Dodaj do ulubionych

My, Folikówki... cz. II :)

25.08.06, 08:24
Witamy i zarazem zapraszamy wszystkie kobiety Folikujące smile

Rozpoczynamy ciąg dalszy naszego wątku smile
Obserwuj wątek
    • krokodylek1313 Nasza Lista :) 25.08.06, 08:25
      GRATULUJE KOCHANE smile

PAMIETAJCIE ZE RAZEM ZAWSZE RAŹNIEJ smile

Folikówki , które oczekują swoich pociech smile

kordula3 – Dorota – w ciąży smile - syn Kamilek 02.04.2004
      demika - Dominika - Warszawa - w ciąży smile - syn Igor 3.08.2004
      mamusiamartusi – Gosia – Warszawa - w ciąży smile
      córeczka Martusia 11.10.2004
      rena78 - w ciąży smile
      ememik – Magda – Warszawa - w ciąży smile
      monjan – Monika - Lublin - w ciąży smile
      szarlotti - Anna - w ciąży smile- syn Sebastian 08.06.2002
      dakota123 - Agnieszka - Czechowice-Dziedzice - w ciąży smile- córka
      Julia 20.09.1998
      misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży smile
      renne2 – Świdwin - w ciąży smile
      niuta_s - Ania - Warszawa - w ciaży smile
      an_76 - Aneta - Szczecin - w ciąży smile
      rybka303 - Magda - Kraków - w ciąży smile
      eva.1981 - Ewa - w ciąży smile
      agnieszka_z-d - Agnieszka - Warszawa - w ciąży smile

Folikówki starające się o kolejnego dzidziusia smile

baka1baka - Kasia - w trakcie starań - syn 20.03.2004
      dorota.m1976 - Dorota - w trakcie starań - syn Jakub

Folikówki oczekujące na miesiąc w którym zaczną starania o dzidziusia oraz
      Folikówki starające się i oczekujące 2 kreseczek smile

krokodylek1313 - Kasia - Kołobrzeg - w trakcie starań (maj)
      agnieszkamonikaz –Agnieszka - Olkusz – w trakcie starań (maj)
      adrasteaa - Ania - ania79b@interia.pl – Legnica – w trakcie starań (kwiecień)
      greta18 – Greta – Warszawa – starania trwają (styczeń)
      nadya22 – Aneta - Sanok – w trakcie starań (maj)
      mycha.76 - Monika - Warszawa - starania trwaja
      aagniesiaa - Agnieszka - agusiast@wp.pl - Łódź - w trakcie starań (marzec)
      martajotka - Marta - martajotka@gazeta.pl - Poznań - w trakcie starań
      arabelka78 – Ania - Czechowice-Dziedzice - w trakcie starań
      kostka25 -Agnieszka - Warszawa - w trakcie starań (kwiecień)
      breili - Daria - Niemcy - w trakcie staran (czerwiec)
      monica233 - Monika - sara2283@o2.pl - Krosno - w trakcie starań
      heejakawa - Kasia - Coventry - w trakcie starań
      amoniaaa - Monika - Siemianowice Śl.- w trakcie starań
      zaxia - Agnieszka - Poznań - w trakcie staran (koniec czerwca)
      kka77 - Kasia - Warszawa - w trakcie staran (czerwiec)
      ewacia - Ewa - w trakcie starań

Dziękuje Wam za to, że Jesteście !
      Misia
      • alfa156 Re: Nasza Lista :) 25.08.06, 16:41
        oj dawno mnie nie bylo na Foliczkach. to jesli mozna to prosze mnie wpisac.
        Karolina-Kraków/Warszawa- 7 tydzień smile
        buziaki
      • ania0413 Re: Nasza Lista :) 18.10.06, 21:15
        starająca się o kolejnego dzidziusia.mam Dominikę ur.20.03.2004r.
        • op.wawa Re: Nasza Lista :) 08.11.06, 16:17
          ja tez jestem z wami, ostatnio mało tu zaglądałam ale nadal sie staramy i nic,
          pozdrawiam wszystkie folikówny Paulina z warszawy
          • ciotka.aka po wizycie 08.11.06, 17:59
            no jestem już w domu.

U nas wszystko w porządku. Maleństwo rośnie i ma się dobrze, widać było łapki i
            nóżki, oczywiście serducho i jakieś naczynia w mózgu maluszka. Rany ale się
            wzruszyłam - bardziej niż za pierwszym razem. Na szczęście plamienia poszły
            precz i w środku jest czyściutko, cytologia pobrana ale myśle, ze tu też będzie
            dobrze. Wyniki morfologi takie, ze jak stwierdził gin moglabym być dawcą krwi.

Mam dalej brać duphaston, kwas foliowy. Póki co żadnych witamin i preparatów. Na
            razie mam sobie darować basen i innej maści zajęcia ruchowe - dalej odpoczywać
            czyli dalsze zwolnienie (do 6 grudnia) Z tego wszystkiego... zapomniałam zapytać
            ile Malec ma wielkości a gin zapomniał zrobić fotki sad Ale nic to najważniejsze
            że wszystko jest dobrze. Hihi pewnie gdybym miała ten wydruk usg siedziałabym
            teraz w sieci i porównywała wyniki a tak to mam spokój. Acha wagowo bez zmian
            (różnica od ostatniego ważenia może z 70 dkg (ale to pewnie kwestia ubrania i
            butków)

I jeszcze z innej beczki a'propos tego, ze cuda się zdarzają. Mam znajomych,
            którzy starali się o dziecko...kilkanaście lat. Objeździli całą Polskę,
            specjalistów wszelkiej maści, próbowali wszystkiego łącznie z in vitro, nawet
            nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak bylo im trudno. A teraz... oboje czekają
            na swoje skarby... tak tak liczba mnoga - trojaczki smile Będą z nami chyba około
            marca.

Trzymam kciuki za starające się Folikówki i za nasze Folikówki-Inkubatorki
      • dzidzia214 Nasza Lista :) 10.11.06, 08:19
        Dzidzia 214- zaczynam brac kwas foliowysmile
        a co dalej to sie okaze
    • aagniesiaa Re: My, Folikówki... cz. II :) 25.08.06, 08:29
      ja się melduję smile
      • breili I ja tez sie melduje! 25.08.06, 08:31
        j.w.
    • ewacia My, Folikówki... cz. II :) 25.08.06, 08:37
      To teraz na nowym SZCZESLIWYM watku opowiem Wam jak bylo na urlopie. Pojechalismy w Karkonosze, mieszkalismy glownie w Karpaczu. Bylo pieknie...mielismy super pogode, jeden dzień tylko lekko kropil deszczyk a tak bylo cieplutko...temperaturka dochodziła do 30 stopni. Chodzilismy sobie po górkach...Maz byl dla mnie taki kochany..jest cudowny...codziennie tak planowal trase ze nie mialam czasu na myslenie wink) wychodzilismy okolo 9:30 wracalismy o 17:00-18:00 a o 19:00 juz prawie spalam taka bylam wymeczona...ale nie narzekalam, bo bylo cudownie. Maz zabral nawet swoja Ksieżniczkę wink)) na zamek wink) Co do staranek to oczywiscie byly..a jakże...wrocilismy w piatek tydzien temu...i mielismy jeszcze caaaaly weekend wolny. Poszlam z nowa energia do pracy...a wczoraj przyszla @ !!!!!! siedzialam i ryczalam jak glupia...jakos tak mnie wzielo...tym bardziej ze wczoraj minely dwa miesiace od naszego slubu...smutno mi bylo...podjelam decyzje, ze zmieniam lekarza..ten wogole o mnie nie dba...nawet zadnych badan hormonow mi nie zrobil tylko przepisal CLO i od dwoch cykli nic z tego. Trzeba podjac w koncu "meska" decyzje.. Takze witam Was moje drogie po wakacjach...mam nadzieje ze nasze organizmy odpoczely bo przed nimi duuuuzo pracy...
      Buziaczki
      Ewa
      • amoniaaa Re: My, Folikówki... cz. II :) 25.08.06, 08:41
        Ja też tu jestem smile)))
        No i mamy kolejny przykład, że wyjazd na wakacje wcale nie wspomaga
        zaciążaniu...sad Mi też każdy mówił że jak pojadę, odpocznę.... i zajdę bo bez
        stresu. A tu nic wink Nie przejmuj się niczym. MOżna wiedzieć jak długo się
        staracie? My 3 września mamy rocznicę ślubu i właśnie mija rok naszych
        staranek... Ale przestałam miewać doły i wszystko olałam. Co ma być to będzie smile
        • ewacia Re: My, Folikówki... cz. II :) 25.08.06, 08:42
          no pewnie ze mozna wiedziec..od lutego 2005 a od dwoch miesiecy ze wspomagaczem CLO wink))
          • adrasteaa Re: My, Folikówki... cz. II :) 25.08.06, 08:50
            witam i ja się melduje głupi program FF przesunąl mi owulacje a teraz to juz mi w ogole nie wyglada ze moglo sie udac staranka tylko raz i pewnie znów bedzie kicha ( choc jakby sie tak zastanowic to monjan tez przesunal owulacje a na USG maluszka okazalo sie ze jednak wczesniej doszlo do zaplodnienia) ehhh tonacy brzytwy sie trzyma
            Mam nadzieje ze nowy watek przyniesie nam szczescie
        • twolniewicz Re: My, Folikówki... cz. II :) 07.12.06, 12:48
          hej. ja tez jestem rok po slubie ale staramy sie od sierpnia tego roku.
          Myslałam, że moze teraz sie uda ale 4 dni po spodziewanym okresie dostalam
          jednodniowe bardzo ciemne plamienie. nie wiem co to, ale traktuje to jak
          miesiaczke,,, A moze mem leciec po test? hihi ale sie pocieszam, co? pozdr
    • amoniaaa dziewczyny muszę się z Wami czymś podzielić!!!! 25.08.06, 09:23
      Właśnie dzwonił mój mąż i okazało się że nie w marcu, ale jeszcze przed zimą
      staną fundamenty naszego domku!!!! Jezu chyba oszaleję dzisiaj...
      • adrasteaa Re: dziewczyny muszę się z Wami czymś podzielić!! 25.08.06, 09:27
        Super wiadomość Gratulacje
    • martajotka My, Folikówki... cz. II :) 25.08.06, 09:34
      Hej, i ja jestem na nowym wątku!
      Oby był dla nas baaardzo szczęśliwy, taki II.
      Dakotko, wszytsko będzie dobrze. Może Twój organizm potrzebuje trochę
      odpoczynku na leżąco.
      Krokodylku, Ewaciu - przykro mni z powodu @.
      Amoniu! Fajnie, że się już jesienią zaczynacie budować.
      Adrasteaa! bądź dobrej myśli.
      A za klika godzin weekend!
      MIłego dnia
      marta
    • krokodylek1313 Re: My, Folikówki... cz. II :) 25.08.06, 11:51
      I ja sie oficjalnie melduje wink

U mnie wraz z nowym watkiem dziś 1dc. Czyli nowy watek i nowy cykl starań o
      maluszka.

Nie nastawiacie mnie zbyt optymistycznie do moich wakacji.... Juz dwie z Was
      wróciły z wakacji i @ przyszła...... Ale i tak bedzimy szalec, bo próbowac
      zawsze warto tongue_out

Mam nadzieję, że Nowy wątek przyniesie nam duzo nowych... dobrych wieści smile
      • aga2831a Re:ku pokrzepieniu! 25.08.06, 13:03
        Dokładnie wiem co każda z Was przeżywa ja o swoje maleństwo walczyłam 4 lata,
        badania hormonów, nasienia, HSg itd, i ciagle przychodziła cholerna @ale nie po
        28 dniach ale 40-50 bo jestem długoctyklowcem. Podeszłam do jednej IUI ale nie
        udało sie, ogólnie 3 lata płaczu, nieprzespanych nocy, złości na siebie ,na
        męża ,na cały świat! A najgorsze ze to raz jedna, raz druga koleżanka
        informowala mnie o swoim cudzie, większośc juz o drugim, a ja ciągle nie
        wiedziałam czy i mnie on sie on przydaży. Byłam juz tak wykończona, wściekła,
        walczyłam , poddawałam się i tak w kółko! I cud się przdarzył 13 czerwca
        zobaczyłam 2 upragnione kreski. Do dziś nie wiem jak to zrobilismy, nie moge
        niczego się doliczyć! Nie wierzyłam ze moge byc w ciązy nawet nie chiałam robic
        testu . żle się czułam chodziłam do lekarzy leczyć się na nerki, alergię! I
        nigdy bym nie podejrzewała ze nie jestem chora tylko w 7 tc.! Gdy poszlismy na
        usg zobaczyłam juz serduszko mojego maleństwa!A za tydzień idziemy na USg
        połówkowe! Dlatego dziewczyny nie warto tracic nadzieji uda się Wam wszystkim
        zobaczycie tylko więcej luzu! No i dobrych lekarzy życzę - oni to połowa
        sukcesu! reszta to Wy same , Wasza psychika, nastawienie. Acha mi pomaogła
        jeszcze laparoskopia na która sama się uparłam lekarz nie widział potrzeby(i
        rzeczywiście wszystko było ok ale ja myślę ze cos może się przeczyściło,
        dodatkowo udrożniło)! Wkleję Wam coś co dziś znalazlam i co jeszcze nie tak
        dawno pisałam i przeżywałam. A opotem byłam już w ciązy!
        Powodzenia DZIEWCZYNY!
        Re: chyba mam dosyć!!!!!!!!!!!
        Autor: aga2831
        Data: 09.03.06, 13:44 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
        Dzięki dziewczynki , że jesteście!!!Wiem ze każda z WAS to przechodziła i
        gdybym nie znała Waszych historii, tego forum pewnie już dawno bym się
        załamała.Myszko widzisz Ty jesteś zdrowa a ja nie ! W sumie nie wiem co ze mną
        jest nie tak , bo każdy mówi co innego !! Mam drobne pęcherzyki na obrzeżach
        jajnika, hormony tez do bani (podejrzenie pco), tyłozgięcie!Po castagnusie
        hormony w normie (rewelka), pęcherzyki dalej są! no i sama nie wiem!Mój M.
        plemniczków ddużżo ale morfologia słaba, było 1% potem 6%, była słaba rucliwość
        potem w normie!!!I to tak jest że ze mna cos nie taki i z nim też ! I boję się
        ze to sie tak ponakładało na siebie ze z tego nic nie będzie!!!i nie wiem czy
        moja psychika jeszcze dokłada do tego wszystkiego swoje grosze!Już nawet
        nauczyłam się wyobrażać sobie nas z naszym dzieciaczkiem wcześniej tego nie
        potrafiłam !!!śmieszne to pewnie jest ale jakoś nie umiałam tego zrobić!!!Seks
        tylko dla przyjemności też już przerabiałam i nic, ostatnio to nawet akrobatykę
        w łóżku odwalałam, świece i te sprawy nasapałam się jak głupia (bo dupsko już
        trochę waży hahahah) i nic!nawet niedobrze mi było (tylko że wieczorami)hahaha
        i nic! a teraz mam 5 dzień @ i to obfitą jak nigdy i ciągle brzuch mnie boli! I
        wiecie co sobie teraz tak uświadomiłam ze ja tak narzekam, narzekam a gdzieś w
        środku wiem ze i tak mi się uda!Mam nadzieje ze i tym razem mnie intuicja nie
        zawiedzie!Ja to chyba rzeczywiście mam problem z głową!

• jukaa2006 Re: My, Folikówki... cz. II :) 25.08.06, 13:50
      Czy Folik zażywać może każda kobieta decydująca się na dziecko czy dopiero po
      stwierdzeniu niedoboru kwasu foliowego?
      • krokodylek1313 Do jukaa2006 25.08.06, 14:07
        Kwas foliwoy każda z nas Folikówek zaczeła łykac jak tylko zaczełysmy myslec o
        staraniach. Zalecaja brac kwas foliowy na dwa miesiące przed planowanymi
        staraniami o dziecko.

Kwas foliowy jest jedną z witamin z grupy B. Jest niezbędny do powstawania
        krwinek czerwonych. Reguluje rozwój komórek nerwowych, wpływa na prawidłową
        funkcję układu nerwowego, przewodu pokarmowego, narządów płciowych. Kwas
        foliowy jest niezbędnym czynnikiem wzrostu i rozwoju. W pierwszych tygodniach
        ciąży jego rola ściśle związana jest z rozwojem i kształtowaniem układu
        nerwowego, zwłaszcza mózgu i rdzenia kręgowego.

Jeżeli przed ciążą i na jej początku poziom kwasu foliowego w organizmie
        kobiety był na odpowiednim poziomie, ta witamina może znacznie ograniczyć
        ryzyko wystąpienia u dziecka wad wrodzonych, dotyczących głównie mózgu i
        rdzenia kręgowego

Pozdrawiam krokodylek
        • jukaa2006 Re: Do jukaa2006 25.08.06, 14:13
          Ale jak nie robiłam jeszcze żadnych badań i nie wiem czy mam jakies niedobory
          to tez mam zacząć brac, tak sama od siebie?
          • adrasteaa Re: Do jukaa2006 25.08.06, 14:31
            mozesz brac bez obaw jego nadmiar jest wydalany z organizmu z moczem chyba ze masz baaaaaardzo zadka chorobe tzn alergie na kwas foliowy
    • martajotka My, Folikówki... cz. II :) 25.08.06, 15:44
      Hej,
      Jukaa- bierz folik bez obaw. A na brak/ nadmiar keasu foliowego nikt nie robi
      żadnych badać. Bo to tak jakby badać ilość witaminy C w organizmie...wink

Krokodylku! wypoczywaj na urlopie i baw się dobrze! nie myśl o niczyma już na
      pewno nie o kolejnych dniach cyklu czy czymś takim. I wracaj do nas wypoczęta,
      pełna wrażeń i szczęśliwa!!smile

