Dodaj do ulubionych

7tc- progesteron 15ng

14.04.07, 15:37
Jak wyżej.
Lekarz zadowolony z jego poziomu, ja mniej.Czy ktoś też miał taki prog. na
początku?
W normach niby się mieszczę.
Obserwuj wątek
    • mango977 Re: 7tc- progesteron 15ng 14.04.07, 20:06
      Ja w 6 tyg. miałam progesteron 13,9. Też niby w normie, ale lekarz twierdzi, że
      powinien być w granicach 18-20 i dostałam Luteinę dopochwowo 2x2. Biorę jeszcze
      Duphaston 3x2 ze względu na dwudniowe plamienie w 4tc, które spowodowane było
      właśnie najprawdopodobniej zbyt niskim progesteronem.
      • uszatkowa Re: 7tc- progesteron 15ng 14.04.07, 20:32
        a na jakiej podstawie lekarz zleca badanie progesteronu lub przy jakich objawach
    • bialka Re: 7tc- progesteron 15ng 14.04.07, 22:47
      Ja przy 18ng/ml plamiłam, w poprzedniej ciąży krwawiłam. Brałam zastrzyki:
      kaprogest/2 dni i duphaston 3/dzień. Mam dwojkę dzieciaków. Zbadaj czy
      przyrasta, jeśli nic się nie dzieje (nie plamisz) a masz zaufanie do lekarza to ok.
      • o.l.e Re: 7tc- progesteron 15ng 15.04.07, 12:07
        Lekarz kazał zbadać poziom prog.,bo pierwszą ciążę poroniła ( wtedy miałam prog.
        3ng). W tej nie mam plamień, biorę 3*dziennie 1 tab.duphastonu ( ale na forum
        większość twierdzi że to placebo).
        • marta76 Re: 7tc- progesteron 15ng 15.04.07, 12:14
          jeżeli twierdziłabym,że to placebo to nie faszerowałabym siebie od 2 miesięcy po
          3 razy dziennie i tak znacząco obciązała portfel.
          • o.l.e Re: 7tc- progesteron 15ng 15.04.07, 12:26
            Nie mam pojęcia jak jest z duphastonem(czy z innym sztucznym progesteronem) ja
            tylko mam nadzieję ,że jakoś pozytywnie wpływa na organizm, w te czy inny sposób.
            Pozdrawiam.
    • annia.m Re: 7tc- progesteron 15ng 16.04.07, 09:54
      ja na początku ciązy progesteron mialam w granicach ok 17, a potem wzrósl tez
      niewiele bo do 18. Bardzo sie tym martwilam, bo z progesteronem problemy mialam
      zawsze, a poza tym tak cieżko bylo mi zajsc w tą ciąże i strasznie balam sie ja
      stracic..Ale lekarz tez kazal sie tym nie martwic, przestac badac progesteron i
      brac tylko duphaston. Powiedzial, ze jezeli na usg widac ze z ciąza jest
      wszystko dobrze, a poza tym nie ma zadnych plamien to wszystko jest ok.
      Oczywiscie jesli wystapia jakies niepokojace objawy, przede wszystkim plamienia
      to trzeba szybko udac sie do lekarza
      • o.l.e Re: 7tc- progesteron 15ng 16.04.07, 11:07
        Ja się niestety martwię, bo już za sobą mam poronienie. Nie mam też objawów
        ciążowych.Piersi mi nie urosły i bolą tylko czasami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka