elcynka 18.09.06, 14:05 najwyzsza pora wyprać ubranka do szpitala. Jaki proszek polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwia.ax Re: jaki proszek? 18.09.06, 14:13 Ja piorę w Jelpie. ANi syn,a ni córka nie mieli zadnych uczuleń. Z tym ze przez ok. 6 pierwszych miesięcy włączałam dodatkowe płukanie w pralce i nie uzywałam zadnych plynów zmięczających (pozniej Lenor sensitive) i jest OK. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agawa5 Re: jaki proszek? 18.09.06, 14:14 ja Jesp zamiennie z Lovelą, oba sie sprawdzały. Lovela ładneij pachnie Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: jaki proszek? 18.09.06, 14:22 Kupiłam Cypiska, do tego podwójne płukanie. Zobaczymy za kilka tygodni czy to dobry wybór. ------------ Aniołek Platek (21.11.2004) - pamiętamy Czekamy na Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
fankaborsuka Re: jaki proszek? 18.09.06, 16:36 Dziewczyny, sknera nie jestem ale prała któraś w jakimś "zwykłym" proszku. Bo pamiętam jakie spustoszenie w portfelu robią pieluchy.... 7 lat temu niestety te nieszczęsne pampersy (najdroższe wtedy, teraz pewnie też) były niestety najlepsze, spora różnica, rzeczywiście się nie "wylewało", dobrze wchłaniało itp. teraz znów spróbuję tańszych, just in case .... Odpowiedz Link Zgłoś
doniak0 Re: jaki proszek? 18.09.06, 19:28 a lepszy jest proszek czy mleczko? Ostatnio zastanawiałam sie co kupić, ponieważ lovela ma proszek do prania i mleczko do prania.Może któras z Was zna różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: jaki proszek? 18.09.06, 20:16 mleczko się lepiej wypłukuje. ja używam loveli (właśnie mleczka), ale jak wykończę butlę, to przechodzę na jelpa fresh - ładniej pachnie. ale 7 miesięcy lovela dzielnie służyła. z tańszych proszków posiadających pozytywną opinię IMiDz są: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=503&w=45130763&a=45376081 Odpowiedz Link Zgłoś
weea Re: jaki proszek? 18.09.06, 22:08 tylko płatki mydlane w płynie !! super sie wypłukują, proszku tak nie wypłuczesz...płatki w płynie bebe czy bebi w tesco są i w auchan np. Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: jaki proszek? 19.09.06, 10:10 nie wiem, jak inne środki, ale na mleczku Lovela w składzie jest właśnie głównie mydło, także raczej wszystkie te środki do prania dla dzieci są po prostu delikatne i na bazie mydła. Odpowiedz Link Zgłoś
weea Re: jaki proszek? 18.09.06, 22:09 nawet dla mojego kota-alergika weterynarz polecił prać w tym posłanie. Odpowiedz Link Zgłoś
elcynka Re: jaki proszek? 19.09.06, 08:26 kupiłam Jelp, a potem sprawdze Cypisek Odpowiedz Link Zgłoś
asiekok Re: jaki proszek? 19.09.06, 10:50 W Holandii kogo sie pytam to wszyscy piora w zwyklych proszkach. Srodowiskowa tez kaze prac w zwyklym proszku. Od mojej mamy slyszalam, ze jak bylam mala i mama prala w Cypisku to dostalam uczulenia. Wtedy srodowiskowa tez kazala w zwyklym proszku prac. Odpowiedz Link Zgłoś