Dodaj do ulubionych

cc na karowej

05.07.06, 21:32
Prowadzę ciążę w przychodni patologii ciąży na karowej. Mam wskazania
okulistyczne do cc, których moja lekarka nigdy nie negowała. Dzisiaj
otrzymałam skierowanie na cc, które mam pokazać na izbie przyjęć, gdyby coś
zaczęło się dziać. Za 2 tygodnie będę się umawiała na konkretną datę cięcia.
Czytam od kilku m-cy opinie i wynika z nich, że na Karowej są jakieś straszne
problemy z cc. Trzeba przejść jakieś kwalifikacje czy co? Jak wygląda to
umawianie na konkretny termin? Ktoś musi jeszcze zaakceptować decyzję mojej
lekarki? Może ją podważyć?
Czy ktoraś z Was miała planowe cięcie na karowej? Napiszcie plizz jak to wygląda
Obserwuj wątek
    • boranet Re: cc na karowej 06.07.06, 11:44

Nie martw się na zapas. Ja co prawda prawie 2 lata temu miałam cc na Karowej,
      ale bez żadnych problemów. Leżałam tam trochę na patologii i przed samym
      cięciem dostałam 3 dniową przepustkę. Potem zwyczajnie się zgłosiłam na izbę
      przyjęć i na następny dzień miałam cc. Zero problemów. Będzie dobrze, pozdrawiam
      • aga_sama Re: cc na karowej 06.07.06, 14:56
        Chyba jest trochę inaczej jak leżysz na patologii. Tam decyzję o cc podejmuje
        ordynator. A ja się zastanawiam, czy ktoś jeszcze będzie opiniował kierowanie
        wystawione przez "szeregową" lekarkę.
        • boranet Re: cc na karowej 07.07.06, 08:56

ale ja nie miałam opinii wydanej na Karowej. Wylądowałam na patologii przez
          zagrożoną ciążę (przedwczesne skurcze) a skierowanie na cc miałam od zupełnie
          innego lekarza. Więc nie martw się smile
          • aneta_71 Re: cc na karowej 10.07.06, 14:03
            Karowa preferuje porody naturalne. Ja dlatego zrezygnowałam z Karowej na rzecz Szpitala na Bródnie lub Praskiego. Mała ułozona jest miednicowo (jest to pierwsza ciąża), nawet ginekolog który dziś robił mi USG dziwił się że nie jestem jeszcze na oddziale z ustalonym terminem cc. Niestety co szpital to ma inne zasady. Jednak może Twoja wada nie będzie tak kontrowersyjna na Karowej i bez problemu zrobią cc. Powodzenia.
            • vasylkova Re: cc na karowej 12.07.06, 01:36
              Tez slyszalam, ze Karowa preferuje naturalne porody, sama rodzilam tam kilka dni temu i bylam bardzo zdziwiona, gdy na sali poporodowej uslyszalam rozmowe z mojej sasiadki, ktora przyszla odwiedzic kolezanka lezaca na patologii. Otoz ta pani miala za kilka dni planowane cc ze wzgledu na wage dziecka, wg jej slow kwalifikuja na cc jesli waga przekracza 4100.

Ja sama urodzilam sn dziecko 4090 (hehe 10 g zabraklo smile, ale na usg szacowali go na 3860.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka