kubanka_77 10.01.06, 12:27 Ponawiam pytanie o szpital Rydygiera w Krakowie. Podzielcie się opiniami na ten temat. I czy ktoś może polecic jakąś dobra położną z tego spzitala. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olga32 Re: Rydygier Kraków 19.01.06, 12:48 Rodziłam tam 2 dzieci i jestem baaaardzo zadowolona. Opinia jest w miarę "świeża" ponieważ Maciusia urodziłam 16 października. Poród przebiegł szybciutko, a potem leżeliśmy 8 dni ponieważ Mały miał silną żółtaczkę i poznałam bliżej personel. Położne od noworodków były super, no może poza jednym przykładem, ale to naprawdę szczegół. Na każdy telefon przychodziły o każdej porze dnia i nocy, odpowiadały na każde pytanie. Różnie było z pomocą w karmieniu, ale jeśli jedna nie bardzo pomogła to za chwilę była inna Pani która usiadła, pomogła przystawić dziecko i cierpliwie tłumaczyła. Miesiąc po mnie rodziła tam moja kuzynka i też jest zadowolona. Dodam, że nie miałam tam znajomego lekarza i nikomu nie zapłaciłam ani złotówki. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
asiaaa1 Re: Rydygier Kraków 23.01.06, 22:20 To ja mam pytanie. Czy wczesniej chodzilas do lekarza ktory wlasnie w Rydygierze pracuje? Mialas swoja umowiona polozna? I moze troche glupie pytanie - jak to sie w ogole zalatwia? Czy ja wczesniej musze tam jakos sie umowic ze chce u nich rodzic? A moze jakies dni otwarte organizuja? Na razie dosc pytan pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olga32 Re: Rydygier Kraków 25.01.06, 16:12 Nie, mój lekarz pracuje w Narutowiczu. Położnej też nie miałam umówionej, chociaż wiem że pracuje tam jedna, bardzo fajna położna, pani Ania (niestety nazwiska nie znam), z którą można się umówić i przyjeżdża do porodu (koszt ok.200 zł). Nic nie trzeba wcześniej załatwiać. U mnie zaczęły się bóle więc obudziłam męża, odwieżliźliśmy starszego syna do mojej mamy i pojechałiśmy do szpitala. Tam trzeba się zgłosić na porodową izbę przyjęć, zadzwonić domofonem i powiedzieć, że do porodu. Przychodzi położna i bierze na badania, a potem to już wszystko mówią co trzeba. Aha, ważne by mieć dokumenty, wyniki badań i legitymacę ubezpieczeniową. O dniach otwartych nic nie wiem Jest szkoła rodzenia i wiem, że wtedy pokazują oddział. Odpowiedz Link Zgłoś