Dodaj do ulubionych

23 tydzień

04.04.07, 13:27
Czesc jestem w 23 tygodniu ciazy i chcialbym sie dowiedziec od Was moje drogie kiedy mniej wiecej jest wykonywane badanie z glukoza slyszalam ze tego nie da sie wypic bo jest strasznie slodkie,pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • joaska_29 Re: 23 tydzień 04.04.07, 13:31
      Cześć, test obciążenia glukozą robi się między 24, a 28 tc. JA dzisiaj piłam do
      świństwo - dobrze, że miałam cytrynę! Potem nieźle mnie zemdliło, ale każdy
      przechodzi to inaczej. Pewnie i tak łatwiejsze to jest do zniesienia niż poród
      wieć bądż dzielna tak jak ja wink
    • asia19813 Re: 23 tydzień 04.04.07, 13:35
      Ja rozrabiałam w domu, zapałam glukozę pół szkalni woda i dało się wypić. Nie
      jest tak źle.
    • uczula Re: 23 tydzień 04.04.07, 13:44
      ja tez dodalam troszke cytryny - ale pani powiedziala, ze nie za duzo, bo kazdy
      owoc ma swoje hmm...cukry(?)ktore moga zafalszowac wynik.
      Ja lubie slodkie.
      Nie bylo problemow, zatkalam nos i lyknelam smile
      troche mnie potem mdlilo, bo tak na czczo i takie slodkie...sad
      ale spoko.
    • izoola Re: 23 tydzień 04.04.07, 16:17
      ja wcisnelam polowe cytryny, smakowalo jak lemoniada tylko troche przeslodzona.
      nie taki diabel straszny jak go maluja...smile
      • ewcia120 Re: 23 tydzień 05.04.07, 14:56
        Dzieki dziewczyny za info jak bede szla na wyniki to wezme z soba cytrynke dla lepszego smakusmile pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie!
    • olgakw Re: 23 tydzień 04.04.07, 19:07
      niesmaczne i słodkie jak diabli, ale cytryną niezły patent i.. czego sie nie
      robi dla maluszkasmile) Poza tym po drugim pobraniu krwi możesz zjeść już
      śniadanie i "popchnąć" to dalejsmile
      Pozdrawiam
      Ola
    • katharina_29 Re: 23 tydzień 12.04.07, 21:22
      Moja gin kazała mi zrobić to badanie po śniadaniu.Bylam bardzo zaskoczona,ale
      stwierdziłam,że pani doktor wie co mówi.Zjadłam śniadanie jak zwykle odczekałam
      godzinkę,wypiłam w domu glukozę(wcisnęłam do niej sok z połowy cytryny).Wcale
      nie była taka zła,możecie mi wierzyć,bo normalnie mnie mdli od słokiej herbaty
      gdyż już 15lat nie słodzę.Po następnej godzince pobrano mi krew.Wynik miałam
      87mg/dl.Dzień wcześniej robiłam morfologię(bo mam lekką niedokrwistość) i
      poziom glukozy nadczo miałam 60mg/dl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka