Dodaj do ulubionych

Czytanie postów

23.09.08, 09:43
Zastanawiam się czy Wy czytacie wszystkie posty w wątku zanim ospowiecie na pytanie? Zauważyłam, że często zdarza się "wyciągnięcie" wątku ze "starą datą" - pochwalam takie postępowanie, bo uważam, że zamiast zakładać podobny wątek lepiej podpiąć się do istniejącego i przy okazji przeczytać co już ktoś miał do powiedzenia w danym temacie. ale najczęściej bywa tak, że dopisane do starego wątku pytanie pozostaje bez odpowiedzi, a odpowiedzi udziela się bezpośrednio na temat wątku. Przykład forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=84522819 - wątek "wyciągnięty" - kobieta zadała pytanie czy może polecić koleżance tabex, a nadal gratulujecie rzucenia palenia założycielce watku zamiast odpowiedzieć na pytanie "przyklejone" do wątku.Czasem trwa dyskusja na jakiś temat, często lekko odbiega się od tematu, który jest już dawno wyczerpany a nadal pojawiają się posty identyczne jak już nie raz ktoś dał odpowiedź...przykładów można mnozyć.
Obserwuj wątek
    • agava00 Re: Czytanie postów 23.09.08, 10:23
      ten post ma miec jakis zbawienny wplyw na - nieunikniony nota bene -
      "pierwiastek chaosu" na forum???

---------
      • absit Re: Czytanie postów 23.09.08, 10:40
        agava00 napisała:

> ten post ma miec jakis zbawienny wplyw na - nieunikniony nota bene -"pierwiastek chaosu" na forum???

A Ciebie by nie denerwowało, że zadajesz pytanie na forum ( podpięte pod tematycznie podobny wątek - co powtarzam jest czynem chwlalebnym bo nie zasmieca forum setką wątków o podobnej tematyce ) i czekasz bez końca na odpowiedź, bo kazdy odpowiada tylko na pytanie w tytule wątku? Mniej chaosu na forum jeszcze nikomu nie zaszkodziłosmile
        >
        > ---------
        • agava00 Re: Czytanie postów 23.09.08, 14:41
          A ty chyba jestes swiadoma faktu, ze jak ktos nie chce, to nie odpowie na
          pytanie innej osoby, bo nie ma przymusu smile

Jak sie komus chce czytac 150 postow w watku to szczerze gratuluje wytrwalosci.
          Podejrzewam, ze zdecydowana wiekszosc nie ma na to czasu albo checi.

Mysle, ze skala balaganu na forum (tym czy innym), jest do przetrawienia dla
          pospolitego uzytkownika. Jak sie chce, to sie znajdzie w wyszukiwarce, a jak sie
          nie chce, to sie pyta i najczesciej otrzymuje odpowiedz.

Zawsze znajdziesz mnostwo pytan dot. nocnikowania dzieci, ciecia cesarskiego
          itp, choc takie "nowe" watki pojawiaja sie bardzo czesto... sa nowi forumowicze
          i nowe dyskusje, ot co. Po co sie podpinac pod watek z 2002 roku?

Juz nie badz takim szeryfem smile
          Do jakiego watku zaglada kazdy z nas i na co odpowiada to juz kwestia
          indywidualna.. i cale szczescie smile

---------
          • absit Re: Czytanie postów 23.09.08, 14:52
            agava00 napisała:

> Juz nie badz takim szeryfem smile
            > Do jakiego watku zaglada kazdy z nas i na co odpowiada to juz kwestiaindywidualna.. i cale szczescie smile
            >
            > Szeryfem??? skoro wszystkim wolno zaglądać do tych wątków do jakich chce i odpowiadać na takie posty jakie chce to i mnie wolno zakładać takie wątki jakie zechcę. Skoro każdy się "rządzi" według własnego uznania - dlaczego mi nie wolno?
            Ale i tak uważam to za bezsens.... przykład... kobieta pisze, że ma problem, złe wyniki czy coś tam - jest zdruzgotana. Na ten wątek odpowiada ze 30 innych kobiet - pociesza, radzi zmianę lekarza dla potwierdzenia lub obalenia wcześniejszej diagnozy. Założycielka wątku w końcu pisze, że była u innego lekarza - wszystko jest w porządku, jest "happy", dziękuje wszystkim za radę i pocieszenie. Koniec tematu - problem rozwiązany... a po jakimś czasie ktoś wyciąga ten wątek mimo, że ma daę sprzed np. 3 miesięcy i postów się mnoży..pocieszających, radzących zmienić lekarza itd.. w kółko Macieju... i po co?

> ---------
            • agava00 Re: Czytanie postów 23.09.08, 15:31
              o rany... to olej to po prostusmile
              zajmij sie swoim brzuchem, posluchaj jakiejs fajnej muzyki, zrelaksuj zamiast
              sie wkurzac i zastanawiac jakie to debilstwo siedzi na necie i wypisuje bzdety

tak na marginesie to napisalas beznadziejny post a ja ci tez zupelnie
              niepotrzebnie odpisalam

i tym oto sposobem zasmiecamy to cudowne forum, zamiast zajac sie czyms sensownym smile

pzdr smile
              ---------
    • aaatam Re: Czytanie postów 23.09.08, 12:21
      i pewnie dlatego watki ciagle sie powielaja, inaczej czlowiek nie doczeka sie odpowiedzi. a czy tak trudno spojrzec na daty?
      czasem dlugiego watku nie chce sie czytac (tzn gdybym miala takie wlasnie pytanie to na pewno by mi sie chcialo) ale mozna chociaz przeleciec "nowe akapity" i sprawdzac po daciesmile
      a jeszcze jest niefajnie, gdy ludzie pisza nie pod tym co trzeba.

wiec ja generalnie nie bylabym taka sluzbistka jesli chodzi o kasowanie powielonych watkow. Nowym osobom (czyt. np mniewink nie chce sie czytac dlugich starych watkow.
    • alicja0000 Re: Czytanie postów 23.09.08, 12:55
      ale najczęściej bywa tak, że
      dopisane do starego wątku pytanie pozostaje bez odpowiedzi, a odpowiedzi udziela
      się bezpośrednio na temat wątku.

no to co , nikt mnie nie zmusi do czytania wszystkich odpowiedzi. Rzadko czytam
      wszystko, często tylko odpowiadam na pytanie. No chyba, ze temat jest dość
      interesujący.
    • ursz-ulka Re: Czytanie postów 23.09.08, 21:43
      A mnie irytuje, gdy pewne pytanie pojawia się co dwie strony forum.
      I zamiast czegoś nowego się dowiedzieć - bo ile można na tensam
      temat, powielamy te same odp.
    • sja75 Re: Czytanie postów 24.09.08, 10:43
      jesooo!ale problem.nie chcesz to nie czytaj,nie podpinaj i już winka tak ogólnie
      to myślę ze przy zakładaniu nowych wątków każda chce poczuć ze ktoś interesuje
      sie Jej problemem i traktuje sie (ten wątek)emocjonalnie i indywidualnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka