1.jolka 04.08.09, 21:25 dziewczyby czy ktoras tak miala ze obowd glowiki wyszedl na 34tydz brzuszka na 32tc ,i dwuciemnieniowy na 30 tc a dodam ze jesem w 32tc czy to nie sa zaduze rozbieznosci czy cos jest nie tak?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lotos7 Re: duze rozbieznosc pomiarow usg 04.08.09, 22:09 czesć, skonsultuj to koniecznie z innym lekarzem jesli twój lekarz z tym nic nie robi. Jak poszłam rodzic do szpiatala to miałam 34 tydzien z USG na 39tydzien z OM. I teraz juz wiem ze moj gin pominął cos waznego... W ostatnim miesiącu przed porodem bardzo mi puchły nogi. Zrobilam badania wyszly problemy z nerkami i pecherzem moczowym. Lekarz zalecił mi leki ale nie powtórzył badań. A szkoda. Bo gdyby zlecił ponowne badanie to wyszłoby ze małe zatrzymało sie we wzroscie. Na szczescie z moim maluchem jest wszystko oki. Co prawda wazyła 2450gjak sie urodziła. Ale szybko nadrabia zaległosci Idz koniecznie skonsultuj te rozbieznosci. U ciebie to jest okolo 2 tygodnie ale hypotrofii nie nalezy nigdy lekcewazyc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama-1983 Re: duze rozbieznosc pomiarow usg 05.08.09, 09:51 U mnie tez były takie rozbieżnośći i lekrz zrobił mi dopplera czy wszystko ok z przepływami. Po badaniu wyszło ok. Córka urodziła się zdrowa. Może lepiej to sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mexx100 Re: duze rozbieznosc pomiarow usg 05.08.09, 10:40 Moim zdaniem najlepiej słuchać lekarza.Sama byłam na etapie na którym wymiary dzidziuśia były nawet do 4 tyg rózne.Lekarz mówił że ok więc trzeba mu wierzyć Odpowiedz Link Zgłoś