Dodaj do ulubionych

podkłady poporodowe

25.04.07, 16:18
wiem, że to indywidualna sprawa, ale mam pytanie o to ile mniej więcej
dziennie potrzeba takich podkładów w pierwszych dniach
Obserwuj wątek
    • agg.agnieszka Re: podkłady poporodowe 25.04.07, 17:03
      tyle mniej wiecej ile zuzywalam w trakcie pierwszego dnia miesiaczki-6,7.Dodam,
      ze uzywalam podpasek (niczym sie nie roznia tak naprawde od podkladow pp).
      • arnika15 Re: podkłady poporodowe 25.04.07, 17:28
        Będąc w szpitalu (48 godz) używałam ok.8-10, później mniej. W sumie zeszły mi
        3,5 opakowania. Później podpaski.
        • mmalicka21 Re: podkłady poporodowe 25.04.07, 18:13
          ależ oczywiście że sie różnia od podpasek
          podkłady są 2842989 razy większe
          zuzywałam paczkę dziennie
          przez 5 dni
          potem już podpaski
    • suzannka23 Re: podkłady poporodowe 26.04.07, 11:52
      Pewnie że się różnią od podpasek. Podpaski po porodzie to chyba na czoło bym
      sobie mogła nakleić. Zużywałam ok. 1 paczki podkładów dziennie, przez pierwsze
      3 dni, potem mniej. W domu też jeszcze jakiś tydzień podkłady, potem podpaski,
      ale też wieeeelkie.
      • calineczka78 Re: podkłady poporodowe 26.04.07, 12:09
        Jasne ,że podkłady różnią sie od zwykłych podpasek.Zasadnicza różnica to
        wielkość,podpaski są bardzo sztuczne a wkłady przepuszczaja powietrze co jest
        istotne przy gojeniu sie krocza.Ja wylądowałam w szpitalu wczesniej bo poród
        zaczął sie w 37 tyg. i nie zdążyłam sama sobie kupić nic z tych rzeczy dlatego
        poprosiłam męża i....kupił mi w szpitalnej aptece podpaski.Na początku byłam
        zła ,bo tyle mu tłumaczyłam ale złość minęła szybko gdy okazało sie że to nie
        są jakieś tam zwykłe podpaski.To były podpaski TENA używane przez kobiety po
        zabiegach ginekologicznych,gdy są problemy z nietrzymaniem moczu.MUszę
        powiedziec ze sprawdziły się rewelacyjnie , nosiłm je na zmiane z wkładami od
        położnych.Ale hitem dla mnie były jednorazowe majteczki które trzymają to
        wszystko na swoim miejscu i są bardzo pomocne podczas wizyt lekarskich bo
        zapewniaja intymnośc kobiecie w takiej połogowej chwili a lekarz bada brzuch i
        nie ma potrzeby pokazywania naszych klejnocików.Pózniej stosowałam je też w
        domku.
        • martamm3 Re: podkłady poporodowe 26.04.07, 12:37
          czy moglabym prosic o podanie konkretnej nazwy i firmy tych podkladów poporodowych?
          • clas_sic Re: podkłady poporodowe 26.04.07, 12:52
            podkłady firmy tena:
            www.tena.pl/consumers/products/women/
            mozna je kupić też na allegro:

www.allegro.pl/item186853751_tena_lady_normal_wkladki_chlonace_pieluchy.html
    • beczek2 Re: podkłady poporodowe 26.04.07, 12:38
      Ja zmieniałam po każdym pobycie i myciu (żeby nie doprowadzić do infekcji).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka