Dodaj do ulubionych

Łódź - Rydygier

06.10.12, 08:10
Dziewczęta, stare wątki się zarchiwizowały, w ciągu paru lat mogło się też wiele zmienić. Podzielcie się, proszę, swoimi doświadczeniami z tym szpitalem. Słyszałam opinię, że jest to szpital przyjazny dziecku (certyfikat UNICEF), ale niekoniecznie matce. Zgadzacie się z tą opinią?

Jestem pod opieką dr Myślińskiej, termin na przełomie stycznia i lutego. Wolałabym rodzić przez cc ze względu na wzrok, mam nadzieję, że mi się to uda.
Obserwuj wątek
    • marikooo Re: Łódź - Rydygier 03.02.13, 21:33
      Jestem już po porodzie, więc napiszę, jak to wyglądało w moim przypadku - może komuś się te informacje przydadzą.

Rodziłam przez cc, niespodziewanie jednak przed zaplanowanym terminem. Operacja musiała być przygotowana błyskawicznie ze względu na odejście wód. Na szczęście byłam wtedy już na oddziale. Pomimo środka nocy w ciągu 40 minut zostałam przygotowana i przewieziona na salę operacyjną, potem podano mi znieczulenie podpajęczynówkowe. Atmosfera przyjazna, zespół wyraźnie starał się mnie zagadać i odwrócić uwagę od tego, co będzie się działo smile

Opieka na pooperacyjnej bardzo dobra, leki przeciwbólowe w dobie zerowej i pierwszej po porodzie w żyłę (ketonal) na życzenie. W drugiej dobie - już na poporodowym - bodajże diclofenac w tabletkach.

Opieka położnych fantastyczna. Tylko trzeba pytać, pytać i jeszcze raz pytać. Ja miałam na to aż pięć dni - tyle trzymają po operacji - więc naprawdę dużo się dowiedziałam o pielęgnacji i karmieniu dziecka. Konsultantka laktacyjna jest w szpitalu co drugi dzień, sama zagląda na salę i pyta, czy może jakoś pomóc.

Jakbyście miały jakieś pytania, to piszcie na gazetowego maila.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka