Dodaj do ulubionych

mało ruchów :(((

19.06.07, 09:28
Witam! Od jakichś 3 a nawet 4 tygodni czułam mocne ruchy mojego maleństwa, a
od piątku niestety czuję ich już bardzo mało i takie strasznie
delikatniutkie. Czy możliwe jest, że dziecko inaczej się ułożyło i dlatego
teraz inaczej je czuję ? ( jestem w 21 tygodniu ) Trochę się martwię, ale
dzisiaj idę do gin. spytam o co chodzi. A teraz chciałabym wiedzieć co Wy
myślicie na ten temat. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • gizmaaa Re: mało ruchów :((( 19.06.07, 09:33
      Ja mniejsze ruchy miałam pod koniec ciąży, bo wtedy faktycznie maleństwu robi
      się ciasno. Słuchaj zjedz coś ciepłego, albo ciepłą herbatkę i połóż się na
      boczku, na pewno zacznie cię ostro kopać.
      • batutka Re: mało ruchów :((( 19.06.07, 09:54
        jeszcze dzidzia mala wiec i ruchy delikatne
        poza tym dzieci maja swoje dni - raz sie wierca i kopia mocna a kiedy indziej
        cichutkie i leniwe smile
        ja jestem w 24 tc i ciagle tak mam, nie przejmuj sie tym, jeszcze zdazy Cie
        pokopac smile
        • mynia0 Re: mało ruchów :((( 19.06.07, 10:07
          Paulina, spokojnie - regularne ruchy powinno sie odczuwać od ok. 24 tygodnia,
          wcześniej bywa różnie - dziecko jeszcze jest małe i wystarczy, że się obróci, a
          Ty już czujesz inaczej - albo nie czujesz nic. sprawdź wszystko u gina i się
          uspokój wink
          • iza1414 Re: mało ruchów :((( 19.06.07, 10:40
            też kiedys pytałam o to na forum, nie marw się ja pierwsze ruchy czułam od 17
            tc później właśnie jakby ustału, zrobiły się bardzo delikatne i rzadko
            występowały teraz jestem w 25 i maleństwo też ma swoje dni, raz jest
            aktywniejsze raz sobie śpi. lekarz powiedział że w zasadzie od 25 tc powinno
            się czuc ruchy co dziennie ewentualnie do 28tc co drugi zwłaszcza przy
            pierwszej ciąży, ale żeby się nie zamartwiać bo dziecko też musi odpocząć,
            przespać się. Pozdrawiam i życzę powodzenia
          • alabedz Re: mało ruchów :((( 19.06.07, 10:42
            A mnie sie wydaje, ze w te upaly to i malenstwom nie chce sie ruszac. Moj
            lekarz kazal mi sledzic ruchy tzn w 3h ok 10 ruchow. Ksiazki z kolei mowia o
            niepokoju gdy ruchow jest mniej niz 10 w przeciagu 24h. Tyle, ze ja jestem juz
            w 39tc. Nieukrywam jednak, ze i mnie to niepokoi jak dzidzia sie malo rusza. A
            ostatnio ma tka czesto, gdzies od 5 dni.
            • yool125 Re: mało ruchów :((( 19.06.07, 13:40
              a ja jestem w 18 tyg i czulam juz troszke 'babelkow' a teraz juz
              nie ...myslicie ze to dlatego ze dzidzius jest jeszcze malutki ..i to tez
              zwiazane z ulozeniem ..i pogoda...chyba nie powinnam sie martwic?pytam bo do
              lekarza wybieram sie dopiero za 2 tyg
              • martusia232 Re: mało ruchów :((( 19.06.07, 14:03
                witam ja jestem w 30tc i praktycznie od 21tc jak czułam pierwsze ruchy tak do
                dzis są one rzadkie zdarza sie że dziecko mnie mocniej kopie ale również i tak
                że praktycznie są one bardzo słabe ale z dzieckiem jest wszystko w porządku
                więc myśle że u ciebie też jest ok ale dla pewności powiedz o tym lekarzowi
                pozdrawiam
          • jusiiss Re: mało ruchów :((( 19.06.07, 14:25
            Puść maluszkowi szybką muzyczkę, poczęstuj czekoladką, na pewno się przebudzi wink
            • mama_frania Re: mało ruchów :((( 19.06.07, 14:39
              ja gdzieś do 23-24 tygodnia miałam dni, że wcale nie czułam swojego smyka. Potem
              zaczął kopac i wiercic się własciwie bez przerwy (chyba wogóle nie spał, zresztą
              nawet na usg był problem go dokładnie obejrzeć) aż do samego porodu. Zjedz coś
              słodkiego, połóż się na chwile i napewno maluszek sie ożywi. Pamiętam, że mój
              ruszał się na początku głównie w nocy- ale potrafił mnie nawet obudzić kopniakami.
              Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka