Dodaj do ulubionych

kiedy zaczęły was boleć piersi??

05.01.04, 13:28
Drogie mamy!
Mam pytanie. Czy moglybyscie naspisac, w jakim czasie po zaplodnieniu
zaczely Was boleć piersi? Czy to taki sam ból jaki miewamy przed okresem?
Nie wiem czy to mozliwe, bo kochalismy sie z mezem 11 dnia cyklu-wiec chyba
za wczesnie na zaplodnienie - a piersi bola mnie od ok. 17-18 dnia coraz
bardziej.
Dziekuje za informacje
Pozdrawiam!
kask
Obserwuj wątek
    • aniutek75 Re: kiedy zaczęły was boleć piersi?? 05.01.04, 14:43
      mnie piersi zaczęły już pobolewać na 2 tyg przed @, obecnie skończyłam 8
      tydzień i tak bolą,że nie moge na nich leżeć,powiększyły mi się znacznie.
      • kask77 Re: kiedy zaczęły was boleć piersi?? 05.01.04, 15:21
        Nie rozumiem-to znaczy ze wczesniej bolaly cie zwykle dwa tyg. przed @? czy
        chodzi Ci juz o ciążę..? Bo jezeli mowisz o ciazy to dwa tyg. przed @ jeszcze
        wlasciwie w niej nie bylas...Pogubiłam sie.
        Dzieki za odpowiedz.
        Pozdrawiam
        kask
        • keth Re: kiedy zaczęły was boleć piersi?? 05.01.04, 15:52
          Czesc
          Mnie piersi zaczeły boleć jakiś tydzień po zapłodnieniu, oraz były bardziej
          wrażliwe na dotyk.
          Pozdrawiam Kasia i 12tyg.truskawka
        • amoran Re: kiedy zaczęły was boleć piersi?? 05.01.04, 15:58
          Witam!

Mnie piersi zaczęły boleć w zasadzie tydzień po zapłodnieniu. Na początku
          myślałam, że to pewnie przed miesiączką-ale ona nie pojawiła się. to był w
          zasadzie pierwszy objaw, że jestem w ciąży. Na początku piersi bolały mnie
          bardzo, nie mogła leżeć na brzuchu i były bardzo nabrzmiałe. Teraz też mnie
          bolą, ale już mniej wink A jeśli chodzi o 11 dzień, to jeśli
          Twoje cykle trawją około 28 dni, to spokojnie mogłaś zajść w ciąże. W końcu
          plemniki troszkę żyją w naszym "ciele".

Pozdrawiam

Ania, 17 tydzień z Bąbelkiem
          • kask77 Re: kiedy zaczęły was boleć piersi?? 05.01.04, 16:06
            Dzieki wielkie za wszystkie odpowiedzi..
            Ja juz sama nie wiem..boje sie nastawiac-bo ostatnio sie nie udalo.
            Cykle mam 28 dniowe. Zrobilismy to w 11 dniu-ale wydawalo mi sie ze to raczej
            bez szans, zeby zajsc w ciaze. Po ostatnich doswiadczeniach wolalabym jeszcze
            chwile odczekac. Zykle jajo pojawia sie u mnie w 14 dniu-bo je czuje. Ale tez
            prawdą jest, ze ostatnio o niczym innym nie mysle - tylko o dzieciatku. Moze
            przesunelo mi sie jajeczkowanie..To podobno w znacznej mierze "idzie od głowy"!
            Piersi bola mnie solidnie. No i dziwna rzecz-brzuch pobolewal mnie w
            czternastym dniu (tak jak na jajo) ale nie bylo sluzu. Za to płynny sluz
            pojawil sie wczesniej, własnie w okolicy 11 dnia cyklu. Juz sama nie wiem..
            • kask77 Kiedy zrobic tes? 05.01.04, 16:07
              • kask77 Re: Kiedy zrobic test? 05.01.04, 16:09
                cos mi sie wyslalo wczesniej...
                sluchajcie,czy jest sens zrobic test wczesniej?Czy ktorejs z Was wyszedl
                pozytywny przed terminem miesiaczki? Nie moge wytrzymac!
                Pozdrawiam!
                kask
                • amoran Re: Kiedy zrobic test? 05.01.04, 16:24
                  Jeśli jesteś w ciąży to test powinien wyjść pozytywnie. Polecam jednak
                  poczekać do miesiączki. Ja robiłam 30 dnia-nie przypuszczałam że jestem w
                  ciąży. Planowaliśmy z meżem dziecka, ale akurat w tamtym okresie specjalnie
                  się nie staraliśmy. A co do czucia owolacji, to ginekolog mówił mi że samego
                  jajeczkowania się nie czuje ( mnie zawsze bolały jajniki około 14 dnia) tylko
                  pękniecie pecherzyka, które natępuje z tego co się orientuje przed. Może warto
                  po tym 11 dniu też sie starać. W końcu tak łatwo się nie zachodzi w ciąże wink
                  Wiem, ze wiąze się to z moją psychiką-mocno wyluzowałam w ostatnich tygodniach
                  przed zajściem i Bąbelek jest wink
                  • kask77 Re: Kiedy zrobic test? 05.01.04, 16:31
                    Aniu, dziekuje za informacje. My w tym miesiacu mielismy "odpuścic" na chwile
                    ze wzgledu na ostatnie nerwy i klopoty. A ten 11 dzien wyszedl nam tak
                    jakos..same wiecie- ale wydawalo sie- w marginesie bezpieczenstwa.
                    Planowalismy solidnie zabrac sie do roboty w styczniu...
                    Nie wiedzialam ze odpowiedzialas na moj post i w tym samym momencie zalozylam
                    nowy wątek: "czy komus wyszedl test (+)..." na tym samym forum.
                    Myslisz wiec, ze moge smialo udac sie do apteki po test juz w 21 dniu cyklu??
                    Tak ciezko mi wytrzymac w niewiedzy...a piersi bola coraz bardziej...
                    Pozdrawiam Ciebie i Bąbelka
                    kask
                    • amoran Re: Kiedy zrobic test? 05.01.04, 16:35
                      Wydaje mi się, ze 6 dni od zapłodnienia test wykazuje czy jest się w ciąży czy
                      też nie. Powstrzymaj się z 2 dni i jak bardzo Ci zależy to sprawdź. Mnie 2
                      testy wyszły pozytywnie, ale jak pisałam był to już 30 dzień bo wcześniej
                      oczekiwałam miesiączki smile

Pozdrawiam smile
                  • kask77 do Ani 05.01.04, 16:35
                    jeszcze jedno..tymbardziej, kiedy bola jajniki i dopiero nastepuje pekniecie
                    pecherzyka (a to czulam w 14 dniu)- zanim jajo dotarlo dalej-to te plemniczki
                    z 11 dnia cyklu juz dawno byly trupki....Juz nie wiem co
                    myslec...Przepraszam..strasznie mnie to meczy!
                    Pozdrawiam Was oboje!
                    • amoran Re: do Ani 05.01.04, 16:51
                      Teoretycznie pleminiki mają żywotność do 4 dni. Moja wiedza na temat
                      jajeczkowania jest cześciowo poglądowa. Nie pamiętam jak to byłu u mnie akurat
                      jak zaszłam w ciąże, bo nie zwróciłam na to uwagi. na pewno będzie ta trafiona
                      próba.

smile Pozdrawiam
                  • kask77 do amoran 05.01.04, 16:35
                    jeszcze jedno..tymbardziej, kiedy bola jajniki i dopiero nastepuje pekniecie
                    pecherzyka (a to czulam w 14 dniu)- zanim jajo dotarlo dalej-to te plemniczki
                    z 11 dnia cyklu juz dawno byly trupki....Juz nie wiem co
                    myslec...Przepraszam..strasznie mnie to meczy!
                    Pozdrawiam Was oboje!
                    • kask77 Dziekuje! 05.01.04, 16:37
                      Aniu, dziekuje za pomoc i cierpliwe wysluchanie!!
                      Pozdrawiam
                      kask
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka