Dodaj do ulubionych

URODZIŁAM W SZPITALU PRASKIM GORĄCO POLECAM.

05.02.05, 18:06
W CZWARTEK 3.02.2005 URODZIŁAM W SZITALU PRASKIM SYNKA /DRUGIE MOJE
DZIECKO/.JESTEM BARDZO ZADOWOLONA,WPROST ZACHWYCONA.DZIĘKI ŻYCZLIWEJ I
FACHOWEJ OPIECE URODZIŁAM SZYBKO SYNA.POŁOŻNA PANI MAŁGOSIA TO CUDOWNA
POŁOŻNA,RÓWNIEŻ PANI DOKTOR ANNA ŁABANOWSKA. WIDAĆ W NICH POWOŁANIE DO PRACY
I NIE WIELE SPOTYKA SIĘ JUŻ TAKIEGO SERDECZNEGO PODEJŚCIA DO PACJENTA.CAŁOŚĆ
OBSŁUGI SZPITAL PRACUJE Z WIELKĄ SERDECZNOŚCIĄ I NIE SPOTKAŁAM NIKOGO Z
OBŁUGI KTO BY NIE BYŁ MIŁY.

Obserwuj wątek
    • magda742 Re: URODZIŁAM W SZPITALU PRASKIM GORĄCO POLECAM. 05.02.05, 19:43
      a mozesz powiedziec cos wiecej, tzn o koszty? czy cos placilas za cokolwiek,
      czy mialas zoo i czy bylas nacieta? tzn. czy nacina sie tam rutynowo? i czy
      chodzilas do szkoly rodzenia przy tym szpitalu?
      • gustaw74 Re: URODZIŁAM W SZPITALU PRASKIM GORĄCO POLECAM. 06.02.05, 10:39
        Nie płaciłam za nic.Nie miałam znieczulenia zzo.Nacięcie miałam bardzo małe ale
        z konieczności i można z położną ten aspekt omówić.Mały miał sporą głowę 38cm.
        Nie chodziłam do szkoły rodzenia tam.Dzięki pomocy i fachowości położnych
        urodziłam małego w 4 godziny i w porównaniu do pierwszego porodu ten będę
        wspominać miło.Można skorzystać z zzo ale nie znam cen.
        Jeżeli masz jakieś jeszcze pytania to odpowiem.
        MOJA CÓRCIA
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=15759438
        • annes27 Re: URODZIŁAM W SZPITALU PRASKIM GORĄCO POLECAM. 06.02.05, 20:21
          Mam do Ciebie kilka pytań, czy mogłabym napisać na priva.Pozdrawiam Ania
    • annawk Re: URODZIŁAM W SZPITALU PRASKIM GORĄCO POLECAM. 06.02.05, 20:32
      zawsze cieszą mnie takie opinie jak twoja i utrzymuja w przekonaniu że
      dokonałam właściewgo wyboru chcąc tam rodzić.
      pozdrawiam Ania 33tc
      gratuluje syna
    • marianka.m Pytania 06.02.05, 21:52
      Gratuluję serdecznie synka i miło wspominanego poodu! smile)) Jako, że bardzo
      poważnie rozważam poród w tym szpitalu, mam dwa pytania:
      1. Czy warto, wg Ciebie, wykupić prywatny dyżur położnej (300 zł)?
      2. Czy zdecydowałaś/zdecydowałabyś się na opłacenie jednoosobowej sali
      poporodowej (75 zł/doba)?
      Pozdrawiam gorąco.
      • marianka.m Pytanie do mam, które urodziły... 10.02.05, 17:56
        Ponawiam moje pytanie - czy warto wykupić prywatny dyżur położnej czy też ta
        obecna na dyżurze jest cały czas na porodówce i pomaga? Będę bardzo wdzięczna
        za odpowiedź.
        Dziękuję z góry i pozdrawiam.
    • garfield3 Re: URODZIŁAM W SZPITALU PRASKIM GORĄCO POLECAM. 08.02.05, 15:04
      Dzięki za bieżące informacje na temat "praskiego". Mieszkamy na Pradze P. od 6
      lat i moja Małżonka nie wyobraża sobie by mogła rodzić gdzie indziej (33 tc).
      Przeglądałem wcześniejsze wypowiedzi dotyczące porodów w Wawie. Szpital Praski
      ma na tle innych szpitali najmniejszy odsetek niezadowolonych "klientek". To
      cieszy. Cieszy także, że Tobie przebiegło wszystko bez komplikacji.
      Możesz skrobnąć parę słów: czy opłaca się korzystać z pokoju jednoosobowoego?;
      czy Twój mężczyzna był przy porodzie, a jeżeli tak to jak dzielnie to znosił i
      jak się do tego przygotował?
      P.S. Musisz być chyba w niezłej formie, jeżeli 2 dni po porodzie siadłaś przed
      pecetem? smile
      Pozdrawiam
      • eury1 Re: URODZIŁAM W SZPITALU PRASKIM GORĄCO POLECAM. 08.02.05, 22:46
        POTWIERDZAM!!!!!!
        23.01.urodziłam tam synka (2900/53cm)
        Na porodówkę przyszłam z patologii na której spedziłam ok.3 tygodni.
        Fakt,marmurów i super wiktu w praskim nie ma.....ale na kiepskim sprzęcie
        pracują fantastyczni ludzie.Ludzie z zamiłowaniem i latami praktyki....i
        szczerym uśmiechem na ustach.
        Poród miałam indukowany.Przez jakis czas zastanawialiśmy się z mężem nad
        indywidualna położną,ale zrezygnowaliśmy.
        W porównaniu z innymi szpitalami mają bardzo niskie ceny (400zł połozna) - mąż
        wliczony w cenęsmile)
        Poród pilotowała P.Małgosia.Cudowna,rewelacyjna i ciepła kobieta.Nie miała
        łatwego zadania bo pomimo kroplówek skurcze mnie omijały szerokim
        łukiem.Śmiałysmy się że eksperymentowane były metody niekonwencjonalne,a jestem
        tzw wieloródką.
        P.Małgosia postwiła na swoim pół godziny przed końcem swojego dyzuru i Wojtus
        urodził się bez cięcia (a był moment kiedy lekarka zastanawiała się nad
        cesarką).
        Oczywiście mój mąż był przy porodzie - bez dodatkowych opłat.

Uprzedzam tylko tatusiów że P.Małgosia znajdzie dla Was zajęcie smile) Nie myślcie
        że będziecie sobie wygodnie siedzieli na krzesełku smile))))

Pozdrawiam i zyczę szybkich porodów

a to mój Wojtuś
        members.lycos.co.uk/norhaji/phpBB2/viewtopic.php?t=57
    • marhab13 Re: URODZIŁAM W SZPITALU PRASKIM GORĄCO POLECAM. 09.02.05, 08:17
      Ja też polecam, w Praskim 31.01.05 urodziłam córeczkę przez CC. Cały pobyt tam
      wspominam b dobrze, personel miły i pomocny, pielęgniarki przychodziły na każde
      wezwanie b szybko, same dopytywały czy w czymś nie trzeba pomóc. Lekarze,
      szczególnie pediatrzy bardzo sympatyczni, odpowiadający na pytania i sami dużo
      mówiący. Warunki całkiem sympatyczne, sale odnowine (pomalowane). Minusem są
      osoby palące w Łazienkach, bo łazienki ładne, odnowiona, ale ciągle śmierdzące
      dymem lub zimne po wietrzeniu. Za nic nie płaciłam, a jestem
      zadowolona.Pozdrawiam
      • rachelka3 Re: URODZIŁAM W SZPITALU PRASKIM GORĄCO POLECAM. 10.02.05, 18:19
        cześć, czy możesz napisać coś więcej o cc w tym szpitalu? Ja mam zalecane cc i
        zastanawiam sie nad wyborem szpitala. Kiedy trzeba sie zgłosić i gdzie, czy
        ktoś bliski może być przy cc, jak długo byłaś w szpitalu, itp.? Pozdrawiam.
    • gustaw74 Re: URODZIŁAM W SZPITALU PRASKIM GORĄCO POLECAM. 10.02.05, 10:44
      Odpowiadając na pytania:sal pojedyńczych nie widziałam ,ale leży się na salach
      zwykłych tylko we dwie. Ja miałam bardzo sympatyczną koleżankę obok z łóżka i
      towarzystwo jej mi nie przeszkadzało.Jeżeli ktoś woli samotność? Mój mąż nie
      zdążył na poród,ale chciał być.Poród miałam wywoływany, gdyż byłam po terminie
      i nie przypuszczałam że się tak szybko skończy.KLÓWKĘ DOSTAŁAM O 8 I 11.55
      URODZIŁAM JUŻ.rop
      • marhab13 Re: URODZIŁAM W SZPITALU PRASKIM GORĄCO POLECAM. 10.02.05, 11:17
        Ja byłam w jedynce- koszt 75zl/doba. Samemu leży się w pokoju wielkości
        standardowego, więc miejsca dla jednej jest tyle co w zwykłych salach dla dwuch
        dziewczyn. Łazienka jest duża i nowa, ale dzieli się ją z drugim pokojem
        ponadstandardowym. Pomiędzy tymi pokojami jest po prostu korytazyk, a w nim
        dwie ładne szafy na ubrania. Sala jest ładnie pomalowana, ale łóżko niestety
        stare. Prócz tego stanowosko do mycia i przewijania dzicka i dwa skórzane
        fotele dla gości. Pielęgniarki kąpią przy matce. Ogólnie dużo miejsca, czysto i
        całkiem przyjemnie, ale nie jest to standard hotelu 5-cio gwiazdkowego. Poza
        tym nadal czuć zapach farby po malowaniu, (mnie to przeszkadzało).Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka