Dodaj do ulubionych

ubrania ciązowe

15.06.07, 14:35
Czy żadna z Was nie zauwżyła ,że ubrania ciązowe są okropne .Dla mnie ubiór
jest dość istotny lubie normalnie wygladać i oczywiść dobrze się czuć. Mam
np.problem ze spodniami trudno mi dobrać takie ,ktore są fajnie leżą. Co Wy na
to ?
Obserwuj wątek
    • k.o.r.b.k.a Re: ubrania ciązowe 15.06.07, 14:38
      Zupełnie się z tym nie zgadzam. Jeśli kobieta chce, może naprawdę świetnie
      wyglądać w ciąży. Ja dużo kupowałam w H&M. Spódnice, bluzki, spodnie - bez
      zastrzeżeń.
    • monikaa13 Re: ubrania ciązowe 15.06.07, 14:39
      nie kupilam zadnej rzeczy w ciazy, tzw ciazowej, siostra mi przyslala pelno
      ciuszkow dla grubszych i takie nosilam, szkoda mi bylo kasy by na raz wydac
      • monkey.in.red Re: ubrania ciązowe 15.06.07, 16:21
        szkoda ci bylo kasy na ciazowe a na te na grubasow nie?chyba ze zamierzasz
        zmienic rozmiar po ciazy?
    • sylwia979 Re: ubrania ciązowe 15.06.07, 14:40
      ja tam nie kupuje specjalnie ubran ciazowych.
      teraz jestem w 6t 4d ciazy - w zadne dzinsy nie wejde bo juz mi brzuszek sie wypchal...
      kupilam sobie spodnie dresowe ze sznureczkiem do regulacji i bluzeczki luzne...
      po domu chodze sobie dla wygody w leginsach i koszulce - jesli wychodze spodnie dresowe.
      tak zrobila przy 2 ciazach i wcale nie zaluje.smile
      bynajmiej po porodzie dalej moge uzywac tych rzeczy smile
      • daniela2003 Re: ubrania ciązowe 15.06.07, 14:56
        No tak, a co mają zrobic mamy, które są w ciąży czynne zawodowo, mamy sobie
        kupić spodnie dresowe - bez urazy-. Ja też od kilku tygodni szukam dobrze
        leżących spodni i takich nie znalazłam. Kupiłam 2 pary na allegro, ale jedne to
        wielki niewypał a drugie nadają się na bardziej zaawansowaną ciążę. W H&M
        ciuchy są przeraźliwie drogie (wiem, pewnie jak dla kogo), płacimy dodatkową
        kasę, za to że są dla kobiet w ciąży. Pozdrawiam. Daniela
        • siasiunia1 Re: ubrania ciązowe 15.06.07, 15:15
          polecam sklep na Jana Pawła oraz na Nowowiejskiej.Tam udało mi się znaleść
          ładne ciążowe spodnie do pracy, spódnicę oraz koszule. I nie sa drogie - kolo
          120-140 zł za spodnie 60 za bluzke 0 czyli ceny w normie. Ubiory nie do pracy
          tez są - udało mi się tam kupic bojówki ciążowe, dopasowane dżinsy i super
          rybaczki. I co ważne są wszystkie rozmiary - od XS do XL. A bluzki to teraz
          moda na tuniki to w kazdym sklepie nie ciążowym znajdzie sie cos dla siebie smile
        • aurelkax Re: ubrania ciązowe 15.06.07, 16:55
          Polecam sklepy "be mama" i "m jak mama".
          Ceny podobne jak ubrań nieciążowych.

Nie zdecydowałabym sie nigdy na zakup ubran bez mierzenia ich, ciążowych tak samo.
          W tych sklepach kupiłam spodnie, sukienke, 2 spodnice i kilka bluzek. Mają
          swietne fasony, kolory też mi bardzo odpowiadały. Wszystkie są tak fajnie
          zaprojektowane, że świetnie leżą na mnie już w 5 miesiącu, a jednoczesnie mają
          zapas miejsca na dalszy rozwój brzucha.
          • siasiunia1 Re: ubrania ciązowe 15.06.07, 16:57
            a czy nie sa to spodnie firmy "happy mum" ? Są super, kroje mają modne i ładne
            i wlasnie sa tez "przyszłościowe" smile
    • mmagda34 Re: ubrania ciązowe 15.06.07, 15:12
      Ja uważam, że ubrania ciążowe są super, ale bardzo drogie. Wybór jest duży,
      trzeba tylko troche pochodzic po sklepach. Zgadzam sie też z porzedniczką, że
      kobiety czynne zawodowo nie mogą iść do pracy w dresach albo leginsach. To jest
      strój tylko w domu lub na spacer. Ja obecnie jestem w 30 tc i pracuje dlatego
      też zmuszona byłam kupic coś fajnego, przewiewnego i wygodnego. Spodnie są
      fajne, ale trzeba trafic na odpowiedni fason. Ja pare rzeczy kupiłam z firmy
      Torelle i ma-ma są dobrej jakości i jestem bardzo zadowolona. Niektóre będę
      mogła nosic i po urodzeniu dzidzi. Życze trafnych wyborów i udanych zakupów.
      • iza1414 Re: ubrania ciązowe 15.06.07, 15:25
        to zależy jaką kto ma figurę, chyba najgorzej właśnie dopasować spodnie
        zwłaszcza przy szerokich biodrach. Ja na początku tez nie miałam w co sie
        ubierać do pracy bo normalne ubrania były za małe a ciążowe za duże. Teraz
        jestem bardzo zadowolona. Lubie kupować sobie nowe ciuszki zwłaszcza ze to
        pierwsza moja ciąża wiem że to na chwilę, ale skoro mam taką szansę to cieszę
        sie i korzystam . Najlepsze są bluzeczki bawełniane świetnie się dopasowują i
        nie uciskają. Nadają się do pracy i do codziennego noszenia. Jeśli chodzi o
        spodnie to najlepsze są lniane i przewiewne. Polecam też krótką ogrodniczkę
        wygląda fajnie i można dopasowywać po nią różne bluzeczki. Z H&M nie mam nic
        akurat, ale jeśli chodzi o ceny to wszystkie i wszędzie podobne ( troszke
        niestety wysokie).
    • monia832 Re: ubrania ciązowe 15.06.07, 15:24
      Niedosc ze sa okropne to jeszzce sa bardzo drogie.Ja obecnie jestem w 37 tyg i
      kupilam sobie 2 tuniki (sukienki przed kolana) rozm,40 i 42 ktore po ciazy
      napewno jeszce zaloze (To nie sa ciazowe tuniki) dostalam od kolezanki sukienke
      na szelkach sliczna bezowa tez rozmiar 42.Wiec wole sobie kupic cos w duzym
      rozmiaze a co da sie zwezicpo ciazy to tak zrobie.
      • cytruska1 Re: ubrania ciązowe 15.06.07, 15:57
        Pierwsze spodnie ciazowe ktore kupilam-totalny niewypal- sklepikarka mi
        wcisnela za szerokie i wmowila ze tak ma byc a ja biedna nieswiadoma wzielam.
        Drugi zakup spodni poszedl juz troche lepiej. Teraz jestem w 30tyg. i w
        spodniach chodze malo przez te upaly. Kupilam spodniczke z dzinsu w H&M i
        jestem bardzo z niej zadowolona. Ma modny kroj a to w ciuchach ciazowych sie
        zadko zdarza i dobrze sie nosi. Jedyny mankament to cena! ale jakby na to nie
        patrzec ciazowe rzeczy sa wszedzie drogie. Tez pracuje i musze cos jeszcze
        kupic bo teraz to juz sie w nic nie mieszcze wink
        • aurelkax Re: ubrania ciązowe 15.06.07, 17:02
          Odnosnie rozmiarów ciążowych to mi na podstawie udanych zakupów wyszło, że
          rozmiary takich ubrań są analogiczne do "zwykłych". Zdziwiłam się na początku,
          że mi panie dają do przymierzenia rozmiar ten sam, który miałam przed ciążą,
          czyli 38. I okazało się, że miały rację: ubrania są super pasujące a do tego
          mają duży zapas na brzuch. zarowno spodnie, jak i spódnice maja wstawki lub całe
          gorne pasy z elastycznej bawełny i to swietnie zdaje egzamin.
          Ceny wcale nie wyzsze niz "zwykłych" ubran" spodnie i sukienki 120-150 zl,
          bluzki 50-80.
    • eary też o tym pisałam :) 15.06.07, 17:00
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=64111925
    • kajasz1 Re: ubrania ciązowe 15.06.07, 17:12
      Nie wydaje mi się aby w "dzisiejszych czasach" ubrania dla kobiet w ciąży
      stanowiły jakikolwiek problem.Sama osobiście nie znoszę spódnic i spodni typu
      ogrodniczki, i nie kupuję ciuchów w typowych sklepach dla kobiet w ciąży czyli
      np.H&M.Jestem obecnie w 27 tyg ciąży mam spory brzuszek no i niezły wzrost (182
      cm) a do tego cała szafę "uniwersalnych" spodni , tunik i bluzeczek za nieduże
      pieniądze. Polecam przeszukanie sklepów Vero Mody(świetne tuniki wiązane i
      ściągane w pasie i pod biustem),Terranova, Promod(mam 4 pary świetnych lnianych
      spodni z gumeczką w pasie i dodatkowo sznurowanych-cena ok 50 zł i ok 70zł za
      szt) i dlugie bluzeczki luźniejsze pod biustem dostępne praktycznie w każdym
      sklepie.Plusem szukania ciuchów w takich sklepach jest to że te rzeczy są
      bardzo często dość dużo przecenione z fajnych przwiewnych materiałów.Kupowanie
      H&M to dla mnie strata pieniędzy. 90% z kolekcji mama nie zmienia się wraz modą
      i do tego jest z okropnych nieprzewiewnych materiałów (nie jestem sobie w
      stanie wyobrazić jak kobiety mogą w czymś takim elastycznym sie poruszać, chyba
      że za kare)a wydawanie 200 zł za spodnie z pasem pod buist to dla mnie straszna
      strata pieniędzy.Mój rozmiar zmienił sie z 40 na 42 więc jakiekolwiek
      krawieckie poprawki po ciąży nie powinny stanowić problemu.Pozdrawiam przyszłe
      mamy i życze udanych poszukiwań.
      • dorota814 Re: ubrania ciązowe 15.06.07, 21:34
        to moze ja sie pochwale moim najnowszym zakupem, narazie tylko top i spodnica
        (idealne na lato), a na jesien dokupie bolerko, bo kozaczki juz mam smile
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a7e76e52da3b9782.html
        • siasiunia1 Re: ubrania ciązowe 15.06.07, 21:52
          super!!! naprawde sliczne smile
    • a.stalowa Re: ubrania ciązowe 16.06.07, 09:12
      Nie przejmuj sie moda w tym sezonie jest wprost stworzona dla naswink
      Mozesz ubierac sie w normalnych sklepach.Juz pisalam kiedys na ten temat.
      Tu masz link do mojego watku.Poczytaj
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=61854816&a=61889183
      • edzia.79 Re: ubrania ciązowe 16.06.07, 09:37
        ja tez nie mam problemow z ciuchami.Tylko spodnie dzinsowe mam kupione w ciazowym sklepie,reszta bluzki-w normalnych badz na bazarze.moda obfituje w tuniki badz w obcisle bluzki wiec jest w czym wybierac.Spodnice nosze sprzed ciazy,bo sa na gumke.a jeszcze nadmienie ze jestem w zaawansowanej ciazy i mam ogromniasty brzuch.
    • kopalnia.diamentow Re: ubrania ciązowe 16.06.07, 11:19
      Ja też generalnie nie mam problemu.
      W poprzedniej ciąży pracowałam - i ja akurat ie mogłam sobie mimo ciąży
      pozwolić na lniane spodnie, tuniki na ramiączkach czy bawełaniane sukienki. Ale
      kupiłam w jakimś sklepie ciążowym kilka białych koszul, ze dwie spódnice i dwie
      pary spodni. Kupiłam sobie też elegancki pas ciążowy (baaardzo mi się przydał).
      A marynarki nosiłam nieciążowe (bo wolę chodzić w niezapiętej - niż okutana
      dookoła mateiałem i czuć się jak czołg).
      Teraz jest większy wybór niż 2 lata temu. Pomimo, że jestem na wychowawczym -
      nie gustuję w leginsach, spodniach z dresu i ogrodniczkach. Dokupiłam jedną
      sukienkę w H&M (nieciążową), świetną spódnicę w Pępku Świata i parę tunik
      wiązanych pod biustem w Vero Modzie i Bershka. Są na tyle długie, że mogę nosić
      pod nimi normalne dżinsy niedopiętesmile i nie widać.
      Niestety - ani wcześniej, ani teraz nie mogę się odzwyczaić od obcasów (4-5cm).
      Na szczęście nie miałam do tej pory problemów z kręgosłupem i takich tam.

Jedyna rzecz, która mi nie daje spać - to piżamy czy koszule nocne!!!
      Satynowe się nie nadają - a bawełniane są jakimiś worami z rękawami szerokimi
      jak w chińskich T-shirtach. Już nie wsponę o tych otworach z boku na piersi...
      Ale mam plan wybrać się do takiego molochu I.T.D. przeceny końcówek kolekcji i
      może tam jakąś dłuższą koszulko - tunikę wypatrzę w normalnej cenie...

Dziewczyny - gdzie wy kupujecie koszule nocne?
      • issy25 Re: ubrania ciązowe 16.06.07, 11:38
        No nie mogę się zgodzić że są brzydkie. Jak idę na zakupy to raczej muszę uważac
        zeby za dużo nie kupić, bo tyle mi się podoba. Jak są fajnej firmy to i
        jakościowo są super, ukladają się idealnie. Teraz jest ich taki ogromny wybór że
        raczej nie wiadomo co wybrać. Sądze że każda kobieta sobie coś dobierze, zarówno
        ta ubierająca się na codzień elegancko, jak i sportowo. Od początku ciąży jestem
        na zwolnieniu (szkodliwe warunki pracy) ale mimo to nie wyobrażam sobie
        chodzenia calą ciąże w spodniach od dresu i podkoszulku. Przecież na czas ciązy
        nie przestaje być kobietą i też chce dobrze wyglądać. Może nawet teraz
        szczególnie dobrze, żeby nikt nie pomyślal ze jak zaszla w ciaze to już nie musi
        o siebie dbać.
        • martusia232 Re: ubrania ciązowe 16.06.07, 15:15
          witam ja również kilka rzeczy kupiłam w sklepie z odieżą ciążową ale wiele
          znalazłam w normalnych sklepach min.orsay gdzie naprawde jest duzo szerzych
          rzeczy jesli dobrze sie poszuka pozdrawiam
      • edzia.79 Re: kopalnia.diamentow 16.06.07, 12:03
        ja spie w bawelnianej koszuli na ramiaczka tylo jakis wiekszy rozmiar,bardzo wygodna i spi sie super.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka