Dodaj do ulubionych

23.05 urodziłam syna w Bielańskim !!

28.05.06, 14:58
Witajcie dziewczyny ! tak jak obiecałam odzywam sie plecam ten szpital z
czystym sumieniem, miałam cesarkę po 12 dniach przenoszenia ciąży, próba
wywołania sie nie udała zresztą dzidzia miała szelki z pępowiny i by i tak
nie wyszła.
Pozdrawiam Was
Jak macie pytania to piszcie.
Obserwuj wątek
    • the_dune Gratulacje :))) 28.05.06, 15:11
      Wszystkiego dobrego dla Was smile
    • candace1 Re: 23.05 urodziłam syna w Bielańskim !! 28.05.06, 15:29
      Gratulujemy - ja i moja Zuziasmile)))
    • dodkowska Re: 23.05 urodziłam syna w Bielańskim !! 28.05.06, 16:18
      a lezałas na sali 2 osobowej napisz jak ci sie podobała opieka?? zastanawiam
      sie nad tym szpitalem ale mam pewne obawy czy bielanski czy inflancka
      • iza3108 Re: 23.05 urodziłam syna w Bielańskim !! 29.05.06, 08:21
        jak rodziłam to byłam na sali 2 osobowej akurat miałam towarzystwo bo obok
        dziewczyna rodziła, po 9 godz męki w końcu zawieżli mnie na blok operacyjny, ja
        mialam wykupioną położną która byla dla mnie jak matka, ale reszta personelu
        spisala sie na 6 z wielkim plusem poprostu super lekarze położne, szczególnie
        przypadł mi do gustu lekarz chyba nazwisko Reszke ale nie jestem pewna,
        naprawdę lekarz godny polecenia
    • besos2 Re: 23.05 urodziłam syna w Bielańskim !! 28.05.06, 23:22
      IZA GRATULACJE !!! BARDZO SIE CIESZE !!! to jest takie niesmowite !idziesz
      pileczka 2w1 i wychodzisz juz dzieciatkiem na rekach a w tym czasie zycie,
      gdzies kawalek dalej toczy sie banalnie...
      napisze z pytaniami na priva!!! gratuluuuuuje!
      • sienaa Re: 23.05 urodziłam syna w Bielańskim !! 29.05.06, 00:18
        Serdecznie gratuluję smile Dużo szczęścia dla Was, pozdrawiam
    • alcarin Re: 23.05 urodziłam syna w Bielańskim !! 29.05.06, 13:15
      Gratuluje smile Poniewaz ja tez mialam wywolywany porod w tym szpitalu (13 dni po
      terminie), ktory zakonczyl sie cc, mam pytanie: jakich metod sie imano, zeby
      wywolac i ile pomp z oksytocyna dostalas? Ciekawa jestem, czy tylko ja zostalam
      tak potraktowana na Bielanach (13 godz. porodu, w tym czasie 3 pompy z oksy,
      przebicie pecherza plodowego, czopki majace przyspieszyc rozwieranie, cewnik z
      obciazeniem wkladany w szyjke macicy,dzien wczesniej zel nakladany na szyjke).
      Ja swoj porod wspominam jako koszmar - mimo tylu godzin i metod moja szyjka
      skrocila sie do 0,5cm dlugosci i ledwo przepuszczala 2 palce, ale pani doktor
      byla uparta i bardzo chciala, zebym urodzila naturalnie (mimo, ze wczesniej na
      dyzurze byl lekarz, ktory mowil mi, ze jak sie porod nie bedzie posuwac, to
      zrbia cesarke, zeby oszczedzic mi cierpienia).
      Po porodzie opieka tez srednia, ale o tym dlugo by pisac - o wszystko trzeba
      bylo kilka razy prosic - nawet o wyjecie cewnika po cc, bo panie zapomnialy.
      Zakrwawiona posciel zmieniono mi w trakcie platnych nocnych dyzurow (200zl za noc).
      • besos2 Re: 23.05 urodziłam syna w Bielańskim !! 29.05.06, 13:35
        Alcarin,to straszne co piszesz,juz bzika dostaje ...z wyborem szpitala.Czy
        mialas oplacona polozna? Chociaz jak napiszesz,ze nie,to o czym to
        swiadczy...ech...przykro,ze musialas sie tyle nacierpiecsad
        • alcarin Re: 23.05 urodziłam syna w Bielańskim !! 29.05.06, 13:58
          mialam oplacona polozna, starala sie, ale nie ona podejmuje decyzje.poporodzie
          ogwiedzala mnie kilka razy - bylam w szpitalu dluzej niz standardowe 3 doby.
          • sienaa Do alcarin 29.05.06, 18:19
            hej, mam pytanie, z którą położną rodziłaś? I czy wiesz coś o p. Izie Wittbrodt?
            Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam
            • iza3108 Re: Do alcarin 30.05.06, 10:13
              Ta pani mnie tez doglądała w czasie porodu bardzo sympatyczna kobieta
              sienaa napisała:

> hej, mam pytanie, z którą położną rodziłaś? I czy wiesz coś o p. Izie
              Wittbrodt
              > ?
              > Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam
              • sienaa Re: Do iza3108 30.05.06, 22:39
                A czy poleciłabyś ją jako indywidualną położną do porodu? Czy jest dostatecznie
                doświadczona i profesjonalna? Pozdrawiam
      • kasia19812 Re: 23.05 urodziłam syna w Bielańskim !! 29.05.06, 19:34
        Ja też rodziłam w bielańskim a raczej roniłam szpitał sam w sobie ok położne na
        patologi bardzo miłe na prodówce też nie narzekam, może dlatego że ja byłam w
        innej sytuacji - roniłam i każdy pomagał mi jak mógl, niesnacki wyszły pózniej
        ale to nie na te forum. U mnie też imano sie wielu metod aby wywołać mi poród
        jakies globuli dopochwowo żeby zmiękczyc szyjkę macicy jakieś glibuli
        dopochowowo o tym samym skutku, jakoś balon umieszczony w szyjce macicy i 2
        kroplówki z oksyrodziłam prawie 11 godzin, na początku nie było rozwarca nawet
        na jeden palce ale póżniej po włożeniu tego balonu i wiekszej dawce oksy jakos
        sie udało. Ogólnie szpital jak szpital, mam neutralne zdanie o tym szpitalu.
        Pozdrawiam
        Kasia
      • iza3108 Re: 23.05 urodziłam syna w Bielańskim !! 30.05.06, 10:12
        Nie to ja tak nie miałam, mi podłączyli oksytocynę na 1 jak chcieli zwiększyć
        na 2 to spadało tętno dziecka wiec nie robili tego, pęcherz mi przebili ale nic
        pozatym, rozwarcie doszło do 3 cm i ponieważ nie było dalej postępu porodu to
        wzieli mnie na cc, ja podejrzewam ze to przyspieszyła położna którą miałam
        opłaconą ale mimo to lekarze super i opieka po tez, mąż chciał opłacić
        pielęgniarki ale nie było takiej potrzeby podkłady miałam zmieniane co chwila.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka