Dodaj do ulubionych

Glupie pytanie

06.10.06, 12:25
Dziewczyny jestem dopiero w pierwszej ciazy, wiec wielu rzeczy jeszcze nie wiem. W tej chwili minelo
5tygodni i 3 dni. Czy jestem w zwiazku z tym w piatym tygodniu ciazy (bo 5 skonczonych) czy 6 (bo 6
zaczety)????
Obserwuj wątek
    • buzka5 Re: Glupie pytanie 06.10.06, 12:27
      W szóstym.Gratulujęsmile
    • sonnex Re: Glupie pytanie 06.10.06, 13:07
      gratuluje bardzo, jestes w piątym tygodni, bo, liczy się skończone tygodnie.
      Dużo zdrowia
      • mika_p Re: Glupie pytanie 06.10.06, 13:10
        Autorka jest w szóstym tygodniu, a ciąża ma 5 tygodni.
        Pytanie nie jest kwestią ścisle ciążową, te rzeczy powinny być omówione w
        podstawowce.
        Potem identyczne pytanie pojawia się na F.Niemowlę pod hasłem "Co to znaczy, ze
        dietę mogę rozszertzać od 5. miesiaca?, jak skonczy 4 czy jak skonczy 5?"
      • manab Re: Glupie pytanie 06.10.06, 13:45
        Wg takiej logiki kobieta tuż po porodzie zaczęłaby właśnie dziewiąty miesiąc
        ciążysmile
    • alex189 Re: Glupie pytanie 06.10.06, 13:49
      "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi"tongue_out

POzdrawiamsmile
    • mniemanologia Re: Glupie pytanie 06.10.06, 13:57
      Jesteś w 6tc, w trakcie 6 tygodnia smile
      1-7dc - 1tc
      8-14dc - 2tc
      15-21dc - 3 tc itd.

To tak jak z latami życia - to jest mój 30 rok życia, choć ukończone mam 29 lat.
    • ewcia8818 Re: Glupie pytanie 06.10.06, 17:32
      Dzieki wam dziewczyny za odpowiedz, jak sie tak dlugo czekalo jak ja to ma sie sporo podstawowych
      pytan i wiele watpliwosci....
      Dzieki za zyczenia!!!!
      PS
      Do Miki- tak sie sklada ze mam 3 dyplomy uniwersyteckie, w tym 2 zagraniczne. W podstawowce tez sie
      dobrze uczylam.
      • ppaula2 Re: Glupie pytanie 06.10.06, 18:23
        O matko Ewcia!!!!
        To, że masz takie wykształcenie to się ciesz. Nie chcę być złośliwa - broń
        Boże, ale wkurzają mnie takie powiedzenia...
        Ostatnio facet w kolejce w markecie przepychał się ze mną przy kasie
        pierwszeństwa dla kobiet w ciąży i jak powiedziałam mu, że jest zwykłym i
        prostym chamem. To on oburzony odpowiedział mi: "Nikt nigdy nie nazwał mnie
        chamem. To jest absurd. Ja mam skończone 3 fakultety...." A co ma piernik do
        wiatraka?! Mając wysokie wykształcenie nie miał kszty kultury osobistej i do
        tego nie potrafił czytać!!! Bo nie doczytał się, że ta kasa jest nie dla
        niego big_grinDDDDDDDD
        • ewcia8818 Re: Glupie pytanie 06.10.06, 19:07
          Ppaula2, odpowiadalam na post miki- ktora zarzucila mi braki podstawowego wyksztalcenia.
          Jesli ci sie nie podoba moja odpowiedz, to prosze zachowaj to do swojej wiadomosci, bo tak naprawde to
          mnie malo interesuje.
          Nic nie wnosisz do mojego watku, wiec po co tu piszesz??????
          • ppaula2 Re: Glupie pytanie 06.10.06, 19:26
            Wiesz... Nie chciałam cię urazić. Ale cóż... Nie muszę się wypowiadać w TWOIM
            (!!!) wątku. A nie odpowiedziałam na twoje pytanie tylko dlatego, że wcześniej
            inne forumowiczki zrobiły to za mnie.
          • figrut Re: Glupie pytanie 06.10.06, 19:27
            Szósty tydzień. Pytanie nie jest takie głupie. Na tym forum padają o wiele
            głupsze pytania smile
          • alex189 Re: Glupie pytanie 06.10.06, 19:27
            Ewcia! Ty się w ogóle nie przejmuj takimi zgryźliwościami! Udawaj, że nie
            widzisz! Niestety na tym forum niektóre osoby czekają tylko na moment, zeby móc
            Cie ośmieszyć, skompromitować, wyśmiać...i to jest przykre!
            Dlaczego tak trudno zroumieć, że niektóre kobiety zanim zajdą w ciążę po prostu
            nie interesują się tematem ciąży, macieżyństwa itp. I każde (nawet z pozoru
            infantylne pytanie) bywa dla nich czasem bardzo ważne i być może łatwiej jest
            je zadać anonimowo.
            Ale jest też mase osób, które bardzo chętnie służą pomocą i radą. Jest mase
            osób bardzo życzliwych, które chętnie dzielą się doświadczeniem i odpowiadają
            na każde pytania...dlatego nie warto sie przejmować!
            Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka