Dodaj do ulubionych

Poznan - im. Raszei czy sw. Rodziny

IP: *.* 06.11.02, 17:38
Witajcie. W czerwcu bede rodzila. Dlugo jeszcze, ale chce byc przygotowana. Mieszkam w Poznaniu tylko od dwoch miesiecy, i nikogo i niczego tu nie znam. Drogie emamy, gdzie radzilybyscie urodzic. Zastanawiam sie miedzy sw. Rodziny, a "woda" w im. F. Raszei. Kto juz jest po tym - opowiedzcie jak bylo i ile kosztowalo (chcialabym urodzic z mezem).
Obserwuj wątek
    • Gość: Czupurek Re: Poznan - im. Raszei czy sw. Rodziny IP: *.* 06.11.02, 22:04
      Ja też będę rodzić, ale jakoś na przełomie kwietnia i maja. Zdecydowałam sie na św. Rodzinę - słyszałam o tym szpitalu wiele dobrych opinii, ale też parę złych. Nie ma sie więc chyba co sugerować wszystkimi. Jeśli chodzi o porody w wodzie w Raszei, to nie do końca są w wodzie. W wodzie można przebywać w pierwszej fazie porodu żeby zmniejszyć ból, ale samo rodzenie odbywa się tradycyjnie na łóżku. Nie wiem więc czy mozna to nazwać "rodzeniem w wodzie"...
    • Gość: tekila Re: Poznan - im. Raszei czy sw. Rodziny IP: *.* 08.11.02, 00:01
      myślę, ze pierwszego dobrego wyboru już dokonałaś - odrzuciłaś Polną ( wyszukaj sobie stare posty o tym szpitalu ). natomiast jezeli zależy ci głównie na miłej atmosferze to obydwa szpitale sa o.k., choć sale są ładniejsze na Polnej ( ale nie ściany się bedą tam tobą opiekować, tylko ludzie )i lepszy sprzęt, ale ogólnie mają opinię wielkiego , bezdusznego kołchozunie będę się tutaj rozpisywać, wyszukaj sobie na forum "wielkopolskie" mój post o szpitalu im. Raszei ( jest tam tez opisany poród z wanną do skurczów i ceny ). Z tego co wiem, moja koleżanka urodziła tydzień temu w św. Rodziny i tez jest bardzo zadowolona. Ja co prawda jeszcze nie urodziłam, ale zaliczyłam 3 dni w tym szpitalu, ok. 2 tygodni temujezeli chcesz napisz na priva, ja mam na poniedziałek termin, więc już niedługo będę mogła ci dokładniej opowiedzieć o Raszei, bo tam chcę rodzić.pozdrawiam
    • Gość: KasiaStasia Re: Poznan - im. Raszei czy sw. Rodziny IP: *.* 10.11.02, 18:01
      Cześć,Rodziliśmy w Klinice Sw Rodziny dwa tygodnie temu i jesteśmy bardzo zadowoleni. Są dwie sale do porodów rodzinnych w cenie 300zł. W cenie jest od razu znieczulenie zewnątrzoponowe. Sala ogólna do porodu jest bezpłatna. Poza tym można wziąć pokój jednoosobowy z łazienką po porodzie - 160zł za dobę, co uważam za zbędny wydatek. Lepiej leżeć na sali z innymi położncami i wymienić się "doświadczeniem". Opieka zarówno przed porodem, w trakcie jak i po była taka jak powinna być.Czyli przemiła. Mój mąż za to był pod wrażeniem profesjonalizmu personelu, szczególnie przy porodzie.Szpital niestety nie jest zbyt nowocześnie wyposażony, co dla nas akurat nie było najważniejsze. MOżesz też iść do szpitala i odwiedzić porodówkę.A jeśli masz dalsze pytania to pisz....PozdrawiamKasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka