Dodaj do ulubionych

Ubranie dla dwojga

15.02.08, 09:03
Najważniejsze żeby mieć stanik w dobrym rozmiarze, bo największe szkody dla
piersi powoduje właśnie ciąża a nie późniejsze karmienie. Serdecznie
zapraszamy przyszłe mamy do Lobby - link w mojej sygnaturce smile
Obserwuj wątek
    • szarsz Ramiączka biust mają trzymać?! 15.02.08, 09:40
      czy autorka z księżyca spadła? Czy nigdy nie przymierzała stanika?
      Czy nie zna _podstaw_?! No szlag mnie trafia, jak czytam kolejne
      stereotypy o ramiączkach trzymających biust! OBWÓD droga pani trzyma
      biust, OBWÓD! To ta część stanika, którą zapina się na plecach!
      • ula401 Re: Ramiączka biust mają trzymać?! 15.02.08, 10:24
        Miałam to szczęście, że o mojej ciąży świadczył jedynie okrąglutki
        brzuszek. Ubierałam się "na obcisło", właściwie można powiedzieć, że
        przechodziłam ciążę w jednych spodniach, bojówkach właśnie z
        bawełnianym pasem rosnącym razem z brzuszkiem, kupiłam je w sklepie
        internetowym i były suuuper. Czułam się cudownie i tak też
        wyglądałam, a wtedy dopiero zaczynała wchodzic moda na eksponowanie
        brzuszka, więc czasami widziałam trochę zaskoczone
        spojrzenia "starszego pokolenia". Ta moda jest rewelacyjna, aż chce
        sie być w ciąży. Przyszłe mamusie do sklepów!!!!!
    • anna-pia Re: Ubranie dla dwojga 15.02.08, 10:32
      Autorka pewnie w życiu nie miała dobrego stanika, w życiu nie była w ciąży, w
      życiu nie pomyślała, że stanik trzyma się na OBWODZIE, a nie na ramiączkach. Na
      tej zasadzie to majtki należałoby nosić na szelkach.

Zapraszam na forum z poniższego linku - jest tam sporo konkretnych, PRAWDZIWYCH
      informacji o stanikach na okres ciąży i karmienia. To zły stanik niszczy biust,
      nie ciąża czy karmienie.

Zabudowany biustonosz, łomatko. Jak mnie prawnuki ubiorą do trumny w coś takiego, to będę je straszyć po nocach.
      by Mary_lu
    • ptaszyna12 Ubranie dla dwojga 15.02.08, 19:31
      A gdzie można kupić ładny stanik ciążowy? Nie biały/beżowy jak babcine majtki,
      bez siermiężnych ramiączek?
      • mika_p Re: Ubranie dla dwojga 15.02.08, 21:23
        Jak ci się biust powiększył, to kup stanik z większą miską (jesli miałaś
        wczesniej dobrze dobrany, bo jesli wg przeciętnej tabelki, to wejdz na forum z
        sygnaturki Bathildy i Anny_pii, to doskonała okazja do zmiany stanika na lepszy,
        bo i tak musisz kupić inny rozmiar niż dotąd, więc dlaczego nie dobrac go lepiej
        niż dotąd?). Nie ma czegoś takiego jak specjalny stanik ciążowy, w ciązy to
        biust może urosnąć i moze zacząc ciec siara, wtedy załatwia się temat wkładkami
        laktacyjnymi.
        Stanik do karmienia i tak będzie pewnie potrzebny w innym rozmiarze, zwłaszcza
        na początku, w czasie nawału, jak biust jeszcze się zwiększy - więc nie ma sensu
        kupowac takiego na czas ciąży. Stanik do karmienia różni się od zwykłego
        mozliwością odpięcia miseczki.

I tyle.
        Na czas ciązy ogranicza cię tylko wrażliwość skóry (faktycznie koronki mogą
        niektórym przeszkadzac, jak drapią) i zasobność portfela.
        • ptaszyna12 Re: Ubranie dla dwojga 16.02.08, 14:10
          To spytam się bardziej precyzyjniebig_grin Na po ciąży, do karmienia, niebabciowy, nie
          biały albo beżowy, na normalnych ramiączkach - jest możliwe takie cudo? Póki co
          widziałam same paskudztwa, których normalnie bym nie ubrała.
          • moofka Re: Ubranie dla dwojga 16.02.08, 16:34
            taszyna12 napisała:

> To spytam się bardziej precyzyjniebig_grin Na po ciąży, do karmienia, niebabciowy, ni
            > e
            > biały albo beżowy, na normalnych ramiączkach - jest możliwe takie cudo? Póki co
            > widziałam same paskudztwa, których normalnie bym nie ubrała.

marketing ciazowo-dzieciowy niezle w glowach ludziom przewraca smile
            calą ciaze i okres karmienia mozesz przechodzic w biustonoszu jaki lubisz
            grunt, zeby byl wygodny i dobrze dobrany
            nigdy nie mialam biustonosza z klapką i w niczym mi to nie przeszkadzalo
            a juz wmawianie ciezarnym ze powinny chodzic w biustonoszach do karmienia jest
            idiotyzmem numer 1
            na bardzo obolale piersi swietne sa staniki mamabel triumpha
            tyle ze faktycznie malo seksowne
            druga ciaza na przyklad oszczedza mi piersi i nosze dokladnie to samo co przed ciąża
            modelujące, na fiszbinach, ktore swietnie zbierają o to i owo do prezentacji w
            glebokich dekoltach smile
            po prostu zmierz sie dobrze i wybierz co znajdziesz w swoim rozmiarze
            i cie zachwyci
            im mniej bedzie mialo z ciaza wspolnego tym lepiej big_grin
            .
            • ptaszyna12 Re: Ubranie dla dwojga 18.02.08, 12:03
              Taka odp mi się podobabig_grin Precz z klapkami!
    • memphis90 Re: Ubranie dla dwojga 15.02.08, 21:14
      Hmmmm, stanik stanikiem, ale gdzie modelka na zdjeciu 2 i 3 zostawiła brzuszek?
      Nie byłam taka chuda PRZED ciążą, a co dopiero teraz... Co to ma być- wpędzanie
      w kompleksy biednych ciążaróweczek?
    • asidoo Re: Ubranie dla dwojga 16.02.08, 07:57
      Ta moda to dla aktorek udających, że są w ciąży. Zaprezentowane obuwie dla
      ciężarnych się nie nadaje. Ja miałam tę nieprzyjemnosc, że stopy od 7 m-ca
      mieściły mi się tylko do japonek (na szczęście to było lato). Ubrania też w
      większości niepraktyczne. Z forum ciążowego znam wiele dziewczyn i większosc z
      nas przechodziła ciążę na kształt Salmy Hayek. Pokażcie modę na prawdziwych
      ciężarnych.
      • bathilda A propos butów - dopiero teraz zwróciłam uwagę 20.02.08, 10:10
        W pełni popieram! Obcasy są wysoce przeciwwskazane w ciąży. Ja się od nich
        nabawiłam paskudnych skurczy w łydkach i podejrzenia zakrzepicy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka