Dodaj do ulubionych

Co zrobić jak dziecko się nie dostało - Wawa

25.04.13, 10:48
Cześć,

mój synek się nie dostał do 3-latków na Ursynowie ...
Do przewidzenia bo mieliśmy 64 punkty i na moje własne życzenie bo nie podałam się za samotną matkę, choć slubu nie mam.
Pytanie - co teraz najlepiej zrobić? Dyrekcja, jakies podanie do burmistrza? Czekać dzielnie na rekrutację uzupełniającą?
Mam nadzieję, że ktoś kogo spotkało to w zeszłym roku podzieli się jakąś dobrą radą.
Obserwuj wątek
    • sofiasas Re: Co zrobić jak dziecko się nie dostało - Wawa 25.04.13, 10:57
      Brak ślubu nie oznacza że jesteś samotną matką. Podałaś informację zgodnie z prawdą jeśli wychowujesz dziecko z ojcem dziecka.
      Przykro mi, że dziecko sie nie dostało. Czy nie dostało się do żadnego przedszkola czy do przedszkola pierwszego wyboru?
      • stasia_mama Re: Co zrobić jak dziecko się nie dostało - Wawa 25.04.13, 11:12
        Oczywiście, że nie jestem samotna matka i nie wyobrażałam sobie, że mogłabym napisac w podaniu inaczej, ale nie jest tajemnicą, że wiekszosci osób w podobnej sytuacji to nie przeszkadza i bardzo możliwe, że dlatego dziecko się nie dostało.

Nie dostało się nigdzie - wskazałam kilkanaście przedszkoli - niestety wszystkie na Ursynowie bo ze względu na charakter pracy mojej i partnera nie wchodziło w grę szukanie czegoś w pobliżu pracy.
    • nikulam my identycznie 25.04.13, 11:52
      Wskazałam 20 przedszkoli w tym 18 na ursynowie i nie dostało się nigdzie crying
      • sagaaga Re: my identycznie 25.04.13, 12:58

my 5 przedszkoli
        skutecznosc = 0
    • mmaud2 Re: Co zrobić jak dziecko się nie dostało - Wawa 25.04.13, 13:29
      Cześć,
      moja trzylatka też się nie dostała do żadnego z 9 przedszkoli na Ursynowie. Też miała "tylko" 64 punkty.
      Czy w tym mieście dziecko z przeciętnej rodziny nie ma szans na przedszkole?
      Byłam u dyrektor przedszkola pierwszego wyboru. Powiedziała, że w tym roku dostały się tylko "samotne" matki i dzieci, które mają w przedszkolu rodzeństwo. Poradziła, żeby poczekać do 9 maja na ogłoszenie listy wolnych miejsc i dopiero wtedy próbować się odwoływać, ale mam wątpliwości czy czekać z tym odwołaniem aż tak długo.
      A Wy jak zamierzacie postąpić? Będę wdzięczna za każdą dobrą radę.
      • nikulam mmaud2 25.04.13, 13:35

napisze na priv, na gazetową
        • nikulam Re: mmaud2 25.04.13, 13:41

nie mogę, nie masz chyba gazetowej poczty, może Ty do mnie napisz:
          nikulam@gazeta.pl
          • barbaram1 Re: mmaud2 25.04.13, 17:29
            Przepraszam, że może nie do końca w temacie, ale tak z ciekawości pytam, do którego przedszkola na Ursynowie się nie dostaliście?
            • mmaud2 Re: mmaud2 25.04.13, 21:19
              Do żadnego z dziewięciu sad, położonych w różnych miejscach Ursynowa
              • domi_33 Re: mmaud2 25.04.13, 21:44
                w zeszłym roku też dookoła mnie (Ursynów) nie dostało się kilkoro znajomych dzieci, ale jakoś tak się to wszystko poukładało, że teraz wszystkie w państwowych. a to w tej uzupełniającej, a to ktoś zrezygnował. do grupy mojego synka jeszcze w grudniu doszła nowa dziewczynka. nie martwcie się na zapas, jakoś dzieci poupychają.
                • mmaud2 Re: mmaud2 25.04.13, 22:07
                  dzięki za te słowa pociechy smile mimo wszystko wciąż mam nadzieję, że córka dostanie się gdzieś do przedszkola
                  • kasiulkawpk Re: mmaud2 26.05.13, 16:29
                    Czy ktoś po negatywnym rozpatrzeniu odwołania coś zdziałał w temacie???
                    Rekrutacja uzupełniająca to fikcja...... pisać do burmistrza.....do H.....???? czy kogo?
                    • asu1981waw Re: mmaud2 26.05.13, 22:45
                      Nie do końca fikcja, bo myśmy się dostali. A mieliśmy 64 pkt.
                      W 412 (tam gdzie i my) są wciąż 3 miejsca, ale w grupie integracyjnej. Może tam spróbujcie.
                      Ja bym pisała w pierwszej kolejności do burmistrza.
                      Na pewno możecie poczekać też na wrzesień. Dyrektorka z Ubocza mówiła, że zawsze we wrześniu są przetasowania, bo niektórym nie pasuje jednak położenia i czasem zwalniają się miejsca. Choć wiem, że to marne pocieszenie sad
                      • mmaud2 Re: mmaud2 27.05.13, 12:03
                        pisałyście do burmistrza przez przedszkole pierwszego wyboru?
                        • kasiulkawpk Re: mmaud2 27.05.13, 15:03
                          Ja pisałam odwołanie do dyrektora.
                          We wrześniu to ja pracy nie będę miała..... umowę mam do 31.08
                          • nikulam Re: mmaud2 28.05.13, 08:15
                            Ja pisałam do dyrektora- powiedziała,ze przekaże burmistrzowi.
                            Napisałam też do burmistrza osobne pismo- odpisał,ze przekaże dyrektorowi bo to w jego gestii jest przyjmowanie do przedszkolismile))))
                            Co do 412 to składałam tam w uzupełniajacej, nic z tego nie wyszło, po ukazaniu się jeszcze wolnych miejsc w systemie dzwoniłam i przez telefon dowiedziałam się,że to pomyłka....nic już z tego nie rozumiem mówiąc szczerze.
                            • kasiulkawpk Re: mmaud2 28.05.13, 12:30
                              Co do rekrutacji uzupełniającej to albo pomyłka w systemie albo to miejsce już dawno zajęte sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka