z powodu jej brzucha. Jakby się mocniej najadła.
    • d.dolewska Re: Za mały brzuch? 28.07.06, 13:39
      smile Proporcje mamy widze podobne-ja mam 155 cm a kilogramów w sumie mam 78
      (41tc).Jak byłam na usg w 30 tc to mi lekarz powiedzial ze mam wyjatkowo mały
      brzuch.Ale ja mysle ze to wynika z budowy.Z szerokich bioder itp.Ja mam
      wrażenie ze ciąża mi się "rozeszła".A aktualnie-wlaśnie zmierzylam-mam 105cm
      brzusia smile Imponującewink Ale i tak aż tak bardzo tego nie widać.CZasem
      spotykam panie które maja takie wielkie brzuszki-takie sterczące na kilometr
      przed nimi.Ja tak nie mamsmile

Pozdrawiam,
      Dominika
      • ajla1 Re: Za mały brzuch? 28.07.06, 14:53
        U mnie tak samo, to mój 39tc a w pepku 93cm. przy wzroście 157cm. Ale jakoś
        specjalnie sie tym nie przejmuję, najważneijsze że gin mówi że z dzidzia
        wszystko dobrze, poza tym nie chciałabym cisnąć 4kg klocka podczas porodu, to
        wszystko zależy od genów i budowy-pozdarwiam!!!
        • agusia19-84 Też mam 93cm :) 28.07.06, 14:58
          Tylko w 37 tygodniu... Dzidzia podobno bedzie miec okolo 3kg
    • karina127 Re: Za mały brzuch? 28.07.06, 16:34
      Witam! ja też miałam mały brzuch. Jak poszłam do szpitala rodzić(w 37tc) i pani
      położna mierzyła mi brzuch,to powiedziała,że mam bardzo mały. Przy wzroście
      158cm ważyłam 70kg. Igorek urodził się 2600g i 51cm,więc dlatego miałam mały
      brzuszek. Po ciąży zostało mi jeszcze jakieś 7kg nadwagi.
    • kolunia1 Re: Za mały brzuch? 28.07.06, 20:40
      Witaj ja też mam mały brzuch, i chyba tak to jest jak wypowiedziała się
      poprzedniczka - że zależy od budowy ciała itp. Ja ogólnie jestem wysoka, mam
      okrągłe biodra itp. Jeszcze w 6 miesiącu nie było po mnie znać,że jestem w
      ciąży, i dopiero pod koniec 7 odstawiłam 'normalne' dzinsy (które zawsze miałam
      dopasowane), w pracy wszyscy się dziwili, niektózy nawet mówili mi,że nasza
      ciąża to ściema, teście mówili, że to jakaś wklęsła ciąża, inni straszyli, że
      maluszek się nie mieści, że będzie miał źle wykształcone np. nóżki, straszyli
      rehabilitacjami itp, ale co miałam zrobić - jadłam normalnie, przytyłam w
      normie, a brzuch i tak zawsze był mały, dopiero teraz 35/36 tc jest widoczny
      naprawdę, dziś rano byliśmy na usg - maluszek ma już 2723g, zdaniem pani dr
      wszystko się prawidłowo rozwija, główka, nóżki, rączki, całe ciałko prawidłowe -
      ilość wód płodowych, łożysko - ok, położenie główkowe, tylko termin mi
      zbliżyli z 29 na 24 sierpnia - tak więc nie ma co się martwić małym brzuchem,
      taki nasz UROK i trzeba się z tego cieszyć, dzięki temu nadal jestem aktywna,
      mogę chodzić do pracy, na długie spacery, choć do porodu bliziutko smile
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka