ewcia120 04.04.07, 13:27 Czesc jestem w 23 tygodniu ciazy i chcialbym sie dowiedziec od Was moje drogie kiedy mniej wiecej jest wykonywane badanie z glukoza slyszalam ze tego nie da sie wypic bo jest strasznie slodkie,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joaska_29 Re: 23 tydzień 04.04.07, 13:31 Cześć, test obciążenia glukozą robi się między 24, a 28 tc. JA dzisiaj piłam do świństwo - dobrze, że miałam cytrynę! Potem nieźle mnie zemdliło, ale każdy przechodzi to inaczej. Pewnie i tak łatwiejsze to jest do zniesienia niż poród wieć bądż dzielna tak jak ja Odpowiedz Link Zgłoś
asia19813 Re: 23 tydzień 04.04.07, 13:35 Ja rozrabiałam w domu, zapałam glukozę pół szkalni woda i dało się wypić. Nie jest tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
uczula Re: 23 tydzień 04.04.07, 13:44 ja tez dodalam troszke cytryny - ale pani powiedziala, ze nie za duzo, bo kazdy owoc ma swoje hmm...cukry(?)ktore moga zafalszowac wynik. Ja lubie slodkie. Nie bylo problemow, zatkalam nos i lyknelam troche mnie potem mdlilo, bo tak na czczo i takie slodkie... ale spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
izoola Re: 23 tydzień 04.04.07, 16:17 ja wcisnelam polowe cytryny, smakowalo jak lemoniada tylko troche przeslodzona. nie taki diabel straszny jak go maluja... Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia120 Re: 23 tydzień 05.04.07, 14:56 Dzieki dziewczyny za info jak bede szla na wyniki to wezme z soba cytrynke dla lepszego smaku pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie! Odpowiedz Link Zgłoś
olgakw Re: 23 tydzień 04.04.07, 19:07 niesmaczne i słodkie jak diabli, ale cytryną niezły patent i.. czego sie nie robi dla maluszka) Poza tym po drugim pobraniu krwi możesz zjeść już śniadanie i "popchnąć" to dalej Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
katharina_29 Re: 23 tydzień 12.04.07, 21:22 Moja gin kazała mi zrobić to badanie po śniadaniu.Bylam bardzo zaskoczona,ale stwierdziłam,że pani doktor wie co mówi.Zjadłam śniadanie jak zwykle odczekałam godzinkę,wypiłam w domu glukozę(wcisnęłam do niej sok z połowy cytryny).Wcale nie była taka zła,możecie mi wierzyć,bo normalnie mnie mdli od słokiej herbaty gdyż już 15lat nie słodzę.Po następnej godzince pobrano mi krew.Wynik miałam 87mg/dl.Dzień wcześniej robiłam morfologię(bo mam lekką niedokrwistość) i poziom glukozy nadczo miałam 60mg/dl. Odpowiedz Link Zgłoś