dodasiek 02.09.05, 22:46 jestem zaniepokojona gdy czytam posty i dziewczyny piszecie o ktg ze chodzicie od 8 miesiaca , ja jestem w 8 teraz a wizyte u lekarza mam dopiero 20 wrzesnia wiec to juz bedzie 9 czy to nie jest za pozno na ktg?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
black_currant Re: od kiedy ktg 02.09.05, 22:53 Nie jest za późno, ale większość lekarzy zaleca robienie kontrolnego KTG w 9 miesiącu, chociaż są i tacy, którzy każą się zgłosić na to badanie dopiero, gdy jest się po terminie. Jeśli dobrze czujesz ruchy dziecka, nie masz niepokojących skurczy, to nic się nie martw - brak KTG w 8 miesiącu jest normalny w większości ciąży. Powiem Ci więcej - w pierwszej ciąży leżałam na patologii i obowiązkowe, codzienne KTG robiono dziewczynom powyżej 36TC. U reszty - tylko na wyraźne polecenie lekarza. --------------------------------------- Ania - podwójna mama październikowa Emilka (1.10.2001) Grześ (18.10.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
dodasiek Re: od kiedy ktg 03.09.05, 09:06 wielkie dzieki ,juz jestem spokojniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
monis80 Re: od kiedy ktg 03.09.05, 13:20 ja robiłam ktg na 2 tygodnie przed porodem i tak w szpitalu chcieli ode mnie skierowanie Odpowiedz Link Zgłoś
dodasiek Re: od kiedy ktg 04.09.05, 12:10 mh wiesz z tymi skerowaniami to oni juz wymyslaja przeciez wydaje mi sie ze kazda przyszla mama w tych ostatnich tygodniach ciazy martwi sie czy z malenstwem wszystko oka ja troche spanikowalam bo sie maly cos nie ruszal caly dzien i pojechalam do szpitala ,powiedzialam co i jak i stwierdzili ze jestem przewrazliwiona i powinnam poczekac ze 2 dni , ale WYMUSILAM to ktg i przynajmniej mam spokoj chyba chcial sobie troche poleniuchowac maluch Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: od kiedy ktg 04.09.05, 12:27 od 30 tc moj lekarz co wizyte robi mi 30 min. KTG Odpowiedz Link Zgłoś