Pozastałym Folikówkom życzę dobrego weekendu. Ja mam bogate plany- pomoc
      koleżąnce w malowaniu mieszkania, wielka feta rodzinna i wieczór panieński
      kumpeli. Ech, będzie się działo!.
      Do poniedziałku
      m
      • amoniaaa jutro wieczór panieński u kumpeli z liceum :-) 25.08.06, 16:06
        ja też się bawię na wieczorze panieńskim u kumpeli smile Ślub mają dopiero 16
        września ale jutro już balujemy i żegnamy ostatnie podrygi wolności
        Bożenki smile)) Ojjj dokładnie rok temu 27 sierpnia miałam mój wieczór
        panieński smile)) Ale przelecialo sad
        A i jutro rano idę do fryzjera bo już znowu mam odrost jak diabli i mi się
        wcale włosy nie układają uncertain Muszę przecież jutro na imprezie ładnie wyglądać smile
        • aagniesiaa Re:a u mnie 25.08.06, 19:13
          sie @ wcale nie rozkręca sad
          • aagniesiaa Re:a u mnie 25.08.06, 19:13
            znowu coś słabo , martwię się
      • krokodylek1313 My, Folikówki... cz. II :) 27.08.06, 08:14
        Witam w niedzielny poranek smile
        Tradycją stało się, że Folikówki odpoczywają w weekendy smile

Z tego co pamietam to nasza Misia dziś wraca z gór.... Mam nadzieję, że się
        szybciutko zamelduje na Forum smile
        • au500 Re: My, Folikówki... cz. II :) 27.08.06, 10:12
          witam krokodylku1313! ja własnie mam pierwsza wolna niedzielke od 3
          tygodni,całe dnie praca i praca. Po za tym to pierwszy cykl naszych staran wiec
          o niczym innym nie mysle,szybko zlecial ten tydzien.pozdrawiam ,,cola,,
    • misia9944 Hurrra Forum... 27.08.06, 17:05
      Czesc smile
      Nawet sobie nie wyobrazacie jak mi Was brakowalo smile
      Wlasnie wrocilismy, a ja pierwsze co na komputer...a jakby inaczej smile

Odpoczynek nam sie udal, pogoda byla, pozwiedzalismy, nachodzilam sie
      jak "łosiek" maly.

We wtorek mam lekarza juz od niepamietnych czasow...ostatnio bylam u gin 6 tyg
      temu, ciekawe co slychac u mojego dzidziusia. Oby wszystko ok.

Ok ide sie rozpakowac smile
      Pozdrawiam Wszystkie Folikowki, Kasi dziekuje za zalozenie nowego watku <buziak>
      Trzymajcie sie smilesmilesmile
      • mycha.76 Re: Hurrra Forum... 27.08.06, 20:43
        Witam Was wszystkie kochane Folikówki!

Wracam do Was po urlopowej przerwie i melduję się na nowym wąteczku - oby szczęśliwym dla nas wszystkichsmile
        Na początku chciałabym z całego serca pogratulować Agnieszce_zd i Ewie.
        Cudowne wsiadomości! Agnieszko, czytałam Twój post z zapartym tchem...
        Jak pięknie napisałaś o swojej radości z 2 kreseczek...smile)))
        Gratuluję Kochana, dziękuję stokrotnie za podwójną porcję fluidków
        i życzę wspaniałego doświadczania stanu błogosławionego i zdrowia dla maluszka.
        Ależ się cieszę!

Dziewczynki, jeśli chodzi u mnie to te 2 tygodnie spędziłam bardzo przyjemnie.
        Wiele się działosmile

Jak już wiecie - spotkałam się z Krokodylkiemsmile))))
        Denerwowałam się przed tym spotkaniem (ręce mi się trzęsływink, ale zupełnie
        niepotrzebnie, bo było cudownie!
        Kasiu jesteś taka, jak sobie Ciebie wyobrażałam: ciepła, radosna, piękna i bardzo sympatycznasmile))))) Dziękuję!
        No i miałam okazję pogłaskania Gryfciasmile
        Poznałam też sympatycznego męża KasismileAle fajnie, że doszło do tego spotkania!

Byłam też z mężulem na żaglach na Pojezierzu Drawskim. Odpoczynek na łonie natury i ciągły kontakt z przyrodą umilił czas oczekiwania na efekty IUI
        i jakoś wewenętrznie mnie uspokoił.

Spędziłam też parę dni z teściową, jeździłam nad morze...
        Woda była wyjątkowo ciepła. Zanurzenie się w morzu nie sprawiało mi w tym
        roku żadnych kłopotówwink Ale to była frajda!

No a ten ostatni weekend , wyobraźcie sobie Dziewczyny, spędziliśmy z mężem na rekolekcjach dla niepłodnych małżeństw "Abraham i Sara".
        Poznałam 9 fantastycznych małżeństw...
        Niektóre starają się o dzidzię ok. 10 latsad
        Nasz staż starania (20 miesięcy) okazał się najkrótszywink
        Rekolekcje szczerze Wam polecam!
        W grudniu ma być druga turasmile
        Była modlitwa, wykład z zakresu medycyny prowadzony przez lekarzy oraz wykład dotyczący psychologicznej sytuacji małżeństwa bezdzietnego. Skorzytaliśmy też z mężem z indywidualnych konsultacji z panią psycholog. Bardzo pomogło takie pogadanie o naszej sytuacji z terapeutą!
        Byłam też u spowiedzi...

Dziewczyny, i tak jak poprzednio byłam pewna, ze podejdę do następnej IUI, tak teraz zmieniłam zdanie (po rozmowie z księdzem i innymi małżeństwami)...
        Jeszcze poczekamy.... "Damy szansę" Panu Bogu na ten cud...
        Czy nam się uda, Kochane, nie wiem, ale znowu chcę spróbować...

Folikóweczki: Misiu - szczęśliwa młoda śliczna małżoneczko, Kasiu, Martusiu, Moniczki,Agniesie, Nadyo i inne nowe Folikóweczki - pozdrawiam Was serdecznie!
        Dziękuję za wsparcie. Dobrej nocki! Do jutra!
        Wasza Monika
    • breili Udalo mi sie!!! 28.08.06, 07:05
      Dzisiaj rano zrobilam tescik i jest....!!! Blada bo blada ale jest - druga
      krecha! Nadal nie moge uwierzyc!
      Przesylam fluidki (jeszcze cieplutkie!):
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      • krokodylek1313 Re: Udalo mi sie!!! 28.08.06, 07:37
        breili...... pozwól, że jako pierwsza Ci pogratuluję.... I jako pierwsza łapię
        jeszcze cieplutkie fluidki big_grin big_grin big_grin

To wspaniała wiadomość..... Wątek się cudownie zaczął, oby takich wiadomości
        teraz już było juz tylko coraz więcej smile
        • adrasteaa Re: Udalo mi sie!!! 28.08.06, 08:05
          Gratulacje mam nadzieje ze nam wszystkim watek przyniesie szczescie, a tym czasem zycze spokojnych 9 miesiecy
          Ja niebawem jade na badania 7 hormonów, coz po sobotniej wizycie u nowego gina jestem jakos tak lekko zdegustowana wygladalo to mniej wiecej tak dzien dobry wypelnienie ankiety prosze sie rozebrac grzeb grzeb prosze sie ubrac zrobi pani badania na takie to a takie hormony do widzenia
          Kompletnie nic mi nie powiedzila jak zapytalam ja czy byla juz owu to nie umiala mi powiedziec chyba ze ona cos wie albo ma jakies przypouszczenia i niechce mi robic nadzieji albo poprostu bez tych wynikow nie ma oczym ze mna rozmawiac wszystko to jakies dziwne bylo ehhhh ale coz zrobie te wyniki wywale te 200 zl ale moze cos sie wyjasni i po co odracaja mi ta skladke zdrowotna jak i tak za wszystko tzreba placic
          Zycze milego dnia wszystkim
          • aagniesiaa Re: Udalo mi sie!!! 28.08.06, 08:36
            Brelii gratki wielkie !! ja tez łapię te fluidki wink

u mnie wreszcie przyszła @, w piatek w nocy rozkręciła się na dobre, wreszcie,
            czekałam na nią jak nigdy, moge wreszcie robić te podstawowe badania hormonów,
            tak jak ty Adrestea, jedziemy teraz podobnie, i jak tez wydam na nie tyle kasy,
            ale moze wreszcie sie cos wyjasni,

pani doktor kazała przebadać też mężulka, żeby zanim zacznie działac nade mną
            znała w razie czego wszystkie wyniki, także u nas do dzieła

Jak miło że Mycha i Misia, są już z nami, witamy was kochane wink

niektórym juz ten nowy wątek przyniósł szczęście, oby było nas więcej smile))
            • adrasteaa Agniesia a co bedziesz badac 28.08.06, 08:44
              Bo ja TOxo IgG, Toxo IgM, estriadol, progesteron, przeciwciała antyfosfolipidowe, i teraz nie wiem bo nie wyrażnie napisane ale chyba Listerioza IgG, i albo Bruceloza albo bolerioza okaze sie jak dostane wynik i mam nadzieje ze komputerowo bedzie napisane a nie po lekarsku
              Ciekawa jestem co ona mi powie jak wyniki beda ok pozyjemy zobaczymy
      • breili Dziekuje! 28.08.06, 08:45
        Bardzo Wam dziekuje za gratulacje!
        Sciskam kciuki ze wszystkich sil zebyscie wkrotce zobaczyly upragnione II !
        • amoniaaa No i jeszcze ja gratuluję !!!!! 28.08.06, 09:07
          Ale się cieszę~!!!!!!!! super.
          • martajotka Re: No i jeszcze ja gratuluję !!!!! 28.08.06, 09:54
            Cześć!
            co za dobre wieści od poniedziałku. Breili! serdecznie gratuluję, cieszę się i
            życzę zdowej ciąży! smileŁapię zachłannie fluidki!wink
            Najwyraźniej zła passa została przerwana- oby tak dalej.
            Aagniesiu! do Ciebie coprawda przyszła @, ale przynajmniej teraz możesz zrobić
            te badania i może coś się wyjaśni. Adrasteo! Mam nadzieję, że Twoje wyniki też
            będą dobre.

Aga2831a- dzięki za piękną opowieść. Takie przypadki podnoszą na duchu i
            pozwalają wierzyć, że i my ujrzymy upragnione dwie kreski.
            Au500- witaj wśród nas. Życzę szybkiego i szcześliwego zaciążenia.

Myszko, MIsiu! Witajcie po urlopie. Cieszę się, że wypoczęłyście i miło
            spędziłyście ten czas.

Mnie weekend minął jak z bicza trzasną, ani się obejrzałam. Byłam m.in. na
            wieczorze panieńskim koleżanki. W najbliższy weekend jedziemy na weselicho.

Dziś wieczorem idę do gina. Głównie na kontrolę co z moją torbielą. Jako, że to
            10dc to przy okazji zobaczymy czy moje jajniki pracują- oby w tym cyklu bez
            wspomagaczy.

miłego dnia i tygodnia
            Pa
            Marta
            • adrasteaa I po bólu 28.08.06, 12:12
              Pobrali mi krew do 4 probówek zainkasowali 250 zl i za 21 dni wyniki i wizyta u gin koszmar cenowy
              • amoniaaa Re: I po bólu 28.08.06, 12:15
                ale lot... to jest prawdziwy skandal!!!!
                • aagniesiaa Re: I po bólu do adrestea 28.08.06, 12:42
                  Wiesz ja mam zrobić FSH, LH, Estradiol, prolaktyna i progesteron, już sie
                  dowiadywałam, u mnie to ok. 20 zł za każdy więc 100 pójzie na to, poza tym mąż
                  plemniczki, ale to jeszcze się nie dowiedziałam, wyniki mam mieć na drugi
                  dzień, idę tam jutro na 8, na tą prolaktynę trzeba iść na luzie, ale wiecie jak
                  pomyślę o samym pobieraniu krwi to już się denerwuję sad nie lubię i co tu
                  zrobić, chyba mojego misia zaciągnę z sobą - niech mnie trzyma za rączkę, zaraz
                  potem dzwonię do ginki, powiedziała że jak się wyrobię przed połową cyklu to od
                  razu zrobi mi usg i zobaczy jak tam pęcherzyki wyglądają ...
        • monjan Re: Dziekuje! 28.08.06, 14:47
          Gratulacje!!! ciesz sie swoim szczesciem!!!

no i ja melduje sie na nowym-starym watku
          a fotki brzuszka beda jak pozycze aparat, obiecujesmile
        • misia9944 Re: Dziekuje! 28.08.06, 18:22
          Pięknego masz suwaczka smile
          powodzenia kochaniutka smile
      • misia9944 BREILI GrAtUlUjE :) 28.08.06, 18:20
        To dzidzius bedzie z 2007 smile tak jak moj ale fajnie smile
        Chyba z maja bedzie Twoj?
    • aagniesiaa Re: My, Folikówki... cz. II :) 28.08.06, 12:54
      zakupiłam folik i wzięłam się w ryzy i znowu łykam wink
    • amoniaaa dziewczyny, jakiś dół mnie ogarnia... :-( 28.08.06, 15:00
      to chyba oznaka nadchodzącej @...
      • mycha.76 Re:Breili gratuluję! 28.08.06, 16:06
        Cześć Dziewczyny!

Włączyłam właśnie komputer, a tu kolejna niespodzianka!
        No,no - wczoraj gratulowałam Agnieszce i Ewie, dziś - gratuluję Tobie Breilismile
        I życzę wszystkiego dobregosmile
        A fluidki łapię, łapię - a jakże!
        Te dobre wiadomości podnoszą nas wszystkie na duchusmile
        Bo juz się bałam, że latem boćki zupełnie zgubiły drogę do Folikówek...

Amonia, a Ty się nie martw - masz wszakże wywróżone dzieciaczki, będzie dobrze!
        Mnie też dół dziś łapał, ale to dlatego, że szłam na radę pedagogiczną.
        Dobre czasy się kończą, nauczyciele wracają do robotysmile
        A powiem Wam, że powrót do pracy po 2 miesięcznej nieobecności nie jest łatwy.
        Naprawdę miałam rano tremę.
        Ale z drugiej strony cieszę się, że spotkałam się z koleżankami.
        Oczywiście pytały, czy zaszłam w ciążę przez wakacje i spoglądały czy mam brzuszek. Ja brzuszka nie mam, ale...mają go 3 inne dziewczyny!
        I tak to jest!
        Gdy zobaczyłam te brzuszki, to znów zaczynałam mięknąć w sprawie IUI...
        A teraz to już nic nie wiem...
        I smutno mi samej w domu bez męża. Ostatnie 2 tyg. spędziliśmy właściwie
        non - stop razem i ...dobrze mi z tym było, a teraz mi go brakujesmile

Ania i Agniesia - życzę, by okazało się, że z hormonkami jest wszystko dobrze.
        Będziecie na pewno spokojniejsze po tym badaniu.
        I nie patrzcie na strzykawkę, trwa moment...Powodzenia!

Martusiu - jestem z Tobą, czekam na relację z wizyty u gina i trzymam kciuki, by torbiel się zagoiła i jajniczek ładnie pracował wytwarzając piękne pęcherzykismile

Monjan - czekamy na fotkę brzusia i Kropeczkismile

Krokodylku - @ już pewnie mija, a TY możesz się w pełni skoncentrować na przygotowaniach do wyjazdu urlopowego. Na pewno jesteś zabiegana.
        Ale warto, bo czeka WAS moc atrakcji. I w końcu pełen luz i wypoczynek.

Dakotko - trzymaj się cieplutko, przeczytałam już o Twoim pobycie w szpitalu.
        Mam nadzieję, że wszystko jest już w porządku. Nie ukrywam, że się zmartwiłam, gdy doczytałam o Twoich bólach brzucha. Czekamy na wieści.
        Myślę ciepło, trzymam mocno, mocno kciuki.

Pozdrawiam wszystkie Folikóweczki!
        Ps. Misiu, gdy będziesz miała zdjęcia ślubne - i ja proszę o fotkę.
        Jestem pewna, że wyglądałaś jak księżniczka i bardzo jestem ciekawa Twojej sukienki i fryzurki.
        • amoniaaa Re:Breili gratuluję! 28.08.06, 16:13
          ale ja się nie martwię o kolejny nieudany miesiąc, o brak ciąży tylko...
          Dupsko mi urosło i jeansy mi są ciasne uncertain Czuję sie ogromna....
          • agnieszkamonikaz Re:Breili gratuluję! 28.08.06, 18:03
            Breili-serdeczne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!Bardzo sie ciesze))
            Misia, Mycha-witamy z powrotem po urlopach!
            Monika, trzymam kciuki.Wiem, ze kolejna proba kusi, ale moze rzeczywiscie
            jeszcze poczekajcie troszke??Na pewno to byly cudowne rekolekcje.Ale wiesz, ze
            chodzi o to, by zyc tym wszystkim w normalnym swiecie,we wlasnej
            rzeczywistośi.Choc to jest najtrudniejsze.Ja wierze, ze Bóg wreszcie obdaruje
            Was dzieciatkiem.W nagrode za wytrwalosc.

Jestem w szoku-te badania hormonow sa tragicznie drogie.Koszmar jakis.
            Witam nowe Folikowki)))

Kurcze, ja tez wracam do pracy(jednak)(((((((((.Z nadzieja na brzuszek i L4))
            Pozdrawiam

• mycha.76 Re: :) 28.08.06, 18:14
              Hej Agnieszkomoniko!
              Właśnie chciałam zapytać, jaką ostatecznie decyzję podjęłaś...
              No i już wiem - jednak wracasz do szkoły.
              Agnieszko, domyślam się, że to dla Ciebie trudne...
              Tym bardziej trzymam kciuki, żeby udało Ci się jak najszybciej "zaciążyć" i iśc na L4. Ale mimo to, proszę, staraj się nie stresować swoją pracą,
              traktować ją trochę z dystansem i humorem.
              I jakby - nie daj Boże - gimnazjaliści = zaczęli bardzo Cię wkurzać,
              nie denerwuj się tym , tylko powtarzaj sobie " Spokojnie, spędzam z Wami tylko kilka godz. w tygodniu, nie dam się zdenerfwować"...
              Życzę więc spokojnego nowego roku szkolnego (pozostałym nauczycielkom też!!!!).
              I myśl pozytywnie. Obyśmy obie szybko spotkały się na L4 z tego samego powodusmile
              Buziaki dla wszystkich!
              I dzięki za radę! I wiarę w nas...
              • misia9944 Moniczko ... 28.08.06, 18:40
                jak tylko bede miala zdjecia to pokaze smile smile smile
                buziolki !!!!!!
                • agnieszkamonikaz Re: Moniczko ... 28.08.06, 23:48
                  Dziekuje Ci bardzo!!!Postaram sie pojsc za Twoja rada. Bo przeciez masz
                  absolutna racje!!Mam nadzieje, ze mi sie to uda. Musze powiedziec, ze jakos sie
                  ostatnio troche wyluzowalam(odpukac).Sciskam
              • misia9944 Do Moich Kochanych Folikowek !!!!!!!!!!! 28.08.06, 18:47
                Dziewczyny tak sobie siedze, patrze na ta nasza liste i szczerze Wam powiem, ze

chcialabym zeby przy tych folikowkach ktore sa w ciazy byla

data "spodziewanego" porodu bo ja np sama nie wiem kiedy np monjan ma

rodzic,

a fajnie by bylo wiedziec smile

Jak sadzicie ???
                Chyba ze nie chcecie bo pamietacie wszystko ale ja jakos nie...
                P.S. dajcie znac i prosze o daty smile
    • misia9944 Lista dzidziusiow w brzuszku sie powieksza :) 28.08.06, 18:36
      GRATULUJE KOCHANE smile

rena78 - w ciąży smile
      Julia 20.09.1998
      misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży smile
      alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży smile
      breili - Daria - Niemcy - w ciąży smile

Misia
      • breili Witam wtorkowo 29.08.06, 07:00
        Jeszcze raz wszystkim dziekuje za gratulacje i mile slowa! Jestescie kochane!

misia9944 bardzo dziekuje za naniesienie poprawki na liscie smile Z tego co
        wyliczylam, mam termin na 09.05.2007. W przyszla srode ide do gina na
        potwierdzenie. Ciekawe czy zrobi mi USG czy bedzie jeszcze za wczesnie (w srode
        skoncze 5 tc)?
        Wczoraj powiedzialam mezusiowi - bardzo sie cieszyl. Juz widzi sie oczami
        wyobrazni grajac w pilke z SYNEM (bo jakze mogloby byc inaczej? wink)

Tak baaardzo Wam zycze, zeby Wam sie rowniez udalo!!! Z calego serca! I na
        pewno sie uda - trzeba w to mocniutko wierzyc i nie poddawac sie. Cuda sa
        mozliwe!
        • alfa156 Re: Witam wtorkowo 29.08.06, 08:20
          Ja też witam wtorkowosmile Myslę, zrobi Ci usg, ja tez miałam w 5 tyg. i był
          pęchcrzyk 1cm. Idę w nastepny wtorek, to bedzie 9 tydzień, i mam nadzieję, że
          serce mocno już bijesmile Pozdrawiam i trzyma kciukismile
          • breili Re: Witam wtorkowo 29.08.06, 08:33
            Fajnie by bylo gdyby mi zrobili to USG bo na razie jakos nie czuje sie ciazowo.
            Na pewno zobaczysz pieknie bijace serduszko!!! smile Trzymam kciuki!
            Pa
            • adrasteaa Re: Witam wtorkowo 29.08.06, 08:36
              Witam deszcz leje pogoda butelkowa a tu w pracy trzeba siedziec ehhh Ale mam nadzieje ze was drogie folikówki dobry humor nie opuszcza
              Mycho fakt trudno wrocic do pracy po 2 miesiacach laby ale pomysl ze twoim uczniom chyba jeszcze trudniej smilesmile
              Wszystko co dobre szybko sie konczy a poczatek roku to czas wytezonej pracy dla wszystkich nauczycieli ( nie zazdroszcze)
              Pozdrawiam i mimo deszczu zycze udanego dnia smilesmile
            • alfa156 Re: Witam wtorkowo 29.08.06, 08:46
              Ja też, nie czułam się ciążowo. Teraz ledwie dycham, schudłam sporo, i
              krewetka, dale w tyłek równo, więc ciesz sie brakiem objawówo, póki możeszsmile
              Daj znać co i jak. U nas tez oczywiście będzie synsmile
              • misia9944 Re: Witam wtorkowo 29.08.06, 09:07
                Hehe u mnie ten maz liczy na syna a ja po cichutku na corcie tongue_out ale jak bedzie
                syn to tez bedzie ok.
        • misia9944 Re: Witam wtorkowo 29.08.06, 08:38
          Mysle ze w 5 tc to zrobi USG ale dopochwowe bo na takim przez brzuszek jeszcze
          wyraznie nie bedzie widac. U mnie tak bylo.
          Ja dzis mam wizyte o 14:20 spytam ginke czy widac moze juz plec. Juz za mna 16
          rownych tygodni smile
          • alfa156 Re: Witam wtorkowo 29.08.06, 08:47
            A macie "preferencje"??smile Daj znać co było widać, a=my też bardzo chcemy
            wiedzieć wczesniejsmile
            • aagniesiaa Re: Witam wtorkowo 29.08.06, 09:47
              Witam was dziewczyny ...

Widzę że więcej już jest na liście folikówek zaciążonych smile to dobrze, oby ta
              lista tylko łykających folik jak najszybciej się skróciła

ja rano poszłam na to pobranie krwi do hormonków, zgrzałam się z wrażenia, bo
              nie ubię tego bardzo, Pani laborantka na szczęście była mila i pytała czy nie
              będę mdleć, wyszłam odsiedziałam trochę i biegiem do pracy, mam nadzieje że
              jutro będę miała wyniki

Oj tak coś czuję że Panie nauczycielki mają cięzki powrót do pracy, wyobrażam
              sobie po tak długich wakacjach to się chyba nic nie chce wink

dziewczyny czekamy na zdjęcia brzuszków i ślubne Misiu smile

Krokodylek niech na się bawi dobrze na wyjeździe !!

Myszko widzisz jak to jest, ciągle się tylko widzi jak inne brzuszki zaskakują,
              a my? może to już nasza schiza i gdzie nie spojrzymy to widzmy te brzuszki, ale
              ja wierzę że będzie dobrze i z miesiąca na miesiąc nasza lista zamieni się w
              listę brzychatek, wink
              ja na szczęście pracuję z facetami i nie widzę takich zmian w pracy, jedynie u
              koleżanek lub w innych działach, ale to zawsze działa, mój mąż miał taką
              koleżankę w szkole i ona teraz zapowiada pogodę w tvp3, kiedyś miałam taki
              kiepski dzień i na wieczór jeszcze patrzę a ona też z brzuszkiem uśmiechnięta,
              ładna, spokojna no i mnie dobiło sad

ale tak ogólnie to staram się nie myśleć o tym ... mój mąż jest w tym
              mistrzem wink on niewiele o tym myśli i może lepiej ....
    • amoniaaa Wszystkie o fasolkach a ja jeszcze nie :( 29.08.06, 10:18
      Ponieważ u mnie bez zmian, to z takich nowości mogę napisać że u mnie dzisiaj
      29 dc i tempka wysoko bo 36,95. Z moich wyliczeń wynika że @ ma być w sobotę
      albo niedzielę...
      • kka77 Re: Wszystkie o fasolkach a ja jeszcze nie :( 29.08.06, 10:21
        Mi w ostatnim cyklu tempka spadła dzień przed @, więc jak dojdzie do terminu
        spodziewanej @ to chyba oszaleję, ale jeszcze długa droga do testowania u nmie
        • amoniaaa Re: Wszystkie o fasolkach a ja jeszcze nie :( 29.08.06, 10:25
          kiedy masz mieć okres??
          • kka77 Re: Wszystkie o fasolkach a ja jeszcze nie :( 29.08.06, 10:48
            Dopiero 20 września
            • amoniaaa Re: Wszystkie o fasolkach a ja jeszcze nie :( 29.08.06, 10:52
              acha to jeszcze faktycznie dużo czasu....
    • adrasteaa Czy któraś z was nosi soczewki dla astygmatyków 29.08.06, 11:24
      Jeśli tak to dajcie znać bo mam pare pytań ja do tej pory nosiłam zwykłe sferyczne ( minusy) a z tymi nowymi mam pewien problem smilesmile
      • alfa156 Re: Czy któraś z was nosi soczewki dla astygmatyk 29.08.06, 11:41
        masz na mysli soczewki kontaktowe czy okulary. ja mam astygmatyzm
        • adrasteaa Re: Czy któraś z was nosi soczewki dla astygmatyk 29.08.06, 11:43
          soczewki kontaktowe nie wiem jak je zalozyc one sa takie jajkowate i nie wiem czy ta dłuzsza czesc ma isc w popprzek oka ( poziomo) czy pionowo te soczewki maja takie dwie kreseczki jedna na gorze jedna nadole czy ta soczewka ma byc tak zalozona ze mniej wiecej te kreseczki powinny byc na górze i na dole oka??
          • alfa156 Re: Czy któraś z was nosi soczewki dla astygmatyk 29.08.06, 12:52
            ojc nie pomoge Ci. Ja widocznie mam nieduży astygmatyzm, bo okulista,
            powiedzial, ze kontakty moga byc normalne. Mysle, ze moze wejdz na forum
            zdrowiesmile
    • martajotka zapomniałąm dziś folika... 29.08.06, 11:43
      ale nadrobię wieczoremsmile
      Fajnie, że na naszej liście jest coraz więcej zafasolkowanych. Daje nadzieję..

KKa! głowa do góry! a gdzie pozytywne myślenie?? wszak u Cibeie to dopiero
      początek cyklu.

ja wczoraj zgodnie z planem byŁam u gina. Oot krótka relacja:
      w wyniku USG Gin stwierdzil ze po torbieli ani sladu.
      Endometrium "jak zwykle" za male, bo zaledwie 7,2/ 10 mm
      jest jakis pecherzyk ktory wczoraj wieczorem mial 15 mm co jest dosc mala
      wartoscia jak na 10 dc ale gin stwierdzil ze provera (lek na torbiel) mogl mi
      nieco przesunac cykl i ze jeszcze nie wszytko stracone. Ja się wolę nastawić ze
      jednak nic z tego i potem miec mila niepsodzianke
      jutro ide z rana, na czczo na badania hormonow : FSH i E2 _ z grupy estrogenów.
      Przy okazji sama każę zrobić prolaktynę.

w czwartek z wynikami mam sie zgłosic ponownie i jeszcze raz na USG podejrzymy
      jajco...

Adrastea, ja Ci nie pomogę. Mam nadwrażliwość oka co jest przeciwskazaniem do
      noszenia soczewek - więc ze mnie okularnica..wink

Krokodylku! wypoczywaj na wakacjach!

Ściski dla Was wszystkich
      Marta
      • aagniesiaa Re: zapomniałąm dziś folika... 29.08.06, 11:50
        Martunia będzie dobrze, najważniejsze że po torbieli ani śladu, obyś jak
        najszybciej mogła zacząć się starać smile
        ja też czekam już na wizytę bo sama jestem ciekawa co u mnie będzie
        buziaki
    • ewacia Re: My, Folikówki... cz. II :) 29.08.06, 12:14
      Witam we wtoreczek...
      powinnam miec dzis planowo @...ale mialam krwawienie 1,5-dniowe 24.08 w 20dc. Ciekawe co to bylo...@ narazie nie widac...chyba moj organizm oszalal...
      Pozdrowionka
      • martajotka Re: My, Folikówki... cz. II :) 29.08.06, 12:28
        hmmm, ewacia! to mogło być plamienie implantacyjne! Wytrzymaj jeszcze dwa dni i
        rób test! Trzymam kciuki!
        • ewacia Re: My, Folikówki... cz. II :) 29.08.06, 13:35
          jakos nie wierze ze to bylo plamienie implantacyjne...bo (sorry za dosłowność) lało sie ze mnie jak cholerka...a z tego co juz sobie wyczytalam to raczej jest tylko dosłownie plamienie...chyba ze sie myle...no nic poczekamy zobaczymy...
          WItaj Dakotka...bardzo sie ciesze ze jestes juz wsrod nas wink)))
    • mimi764 Re: My, Folikówki... cz. II :) 29.08.06, 12:23
      Witam, ja tez w trakcie staran, pierwszy raz w tym miesiacu. Lat 30, bedzie to
      pierwsze dziecko. Czas nieoczekiwanej @ 6/8 wrzesien. Trzymajcie kciuki
      ! Ale jestem podekscytowana.
      • dakota123 wróciłam ze szpitala!!!!!!!!!!!!! 29.08.06, 12:49
        Witajcie kochane,dobrze że Was znalazłam!
        Wróciłam dziś rano,bradzo,bardzo dziękuję za pamięć i słowa pociechy Wam
        wszystkim,nie będę wymieniać żeby kogoś nie ominąć!
        Okazało się że te bóle brzucha prawdopodobnie wzięły się od zakażenia dróg
        moczowych,wyszły mi jakieś bakterie podczas badania moczu.Dla pewności dostaję
        luteinę a na bakterie urosept i furagin,jest już dużo lepiej,ale wystraszona
        byłam porządnie!Zaraz w piętek przy przyjęciu robili usg,dziś przed wypisem
        powtórka,maluszek pięknie rośnie,już cały nie mieści się na ekraniku!Wszystko z
        nim w porządku więc jestem dużo spokojniejsza.Mam L4,zalecone dużo leżenia i
        ciepłe ubieranie się żeby nie złapać zapalenia pęcherza!
        Tyle u mnie,jestem przeszczęśliwa że nareszcie jestem w domku,mogę uściskać
        Juleczkę i męża!
        A teraz zmykam nadrabiać zaległości,poczytać co tam u Was!
        • adrasteaa Re: wróciłam ze szpitala!!!!!!!!!!!!! 29.08.06, 12:59
          To bardzo sie ciesze ze wszystko jest ok
          Nie zapomnij o barchanach smilesmilesmile
        • amoniaaa Re: wróciłam ze szpitala!!!!!!!!!!!!! 29.08.06, 12:59
          no witamy i cieszymy się że wszystko u Ciebie oki. U nas dużo nowości.. Całe
          multum kobitek zaciążone wink
        • misia9944 Witamy DAKOTE i jej maleństwo :) 29.08.06, 16:12

• misia9944 do mimi764 29.08.06, 16:08
        Witam napisz czy chcesz do Nas Folikowek dolaczyc, podaj skad jestes (spojrz na
        nasza listesmile) powodzenia w staraniach !!!! Angelika
    • amoniaaa a co tu taka cisza????? 29.08.06, 15:46
      wymiotło was czy jak??
      • alfa156 Re: a co tu taka cisza????? 29.08.06, 15:56
        No właśnie cichosmile a jak u Ciebie??smile
        • amoniaaa Re: a co tu taka cisza????? 29.08.06, 16:01
          u mnie też cicho wink pogoda daremna... idziemy na obiadek do mamusi smile a jak Ty
          się czujesz? nie ma Cię na gg, tzn. nadal kiepsko??pozdrawiam
          • alfa156 Re: a co tu taka cisza????? 29.08.06, 16:08
            zostałam w domu. leze bezuzytecznie na kanapie, nie wiem co bym chciala,
            odwiedzam regularnie wc, spodnie ktore byly ciasne spinam paskiem, i taka
            jestem zdechla. nic nie zrobilam, a mialam plany nawet sie nie wyspalam. tyle
            czyli klapa
            • amoniaaa Re: a co tu taka cisza????? 29.08.06, 16:15
              my wczoraj poszlismy na spacer po parku chorzowskim i przeszliśmy kilka dobrych
              kilomertów, jak wróciliśmy to poszłam spać o 21:15 bo byłam wykończona smile))))
              dzisiaj pogoda taka do bani i też mi sie nic nie chce. Idziemy do mamuśki na
              obiadek a potem do siostry na kawę z mamuśką bo nas zaprosiła. Potem jeszcze
              mam zamiar ugotować obiadek na jutro i trochę wziąć się za jakieś pranie i
              prasowanie uncertain Acha, miałam myć okna ale przy tym deszczu to chyba nie ma
              sensu...
    • misia9944 Po wizycie :) 29.08.06, 16:21
      Bylam u ginekologa na poczatku dostalam opieprz...ze tak dlugo sie nie
      pokazywalam no ale najpierw ona byla na urlopie potem ja jechalam...

Chcialam zeby zrobila mi zdjecie dzidzi ale nie ma takiego sprzetu sad

Z dzieckiem wszystko dobrze (smile), tylko ze ta baba mi wpisala ze sie skonczyl
      15 tc a przeciez skonczyl sie 16.

Poprosilam ja zeby mi polecila lekarza ktory ma SPRZET i moglby mi zrobic takie
      zdjecia no i nagle ona ze ma gabinet prywatny moge do niej jutro o 19:15
      przyjechac do Katowic i ona mi porobi fotki i nawet powiedziala ze moge przyjsc
      z mezem.
      Calkiem inna rozmowa jak za kase. Taka chetna byla nawet nie musialam na wizyte
      czekac 3 tyg tylko na nastepny dzien.

No ale ja sie ciesze bo zawsze pragnelam miec takie fotki smile smile smile
      A jak jej sie spytalam czy widac płec to powiedziala "jeszcze jest czas"
    • misia9944 To dla dziewczyn ktore spodziewaja sie dzidziusia 29.08.06, 17:53
      Dziś czekajac na wizyte z ksiazki przepisalam sobie jak liczyc te tygodnie bo
      naprawde niekiedy sama mysle i licze ktory to dokladnie miesiac, moze to komus
      z Was tez pomoze smile

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
      2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
      3 miesiąc - 9-13 tydzień,
      4 miesiąc - 14-17 tydzień,
      5 miesiąc - 18-22 tydzień,
      6 miesiąc - 23-27 tydzień,
      7 miesiąc - 28-31 tydzień,
      8 miesiąc - 32-35 tydzień,
      9 miesiąc - 36-40 tydzień.

A na forum znowu znalazlam takie odliczanie :

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
      2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
      3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
      4 miesiac - 13,5-18 tyg.
      5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
      6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
      7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
      8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
      9 miesiąc - 36-40 tyg.

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;31/st/20070213/dt/6/k/39e5/preg.png
      • dakota123 Re: To dla dziewczyn ktore spodziewaja sie dzidzi 29.08.06, 19:32
        Witam raz jeszcze!
        Misiu mi bardziej "na chłopski rozum" wychodzi że ten drugi sposób jest
        dobry,jeden miesiąc to średnio 4,5 tygodnia.
        Dziękuję Wam dziewczynki za powitanie,z tymi barchanami to wcale nie taki głupi
        pomysłwink))
        Alfa156-długo sie tu nie pokazywałaś,cieszę się że też Ci się udało!Pamiętasz
        jak razem zaczynałyśmy starania?Na kiedy masz termin?
        Acha,Misiu bardzo podoba mi się twój pomysł żeby dopisać spodziewany termin
        porodu ale widzę że chyba pomysł padł.szkoda.W razie czego mój termin to 10.02
        Cały dzień sobie dziś podsypiam,mąż zrobił obiadek,żyć nie umierać!
        • mycha.76 Re: Wtorek:) 29.08.06, 19:50
          Hej Folikóweczki!

Dakotko, jak miło, ze znowu jesteś z Rozdzinką i z namismile
          Dbaj teraz o siebie i Kropeczkę. Zresztą widzę, że mężulo spisuje się na medal.
          A Julcia już pewnie wybiera zeszyty?

Sporo Folikówek było u ginka.
          Cieszę się, że u Martusi torbiel się zagoiła. A pęcherzyk wcale nie jest taki mały jak na 10 dc, a jeszcze pewno urośniesmile

Agniesiu, no już po kłuciu....Teraz czekamy z Tobą na wyniki z nadzieją, że będą dobre.

Misiu, no rzeczywiście różnica spora jak się idzie na wizytę prywatnie.
          Ale co zrobić, nie mamy wyjścia...Fajnie, że będziesz mieć zdjęcie Kropki.
          Też jestem ciekawa płci Kropeczek naszych Folikóweczek.
          Ale i synusie, i córcie - są super! Bo Waszesmile

Krokodylku, jak się czujesz w przededniu podróży?
          Życzę Tobie i Mężowi wyjątkowego relaksu i wypoczynku od myśli o dzieciątku, pracy, budowy. Pamiętaj - pełen luz i radość życia!
          A czekają Was zaiste piękne chwile, cudne widoki, pyszne jedzonko i
          przygody! Będziemy tęsknić za Tobą i czekać na Twoje wrażenia.
          I po cichutku życzę Wam...ciiii...żeby nie zapeszyć...

Dziewczynki, pozdrawiam Was wszystkie.
          Ja już wpadam w wir pracy. Przenosiłam się dziś do innej sali.
          Produkowałam dekoracje na powitanie dzieciaczków. Jutro też idę do szkoływink
          Ale dzięki temu mniej myślę o naszej bezdzietności i tęsknocie za dzieciątkiem.
          A folik znowu łykam po wakacyjnej przerwie.
          Dobranoc! Pa!
      • krokodylek1313 Do zobaczenia za dwa tygodnie :) 29.08.06, 19:48
        Kochane Folikówki....
        I ja w końcu sie doczekałam urlopiku smile Śladami amonii jedziemy do Turcji smile
        U mnie dziś 5dc, tak więc Te dni przypadną na wypoczynek smile

To już nasz 5 cykl starań i 5 rocznica slubu we wrzesniu... może okurat się
        uda???? Mam nadzieje.

Folikówki.... mam nadzije, że jak przyjade to już zastanę nastepne zaciążone smile
        Bedzie mi Was brakowac przez te dwa tygodnie, a jak przyjade, to na pewno bede
        miała niezłą lekturkę smile

Ściskam Was Wszystkie mocno, mocno..... Kaśka
        • dakota123 Re: Do zobaczenia za dwa tygodnie :) 29.08.06, 19:58
          Kasiulka-oczywiście wypoczywaj ile wlezie,gdyby tak można było "na zapas".
          Ja mam nadzieję że Ty wrócisz z dobrą wiadomością i z miłą niespodzianką na
          waszą rocznicę ślubu.
          Udanego urlopiku!!
        • agnieszka_z-d Re: Do zobaczenia za dwa tygodnie :) 29.08.06, 21:13
          Ha!!! Kasiu!!! Na 100% Ci się udasmile))
          Mi się udało w podobnych okolicznościach. 6 września mamy 3 rocznicę ślubu
          (kijanek będzie miał akurat +/- miesiącwink)) i jest akurat baaardzo wakacyjnym
          dzieciaczkiem. "Zrobiliśmy" go między wyjazdem na Mazury a wyjazdem nad morze.
          Cykl całkowicie na luzie, bo w związku z wyjazdami nawet nie miałam za bardzo
          jak mierzyć tempki i nawet nie jestem do końca przekonana kiedy miałam owu. W
          sumie nie myślałam o "zachodzeniu", tymczasem.... zaszłam jak słońce smile))
          Wierzę, że u Ciebie będzie tak samo - bo cóż może być piękniejszego niż
          wakacyjny kijanek na rocznicę ślubuwink))

A mi dziś... pierwszy raz było tak maxymalnie niedobrze... Ufff... Chyba
          nadchodzą do mnie "atrakcje" ciążowewink))

Pozdrawiam Was serdecznie!!!
          Acha - ff mi wyznaczył wstepnie termin na 20 kwietnia, ale poczekam na wizytę u
          lekarza (mam 11 września) i USG - wtedy dostanę jakąś pewniejszą datę (bo niby
          skąd ff mi wyliczył taką datę, skoro nie wpisałam ani jednej tempki w tym
          miesiącu do tabelki)...
          Buźki!!!
        • misia9944 Pa Pa Kasienko bede tesknic !!! 29.08.06, 22:12

• misia9944 Do Marty i Amoni :) 29.08.06, 22:15

Kurcze dziewczyny dopiero teraz odebralam wasze wirtualne kartki na slub dla mnie i mezusia, bardzo Wam dziekuje sa super smile
          Ale fajnie.
          P.S. wyslalam Wam pare fotek ze slubu jeszcze krokodylkowi, monjan, dakotce i jak by ktos jeszcze chcial to wolac smile to znowu jutro wieczorem wysle.
          Sa to zdjecia z aparatu cyfr bo tych od fotografa pozowanych jeszcze nie mamy.
          • amoniaaa Re: Do Marty i Amoni :) 30.08.06, 08:52
            dzięki wielkie zaraz oglądam smile)))) buziaki
          • amoniaaa Nie mam tych fotek :( Nie doszły.... :( 30.08.06, 08:54
            Czekam dalej wink
    • misia9944 Lista Folikowek / dziewczyny podajcie swoje daty.. 29.08.06, 22:20
      spodziewanego porodu, wpiszemy je na liste.

GRATULUJE KOCHANE smile

rena78 - w ciąży smile
      Julia 20.09.1998 term.(10.02.2007)
      misia9944 – Angelika – Siemianowice Śl. - w ciąży smileterm.(14.02.2007)
      alfa156 - Karolina - Krakow/W-wa - w ciąży smile
      breili - Daria - Niemcy - w ciąży smile

Misia
      • breili Re: Lista Folikowek / dziewczyny podajcie swoje d 07.09.06, 14:53
        Bylam wczoraj u lekarza. Gin zrobil krociutkie USG, tylko na potwierdzenie bez
        zadnej dokladnej analizy. Widzialam czarna plamke, to co prawda niewiele ale
        zawsze to pierwsza fotka malenstwa smile Termin mamy (ja i Maluch) na 09.06.07.
      • amoniaaa misia ta lista jest coś nie teges ;) 05.12.06, 14:26
        jakiś czas temu już było że mamusiamartusi już ma Marcinka itd. a teraz nic??
        ja nad tym nie panuję i mało kiedy tą listę czytam bo mnie dołuje, ale myslę że
        trzeba by poprawić. No i nie gniewaj sie na mnie kiss
    • aagniesiaa Re: Środowo ... 30.08.06, 08:47
      Ale ruch się zrobil i mas dziewczyny widać że wakacje powoli się kończą

Daktoko jak to dobrze że już jesteś z nami, bardzo się cieszę że z rybką
      wszystko ok wink

Kasiulka baw się dobrze na wyjeździe, ja myślę że te dwie piątki muszą
      zaowocować smile wyszlejcie się a może kto wie tak jak u Agnieszkiz-d się pojawi smile

Agnieszka z-d trzymaj się dzielnie bo tych atrakcji pewnie będzie więcej i pisz
      do nas koniecznie smile

Myszko jakoś to będzie, jak wpadniesz w wir pracy to nawet nie zauważysz kiedy
      i jak szybko czas leci ... Ja to w biegu nawet czytam forum bo na nic czasu nie
      mam wink

Misiu ja też poproszę o fotki smile chcę zobaczyć jak slicznie wyglądaliście smile
      A co do ginów to normalka że jak prywatnie to bardzo chętni na jak najszybszą
      wizytę, już zaczynym przyzwyczajać się do tego ...

ja dziś odbieram te badania (mam nadzieję że będą), mam trochę stracha co
      wykażą sad ale mam tak dużo pracy ze do 16 pewnie o tym nie pomyślę, chociaz od
      rana skręcało mnie juz w brzuchu

ogólnie pogoda strasznie zaspana i zimno się zrobiło, zima nadchodzi wielkimi
      krokami, a ze mnie taki zmarźlak, jak ja znowu wytrzymam sad
      no i ciągle zapominam o tym foliku, za duże rozprzężenie w tej sprawie u mnie
      nastąpiło

A Martajotka jak u ciebie?

No i adrestea robiłaś już te badanka?
      • martajotka Re: Środowo ... 30.08.06, 09:04
        hej,
        od rana była w szpitalu, gdzie oddałam krew do badań. Za te 3 hormony (E2, FS I
        PRL) zapłaciłam 69 zł. Wyniki mają byc już dziś popołudniu choć ja je pewnie
        odbiorę jutro przed pracą. Zobaczymy czy coś z tych wyników się wyklaruje...

Krokodylku! wszystko będzie na 5! Wypoczywaj!
        Misiu! ja też poproszę o jakąś fotkę...
        Drogie Panie Nauczycielki! Po tak długich wakacjach na pewno nie jest łatwo
        wrócić do pracy, ale każda praca jest przyjemniejsza jeśli podchodzi się do
        niej z pozytywnym nastwieniem.

Dakotko! cieszę się, że już wyszłaś ze szpitala i że z Maleństwem wszytko
        dobrze. Dbaj o siebie i odpoczywaj smile

JA załatwium kilka rzeczyw biurze i jadę w delegację więc już dziś się tu nie
        pokażę.
        PA
        Marta

• adrasteaa Re: Środowo ... 30.08.06, 09:11
          Misiu ja tez po prosze o fotki na gazetowego czekam z utesknieniem

Ja wyniki robilam w pon najdluzej bede czekac na antycialakardiolipinowe maja byc za 21 dni ehhh, a tamte beda splywac co jakis czas ale i tak nie wiem kiedy je odbiore bo musze podjechac do wrocka a to juz jest wyprawa smilesmile
          Zycze udanego dnia
          • dakota123 Re: Środowo ... 30.08.06, 10:16
            Misiu-dziękuję za zdjęcia-wyglądacie PRZEŚLICZNIE!!!Tacy promienni,zadowolenie
            i...młodzi.Twojemu mężulkowi dałabum z 17 latwink))A wogóle mam sentyment do
            facetów z długimi włosami-mój mąż też miał pół życia gruby,długi kucyk.Ściął
            włosy dopiero jak Przeprowadzaliśmy się do Czechowic,Julka miała wtedy pół
            roczku.A Ty-śliczniutka sukienka,ciągle uśmiech na twarzy i praktycznie zero
            brzuszka.Naprawdę ładne zdjęcia,poproszę o te od fotografa jak już będziecie mieli!
            Aagniesiu,Martusiujotko i Adrasteo-dziewczynki trzymam kciuki za Wasze
            wynki,dajcie znać jak tylko będzie wiadomo co i jak!
            Dziś mąż jedzie po mój wypis do szpitala i niestety będę musiała zanieść L4 do
            pracy.Znowu wysłuchiwać szefa i znosić jego durne miny.Ale mam nadzieję że jakoś
            to przeżyję!
            Odezwę się dziś jeszcze na pewno!
            • amoniaaa prześlij mi proszę.. 30.08.06, 10:25
              misia mi wysłała ale nie doszły a teraz coś jej nie ma na forum ani na gg sad
              mogłabym Cię prosić o przesłanie bo też jestem ciekawa tej szczęśliwej pary smile))
            • misia9944 Re: Środowo ... 30.08.06, 10:32
              Dakotko ciesze sie ze zdjecia sie podobaly, no mlodziutko wyglada. Jego brat ma
              29 i wyglada jak 22 latek tongue_out to co dopiero moj chlop jak ma 21 smilehehe tylko ze
              jego brat jest kawalerem i narazie nie chce kobiety, choc ostatnio jak zobaczyl
              ze w jego otoczeniu zaczely sie rodzic dzieci to teraz mowi ze chcialby bobasa
              no...ale nie ma z kim tongue_out
              aha Agnieszko wiesz cio...Ty masz termin porodu w dniu urodzin mojego meza smile a
              ja 4 dni po urodzinkach, i on mi ciagle mowi ze bedziemy sie sex...(sorki za
              wyrazik) zeby dzidzi wyszla na swiat 11.02 hehe.
              Buziaki.
            • mycha.76 Re: Środowo ... 30.08.06, 10:34
              Witajcie Folikówki!

Rzeczywiście ruch u nas od rana panuje...
              Krokodylek w tymn czasie w podróży...I niech to będzie podróż na 5 z efektami
              na 5 w postaci wypoczętych twarzy i maleńkiej Kropeczki.
              Na przykładzie Agnieszki-zd i Monjan widać, że Kropeczki lubią wybierać sobie
              porę urlopu, wesela, jednym słowem zabiegania, gdy nawet o nich nie myślimy...

Agnieszko zd...super trafiliście z takim prezencikiem na 3 rocznicę ślubusmile
              My też mieliśmy takie marzenia, bo nasza 3 rocznica była w sierpniu, ale...
              może na 4 będzie dzidziuś? Zawsze zresztą znajdzie się okazja.smile

I z całych sił kibicuję Kasi, by im się udcało na tę 5 rocznicę!

Dakotko zrobiłaś taką "reklamę" zdjęciom ślubnym Misi, że teraz nie ma zmiłuj - ja też proszę o te zdjęcia na mojego gazetowego maila Misiu!!!wink

Agniesia, Martuś, Adrastea - trzymam kciuki za Wasze wyniki.
              Agniesiu, nie stresuj się Kochana. Ważne, że zrobiłaś te wyniki i zawsze jesteś o krok do przodu. Ale powiem Wam, że ja moje wyniki też odbierałam "na miękkich nogach".

Dakotko, Agniesiu - traktujcie szefów z przymrużeniem oka, nie przejmujcie się minami. Pomyślcie sobie, że i tak jesteście szczęściarami :macie obie cudownych mężów, Dakotka - dzieciaczki, a na Agniesię też przyszłe dzieciaczki pewnie już spoglądają z nieba i szykują się do lotuwink

A u mnie nic ciekawego. Nastrój taki sobie przez ten deszcz chyba i ciągłą samotnośc w domu. "Bawię się" i wycinam jeżyki, listeczki, grzybki z papieru- jednym słowem robię dekoracje ścienne, drzwiowe i inne do klasywink

Pozdrawiam i idę łyknąć folik. Monika
            • adrasteaa Re: Środowo ... 30.08.06, 10:48
              Dakota szefem sie nie przejmuj wszak Twoje zdrowie jest teraz najważniejsze!!!!!!
              Dziś bedę miała część wyników (estradiol, progesteron i toxo) teść ma mi odebrac cala juz jestem w stresach
        • misia9944 Dziewczyny podawajcie daty porodu do listy :) 30.08.06, 10:23
          Martusia tobie wyslalam wczoraj wieczorem fotki smile
          a Agniesi dzis poznym wieczorem wysle smile
          • monjan Re: Dziewczyny podawajcie daty porodu do listy :) 30.08.06, 12:07
            czesc wam
            u nas pada i jest zimno niefajnie
            z nudow robie przetwory na zime
            stalam sie wykwalifikowana kura domowa
            dobrze ze juz czas do pracy niedługo...oszalec mozna w domu...
            i tak wstaje codziennie rano...
            aaa dla moich kumpelek zdjecia brzusia
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=44617718&wv.x=2&a=47728088
            Misiu dzieki za fotki, slicznie wygladalassmile
            podaje date porodu 20/01/07
            • adrasteaa Monjan ładny brzuszek 30.08.06, 12:13
              Monjan ladniusi ten twój brzuszek Pozdrawiam gorąco
            • misia9944 Re: Dziewczyny podawajcie daty porodu do listy :) 30.08.06, 12:20
              No to monjan ciesze sie ze fotki doszly wieczorem dostana
              (agniesia,adrasteaa,mychasmile)
              Brzuszek fajniutki, moj tez na wieczor jest wiekszy.
              Dzięki za date smile
    • amoniaaa Nasz krokodylek już siedzi w samolocie.... 30.08.06, 10:47
      wylatują o 11ej smile Ma mi dać Kasieńka pika na komórkę jak już szczęśliwie
      dojadą do hotelu... Dam wam znac.
      • misia9944 Re: Nasz krokodylek już siedzi w samolocie.... 30.08.06, 12:22
        No no daj znac bedziemy spokojniejsi smile
        Ja bym sie bala leciec samolotem buuu!
        Ale oni odwazni smile
        • amoniaaa Re: Nasz krokodylek już siedzi w samolocie.... 30.08.06, 12:32
          nie ma tak źle... super uczucie jak samolot wzbija się w powietrze smile Tylko
          trochę strach teraz przy tych wszystkich atakach sad((( dam wam znać od razu!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka