Dodaj do ulubionych

Invicta w Gdańsku

03.01.06, 13:37
Witam,jestem w 8 tygodniu ciąży i szykuję się na druga wizytę lekarską by
obejrzeć sobie moją fasolkę. Pierwszy raz byłam w klinice Invicta w Madisonie
i uwazam, że jest tak naprawdę świetnie - miło i sympatycznie. Nie mam jednak
jeszcze wybranego lekarza-czy któraś mogłaby mi pomóc? Może macie jakieś
doświadczenia z tym miejscem i lekarkami? Bardzo proszę o pomoc! Zawsze
lepiej pójść do sprawdzonej osoby...
Obserwuj wątek
    • inia1984 Re: Invicta w Gdańsku 03.01.06, 15:14
      ja tam chodzę. cały czas chodziłam do dr Lenckowskiej. niestety jest na
      urlopie. teraz wybrałam dr Legan. byłam juz u niej dwa razy na usg i jestem
      bardzo zadowolona. teraz mam u niej wizytą za 2 tyg i ona poprowadzi moją ciąże
      do końca. a więc polecam.smile
      jeśli chodzi o przychodnię to taj jak wygląda taka też jest tam obsługa. chodzę
      już tam od 18 roku życia i zawsze byłam zadowolona. ale to moje zdanie.
      pozdrawiamsmile
      • gosiareczka Re: Invicta w Gdańsku 03.01.06, 15:39
        Invicta w Gdańsku generalnie ma dobre opinie, równiez dobrych lekarzy... poczytaj na innych forach to na pewno znajdziesz sporo opinii o lekarzach.
        Najbardziej pozytywne opinie o lekarzach z Invicty które mi wryły się w pamięć to: dr Śliwiński, dr Puzio, dr Wydra, ja osobiście wybrałam dr Brzóskę, bo to kobieta i koleżanki do niej chodziły - jestem bardzo zadowolona smile
        Co do dr Legan, szczerze mówiąc nie wiedziałam że również w Invicta pracuje... mam o niej najgorsze zdanie... chodziłam do niej kiedyś jak przyjmowała w mojej przychodni rejonowej.... póki płaciłam jej za prywatne wizyty była miła i sympatyczna, a gdy przeszłam na NFZ - POTWÓR nie lekarz....!!!
        • inia1984 Re: Invicta w Gdańsku 03.01.06, 15:46
          żartujesz? nie mów mi tego.... mam nadzieje za na NFZ nie będzie mnie
          traktowała jak kawał mięcha. coś czuję żę ie będę miała normalnego lekarza....
          a dr Brzóska, naprawdę dobra?
          pozdrosmile
          • gosiareczka Re: Invicta w Gdańsku 03.01.06, 17:09
            Nie chciałam Cię przestraszyć, jeśli jesteś zadowolona z dr Legan to w porządku, natomiast jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do niej - radze zmienić (pisałam o swoich odczuciach - dla mnie jest tragiczna)
            Z dr Brzóski jestem bardzo zadowolona, chodziłam wcześniej do innej lekarki (musiałam zmienić bo zamknięto poradnię w której przyjmowała). Dr Brzóska - spokojna, zadaje mnóstwo pytań (co dobrze świadczy o niej),ale też odpowiada na wszystkie moje pytania, cierpliwa i serdeczna, koleżanki do niej chodziły i mają już zdrowe bobaski - aaaach... nie dodałam że dr Brzóska jest z patologii ciąży, by dostać się do niej trzeba mieć skierowanie (może być od innego ginekologa lub od ogólnego lekarza)
            • inia1984 Re: Invicta w Gdańsku 04.01.06, 18:31
              dzieki!!!! zobaczę co będzie się działo 17 stycznia na wizycie.... oby było ok.
              pozdrawiamsmile
        • escape Re: Invicta w Gdańsku 04.01.06, 18:47
          gosiareczka napisała:

> Co do dr Legan, szczerze mówiąc nie wiedziałam że również w Invicta
          pracuje...
          > mam o niej najgorsze zdanie... chodziłam do niej kiedyś jak przyjmowała w
          mojej
          > przychodni rejonowej.... póki płaciłam jej za prywatne wizyty była miła i
          symp
          > atyczna, a gdy przeszłam na NFZ - POTWÓR nie lekarz....!!!

Dokładnie to samo mogę o dr. Legan powiedzieć, niestety.
          • inia1984 Re: Invicta w Gdańsku 04.01.06, 18:52
            O losie..... teraz to ja juz padam..... ale chyba nie mam wyboru. muszę
            zaliczyć wizytę u niej, bo chcę skierowania na badania...smile
        • elve Re: Invicta w Gdańsku 04.01.06, 19:35
          co do dr Legan to się absolutnie zgadzam z niepochlebną opinią - straszna baba,
          unikajcie jej. Brzóskę bardzo sobie chwalę, jeszcze bardziej Łapińską-Szumczyk -
          ale ta niestety nie przyjmuje juz na NFZ.
          • inia1984 Re: Invicta w Gdańsku 04.01.06, 20:26
            ja chciałam się umówić do dr Łapińskiej ale ona jest w ciąży, chyba juz w ósmym
            miesiącu.... ale zła jestem...sad
    • sosia3 Re: Invicta w Gdańsku 04.01.06, 11:03
      Witam, ja również chodze do Brzóski, częściowo prywatnie, ale w większości
      łapię się na wizyty z NFZ. jest kompetentna, trochę mówi od siebie, bardzo
      wyczerpująco odpowiadan na pytania. Generalnie dużym + Invicty jest dobry
      sprzęt i możliwoś zrobienia potrzebnych badań na miejscu.
    • malami1001 Re: Invicta w Gdańsku 04.01.06, 20:25
      A ja Wam powiem Moje Miłe że chodzę do dr. Mariusza Łukaszukasmile Jest super,
      oboje z mężem go sobie chwalimysmile Jest to mężczyzna delikatny i skromny a przy
      tym wszystkim dociekliwy i miły. Wysyła na konieczne badania , te standardowe i
      te płatne, mówi o nich, tłumaczy. A przede wszystkim rozpoznaje swoich
      pacjentów i bez karty wie jak kto się leczy, który tydzień i jeszcze u którego
      lekarza dodatkowo się pacjentka leczy- bardzo to miłesmile Nie lubię być anonimowa.
      Pozdrawiam serdecznie
      ps. 25tcsmile dzidziuś się zakrył nogami i nie wiem czy chłopiec czy dziewczynkasmile
      • escape Re: Invicta w Gdańsku 04.01.06, 23:46
        Rano idę do Invicty, bo zmieniam lekarza, rejestrowałam się telefonicznie i nie
        zapisałam nazwiska, więc jutro jak wrócę to napiszę u kogo byłam i jak było wink
      • escape Re: Invicta w Gdańsku 05.01.06, 13:29
        Trafiłąm do dr. Łukaszuka smile Bardzo sympatyczny, miły, spokojny, słucha i nie
        przerywa w pół zdania, wrażenie po wizycie jak najbardziej pozytywne.smile
        • malami1001 Re: Invicta w Gdańsku 05.01.06, 18:12
          A nie mówiłamsmile)))))
          • aquamaryna1 Re: Invicta w Gdańsku 06.01.06, 10:24
            Witam, ponownie ja.Mam najświeższe wieści - niestety, obie lekarki polecane na
            forach inviktek (Łapińska-Szymczyk i Lenckowska) są w ciąży i właśnie robią
            sobie przerwę w karierze.Została Legan i faceci.Nie jest dobrze.Chyba poszukam
            sobie jednak lekarza spoza tej przychodni...
            • escape Re: Invicta w Gdańsku 06.01.06, 11:55
              A dlaczego tak bardzo zależy Ci na kobiecie-ginekolog? Moim zdaniem bardziej
              powinno się liczyć doświadczenie i podejście do pacjentki, a nie płeć.
