ulla0577 27.05.08, 07:41 Jestem w pierwszej ciąży w 32 tygodniu i od paru dni przy chodzeniu pobolewa mnie krocze. Pewanie zaczyna się wszystko rozciągać, ale czy to nie za wcześnie? Czy któraś z Was tak miała. Proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agacciam Re: Bóle krocza 27.05.08, 08:11 Ja tak mam, jestem w 34tc, a mam tak od 32. Musisz więcej odpoczywać, a mniej chodzić, wtedy się może unormuje. Nie wiem czy to za wcześnie czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
muszka1980 Re: Bóle krocza 27.05.08, 08:24 jestem w 33tgc i mam już tak od jakiś dwóch tygodni. Najgorzej jest w nocy kiedy leżę w jednej pozycji i wstaję do toalety... Take dziwne uczucie, jakby zdrętwiałe, jakby skurcz...Wczoraj byłam na kontroli i jest to normalne, podobno jeszcze może się nasilić. Nie ma niestety na to lekarstwa. W pierwszym trymestrze rozciąga się macica, a w trzecim krocze . Logiczne hehehe Ale niemiłe Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Bóle krocza 27.05.08, 08:57 miala, miaala jak sie niepokoisz, to na najblizszej wizycie powiedz o tym lekarzowi, na wszelki wypadek sprawdzi spojenie lonowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ada_7 Re: Bóle krocza 27.05.08, 13:20 Ja jestem prawie w 30 tc,a takie bóle mam od conajmniej 7 tyg....Mój lekarz mówi,że to normalne...Bóle z każdym tygodniem nasilają się,a najbardziej dają się we znaki w nocy,kiedy ledwo daję radę wstać do toalety.Do tego dochodzą bóle krzyża i inne-ot,uroki ciąży Ale wierzę,że dam radę wytrzymać do końca-dla Naszej Hani wszystko Pozdrawiam i życzę wytrwałości Odpowiedz Link Zgłoś
izy22 Re: Bóle krocza 27.05.08, 14:05 Hej dziewczyny ja też tak miałam okropny ból, nie mogłam chodzić, ale na szczęście już przeszedł ból jestem w 39tc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Bóle krocza 27.05.08, 15:29 W obecnej ciazy mialam bole spojenia lonowego ok 17tyg. Trwaly kilka dni teraz czasem cos zaboli. Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: Bóle krocza 27.05.08, 16:56 Ja mam od 5tc i nie widac konca. Lekarz stwierdzil ze nic zlego sie nie dzieje, wiec musze cierpliwie czekac do rozwiazania. Tak naprawde to juz sie przyzwyczailam do tego bolu... Odpowiedz Link Zgłoś
birka87 Re: Bóle krocza 27.05.08, 18:05 ja tak mam od ok 17 tygodnia, najczęściej po nocy, jak mi się chce siusiu, albo jak bardzo długo stoję w 1 miejscu. A ostatnio jeszcze doszły mi bóle mięśni brzucha, czuję jakby mnie rozciągało... ale to trzeba przetrwać Odpowiedz Link Zgłoś
kajusia76 Re: Bóle krocza 27.05.08, 21:53 Ja miałam bóle krocza od 7tc, uspokoiło się ok 18tc. Lekarz badał - wszystko ok, choć zalecił spowolnić tryb i brać magnez. Obecnie - 21tc - bóle ustąpiły, choć czasem się pojawiają na paręnaście minut. Pz Odpowiedz Link Zgłoś
ulla0577 Re: Bóle krocza 28.05.08, 07:37 Dzięki dziewczyny za dpowiedzi. Ja z bólem też dam sobie radę tylko martwiłam się czy to jest normalne dwa miesiące przed porodem, ale okazuje się że tak. Pozdrawiam wszystkie mamuśki Odpowiedz Link Zgłoś
aniaiwaa Re: Bóle krocza 31.05.08, 17:04 a ja znowu mam takie straszne swedzenie warg sromowych mimo ze dbam o higiene ale raczej nie nazwe tego bolem tylko swedzeniem, czy tez przez to przechodzilyscie? Odpowiedz Link Zgłoś
elle2006 Re: Bóle krocza 31.05.08, 19:22 No to i ja się pocieszyłam. Od niecałego tygodnia mam takie bóle, byłam na kontroli i wszystko ok (30tc). Nie wiem czy Wy tak macie, ale wcześniej ciąża kojarzyła mi się z bólem brzucha i faktycznie tak jest Cały czas go czuję, dziwne uczucie hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
birka87 Re: Bóle krocza 31.05.08, 21:44 no mi właśnie te bóle krocza przeszły, tzn boli tylko jak mi się siusiu bardzo chce... a tak to już nie... a bóle brzucha, nie mam ale w sumie bolą mnie mięśnie, tzn czuję jak się rozciągają i nie jest to przyjemne... ale coż... chyba przeżyję, w końcu czuję że mała rośnie Odpowiedz Link Zgłoś
ange.0 Re: Bóle krocza 01.06.08, 12:10 MNie boli dół brzucha i krocze już od 3-4 tygodni. Najgorzej jest jak się dużo nachodze w ciągu dnia i potem wieczorem jak usiądę to nie moge wstać, nie mogę się wyprostować i zrobienie kroka to koszmar. POdobno normalne Odpowiedz Link Zgłoś
blondiedyta Re: Bóle krocza 02.06.08, 07:59 ja prawie od początku ciąży miiałam bule krocza,takie skurcze i nie mam pojęcia dlaczego to się zaczeło a teraz jestem w 18tc i to się powtarza ale już troszkę żadziej lekarz przypisał mi nospę forte i piję ją kiedy mam skurcze. Musisz się trochę oszczędzać i powiedziec o tym lekarzowi Odpowiedz Link Zgłoś