o.l.e 14.04.07, 15:37 Jak wyżej. Lekarz zadowolony z jego poziomu, ja mniej.Czy ktoś też miał taki prog. na początku? W normach niby się mieszczę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mango977 Re: 7tc- progesteron 15ng 14.04.07, 20:06 Ja w 6 tyg. miałam progesteron 13,9. Też niby w normie, ale lekarz twierdzi, że powinien być w granicach 18-20 i dostałam Luteinę dopochwowo 2x2. Biorę jeszcze Duphaston 3x2 ze względu na dwudniowe plamienie w 4tc, które spowodowane było właśnie najprawdopodobniej zbyt niskim progesteronem. Odpowiedz Link Zgłoś
uszatkowa Re: 7tc- progesteron 15ng 14.04.07, 20:32 a na jakiej podstawie lekarz zleca badanie progesteronu lub przy jakich objawach Odpowiedz Link Zgłoś
bialka Re: 7tc- progesteron 15ng 14.04.07, 22:47 Ja przy 18ng/ml plamiłam, w poprzedniej ciąży krwawiłam. Brałam zastrzyki: kaprogest/2 dni i duphaston 3/dzień. Mam dwojkę dzieciaków. Zbadaj czy przyrasta, jeśli nic się nie dzieje (nie plamisz) a masz zaufanie do lekarza to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
o.l.e Re: 7tc- progesteron 15ng 15.04.07, 12:07 Lekarz kazał zbadać poziom prog.,bo pierwszą ciążę poroniła ( wtedy miałam prog. 3ng). W tej nie mam plamień, biorę 3*dziennie 1 tab.duphastonu ( ale na forum większość twierdzi że to placebo). Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: 7tc- progesteron 15ng 15.04.07, 12:14 jeżeli twierdziłabym,że to placebo to nie faszerowałabym siebie od 2 miesięcy po 3 razy dziennie i tak znacząco obciązała portfel. Odpowiedz Link Zgłoś
o.l.e Re: 7tc- progesteron 15ng 15.04.07, 12:26 Nie mam pojęcia jak jest z duphastonem(czy z innym sztucznym progesteronem) ja tylko mam nadzieję ,że jakoś pozytywnie wpływa na organizm, w te czy inny sposób. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
annia.m Re: 7tc- progesteron 15ng 16.04.07, 09:54 ja na początku ciązy progesteron mialam w granicach ok 17, a potem wzrósl tez niewiele bo do 18. Bardzo sie tym martwilam, bo z progesteronem problemy mialam zawsze, a poza tym tak cieżko bylo mi zajsc w tą ciąże i strasznie balam sie ja stracic..Ale lekarz tez kazal sie tym nie martwic, przestac badac progesteron i brac tylko duphaston. Powiedzial, ze jezeli na usg widac ze z ciąza jest wszystko dobrze, a poza tym nie ma zadnych plamien to wszystko jest ok. Oczywiscie jesli wystapia jakies niepokojace objawy, przede wszystkim plamienia to trzeba szybko udac sie do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
o.l.e Re: 7tc- progesteron 15ng 16.04.07, 11:07 Ja się niestety martwię, bo już za sobą mam poronienie. Nie mam też objawów ciążowych.Piersi mi nie urosły i bolą tylko czasami. Odpowiedz Link Zgłoś