krokodylek1313 25.08.06, 08:24 Witamy i zarazem zapraszamy wszystkie kobiety Folikujące Rozpoczynamy ciąg dalszy naszego wątku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krokodylek1313 Nasza Lista :) 25.08.06, 08:25 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży szarlotti - Anna - w ciąży - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży renne2 – Świdwin - w ciąży niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży rybka303 - Magda - Kraków - w ciąży eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie starań (kwiecień) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) mycha.76 - Monika - Warszawa - starania trwaja aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) breili - Daria - Niemcy - w trakcie staran (czerwiec) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) ewacia - Ewa - w trakcie starań Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Nasza Lista :) 25.08.06, 16:41 oj dawno mnie nie bylo na Foliczkach. to jesli mozna to prosze mnie wpisac. Karolina-Kraków/Warszawa- 7 tydzień buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
ania0413 Re: Nasza Lista :) 18.10.06, 21:15 starająca się o kolejnego dzidziusia.mam Dominikę ur.20.03.2004r. Odpowiedz Link Zgłoś
op.wawa Re: Nasza Lista :) 08.11.06, 16:17 ja tez jestem z wami, ostatnio mało tu zaglądałam ale nadal sie staramy i nic, pozdrawiam wszystkie folikówny Paulina z warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka po wizycie 08.11.06, 17:59 no jestem już w domu. U nas wszystko w porządku. Maleństwo rośnie i ma się dobrze, widać było łapki i nóżki, oczywiście serducho i jakieś naczynia w mózgu maluszka. Rany ale się wzruszyłam - bardziej niż za pierwszym razem. Na szczęście plamienia poszły precz i w środku jest czyściutko, cytologia pobrana ale myśle, ze tu też będzie dobrze. Wyniki morfologi takie, ze jak stwierdził gin moglabym być dawcą krwi. Mam dalej brać duphaston, kwas foliowy. Póki co żadnych witamin i preparatów. Na razie mam sobie darować basen i innej maści zajęcia ruchowe - dalej odpoczywać czyli dalsze zwolnienie (do 6 grudnia) Z tego wszystkiego... zapomniałam zapytać ile Malec ma wielkości a gin zapomniał zrobić fotki Ale nic to najważniejsze że wszystko jest dobrze. Hihi pewnie gdybym miała ten wydruk usg siedziałabym teraz w sieci i porównywała wyniki a tak to mam spokój. Acha wagowo bez zmian (różnica od ostatniego ważenia może z 70 dkg (ale to pewnie kwestia ubrania i butków) I jeszcze z innej beczki a'propos tego, ze cuda się zdarzają. Mam znajomych, którzy starali się o dziecko...kilkanaście lat. Objeździli całą Polskę, specjalistów wszelkiej maści, próbowali wszystkiego łącznie z in vitro, nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak bylo im trudno. A teraz... oboje czekają na swoje skarby... tak tak liczba mnoga - trojaczki Będą z nami chyba około marca. Trzymam kciuki za starające się Folikówki i za nasze Folikówki-Inkubatorki Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia214 Nasza Lista :) 10.11.06, 08:19 Dzidzia 214- zaczynam brac kwas foliowy a co dalej to sie okaze Odpowiedz Link Zgłoś
ewacia My, Folikówki... cz. II :) 25.08.06, 08:37 To teraz na nowym SZCZESLIWYM watku opowiem Wam jak bylo na urlopie. Pojechalismy w Karkonosze, mieszkalismy glownie w Karpaczu. Bylo pieknie...mielismy super pogode, jeden dzień tylko lekko kropil deszczyk a tak bylo cieplutko...temperaturka dochodziła do 30 stopni. Chodzilismy sobie po górkach...Maz byl dla mnie taki kochany..jest cudowny...codziennie tak planowal trase ze nie mialam czasu na myslenie ) wychodzilismy okolo 9:30 wracalismy o 17:00-18:00 a o 19:00 juz prawie spalam taka bylam wymeczona...ale nie narzekalam, bo bylo cudownie. Maz zabral nawet swoja Ksieżniczkę )) na zamek ) Co do staranek to oczywiscie byly..a jakże...wrocilismy w piatek tydzien temu...i mielismy jeszcze caaaaly weekend wolny. Poszlam z nowa energia do pracy...a wczoraj przyszla @ !!!!!! siedzialam i ryczalam jak glupia...jakos tak mnie wzielo...tym bardziej ze wczoraj minely dwa miesiace od naszego slubu...smutno mi bylo...podjelam decyzje, ze zmieniam lekarza..ten wogole o mnie nie dba...nawet zadnych badan hormonow mi nie zrobil tylko przepisal CLO i od dwoch cykli nic z tego. Trzeba podjac w koncu "meska" decyzje.. Takze witam Was moje drogie po wakacjach...mam nadzieje ze nasze organizmy odpoczely bo przed nimi duuuuzo pracy... Buziaczki Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: My, Folikówki... cz. II :) 25.08.06, 08:41 Ja też tu jestem ))) No i mamy kolejny przykład, że wyjazd na wakacje wcale nie wspomaga zaciążaniu... Mi też każdy mówił że jak pojadę, odpocznę.... i zajdę bo bez stresu. A tu nic Nie przejmuj się niczym. MOżna wiedzieć jak długo się staracie? My 3 września mamy rocznicę ślubu i właśnie mija rok naszych staranek... Ale przestałam miewać doły i wszystko olałam. Co ma być to będzie Odpowiedz Link Zgłoś
ewacia Re: My, Folikówki... cz. II :) 25.08.06, 08:42 no pewnie ze mozna wiedziec..od lutego 2005 a od dwoch miesiecy ze wspomagaczem CLO )) Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: My, Folikówki... cz. II :) 25.08.06, 08:50 witam i ja się melduje głupi program FF przesunąl mi owulacje a teraz to juz mi w ogole nie wyglada ze moglo sie udac staranka tylko raz i pewnie znów bedzie kicha ( choc jakby sie tak zastanowic to monjan tez przesunal owulacje a na USG maluszka okazalo sie ze jednak wczesniej doszlo do zaplodnienia) ehhh tonacy brzytwy sie trzyma Mam nadzieje ze nowy watek przyniesie nam szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
twolniewicz Re: My, Folikówki... cz. II :) 07.12.06, 12:48 hej. ja tez jestem rok po slubie ale staramy sie od sierpnia tego roku. Myslałam, że moze teraz sie uda ale 4 dni po spodziewanym okresie dostalam jednodniowe bardzo ciemne plamienie. nie wiem co to, ale traktuje to jak miesiaczke,,, A moze mem leciec po test? hihi ale sie pocieszam, co? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa dziewczyny muszę się z Wami czymś podzielić!!!! 25.08.06, 09:23 Właśnie dzwonił mój mąż i okazało się że nie w marcu, ale jeszcze przed zimą staną fundamenty naszego domku!!!! Jezu chyba oszaleję dzisiaj... Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: dziewczyny muszę się z Wami czymś podzielić!! 25.08.06, 09:27 Super wiadomość Gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka My, Folikówki... cz. II :) 25.08.06, 09:34 Hej, i ja jestem na nowym wątku! Oby był dla nas baaardzo szczęśliwy, taki II. Dakotko, wszytsko będzie dobrze. Może Twój organizm potrzebuje trochę odpoczynku na leżąco. Krokodylku, Ewaciu - przykro mni z powodu @. Amoniu! Fajnie, że się już jesienią zaczynacie budować. Adrasteaa! bądź dobrej myśli. A za klika godzin weekend! MIłego dnia marta Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: My, Folikówki... cz. II :) 25.08.06, 11:51 I ja sie oficjalnie melduje U mnie wraz z nowym watkiem dziś 1dc. Czyli nowy watek i nowy cykl starań o maluszka. Nie nastawiacie mnie zbyt optymistycznie do moich wakacji.... Juz dwie z Was wróciły z wakacji i @ przyszła...... Ale i tak bedzimy szalec, bo próbowac zawsze warto Mam nadzieję, że Nowy wątek przyniesie nam duzo nowych... dobrych wieści Odpowiedz Link Zgłoś
aga2831a Re:ku pokrzepieniu! 25.08.06, 13:03 Dokładnie wiem co każda z Was przeżywa ja o swoje maleństwo walczyłam 4 lata, badania hormonów, nasienia, HSg itd, i ciagle przychodziła cholerna @ale nie po 28 dniach ale 40-50 bo jestem długoctyklowcem. Podeszłam do jednej IUI ale nie udało sie, ogólnie 3 lata płaczu, nieprzespanych nocy, złości na siebie ,na męża ,na cały świat! A najgorsze ze to raz jedna, raz druga koleżanka informowala mnie o swoim cudzie, większośc juz o drugim, a ja ciągle nie wiedziałam czy i mnie on sie on przydaży. Byłam juz tak wykończona, wściekła, walczyłam , poddawałam się i tak w kółko! I cud się przdarzył 13 czerwca zobaczyłam 2 upragnione kreski. Do dziś nie wiem jak to zrobilismy, nie moge niczego się doliczyć! Nie wierzyłam ze moge byc w ciązy nawet nie chiałam robic testu . żle się czułam chodziłam do lekarzy leczyć się na nerki, alergię! I nigdy bym nie podejrzewała ze nie jestem chora tylko w 7 tc.! Gdy poszlismy na usg zobaczyłam juz serduszko mojego maleństwa!A za tydzień idziemy na USg połówkowe! Dlatego dziewczyny nie warto tracic nadzieji uda się Wam wszystkim zobaczycie tylko więcej luzu! No i dobrych lekarzy życzę - oni to połowa sukcesu! reszta to Wy same , Wasza psychika, nastawienie. Acha mi pomaogła jeszcze laparoskopia na która sama się uparłam lekarz nie widział potrzeby(i rzeczywiście wszystko było ok ale ja myślę ze cos może się przeczyściło, dodatkowo udrożniło)! Wkleję Wam coś co dziś znalazlam i co jeszcze nie tak dawno pisałam i przeżywałam. A opotem byłam już w ciązy! Powodzenia DZIEWCZYNY! Re: chyba mam dosyć!!!!!!!!!!! Autor: aga2831 Data: 09.03.06, 13:44 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Dzięki dziewczynki , że jesteście!!!Wiem ze każda z WAS to przechodziła i gdybym nie znała Waszych historii, tego forum pewnie już dawno bym się załamała.Myszko widzisz Ty jesteś zdrowa a ja nie ! W sumie nie wiem co ze mną jest nie tak , bo każdy mówi co innego !! Mam drobne pęcherzyki na obrzeżach jajnika, hormony tez do bani (podejrzenie pco), tyłozgięcie!Po castagnusie hormony w normie (rewelka), pęcherzyki dalej są! no i sama nie wiem!Mój M. plemniczków ddużżo ale morfologia słaba, było 1% potem 6%, była słaba rucliwość potem w normie!!!I to tak jest że ze mna cos nie taki i z nim też ! I boję się ze to sie tak ponakładało na siebie ze z tego nic nie będzie!!!i nie wiem czy moja psychika jeszcze dokłada do tego wszystkiego swoje grosze!Już nawet nauczyłam się wyobrażać sobie nas z naszym dzieciaczkiem wcześniej tego nie potrafiłam !!!śmieszne to pewnie jest ale jakoś nie umiałam tego zrobić!!!Seks tylko dla przyjemności też już przerabiałam i nic, ostatnio to nawet akrobatykę w łóżku odwalałam, świece i te sprawy nasapałam się jak głupia (bo dupsko już trochę waży hahahah) i nic!nawet niedobrze mi było (tylko że wieczorami)hahaha i nic! a teraz mam 5 dzień @ i to obfitą jak nigdy i ciągle brzuch mnie boli! I wiecie co sobie teraz tak uświadomiłam ze ja tak narzekam, narzekam a gdzieś w środku wiem ze i tak mi się uda!Mam nadzieje ze i tym razem mnie intuicja nie zawiedzie!Ja to chyba rzeczywiście mam problem z głową! Odpowiedz Link Zgłoś
jukaa2006 Re: My, Folikówki... cz. II :) 25.08.06, 13:50 Czy Folik zażywać może każda kobieta decydująca się na dziecko czy dopiero po stwierdzeniu niedoboru kwasu foliowego? Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Do jukaa2006 25.08.06, 14:07 Kwas foliwoy każda z nas Folikówek zaczeła łykac jak tylko zaczełysmy myslec o staraniach. Zalecaja brac kwas foliowy na dwa miesiące przed planowanymi staraniami o dziecko. Kwas foliowy jest jedną z witamin z grupy B. Jest niezbędny do powstawania krwinek czerwonych. Reguluje rozwój komórek nerwowych, wpływa na prawidłową funkcję układu nerwowego, przewodu pokarmowego, narządów płciowych. Kwas foliowy jest niezbędnym czynnikiem wzrostu i rozwoju. W pierwszych tygodniach ciąży jego rola ściśle związana jest z rozwojem i kształtowaniem układu nerwowego, zwłaszcza mózgu i rdzenia kręgowego. Jeżeli przed ciążą i na jej początku poziom kwasu foliowego w organizmie kobiety był na odpowiednim poziomie, ta witamina może znacznie ograniczyć ryzyko wystąpienia u dziecka wad wrodzonych, dotyczących głównie mózgu i rdzenia kręgowego Pozdrawiam krokodylek Odpowiedz Link Zgłoś
jukaa2006 Re: Do jukaa2006 25.08.06, 14:13 Ale jak nie robiłam jeszcze żadnych badań i nie wiem czy mam jakies niedobory to tez mam zacząć brac, tak sama od siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Do jukaa2006 25.08.06, 14:31 mozesz brac bez obaw jego nadmiar jest wydalany z organizmu z moczem chyba ze masz baaaaaardzo zadka chorobe tzn alergie na kwas foliowy Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka My, Folikówki... cz. II :) 25.08.06, 15:44 Hej, Jukaa- bierz folik bez obaw. A na brak/ nadmiar keasu foliowego nikt nie robi żadnych badać. Bo to tak jakby badać ilość witaminy C w organizmie... Krokodylku! wypoczywaj na urlopie i baw się dobrze! nie myśl o niczyma już na pewno nie o kolejnych dniach cyklu czy czymś takim. I wracaj do nas wypoczęta, pełna wrażeń i szczęśliwa!! Pozastałym Folikówkom życzę dobrego weekendu. Ja mam bogate plany- pomoc koleżąnce w malowaniu mieszkania, wielka feta rodzinna i wieczór panieński kumpeli. Ech, będzie się działo!. Do poniedziałku m Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa jutro wieczór panieński u kumpeli z liceum :-) 25.08.06, 16:06 ja też się bawię na wieczorze panieńskim u kumpeli Ślub mają dopiero 16 września ale jutro już balujemy i żegnamy ostatnie podrygi wolności Bożenki )) Ojjj dokładnie rok temu 27 sierpnia miałam mój wieczór panieński )) Ale przelecialo A i jutro rano idę do fryzjera bo już znowu mam odrost jak diabli i mi się wcale włosy nie układają Muszę przecież jutro na imprezie ładnie wyglądać Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 My, Folikówki... cz. II :) 27.08.06, 08:14 Witam w niedzielny poranek Tradycją stało się, że Folikówki odpoczywają w weekendy Z tego co pamietam to nasza Misia dziś wraca z gór.... Mam nadzieję, że się szybciutko zamelduje na Forum Odpowiedz Link Zgłoś
au500 Re: My, Folikówki... cz. II :) 27.08.06, 10:12 witam krokodylku1313! ja własnie mam pierwsza wolna niedzielke od 3 tygodni,całe dnie praca i praca. Po za tym to pierwszy cykl naszych staran wiec o niczym innym nie mysle,szybko zlecial ten tydzien.pozdrawiam ,,cola,, Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Hurrra Forum... 27.08.06, 17:05 Czesc Nawet sobie nie wyobrazacie jak mi Was brakowalo Wlasnie wrocilismy, a ja pierwsze co na komputer...a jakby inaczej Odpoczynek nam sie udal, pogoda byla, pozwiedzalismy, nachodzilam sie jak "łosiek" maly. We wtorek mam lekarza juz od niepamietnych czasow...ostatnio bylam u gin 6 tyg temu, ciekawe co slychac u mojego dzidziusia. Oby wszystko ok. Ok ide sie rozpakowac Pozdrawiam Wszystkie Folikowki, Kasi dziekuje za zalozenie nowego watku <buziak> Trzymajcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Hurrra Forum... 27.08.06, 20:43 Witam Was wszystkie kochane Folikówki! Wracam do Was po urlopowej przerwie i melduję się na nowym wąteczku - oby szczęśliwym dla nas wszystkich Na początku chciałabym z całego serca pogratulować Agnieszce_zd i Ewie. Cudowne wsiadomości! Agnieszko, czytałam Twój post z zapartym tchem... Jak pięknie napisałaś o swojej radości z 2 kreseczek...))) Gratuluję Kochana, dziękuję stokrotnie za podwójną porcję fluidków i życzę wspaniałego doświadczania stanu błogosławionego i zdrowia dla maluszka. Ależ się cieszę! Dziewczynki, jeśli chodzi u mnie to te 2 tygodnie spędziłam bardzo przyjemnie. Wiele się działo Jak już wiecie - spotkałam się z Krokodylkiem)))) Denerwowałam się przed tym spotkaniem (ręce mi się trzęsły, ale zupełnie niepotrzebnie, bo było cudownie! Kasiu jesteś taka, jak sobie Ciebie wyobrażałam: ciepła, radosna, piękna i bardzo sympatyczna))))) Dziękuję! No i miałam okazję pogłaskania Gryfcia Poznałam też sympatycznego męża KasiAle fajnie, że doszło do tego spotkania! Byłam też z mężulem na żaglach na Pojezierzu Drawskim. Odpoczynek na łonie natury i ciągły kontakt z przyrodą umilił czas oczekiwania na efekty IUI i jakoś wewenętrznie mnie uspokoił. Spędziłam też parę dni z teściową, jeździłam nad morze... Woda była wyjątkowo ciepła. Zanurzenie się w morzu nie sprawiało mi w tym roku żadnych kłopotów Ale to była frajda! No a ten ostatni weekend , wyobraźcie sobie Dziewczyny, spędziliśmy z mężem na rekolekcjach dla niepłodnych małżeństw "Abraham i Sara". Poznałam 9 fantastycznych małżeństw... Niektóre starają się o dzidzię ok. 10 lat Nasz staż starania (20 miesięcy) okazał się najkrótszy Rekolekcje szczerze Wam polecam! W grudniu ma być druga tura Była modlitwa, wykład z zakresu medycyny prowadzony przez lekarzy oraz wykład dotyczący psychologicznej sytuacji małżeństwa bezdzietnego. Skorzytaliśmy też z mężem z indywidualnych konsultacji z panią psycholog. Bardzo pomogło takie pogadanie o naszej sytuacji z terapeutą! Byłam też u spowiedzi... Dziewczyny, i tak jak poprzednio byłam pewna, ze podejdę do następnej IUI, tak teraz zmieniłam zdanie (po rozmowie z księdzem i innymi małżeństwami)... Jeszcze poczekamy.... "Damy szansę" Panu Bogu na ten cud... Czy nam się uda, Kochane, nie wiem, ale znowu chcę spróbować... Folikóweczki: Misiu - szczęśliwa młoda śliczna małżoneczko, Kasiu, Martusiu, Moniczki,Agniesie, Nadyo i inne nowe Folikóweczki - pozdrawiam Was serdecznie! Dziękuję za wsparcie. Dobrej nocki! Do jutra! Wasza Monika Odpowiedz Link Zgłoś
breili Udalo mi sie!!! 28.08.06, 07:05 Dzisiaj rano zrobilam tescik i jest....!!! Blada bo blada ale jest - druga krecha! Nadal nie moge uwierzyc! Przesylam fluidki (jeszcze cieplutkie!): ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Re: Udalo mi sie!!! 28.08.06, 07:37 breili...... pozwól, że jako pierwsza Ci pogratuluję.... I jako pierwsza łapię jeszcze cieplutkie fluidki To wspaniała wiadomość..... Wątek się cudownie zaczął, oby takich wiadomości teraz już było juz tylko coraz więcej Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Udalo mi sie!!! 28.08.06, 08:05 Gratulacje mam nadzieje ze nam wszystkim watek przyniesie szczescie, a tym czasem zycze spokojnych 9 miesiecy Ja niebawem jade na badania 7 hormonów, coz po sobotniej wizycie u nowego gina jestem jakos tak lekko zdegustowana wygladalo to mniej wiecej tak dzien dobry wypelnienie ankiety prosze sie rozebrac grzeb grzeb prosze sie ubrac zrobi pani badania na takie to a takie hormony do widzenia Kompletnie nic mi nie powiedzila jak zapytalam ja czy byla juz owu to nie umiala mi powiedziec chyba ze ona cos wie albo ma jakies przypouszczenia i niechce mi robic nadzieji albo poprostu bez tych wynikow nie ma oczym ze mna rozmawiac wszystko to jakies dziwne bylo ehhhh ale coz zrobie te wyniki wywale te 200 zl ale moze cos sie wyjasni i po co odracaja mi ta skladke zdrowotna jak i tak za wszystko tzreba placic Zycze milego dnia wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Udalo mi sie!!! 28.08.06, 08:36 Brelii gratki wielkie !! ja tez łapię te fluidki u mnie wreszcie przyszła @, w piatek w nocy rozkręciła się na dobre, wreszcie, czekałam na nią jak nigdy, moge wreszcie robić te podstawowe badania hormonów, tak jak ty Adrestea, jedziemy teraz podobnie, i jak tez wydam na nie tyle kasy, ale moze wreszcie sie cos wyjasni, pani doktor kazała przebadać też mężulka, żeby zanim zacznie działac nade mną znała w razie czego wszystkie wyniki, także u nas do dzieła Jak miło że Mycha i Misia, są już z nami, witamy was kochane niektórym juz ten nowy wątek przyniósł szczęście, oby było nas więcej )) Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Agniesia a co bedziesz badac 28.08.06, 08:44 Bo ja TOxo IgG, Toxo IgM, estriadol, progesteron, przeciwciała antyfosfolipidowe, i teraz nie wiem bo nie wyrażnie napisane ale chyba Listerioza IgG, i albo Bruceloza albo bolerioza okaze sie jak dostane wynik i mam nadzieje ze komputerowo bedzie napisane a nie po lekarsku Ciekawa jestem co ona mi powie jak wyniki beda ok pozyjemy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
breili Dziekuje! 28.08.06, 08:45 Bardzo Wam dziekuje za gratulacje! Sciskam kciuki ze wszystkich sil zebyscie wkrotce zobaczyly upragnione II ! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa No i jeszcze ja gratuluję !!!!! 28.08.06, 09:07 Ale się cieszę~!!!!!!!! super. Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: No i jeszcze ja gratuluję !!!!! 28.08.06, 09:54 Cześć! co za dobre wieści od poniedziałku. Breili! serdecznie gratuluję, cieszę się i życzę zdowej ciąży! Łapię zachłannie fluidki! Najwyraźniej zła passa została przerwana- oby tak dalej. Aagniesiu! do Ciebie coprawda przyszła @, ale przynajmniej teraz możesz zrobić te badania i może coś się wyjaśni. Adrasteo! Mam nadzieję, że Twoje wyniki też będą dobre. Aga2831a- dzięki za piękną opowieść. Takie przypadki podnoszą na duchu i pozwalają wierzyć, że i my ujrzymy upragnione dwie kreski. Au500- witaj wśród nas. Życzę szybkiego i szcześliwego zaciążenia. Myszko, MIsiu! Witajcie po urlopie. Cieszę się, że wypoczęłyście i miło spędziłyście ten czas. Mnie weekend minął jak z bicza trzasną, ani się obejrzałam. Byłam m.in. na wieczorze panieńskim koleżanki. W najbliższy weekend jedziemy na weselicho. Dziś wieczorem idę do gina. Głównie na kontrolę co z moją torbielą. Jako, że to 10dc to przy okazji zobaczymy czy moje jajniki pracują- oby w tym cyklu bez wspomagaczy. miłego dnia i tygodnia Pa Marta Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa I po bólu 28.08.06, 12:12 Pobrali mi krew do 4 probówek zainkasowali 250 zl i za 21 dni wyniki i wizyta u gin koszmar cenowy Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: I po bólu do adrestea 28.08.06, 12:42 Wiesz ja mam zrobić FSH, LH, Estradiol, prolaktyna i progesteron, już sie dowiadywałam, u mnie to ok. 20 zł za każdy więc 100 pójzie na to, poza tym mąż plemniczki, ale to jeszcze się nie dowiedziałam, wyniki mam mieć na drugi dzień, idę tam jutro na 8, na tą prolaktynę trzeba iść na luzie, ale wiecie jak pomyślę o samym pobieraniu krwi to już się denerwuję nie lubię i co tu zrobić, chyba mojego misia zaciągnę z sobą - niech mnie trzyma za rączkę, zaraz potem dzwonię do ginki, powiedziała że jak się wyrobię przed połową cyklu to od razu zrobi mi usg i zobaczy jak tam pęcherzyki wyglądają ... Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Dziekuje! 28.08.06, 14:47 Gratulacje!!! ciesz sie swoim szczesciem!!! no i ja melduje sie na nowym-starym watku a fotki brzuszka beda jak pozycze aparat, obiecuje Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Dziekuje! 28.08.06, 18:22 Pięknego masz suwaczka powodzenia kochaniutka Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 BREILI GrAtUlUjE :) 28.08.06, 18:20 To dzidzius bedzie z 2007 tak jak moj ale fajnie Chyba z maja bedzie Twoj? Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: My, Folikówki... cz. II :) 28.08.06, 12:54 zakupiłam folik i wzięłam się w ryzy i znowu łykam Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa dziewczyny, jakiś dół mnie ogarnia... :-( 28.08.06, 15:00 to chyba oznaka nadchodzącej @... Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re:Breili gratuluję! 28.08.06, 16:06 Cześć Dziewczyny! Włączyłam właśnie komputer, a tu kolejna niespodzianka! No,no - wczoraj gratulowałam Agnieszce i Ewie, dziś - gratuluję Tobie Breili I życzę wszystkiego dobrego A fluidki łapię, łapię - a jakże! Te dobre wiadomości podnoszą nas wszystkie na duchu Bo juz się bałam, że latem boćki zupełnie zgubiły drogę do Folikówek... Amonia, a Ty się nie martw - masz wszakże wywróżone dzieciaczki, będzie dobrze! Mnie też dół dziś łapał, ale to dlatego, że szłam na radę pedagogiczną. Dobre czasy się kończą, nauczyciele wracają do roboty A powiem Wam, że powrót do pracy po 2 miesięcznej nieobecności nie jest łatwy. Naprawdę miałam rano tremę. Ale z drugiej strony cieszę się, że spotkałam się z koleżankami. Oczywiście pytały, czy zaszłam w ciążę przez wakacje i spoglądały czy mam brzuszek. Ja brzuszka nie mam, ale...mają go 3 inne dziewczyny! I tak to jest! Gdy zobaczyłam te brzuszki, to znów zaczynałam mięknąć w sprawie IUI... A teraz to już nic nie wiem... I smutno mi samej w domu bez męża. Ostatnie 2 tyg. spędziliśmy właściwie non - stop razem i ...dobrze mi z tym było, a teraz mi go brakuje Ania i Agniesia - życzę, by okazało się, że z hormonkami jest wszystko dobrze. Będziecie na pewno spokojniejsze po tym badaniu. I nie patrzcie na strzykawkę, trwa moment...Powodzenia! Martusiu - jestem z Tobą, czekam na relację z wizyty u gina i trzymam kciuki, by torbiel się zagoiła i jajniczek ładnie pracował wytwarzając piękne pęcherzyki Monjan - czekamy na fotkę brzusia i Kropeczki Krokodylku - @ już pewnie mija, a TY możesz się w pełni skoncentrować na przygotowaniach do wyjazdu urlopowego. Na pewno jesteś zabiegana. Ale warto, bo czeka WAS moc atrakcji. I w końcu pełen luz i wypoczynek. Dakotko - trzymaj się cieplutko, przeczytałam już o Twoim pobycie w szpitalu. Mam nadzieję, że wszystko jest już w porządku. Nie ukrywam, że się zmartwiłam, gdy doczytałam o Twoich bólach brzucha. Czekamy na wieści. Myślę ciepło, trzymam mocno, mocno kciuki. Pozdrawiam wszystkie Folikóweczki! Ps. Misiu, gdy będziesz miała zdjęcia ślubne - i ja proszę o fotkę. Jestem pewna, że wyglądałaś jak księżniczka i bardzo jestem ciekawa Twojej sukienki i fryzurki. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re:Breili gratuluję! 28.08.06, 16:13 ale ja się nie martwię o kolejny nieudany miesiąc, o brak ciąży tylko... Dupsko mi urosło i jeansy mi są ciasne Czuję sie ogromna.... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re:Breili gratuluję! 28.08.06, 18:03 Breili-serdeczne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!Bardzo sie ciesze)) Misia, Mycha-witamy z powrotem po urlopach! Monika, trzymam kciuki.Wiem, ze kolejna proba kusi, ale moze rzeczywiscie jeszcze poczekajcie troszke??Na pewno to byly cudowne rekolekcje.Ale wiesz, ze chodzi o to, by zyc tym wszystkim w normalnym swiecie,we wlasnej rzeczywistośi.Choc to jest najtrudniejsze.Ja wierze, ze Bóg wreszcie obdaruje Was dzieciatkiem.W nagrode za wytrwalosc. Jestem w szoku-te badania hormonow sa tragicznie drogie.Koszmar jakis. Witam nowe Folikowki))) Kurcze, ja tez wracam do pracy(jednak)(((((((((.Z nadzieja na brzuszek i L4)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: :) 28.08.06, 18:14 Hej Agnieszkomoniko! Właśnie chciałam zapytać, jaką ostatecznie decyzję podjęłaś... No i już wiem - jednak wracasz do szkoły. Agnieszko, domyślam się, że to dla Ciebie trudne... Tym bardziej trzymam kciuki, żeby udało Ci się jak najszybciej "zaciążyć" i iśc na L4. Ale mimo to, proszę, staraj się nie stresować swoją pracą, traktować ją trochę z dystansem i humorem. I jakby - nie daj Boże - gimnazjaliści = zaczęli bardzo Cię wkurzać, nie denerwuj się tym , tylko powtarzaj sobie " Spokojnie, spędzam z Wami tylko kilka godz. w tygodniu, nie dam się zdenerfwować"... Życzę więc spokojnego nowego roku szkolnego (pozostałym nauczycielkom też!!!!). I myśl pozytywnie. Obyśmy obie szybko spotkały się na L4 z tego samego powodu Buziaki dla wszystkich! I dzięki za radę! I wiarę w nas... Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Moniczko ... 28.08.06, 18:40 jak tylko bede miala zdjecia to pokaze buziolki !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamonikaz Re: Moniczko ... 28.08.06, 23:48 Dziekuje Ci bardzo!!!Postaram sie pojsc za Twoja rada. Bo przeciez masz absolutna racje!!Mam nadzieje, ze mi sie to uda. Musze powiedziec, ze jakos sie ostatnio troche wyluzowalam(odpukac).Sciskam Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do Moich Kochanych Folikowek !!!!!!!!!!! 28.08.06, 18:47 Dziewczyny tak sobie siedze, patrze na ta nasza liste i szczerze Wam powiem, ze chcialabym zeby przy tych folikowkach ktore sa w ciazy byla data "spodziewanego" porodu bo ja np sama nie wiem kiedy np monjan ma rodzic, a fajnie by bylo wiedziec Jak sadzicie ??? Chyba ze nie chcecie bo pamietacie wszystko ale ja jakos nie... P.S. dajcie znac i prosze o daty Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Lista dzidziusiow w brzuszku sie powieksza :) 28.08.06, 18:36 GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży szarlotti - Anna - w ciąży - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży renne2 – Świdwin - w ciąży niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży rybka303 - Magda - Kraków - w ciąży eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży breili - Daria - Niemcy - w ciąży Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie starań (kwiecień) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) mycha.76 - Monika - Warszawa - starania trwaja aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) ewacia - Ewa - w trakcie starań Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś
breili Witam wtorkowo 29.08.06, 07:00 Jeszcze raz wszystkim dziekuje za gratulacje i mile slowa! Jestescie kochane! misia9944 bardzo dziekuje za naniesienie poprawki na liscie Z tego co wyliczylam, mam termin na 09.05.2007. W przyszla srode ide do gina na potwierdzenie. Ciekawe czy zrobi mi USG czy bedzie jeszcze za wczesnie (w srode skoncze 5 tc)? Wczoraj powiedzialam mezusiowi - bardzo sie cieszyl. Juz widzi sie oczami wyobrazni grajac w pilke z SYNEM (bo jakze mogloby byc inaczej? ) Tak baaardzo Wam zycze, zeby Wam sie rowniez udalo!!! Z calego serca! I na pewno sie uda - trzeba w to mocniutko wierzyc i nie poddawac sie. Cuda sa mozliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Witam wtorkowo 29.08.06, 08:20 Ja też witam wtorkowo Myslę, zrobi Ci usg, ja tez miałam w 5 tyg. i był pęchcrzyk 1cm. Idę w nastepny wtorek, to bedzie 9 tydzień, i mam nadzieję, że serce mocno już bije Pozdrawiam i trzyma kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: Witam wtorkowo 29.08.06, 08:33 Fajnie by bylo gdyby mi zrobili to USG bo na razie jakos nie czuje sie ciazowo. Na pewno zobaczysz pieknie bijace serduszko!!! Trzymam kciuki! Pa Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Witam wtorkowo 29.08.06, 08:36 Witam deszcz leje pogoda butelkowa a tu w pracy trzeba siedziec ehhh Ale mam nadzieje ze was drogie folikówki dobry humor nie opuszcza Mycho fakt trudno wrocic do pracy po 2 miesiacach laby ale pomysl ze twoim uczniom chyba jeszcze trudniej Wszystko co dobre szybko sie konczy a poczatek roku to czas wytezonej pracy dla wszystkich nauczycieli ( nie zazdroszcze) Pozdrawiam i mimo deszczu zycze udanego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Witam wtorkowo 29.08.06, 08:46 Ja też, nie czułam się ciążowo. Teraz ledwie dycham, schudłam sporo, i krewetka, dale w tyłek równo, więc ciesz sie brakiem objawówo, póki możesz Daj znać co i jak. U nas tez oczywiście będzie syn Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Witam wtorkowo 29.08.06, 09:07 Hehe u mnie ten maz liczy na syna a ja po cichutku na corcie ale jak bedzie syn to tez bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Witam wtorkowo 29.08.06, 08:38 Mysle ze w 5 tc to zrobi USG ale dopochwowe bo na takim przez brzuszek jeszcze wyraznie nie bedzie widac. U mnie tak bylo. Ja dzis mam wizyte o 14:20 spytam ginke czy widac moze juz plec. Juz za mna 16 rownych tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Witam wtorkowo 29.08.06, 08:47 A macie "preferencje"?? Daj znać co było widać, a=my też bardzo chcemy wiedzieć wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Witam wtorkowo 29.08.06, 09:47 Witam was dziewczyny ... Widzę że więcej już jest na liście folikówek zaciążonych to dobrze, oby ta lista tylko łykających folik jak najszybciej się skróciła ja rano poszłam na to pobranie krwi do hormonków, zgrzałam się z wrażenia, bo nie ubię tego bardzo, Pani laborantka na szczęście była mila i pytała czy nie będę mdleć, wyszłam odsiedziałam trochę i biegiem do pracy, mam nadzieje że jutro będę miała wyniki Oj tak coś czuję że Panie nauczycielki mają cięzki powrót do pracy, wyobrażam sobie po tak długich wakacjach to się chyba nic nie chce dziewczyny czekamy na zdjęcia brzuszków i ślubne Misiu Krokodylek niech na się bawi dobrze na wyjeździe !! Myszko widzisz jak to jest, ciągle się tylko widzi jak inne brzuszki zaskakują, a my? może to już nasza schiza i gdzie nie spojrzymy to widzmy te brzuszki, ale ja wierzę że będzie dobrze i z miesiąca na miesiąc nasza lista zamieni się w listę brzychatek, ja na szczęście pracuję z facetami i nie widzę takich zmian w pracy, jedynie u koleżanek lub w innych działach, ale to zawsze działa, mój mąż miał taką koleżankę w szkole i ona teraz zapowiada pogodę w tvp3, kiedyś miałam taki kiepski dzień i na wieczór jeszcze patrzę a ona też z brzuszkiem uśmiechnięta, ładna, spokojna no i mnie dobiło ale tak ogólnie to staram się nie myśleć o tym ... mój mąż jest w tym mistrzem on niewiele o tym myśli i może lepiej .... Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Wszystkie o fasolkach a ja jeszcze nie :( 29.08.06, 10:18 Ponieważ u mnie bez zmian, to z takich nowości mogę napisać że u mnie dzisiaj 29 dc i tempka wysoko bo 36,95. Z moich wyliczeń wynika że @ ma być w sobotę albo niedzielę... Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Wszystkie o fasolkach a ja jeszcze nie :( 29.08.06, 10:21 Mi w ostatnim cyklu tempka spadła dzień przed @, więc jak dojdzie do terminu spodziewanej @ to chyba oszaleję, ale jeszcze długa droga do testowania u nmie Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Wszystkie o fasolkach a ja jeszcze nie :( 29.08.06, 10:25 kiedy masz mieć okres?? Odpowiedz Link Zgłoś
kka77 Re: Wszystkie o fasolkach a ja jeszcze nie :( 29.08.06, 10:48 Dopiero 20 września Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Wszystkie o fasolkach a ja jeszcze nie :( 29.08.06, 10:52 acha to jeszcze faktycznie dużo czasu.... Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Czy któraś z was nosi soczewki dla astygmatyków 29.08.06, 11:24 Jeśli tak to dajcie znać bo mam pare pytań ja do tej pory nosiłam zwykłe sferyczne ( minusy) a z tymi nowymi mam pewien problem Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Czy któraś z was nosi soczewki dla astygmatyk 29.08.06, 11:41 masz na mysli soczewki kontaktowe czy okulary. ja mam astygmatyzm Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Czy któraś z was nosi soczewki dla astygmatyk 29.08.06, 11:43 soczewki kontaktowe nie wiem jak je zalozyc one sa takie jajkowate i nie wiem czy ta dłuzsza czesc ma isc w popprzek oka ( poziomo) czy pionowo te soczewki maja takie dwie kreseczki jedna na gorze jedna nadole czy ta soczewka ma byc tak zalozona ze mniej wiecej te kreseczki powinny byc na górze i na dole oka?? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: Czy któraś z was nosi soczewki dla astygmatyk 29.08.06, 12:52 ojc nie pomoge Ci. Ja widocznie mam nieduży astygmatyzm, bo okulista, powiedzial, ze kontakty moga byc normalne. Mysle, ze moze wejdz na forum zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka zapomniałąm dziś folika... 29.08.06, 11:43 ale nadrobię wieczorem Fajnie, że na naszej liście jest coraz więcej zafasolkowanych. Daje nadzieję.. KKa! głowa do góry! a gdzie pozytywne myślenie?? wszak u Cibeie to dopiero początek cyklu. ja wczoraj zgodnie z planem byŁam u gina. Oot krótka relacja: w wyniku USG Gin stwierdzil ze po torbieli ani sladu. Endometrium "jak zwykle" za male, bo zaledwie 7,2/ 10 mm jest jakis pecherzyk ktory wczoraj wieczorem mial 15 mm co jest dosc mala wartoscia jak na 10 dc ale gin stwierdzil ze provera (lek na torbiel) mogl mi nieco przesunac cykl i ze jeszcze nie wszytko stracone. Ja się wolę nastawić ze jednak nic z tego i potem miec mila niepsodzianke jutro ide z rana, na czczo na badania hormonow : FSH i E2 _ z grupy estrogenów. Przy okazji sama każę zrobić prolaktynę. w czwartek z wynikami mam sie zgłosic ponownie i jeszcze raz na USG podejrzymy jajco... Adrastea, ja Ci nie pomogę. Mam nadwrażliwość oka co jest przeciwskazaniem do noszenia soczewek - więc ze mnie okularnica.. Krokodylku! wypoczywaj na wakacjach! Ściski dla Was wszystkich Marta Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: zapomniałąm dziś folika... 29.08.06, 11:50 Martunia będzie dobrze, najważniejsze że po torbieli ani śladu, obyś jak najszybciej mogła zacząć się starać ja też czekam już na wizytę bo sama jestem ciekawa co u mnie będzie buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
ewacia Re: My, Folikówki... cz. II :) 29.08.06, 12:14 Witam we wtoreczek... powinnam miec dzis planowo @...ale mialam krwawienie 1,5-dniowe 24.08 w 20dc. Ciekawe co to bylo...@ narazie nie widac...chyba moj organizm oszalal... Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: My, Folikówki... cz. II :) 29.08.06, 12:28 hmmm, ewacia! to mogło być plamienie implantacyjne! Wytrzymaj jeszcze dwa dni i rób test! Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
ewacia Re: My, Folikówki... cz. II :) 29.08.06, 13:35 jakos nie wierze ze to bylo plamienie implantacyjne...bo (sorry za dosłowność) lało sie ze mnie jak cholerka...a z tego co juz sobie wyczytalam to raczej jest tylko dosłownie plamienie...chyba ze sie myle...no nic poczekamy zobaczymy... WItaj Dakotka...bardzo sie ciesze ze jestes juz wsrod nas ))) Odpowiedz Link Zgłoś
mimi764 Re: My, Folikówki... cz. II :) 29.08.06, 12:23 Witam, ja tez w trakcie staran, pierwszy raz w tym miesiacu. Lat 30, bedzie to pierwsze dziecko. Czas nieoczekiwanej @ 6/8 wrzesien. Trzymajcie kciuki ! Ale jestem podekscytowana. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 wróciłam ze szpitala!!!!!!!!!!!!! 29.08.06, 12:49 Witajcie kochane,dobrze że Was znalazłam! Wróciłam dziś rano,bradzo,bardzo dziękuję za pamięć i słowa pociechy Wam wszystkim,nie będę wymieniać żeby kogoś nie ominąć! Okazało się że te bóle brzucha prawdopodobnie wzięły się od zakażenia dróg moczowych,wyszły mi jakieś bakterie podczas badania moczu.Dla pewności dostaję luteinę a na bakterie urosept i furagin,jest już dużo lepiej,ale wystraszona byłam porządnie!Zaraz w piętek przy przyjęciu robili usg,dziś przed wypisem powtórka,maluszek pięknie rośnie,już cały nie mieści się na ekraniku!Wszystko z nim w porządku więc jestem dużo spokojniejsza.Mam L4,zalecone dużo leżenia i ciepłe ubieranie się żeby nie złapać zapalenia pęcherza! Tyle u mnie,jestem przeszczęśliwa że nareszcie jestem w domku,mogę uściskać Juleczkę i męża! A teraz zmykam nadrabiać zaległości,poczytać co tam u Was! Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: wróciłam ze szpitala!!!!!!!!!!!!! 29.08.06, 12:59 To bardzo sie ciesze ze wszystko jest ok Nie zapomnij o barchanach Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: wróciłam ze szpitala!!!!!!!!!!!!! 29.08.06, 12:59 no witamy i cieszymy się że wszystko u Ciebie oki. U nas dużo nowości.. Całe multum kobitek zaciążone Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 do mimi764 29.08.06, 16:08 Witam napisz czy chcesz do Nas Folikowek dolaczyc, podaj skad jestes (spojrz na nasza liste) powodzenia w staraniach !!!! Angelika Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: a co tu taka cisza????? 29.08.06, 15:56 No właśnie cicho a jak u Ciebie?? Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: a co tu taka cisza????? 29.08.06, 16:01 u mnie też cicho pogoda daremna... idziemy na obiadek do mamusi a jak Ty się czujesz? nie ma Cię na gg, tzn. nadal kiepsko??pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: a co tu taka cisza????? 29.08.06, 16:08 zostałam w domu. leze bezuzytecznie na kanapie, nie wiem co bym chciala, odwiedzam regularnie wc, spodnie ktore byly ciasne spinam paskiem, i taka jestem zdechla. nic nie zrobilam, a mialam plany nawet sie nie wyspalam. tyle czyli klapa Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: a co tu taka cisza????? 29.08.06, 16:15 my wczoraj poszlismy na spacer po parku chorzowskim i przeszliśmy kilka dobrych kilomertów, jak wróciliśmy to poszłam spać o 21:15 bo byłam wykończona )))) dzisiaj pogoda taka do bani i też mi sie nic nie chce. Idziemy do mamuśki na obiadek a potem do siostry na kawę z mamuśką bo nas zaprosiła. Potem jeszcze mam zamiar ugotować obiadek na jutro i trochę wziąć się za jakieś pranie i prasowanie Acha, miałam myć okna ale przy tym deszczu to chyba nie ma sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Po wizycie :) 29.08.06, 16:21 Bylam u ginekologa na poczatku dostalam opieprz...ze tak dlugo sie nie pokazywalam no ale najpierw ona byla na urlopie potem ja jechalam... Chcialam zeby zrobila mi zdjecie dzidzi ale nie ma takiego sprzetu Z dzieckiem wszystko dobrze (), tylko ze ta baba mi wpisala ze sie skonczyl 15 tc a przeciez skonczyl sie 16. Poprosilam ja zeby mi polecila lekarza ktory ma SPRZET i moglby mi zrobic takie zdjecia no i nagle ona ze ma gabinet prywatny moge do niej jutro o 19:15 przyjechac do Katowic i ona mi porobi fotki i nawet powiedziala ze moge przyjsc z mezem. Calkiem inna rozmowa jak za kase. Taka chetna byla nawet nie musialam na wizyte czekac 3 tyg tylko na nastepny dzien. No ale ja sie ciesze bo zawsze pragnelam miec takie fotki A jak jej sie spytalam czy widac płec to powiedziala "jeszcze jest czas" Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 To dla dziewczyn ktore spodziewaja sie dzidziusia 29.08.06, 17:53 Dziś czekajac na wizyte z ksiazki przepisalam sobie jak liczyc te tygodnie bo naprawde niekiedy sama mysle i licze ktory to dokladnie miesiac, moze to komus z Was tez pomoze 1 miesiąc - 1-4 tygodzień, 2 miesiąc - 5-8 tygodzień, 3 miesiąc - 9-13 tydzień, 4 miesiąc - 14-17 tydzień, 5 miesiąc - 18-22 tydzień, 6 miesiąc - 23-27 tydzień, 7 miesiąc - 28-31 tydzień, 8 miesiąc - 32-35 tydzień, 9 miesiąc - 36-40 tydzień. A na forum znowu znalazlam takie odliczanie : 1 miesiąc - 0-4,5 tyg. 2 miesiąc - 4,5-9 tyg. 3 miesiąc - 9-13,5 tyg. 4 miesiac - 13,5-18 tyg. 5 miesiąc - 18-22,5 tyg. 6 miesiąc - 22,5-27 tyg. 7 miesiąc - 27-31,5 tyg. 8 miesiąc - 31,5-36 tyg. 9 miesiąc - 36-40 tyg. tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;31/st/20070213/dt/6/k/39e5/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: To dla dziewczyn ktore spodziewaja sie dzidzi 29.08.06, 19:32 Witam raz jeszcze! Misiu mi bardziej "na chłopski rozum" wychodzi że ten drugi sposób jest dobry,jeden miesiąc to średnio 4,5 tygodnia. Dziękuję Wam dziewczynki za powitanie,z tymi barchanami to wcale nie taki głupi pomysł)) Alfa156-długo sie tu nie pokazywałaś,cieszę się że też Ci się udało!Pamiętasz jak razem zaczynałyśmy starania?Na kiedy masz termin? Acha,Misiu bardzo podoba mi się twój pomysł żeby dopisać spodziewany termin porodu ale widzę że chyba pomysł padł.szkoda.W razie czego mój termin to 10.02 Cały dzień sobie dziś podsypiam,mąż zrobił obiadek,żyć nie umierać! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Wtorek:) 29.08.06, 19:50 Hej Folikóweczki! Dakotko, jak miło, ze znowu jesteś z Rozdzinką i z nami Dbaj teraz o siebie i Kropeczkę. Zresztą widzę, że mężulo spisuje się na medal. A Julcia już pewnie wybiera zeszyty? Sporo Folikówek było u ginka. Cieszę się, że u Martusi torbiel się zagoiła. A pęcherzyk wcale nie jest taki mały jak na 10 dc, a jeszcze pewno urośnie Agniesiu, no już po kłuciu....Teraz czekamy z Tobą na wyniki z nadzieją, że będą dobre. Misiu, no rzeczywiście różnica spora jak się idzie na wizytę prywatnie. Ale co zrobić, nie mamy wyjścia...Fajnie, że będziesz mieć zdjęcie Kropki. Też jestem ciekawa płci Kropeczek naszych Folikóweczek. Ale i synusie, i córcie - są super! Bo Wasze Krokodylku, jak się czujesz w przededniu podróży? Życzę Tobie i Mężowi wyjątkowego relaksu i wypoczynku od myśli o dzieciątku, pracy, budowy. Pamiętaj - pełen luz i radość życia! A czekają Was zaiste piękne chwile, cudne widoki, pyszne jedzonko i przygody! Będziemy tęsknić za Tobą i czekać na Twoje wrażenia. I po cichutku życzę Wam...ciiii...żeby nie zapeszyć... Dziewczynki, pozdrawiam Was wszystkie. Ja już wpadam w wir pracy. Przenosiłam się dziś do innej sali. Produkowałam dekoracje na powitanie dzieciaczków. Jutro też idę do szkoły Ale dzięki temu mniej myślę o naszej bezdzietności i tęsknocie za dzieciątkiem. A folik znowu łykam po wakacyjnej przerwie. Dobranoc! Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
krokodylek1313 Do zobaczenia za dwa tygodnie :) 29.08.06, 19:48 Kochane Folikówki.... I ja w końcu sie doczekałam urlopiku Śladami amonii jedziemy do Turcji U mnie dziś 5dc, tak więc Te dni przypadną na wypoczynek To już nasz 5 cykl starań i 5 rocznica slubu we wrzesniu... może okurat się uda???? Mam nadzieje. Folikówki.... mam nadzije, że jak przyjade to już zastanę nastepne zaciążone Bedzie mi Was brakowac przez te dwa tygodnie, a jak przyjade, to na pewno bede miała niezłą lekturkę Ściskam Was Wszystkie mocno, mocno..... Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Do zobaczenia za dwa tygodnie :) 29.08.06, 19:58 Kasiulka-oczywiście wypoczywaj ile wlezie,gdyby tak można było "na zapas". Ja mam nadzieję że Ty wrócisz z dobrą wiadomością i z miłą niespodzianką na waszą rocznicę ślubu. Udanego urlopiku!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Do zobaczenia za dwa tygodnie :) 29.08.06, 21:13 Ha!!! Kasiu!!! Na 100% Ci się uda)) Mi się udało w podobnych okolicznościach. 6 września mamy 3 rocznicę ślubu (kijanek będzie miał akurat +/- miesiąc)) i jest akurat baaardzo wakacyjnym dzieciaczkiem. "Zrobiliśmy" go między wyjazdem na Mazury a wyjazdem nad morze. Cykl całkowicie na luzie, bo w związku z wyjazdami nawet nie miałam za bardzo jak mierzyć tempki i nawet nie jestem do końca przekonana kiedy miałam owu. W sumie nie myślałam o "zachodzeniu", tymczasem.... zaszłam jak słońce )) Wierzę, że u Ciebie będzie tak samo - bo cóż może być piękniejszego niż wakacyjny kijanek na rocznicę ślubu)) A mi dziś... pierwszy raz było tak maxymalnie niedobrze... Ufff... Chyba nadchodzą do mnie "atrakcje" ciążowe)) Pozdrawiam Was serdecznie!!! Acha - ff mi wyznaczył wstepnie termin na 20 kwietnia, ale poczekam na wizytę u lekarza (mam 11 września) i USG - wtedy dostanę jakąś pewniejszą datę (bo niby skąd ff mi wyliczył taką datę, skoro nie wpisałam ani jednej tempki w tym miesiącu do tabelki)... Buźki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Do Marty i Amoni :) 29.08.06, 22:15 Kurcze dziewczyny dopiero teraz odebralam wasze wirtualne kartki na slub dla mnie i mezusia, bardzo Wam dziekuje sa super Ale fajnie. P.S. wyslalam Wam pare fotek ze slubu jeszcze krokodylkowi, monjan, dakotce i jak by ktos jeszcze chcial to wolac to znowu jutro wieczorem wysle. Sa to zdjecia z aparatu cyfr bo tych od fotografa pozowanych jeszcze nie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Do Marty i Amoni :) 30.08.06, 08:52 dzięki wielkie zaraz oglądam )))) buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Lista Folikowek / dziewczyny podajcie swoje daty.. 29.08.06, 22:20 spodziewanego porodu, wpiszemy je na liste. GRATULUJE KOCHANE PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ Folikówki , które oczekują swoich pociech kordula3 – Dorota – w ciąży - syn Kamilek 02.04.2004 demika - Dominika - Warszawa - w ciąży - syn Igor 3.08.2004 mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży córeczka Martusia 11.10.2004 rena78 - w ciąży ememik – Magda – Warszawa - w ciąży monjan – Monika - Lublin - w ciąży szarlotti - Anna - w ciąży - syn Sebastian 08.06.2002 dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży - córka Julia 20.09.1998 term.(10.02.2007) misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży term.(14.02.2007) renne2 – Świdwin - w ciąży niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży rybka303 - Magda - Kraków - w ciąży eva.1981 - Ewa - w ciąży agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży breili - Daria - Niemcy - w ciąży Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004 dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj) agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj) adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie starań (kwiecień) greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń) nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj) mycha.76 - Monika - Warszawa - starania trwaja aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec) martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień) monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca) kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec) ewacia - Ewa - w trakcie starań Dziękuje Wam za to, że Jesteście ! Misia Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: Lista Folikowek / dziewczyny podajcie swoje d 07.09.06, 14:53 Bylam wczoraj u lekarza. Gin zrobil krociutkie USG, tylko na potwierdzenie bez zadnej dokladnej analizy. Widzialam czarna plamke, to co prawda niewiele ale zawsze to pierwsza fotka malenstwa Termin mamy (ja i Maluch) na 09.06.07. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa misia ta lista jest coś nie teges ;) 05.12.06, 14:26 jakiś czas temu już było że mamusiamartusi już ma Marcinka itd. a teraz nic?? ja nad tym nie panuję i mało kiedy tą listę czytam bo mnie dołuje, ale myslę że trzeba by poprawić. No i nie gniewaj sie na mnie Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesiaa Re: Środowo ... 30.08.06, 08:47 Ale ruch się zrobil i mas dziewczyny widać że wakacje powoli się kończą Daktoko jak to dobrze że już jesteś z nami, bardzo się cieszę że z rybką wszystko ok Kasiulka baw się dobrze na wyjeździe, ja myślę że te dwie piątki muszą zaowocować wyszlejcie się a może kto wie tak jak u Agnieszkiz-d się pojawi Agnieszka z-d trzymaj się dzielnie bo tych atrakcji pewnie będzie więcej i pisz do nas koniecznie Myszko jakoś to będzie, jak wpadniesz w wir pracy to nawet nie zauważysz kiedy i jak szybko czas leci ... Ja to w biegu nawet czytam forum bo na nic czasu nie mam Misiu ja też poproszę o fotki chcę zobaczyć jak slicznie wyglądaliście A co do ginów to normalka że jak prywatnie to bardzo chętni na jak najszybszą wizytę, już zaczynym przyzwyczajać się do tego ... ja dziś odbieram te badania (mam nadzieję że będą), mam trochę stracha co wykażą ale mam tak dużo pracy ze do 16 pewnie o tym nie pomyślę, chociaz od rana skręcało mnie juz w brzuchu ogólnie pogoda strasznie zaspana i zimno się zrobiło, zima nadchodzi wielkimi krokami, a ze mnie taki zmarźlak, jak ja znowu wytrzymam no i ciągle zapominam o tym foliku, za duże rozprzężenie w tej sprawie u mnie nastąpiło A Martajotka jak u ciebie? No i adrestea robiłaś już te badanka? Odpowiedz Link Zgłoś
martajotka Re: Środowo ... 30.08.06, 09:04 hej, od rana była w szpitalu, gdzie oddałam krew do badań. Za te 3 hormony (E2, FS I PRL) zapłaciłam 69 zł. Wyniki mają byc już dziś popołudniu choć ja je pewnie odbiorę jutro przed pracą. Zobaczymy czy coś z tych wyników się wyklaruje... Krokodylku! wszystko będzie na 5! Wypoczywaj! Misiu! ja też poproszę o jakąś fotkę... Drogie Panie Nauczycielki! Po tak długich wakacjach na pewno nie jest łatwo wrócić do pracy, ale każda praca jest przyjemniejsza jeśli podchodzi się do niej z pozytywnym nastwieniem. Dakotko! cieszę się, że już wyszłaś ze szpitala i że z Maleństwem wszytko dobrze. Dbaj o siebie i odpoczywaj JA załatwium kilka rzeczyw biurze i jadę w delegację więc już dziś się tu nie pokażę. PA Marta Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Środowo ... 30.08.06, 09:11 Misiu ja tez po prosze o fotki na gazetowego czekam z utesknieniem Ja wyniki robilam w pon najdluzej bede czekac na antycialakardiolipinowe maja byc za 21 dni ehhh, a tamte beda splywac co jakis czas ale i tak nie wiem kiedy je odbiore bo musze podjechac do wrocka a to juz jest wyprawa Zycze udanego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: Środowo ... 30.08.06, 10:16 Misiu-dziękuję za zdjęcia-wyglądacie PRZEŚLICZNIE!!!Tacy promienni,zadowolenie i...młodzi.Twojemu mężulkowi dałabum z 17 lat))A wogóle mam sentyment do facetów z długimi włosami-mój mąż też miał pół życia gruby,długi kucyk.Ściął włosy dopiero jak Przeprowadzaliśmy się do Czechowic,Julka miała wtedy pół roczku.A Ty-śliczniutka sukienka,ciągle uśmiech na twarzy i praktycznie zero brzuszka.Naprawdę ładne zdjęcia,poproszę o te od fotografa jak już będziecie mieli! Aagniesiu,Martusiujotko i Adrasteo-dziewczynki trzymam kciuki za Wasze wynki,dajcie znać jak tylko będzie wiadomo co i jak! Dziś mąż jedzie po mój wypis do szpitala i niestety będę musiała zanieść L4 do pracy.Znowu wysłuchiwać szefa i znosić jego durne miny.Ale mam nadzieję że jakoś to przeżyję! Odezwę się dziś jeszcze na pewno! Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa prześlij mi proszę.. 30.08.06, 10:25 misia mi wysłała ale nie doszły a teraz coś jej nie ma na forum ani na gg mogłabym Cię prosić o przesłanie bo też jestem ciekawa tej szczęśliwej pary )) Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Środowo ... 30.08.06, 10:32 Dakotko ciesze sie ze zdjecia sie podobaly, no mlodziutko wyglada. Jego brat ma 29 i wyglada jak 22 latek to co dopiero moj chlop jak ma 21 hehe tylko ze jego brat jest kawalerem i narazie nie chce kobiety, choc ostatnio jak zobaczyl ze w jego otoczeniu zaczely sie rodzic dzieci to teraz mowi ze chcialby bobasa no...ale nie ma z kim aha Agnieszko wiesz cio...Ty masz termin porodu w dniu urodzin mojego meza a ja 4 dni po urodzinkach, i on mi ciagle mowi ze bedziemy sie sex...(sorki za wyrazik) zeby dzidzi wyszla na swiat 11.02 hehe. Buziaki. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.76 Re: Środowo ... 30.08.06, 10:34 Witajcie Folikówki! Rzeczywiście ruch u nas od rana panuje... Krokodylek w tymn czasie w podróży...I niech to będzie podróż na 5 z efektami na 5 w postaci wypoczętych twarzy i maleńkiej Kropeczki. Na przykładzie Agnieszki-zd i Monjan widać, że Kropeczki lubią wybierać sobie porę urlopu, wesela, jednym słowem zabiegania, gdy nawet o nich nie myślimy... Agnieszko zd...super trafiliście z takim prezencikiem na 3 rocznicę ślubu My też mieliśmy takie marzenia, bo nasza 3 rocznica była w sierpniu, ale... może na 4 będzie dzidziuś? Zawsze zresztą znajdzie się okazja. I z całych sił kibicuję Kasi, by im się udcało na tę 5 rocznicę! Dakotko zrobiłaś taką "reklamę" zdjęciom ślubnym Misi, że teraz nie ma zmiłuj - ja też proszę o te zdjęcia na mojego gazetowego maila Misiu!!! Agniesia, Martuś, Adrastea - trzymam kciuki za Wasze wyniki. Agniesiu, nie stresuj się Kochana. Ważne, że zrobiłaś te wyniki i zawsze jesteś o krok do przodu. Ale powiem Wam, że ja moje wyniki też odbierałam "na miękkich nogach". Dakotko, Agniesiu - traktujcie szefów z przymrużeniem oka, nie przejmujcie się minami. Pomyślcie sobie, że i tak jesteście szczęściarami :macie obie cudownych mężów, Dakotka - dzieciaczki, a na Agniesię też przyszłe dzieciaczki pewnie już spoglądają z nieba i szykują się do lotu A u mnie nic ciekawego. Nastrój taki sobie przez ten deszcz chyba i ciągłą samotnośc w domu. "Bawię się" i wycinam jeżyki, listeczki, grzybki z papieru- jednym słowem robię dekoracje ścienne, drzwiowe i inne do klasy Pozdrawiam i idę łyknąć folik. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Re: Środowo ... 30.08.06, 10:48 Dakota szefem sie nie przejmuj wszak Twoje zdrowie jest teraz najważniejsze!!!!!! Dziś bedę miała część wyników (estradiol, progesteron i toxo) teść ma mi odebrac cala juz jestem w stresach Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Dziewczyny podawajcie daty porodu do listy :) 30.08.06, 10:23 Martusia tobie wyslalam wczoraj wieczorem fotki a Agniesi dzis poznym wieczorem wysle Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Dziewczyny podawajcie daty porodu do listy :) 30.08.06, 12:07 czesc wam u nas pada i jest zimno niefajnie z nudow robie przetwory na zime stalam sie wykwalifikowana kura domowa dobrze ze juz czas do pracy niedługo...oszalec mozna w domu... i tak wstaje codziennie rano... aaa dla moich kumpelek zdjecia brzusia forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=44617718&wv.x=2&a=47728088 Misiu dzieki za fotki, slicznie wygladalas podaje date porodu 20/01/07 Odpowiedz Link Zgłoś
adrasteaa Monjan ładny brzuszek 30.08.06, 12:13 Monjan ladniusi ten twój brzuszek Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Dziewczyny podawajcie daty porodu do listy :) 30.08.06, 12:20 No to monjan ciesze sie ze fotki doszly wieczorem dostana (agniesia,adrasteaa,mycha) Brzuszek fajniutki, moj tez na wieczor jest wiekszy. Dzięki za date Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Nasz krokodylek już siedzi w samolocie.... 30.08.06, 10:47 wylatują o 11ej Ma mi dać Kasieńka pika na komórkę jak już szczęśliwie dojadą do hotelu... Dam wam znac. Odpowiedz Link Zgłoś
misia9944 Re: Nasz krokodylek już siedzi w samolocie.... 30.08.06, 12:22 No no daj znac bedziemy spokojniejsi Ja bym sie bala leciec samolotem buuu! Ale oni odwazni Odpowiedz Link Zgłoś
amoniaaa Re: Nasz krokodylek już siedzi w samolocie.... 30.08.06, 12:32 nie ma tak źle... super uczucie jak samolot wzbija się w powietrze Tylko trochę strach teraz przy tych wszystkich atakach ((( dam wam znać od razu!!! Odpowiedz Link Zgłoś