            • inia1984 Re: Invicta w Gdańsku 06.01.06, 14:09
              ja chodziłam do Lenckowskiej i osobiście mi powiedziała ze idzie na urlop i
              wraca pod koniec marca....mam termin na konic kwietnia i powiedziała mi ze
              ostatnie wizyty przed porodem będę miała u niej z powrotem....nic mi nie mówiła
              o ciąży bo niby po co miałaby wracac.... ale heca!!!!!
              pozdrawiamsmile
            • inia1984 Re: Invicta w Gdańsku 06.01.06, 14:10
              poza tym jest jeszcze dr Brzóska.... też bardzo chwalona na forumsmile
    • inia1984 Re: Invicta w Gdańsku 16.01.06, 22:00
      hej!!! jutro mam wizytę u dr Legan..... aż się ze strachu trzęsę!!!!! o
      zgrozo!!!!
      • inia1984 Re: Invicta w Gdańsku 17.01.06, 17:26
        hej!!!! tyle złego się o niej słyszy a ja po dzisiejszej wizycie jestem bardzo
        zadowolona. była bardzo zdziwiona że do tej pory miałam raz robioną morfologie
        itp. dała mi skierowania na wszystko co chyba teraz można zrobić. tak więc póki
        co złego słowa nie powiemsmile
        pozdrawiamsmile
        • joanna.marta Re: Invicta w Gdańsku 18.01.06, 06:34
          Cześć Kobietki
          Dr Legan prowadziła moją ciążę od początku do końca i jestem bardzo zadowolona.
          Pani doktor miła, odpowiadała na wszystkie moje pytania, nawet te nie do końca
          poważne. Sama wysłała mnie na zwolnienie, twierdząć, że już czas odpocząć
          troszeczkę. Nie musiałam nic mówić. Ciąża była, jak to pani doktor
          określiła, "książkowa", żadnych komplikacji, a dzidziuś urodził się zdrowiutki
          (10 pkt) smile
          • inia1984 Re: Invicta w Gdańsku 18.01.06, 10:36
            witaj!!!! a czytałaś cały ten wątek? dużo złego na temat pani dr. ja też jestem
            bardzo zadowolona i ona poprowadzi moją ciąże do końcasmile
            pozdrawiamsmile
            • joanna.marta Re: Invicta w Gdańsku 18.01.06, 13:15
              Co cóż, zawsze tak jest, że ktoś będzie zadowolony, a ktoś nie. To jest trochę
              tak: jednym sprawi przyjemność tęcza po kilkugodzinnym deszczu, inni narzekają,
              że leje; jedni widzą szklankę w połowie pustą sad, inni w połowie pełną smile.
              Ale mimo tego, jestem zdania, że do ginekologa w czasie ciąży powinno się mieć
              pozytywny stosunek. Może być nawet tysiąvc dobrych opinii, ale jak kobiecie coś
              nie pasuje, to niech szuka innego. Pozdrawiam i życzę powodzenia. A gdzie poród?
              • inia1984 Re: Invicta w Gdańsku 18.01.06, 20:04
                hej!!! masz 100% racjismile postanowiłam rodzić na Zaspie. tam też zaczynam w
                poniedziałek zajęcia w szkole rodzeniasmile a ty gdzie rodziłaś?
                pozdrosmile
                • joanna.marta Re: Invicta w Gdańsku 18.01.06, 22:22
                  Moja córcia właśnei śpi... Do szkoły też chodziłam na Zaspę. Zajęcia wspominam
                  w wielką przyjemnością, nawet mojemu mężowi się podobały. To zasługa
                  prowadzącej, pani Agnieszki. Druga pani z tej szkoły też miła, ale to już nie
                  to samo. Rodziłam w Pucku i... REWELACJA! Tak przyjemnie powinno być w każdym
                  szpitalu. Personel sympatyczny, pomocny i nastawiony na zachowanie intymności
                  pacjenki (tyle, ile się da w takiej sytuacji smile). Do końca zastanawiałam się
                  nad wyborem szpitala; albo bardziej mój mąż obawiał się podróży do Pucka.
                  Zdążyliśmy i wszystko było ok, ale jeśli zdecydowałabym się rodzić w Gdańsku,
                  to też wybrałąbym Zaspę. Dlatego też chodziłam tam do szkoły dla brzuchatek smile.
                  Trzymam kciuki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka