kolunia1 15.08.06, 07:30 Dziewczyny, Może Wy mi pomożecie odróżnić jaka jest różnica między upławami,a sączeniem się wód płodowych? Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idachoj Re: Jaka różnica między upławami,a sączeniem się 15.08.06, 12:51 Aby mieć całkowitą pewność,zaopatrz si e w papierki lakmusowe-są takie specjalne i sprawdzaj sobie sama.To najpewniejsze wyjście.Byłaś z tym u lekarza? Sprawdzał czy ujście macicy jest zamknięte? Odpowiedz Link Zgłoś
mamagai Re: Jaka różnica między upławami,a sączeniem się 15.08.06, 13:51 Woda to woda i mi się wydaje,że chyba nie trudno rozróżnić.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
gburek111 Re: Jaka różnica między upławami,a sączeniem się 15.08.06, 13:59 Dziewczyno ,jeśli masz jakieś wątpliwości to zamiast pisać w internecie idź do lekarza.jeśli to wody każda zwłoka zwiększa ryzyko zakażenia dziecka i Ciebie.Zalezy Ci na przedwczesnym porodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 dobre pytanie, też mam z tym problem 15.08.06, 15:01 dobre pytanie, też zupełnie nie wiem i się boję , to moja pierwsza ciąza skąd to wiedzieć, jestem w 27 tygodniu, mam jakieś upławy i ciągle wrażenie mokrego, te upławy to raczej nie woda bo są trochę gęste, ale to uczucie mokra mnie trochę przeraża, czy to jużmogą byc wody, poza tym nic mi nie jest, czuję sie dobrze. Czy sie bać ?? Czy upławy to normalka, czy nie? Wizytę mam za tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
amarige31 Re: Jaka różnica między upławami,a sączeniem się 15.08.06, 15:30 Ja bym nie bagatelizowała tego, bo cokolwiek to jest, to nie jest dobrze. Poproś swojego lekarza o wymaz z szyjki macicy. Jeśli to paciorkowiec to ważne by to przeleczyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kolunia1 Re: Jaka różnica między upławami,a sączeniem się 15.08.06, 21:03 17 mam wizytę u ginki,więc sama zapytam jak to jest,nie zależy mi na przedwczesnym porodzie absolutnie!Pytanie zadałam bo miałam wątpliwości> Dla mnie są to raczej upławy-bo galaretowate,ale to pierwsza ciąża-więc wolałam zapytać doświadczone Zrobię ten wymaz z pochwy. Dam znać jak się sprawy mają! Pozdrawiam & dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś