Dodaj do ulubionych

kosmetyki w ciąży

15.01.07, 20:58
1. czy do pielęgnacji skóry brzucha i piersi używacie specjalnych kosmetyków
dla kobiet w ciąży, czy też tych zwykłych - dotychczasowych ?
2. czego najlepiej używać na swędzące sutki ?
Obserwuj wątek
    • mamakrzysia4 Re: kosmetyki w ciąży 15.01.07, 21:01
      ja w ciąży używalam zwykłej oliwki bambino i pomimo że przytyłam prawie 20kg
      zero rozstępów. a na swędzenie nie wiem
    • melka_x Re: kosmetyki w ciąży 16.01.07, 10:16
      W pierwszej ciąży używałam specjalnych i co tu gadać drogich kosmetyków. W
      kolejnej nie miałam do tego głowy, po myciu używałam zwykłego balsamu i czasem
      jak pamiętałam oliwki. Nie mam rozstępów.
      Bez względu na to co wybierzesz zawsze warto zwrócić uwage na skład kosmetyku,
      czasem - o ile nie zawsze - w składzie nie ma niczego, czego by nie było w
      innych preparatach, a przeznaczenie dla ciężarnych jest wyłącznie marketingowym
      chwytem pozwalającym podnieść cenę. Należy o siebie dbać, ale też nie warto
      dawać się robić w trąbę.
    • mb261 Re: kosmetyki w ciąży 16.01.07, 10:36
      Witam. Ja używam balsamu do ciała Nivea do skóry suchej i bardzo suchej, fajnie
      się wchłania i jak narazie nie mam rozstępów (26 tydzień). Stosowałam krem
      Fissan, który dobrze natłuszcza skórę ale podobnie jak oliwka pozostawia lepką
      warstwę na skórze. Polecam więc zwykły balsam do skory suchej lub bardzo suchej
      aby dobrze ją nawilżył bo o to chodzi smile Pozdrawiam Marta
    • justyna9986 Re: kosmetyki w ciąży 16.01.07, 11:50
      Witam,jestem w 37tg i jest to moja druga ciaza.Przy pierwszej stosowałam specjalne kosmetyki a mimo to kilka rozstepów sie pojawiło.Obecnie prawie codziennie wieczorem smarowałam sie oliwka dla dzieci i nowe rozstepy sie nie pojawiły.Na te wszystkie preparaty na rozstepy trzeba wziasc poprawke, bo jak maja sie zrobic to i tak sie zrobia.Trzeba po ciazy sie za nie zabrac ze zdwojona siła aby stały sie mniej widoczne.Grunt to dobrze natłuscic skóre.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka