sunshine5 25.04.07, 16:18 wiem, że to indywidualna sprawa, ale mam pytanie o to ile mniej więcej dziennie potrzeba takich podkładów w pierwszych dniach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agg.agnieszka Re: podkłady poporodowe 25.04.07, 17:03 tyle mniej wiecej ile zuzywalam w trakcie pierwszego dnia miesiaczki-6,7.Dodam, ze uzywalam podpasek (niczym sie nie roznia tak naprawde od podkladow pp). Odpowiedz Link Zgłoś
arnika15 Re: podkłady poporodowe 25.04.07, 17:28 Będąc w szpitalu (48 godz) używałam ok.8-10, później mniej. W sumie zeszły mi 3,5 opakowania. Później podpaski. Odpowiedz Link Zgłoś
mmalicka21 Re: podkłady poporodowe 25.04.07, 18:13 ależ oczywiście że sie różnia od podpasek podkłady są 2842989 razy większe zuzywałam paczkę dziennie przez 5 dni potem już podpaski Odpowiedz Link Zgłoś
suzannka23 Re: podkłady poporodowe 26.04.07, 11:52 Pewnie że się różnią od podpasek. Podpaski po porodzie to chyba na czoło bym sobie mogła nakleić. Zużywałam ok. 1 paczki podkładów dziennie, przez pierwsze 3 dni, potem mniej. W domu też jeszcze jakiś tydzień podkłady, potem podpaski, ale też wieeeelkie. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka78 Re: podkłady poporodowe 26.04.07, 12:09 Jasne ,że podkłady różnią sie od zwykłych podpasek.Zasadnicza różnica to wielkość,podpaski są bardzo sztuczne a wkłady przepuszczaja powietrze co jest istotne przy gojeniu sie krocza.Ja wylądowałam w szpitalu wczesniej bo poród zaczął sie w 37 tyg. i nie zdążyłam sama sobie kupić nic z tych rzeczy dlatego poprosiłam męża i....kupił mi w szpitalnej aptece podpaski.Na początku byłam zła ,bo tyle mu tłumaczyłam ale złość minęła szybko gdy okazało sie że to nie są jakieś tam zwykłe podpaski.To były podpaski TENA używane przez kobiety po zabiegach ginekologicznych,gdy są problemy z nietrzymaniem moczu.MUszę powiedziec ze sprawdziły się rewelacyjnie , nosiłm je na zmiane z wkładami od położnych.Ale hitem dla mnie były jednorazowe majteczki które trzymają to wszystko na swoim miejscu i są bardzo pomocne podczas wizyt lekarskich bo zapewniaja intymnośc kobiecie w takiej połogowej chwili a lekarz bada brzuch i nie ma potrzeby pokazywania naszych klejnocików.Pózniej stosowałam je też w domku. Odpowiedz Link Zgłoś
martamm3 Re: podkłady poporodowe 26.04.07, 12:37 czy moglabym prosic o podanie konkretnej nazwy i firmy tych podkladów poporodowych? Odpowiedz Link Zgłoś
clas_sic Re: podkłady poporodowe 26.04.07, 12:52 podkłady firmy tena: www.tena.pl/consumers/products/women/ mozna je kupić też na allegro: www.allegro.pl/item186853751_tena_lady_normal_wkladki_chlonace_pieluchy.html Odpowiedz Link Zgłoś
beczek2 Re: podkłady poporodowe 26.04.07, 12:38 Ja zmieniałam po każdym pobycie i myciu (żeby nie doprowadzić do infekcji). Odpowiedz Link Zgłoś